Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
сан: репер Марчело пре годину-две напустио своју позицију уредника у једној издавачкој кући која штампа стрипове и преселио се у Италију. Разлог је лош систем вредности овде.

питам се, шта ли ми овај санак поручује. :think:

Ако неко прати фудбал могло би га занимати...Јуче размишљам хоћемо ли икад ишта направити са репрезентацијом јер опет имамо добру генерацију играча. И у сну ми се пласирамо на неко такмичење, али одиграмо очајно и брзо испаднемо.
Значи труба од наше репрезентације.

ево један практичан сан након неколико "веома духовних". :) Јуче, прекјуче размишљах да л да се активирам у теретани и добих одговор - немој у теретану, твоје тело ни је за то.
И заиста ме нешто не привлачи суштински...

прагматичан сан јутрос: зовем водоинсталатера кога иначе зовем у стварности да ми поправи нешто кад оно - отишао у пензију. Не могу да нађем новог јер нема више мајстора.

U poslednje vreme sanjam uglavnom ruzne stvari, smrt, bolest..cak mi se par puta dogodilo da se budim usred noci i da mislim da cu umreti koliko mi se srce uzlupa. Baj d vej u poslednjih godina imam i neke tegobe sa srcem i onda se jos vise istraumiram zbog tih tahikardija..Sanjam npr da me neko ubada nozem ili da se desava strasan udar komete i sve odzvanja jako, kao da je prava eksplozija i onda krece pakao. Nedavno sam imao smrtni slucaj pa i to moze biti podsvesni razlog za ovakvw snove. Ne znam kako ih tunaciti i da li bi uopšte i trebalo.

Sanjao sam haos u kokosinjcu, kao imam psa, glupavog buldoga u snu (u reali ne) koji je neke podavio, neke razjurio, a neke od straha upale u vodu.
Sestra i ja trcimo da spasimo sta se spasti moze, vadimo ih iz vode i sestra kao da ima vise iskustva kaze mi- Bre one su glupe, dzaba ih ti izvadis iz vode i mislis da su gotove treba da ih pritiskas i da pokusas da ih povratis, da izbace tu vodu iz sebe i stvano u tom trenutku jedna sva pobledela kokos izbaci onu vodu i povrati se.
Sta to molim vas znaci?

још један сан-порука од јутрос...
сањам једног форумаша активног на политици који ми каже: - Србима би било боље да иду у позориште уместо што размишљају о прошлости.

У последњих неколико месеци сам два пута сањао ванземаљце...занимљива тема, али не знам да ли је за форум.

Шта ви сањате?

Narode molim vas, potrebno tumačenje,Sanjao sam tri sna, ove noći, odvojena, veze nemaju jedan s drugim.Prvi je bio da treba da se sastanem sa nekom devojkom u nekom kafeu u drugom gradu.I znam da se nešto pakujem 300 kesa, torbi, punjača, odeće, nemam pojma i krećem sa sestrom. Drugi sana se tiče neke stare zgrade u mom mestu.Davno sam ulazio u nju i ne izgleda iznutra kao u snu, nije taj raspored.Kao šefovi su hteli da u toj zgradi održe sastanak ?! ali ne mogu jer nemaju gde, tavan zgrade odnosno zadnji sprat je potpuno nefunkcionalan.I stvarno, u snu, kada se popneš tamo stepenice idu i jako mali prostor je između zadnjeg stepenika i tog nekog zida, možda bi jedino pacov prošo.I ja odem na tavan sa druge strane, drugim stepenicama ?! i vidim da je neko namerno stavio ivericu, da pritvori taj prolaz, a iverica je boje betona tako da su svi mislili da je to tako izgrađeno greškom, sklonim ti ja ivericu i taj prolaz je postao funkcionalan i sastanak je bio održan.O bože.Treći znam da se isto ticao zgrada i betonskih zidova ali nemam pojma šta je bio iako je bio poslednji, pred buđenje

Hoćeš li po Sanovniku ili po čika Frojdu? :D
Šalim se, ali evo kako meni to izgleda.

Iako naizgled nema povezanosti izmedju prvog i drugog sna, u stvari oni mogu da se povežu i to baš kroz odredjeni sled događaja gde prvi prethodi drugom snu.
To što si sanjao da ideš na sastanak sa nekom devojkom ( ne znamo da li ti je poznata ili ne ) i spremaš se, pakuješ, ideš u drugi grad, pretpostavljam da si se lepo i osećao, da su emocije bile prijatne, odslikava želju za nekim lepim i prijatnim iskustvom.

Prema Frojdu, najpoznatiji simboli muškog polnog organa: štap,kišobran,stub (i drugi dugački,uspravni predmeti), mač, koplje, strela, sablja, pištolj (šiljato i vatreno oružje), kao slavina, vodoskok, luster, zmija, kravata, cigara, ključ, čekić, buzdovan, šešir i broj tri.

Najpoznatiji simboli ženskog polnog organa: pećina,jama, kutija, kovčežić, školjka, vrt, kapija, soba, tvrđava, crkva, cipela i sl.

Zgrada bi se takodje mogla podvesti pod simboliku ženske seksualnosti.

Takođe, prema Frojdu postoji povezanost izmedju snova i naše realnosti pri čemu snovi najčešće odslikavaju neko rušenje tabua koju on poredi sa učtivošću koja se vrlo često sastoji u prerušavanju agresivnih ili negativnih misli u pristojnije formule. U snu se sprovodi nesvesna cenzura želje, što je cenzura stroža, to je prerušavanje potpunije.

Da li su ti misli u poslednje vreme bile okupirane nekom ženskom osobom koju si upoznao ili imaš potrebu i želju da upoznaš, takođe i potreba za nekim prijatnim i lepim ljubavnim iskustvom za koje se spremaš ( pakuješ se, putuješ ) kao i potreba za seksualnim kontaktom. Moguće da postoje neke prepreke da se tvoja želja ostvari a ti u snu pronalaziš način kako da je ostvariš i dodješ do svog cilja ( penješ se nemogućim ulazima, a zatim shvataš da prepreka i nije bila realna ).

Samo prisustvo nepoznatog prostora, oronule zgrade koja ti je poznata može da opiše tvoje strahove u ishod, ili da si se već u takvoj situaciji nalazio ( zgrada ti je već poznata, već si bio u njoj ) a moguće da imaš i strah od neuspeha, koji kroz san prevazilaziš time što shvataš da prepreka u stvari i nije onakva kako je delovala na prvi pogled.

Hoćeš li po Sanovniku ili po čika Frojdu? :D
Šalim se, ali evo kako meni to izgleda.

Iako naizgled nema povezanosti izmedju prvog i drugog sna, u stvari oni mogu da se povežu i to baš kroz odredjeni sled događaja gde prvi prethodi drugom snu.
To što si sanjao da ideš na sastanak sa nekom devojkom ( ne znamo da li ti je poznata ili ne ) i spremaš se, pakuješ, ideš u drugi grad, pretpostavljam da si se lepo i osećao, da su emocije bile prijatne, odslikava želju za nekim lepim i prijatnim iskustvom.

Prema Frojdu, najpoznatiji simboli muškog polnog organa: štap,kišobran,stub (i drugi dugački,uspravni predmeti), mač, koplje, strela, sablja, pištolj (šiljato i vatreno oružje), kao slavina, vodoskok, luster, zmija, kravata, cigara, ključ, čekić, buzdovan, šešir i broj tri.

Najpoznatiji simboli ženskog polnog organa: pećina,jama, kutija, kovčežić, školjka, vrt, kapija, soba, tvrđava, crkva, cipela i sl.

Zgrada bi se takodje mogla podvesti pod simboliku ženske seksualnosti.

Takođe, prema Frojdu postoji povezanost izmedju snova i naše realnosti pri čemu snovi najčešće odslikavaju neko rušenje tabua koju on poredi sa učtivošću koja se vrlo često sastoji u prerušavanju agresivnih ili negativnih misli u pristojnije formule. U snu se sprovodi nesvesna cenzura želje, što je cenzura stroža, to je prerušavanje potpunije.

Da li su ti misli u poslednje vreme bile okupirane nekom ženskom osobom koju si upoznao ili imaš potrebu i želju da upoznaš, takođe i potreba za nekim prijatnim i lepim ljubavnim iskustvom za koje se spremaš ( pakuješ se, putuješ ) kao i potreba za seksualnim kontaktom. Moguće da postoje neke prepreke da se tvoja želja ostvari a ti u snu pronalaziš način kako da je ostvariš i dodješ do svog cilja ( penješ se nemogućim ulazima, a zatim shvataš da prepreka i nije bila realna ).

Samo prisustvo nepoznatog prostora, oronule zgrade koja ti je poznata može da opiše tvoje strahove u ishod, ili da si se već u takvoj situaciji nalazio ( zgrada ti je već poznata, već si bio u njoj ) a moguće da imaš i strah od neuspeha, koji kroz san prevazilaziš time što shvataš da prepreka u stvari i nije onakva kako je delovala na prvi pogled.

Hvala! Pogodjeno je dosta toga! Ne bih bas privatne stvari da iznosim, ali kad kazem da je dosta toga pogodjeno onda shvatas o cemu se radi :D

Hvala! Pogodjeno je dosta toga! Ne bih bas privatne stvari da iznosim, ali kad kazem da je dosta toga pogodjeno onda shvatas o cemu se radi :D

Eto, drago mi je, ali i nije stvar u pogađanju, nego u simbolici. :)

Snovi su u suštini povezani sa nekim našim realnim i stvarnim životom ali se izražavaju kroz simboliku.
Sada, ti najbolje znaš na čega se kod tebe odnosi ovaj san i šta je to što ti se događa u realnosti a što si oživeo u snu. :)

Narode molim vas, potrebno tumačenje,Sanjao sam tri sna, ove noći, odvojena, veze nemaju jedan s drugim.Prvi je bio da treba da se sastanem sa nekom devojkom u nekom kafeu u drugom gradu.I znam da se nešto pakujem 300 kesa, torbi, punjača, odeće, nemam pojma i krećem sa sestrom. Drugi sana se tiče neke stare zgrade u mom mestu.Davno sam ulazio u nju i ne izgleda iznutra kao u snu, nije taj raspored.Kao šefovi su hteli da u toj zgradi održe sastanak ?! ali ne mogu jer nemaju gde, tavan zgrade odnosno zadnji sprat je potpuno nefunkcionalan.I stvarno, u snu, kada se popneš tamo stepenice idu i jako mali prostor je između zadnjeg stepenika i tog nekog zida, možda bi jedino pacov prošo.I ja odem na tavan sa druge strane, drugim stepenicama ?! i vidim da je neko namerno stavio ivericu, da pritvori taj prolaz, a iverica je boje betona tako da su svi mislili da je to tako izgrađeno greškom, sklonim ti ja ivericu i taj prolaz je postao funkcionalan i sastanak je bio održan.O bože.Treći znam da se isto ticao zgrada i betonskih zidova ali nemam pojma šta je bio iako je bio poslednji, pred buđenje
Зграде као и куће симболишу нас. Последњи спрат нефункционалан...нешто везано за нефункционалност у твојој свести. Као да имаш неку блокаду, можад везано и за девојке. Ипак си супео да отвориш пролаз што значи да ствари нису зацртане, има ту простора за рад на себи. Што се тиче трећег сна он је недовршен, могао би имати наставак у наредним ноћима. Али зависи доста и од тебе, ако будеш радио на себи зграда и спрат ће изгледати лепше.

Фројд је био први који се тиме бавио, зато је најпознатији. У међувремену је психологија еволуирала. За разумевање снова препоручујем Ивана Настовића, нашег аутора који је сажео различите приступе.

Back