Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mozda ce zvucati smesno ali... Ja stalno sanjam da se nalazim u stranim zemljama. Pored toga vise puta sam sanjao da putujem avionom, ukrcavanje u avion, dva puta prinudno sletanje i jednom padanje aviona. Moze mala pomoc oko tumacenja. Hvala unapred.

Elem ovako, sanjao sam kako idem kroz neki tunel, i stizem u pecinu. Osecam se mirno i spokojno, u toj pecini se nalazi kamen sa nekim ukelsanim znakovima, nazalost ne mogu da se setim koji, i krv koja je kristalna. Dodirujem kamen, i ta krv iz kristala se pretvara u tecnost, penje se duz mojih ruku i u predelu grudi ulazi u kao da sam je upio svojom kozom....Nakon toga se secam, da pocinje sve da se trese, ja se osecam nekako prelepo dok i dalje koracam polako ka izlazu iz pecine, na putu ka izlazu nailaze neka stvorenja koja ja unistavam navodno, tako sto sam ispruzio ruku i jednostavno ih pretvorio u krv i absorbovao.
Znam da je ovo malo fantazija i bolesno, ali mi nije prvi put da sanjam ovakve stvari, od kada sam kao klinac sanjam sve i svasta. Ponekad se osecam kao da zivim drugi zivot dok spavam. Pa bih voleo da mi neko malo protumaci ovaj san. Hvala.

Nisam se dugo prijavljivala al bas sam lepo sanjala nocas....
Sanjala sam deku pokojnog, divnog coveka, pored mame jedinu osobu u familiji za koju sam bila vezana. U snu smo iz nekog razloga bili razdvojeni dugo godina a bila je tu i neka polu-sestra koja je s njim zivela....nemam takvih koliko znam.
I dosao trenutak da se ponovo vidimo nakon svih tih godina...izlazim iz kola vec mi idu suze, secam se prvo grlim tu sestricu jer mi bilo neprijatno da zapostavim dete a onda kad sam se dedi bacila u zagrljaj, bokte mazo mislim da u stvarnom zivotu nisam toliko plakala koliko sam tada u snu isplakala od srece.
Bas se probudih nekako pozitivna.

Ja sam ateist i za mene snovi nemaju nikakvo značenje. Međutim, znaju biti zanimljivi i originalni. Sinoć sam imao čudan san. Sanjao sam kako sam u srednjem vijeku i idem po klisurama uz more. Svi su oko mene srednjovjekovno obučeni. Neprestano netko ide ispred mene i baca uroke. Naposljetku saznam da su uroci usmjereni na mene jer padnem iza njega s klisure u duboko more. Taj pad popraćen je vještičjim smijehom. Taj dio klisure s kojeg sam pao zamrljan je onim zelenkastim tragom koji na zidu ostavi kora od narančina (mandarine). Prije tog pada u Konavlima ronim u moru i vidim na dnu kostur mrtvog morskog psa. Prije nego što sam skočio u more dvije ženske što su išle sa mnom u školu me upozoravaju ne skakati. Jedna je obučena u prigodno odijelo za Festu svetog Vlaha, a druga je suvremeno obučena (rebatinke i majica) iako je srednji vijek. Skakalište je betonizirano iako je srednji vijek. Međutim, iako su u snu na mene konstantno bacani uroci nije mi se dogodilo ništa nažao. Vidio sam kostur mrtvog morskog psa i bilo mi je drago zbog otkrića, nisam vidio živog morskog psa koji bi mi naudio. San odjednom završava mojim padom s klisure u duboko more. Međutim, iako sam pao nije mi se ništa dogodilo. Preživio sam pad i nije me ništa zaboljelo. To je jedan od snova. Prijašnjih se slabo sjećam. Sanjao sam jednom kako igram za hrvatsku košarkašku reprezentaciju u završnici OI 2016. protiv SAD-a uz prijenos na HRT-u (Slavko Cvitković). Jednom sam sanjao kako je u blizini mosta preko Rijeke dubrovačke razvaljeno cijelo brdo i napravljen golemi hotel. Ispod hotela je pješčana plaža na kojoj su ženske koje dragovoljno nude rodnice.

Molim vas ovaj sanov da mi protumacite,nekako sam se osecao opusteno i ispunjeno dok sam ga sanjao,a totalno glup san.
Sanjao sam da sam odlucio da provalim u neku napustenu mesaru koja je zadnji put radila '90ih (inace u reali ta mesara na tom mestu,i uopste nije postojala,mislim da je na tom mestu plac na kom nema nista,neka basta,bezveze) da ukradem neke stvari koje imaju kolku-tolku vrednost.Ta mesara sad kao u snu je izgledala ko obicna garaza.Posto je zatvorena, i velika metalna vrata su napred,a i bas gleda na ulicu,odlucim da upadnem u nju preko krova.Ravan krov,limeni otvor gore, skinem ga i nogama prodrem unutra.Bilo je potpuno ispraznjeno,neki sto kancelarijski i nista vise,ali mi je ostavio utisak da je dobro mesto za neko organizovano tajno sastancenje,ko da organizujem bandu ili sektu boz me prosti...Tako se zavrsava.
Vase misljenje,strucno?

Ja sanjao da sam bratu morao da kopiram nekih 400 strana i kao ja ti radim ili volontiram u drzavnoj upravi, ono gomila ljudi u jednoj ogromnoj kancelariji,pre dodje na halu nego kancelariju.Jedan kolega koji mi je u reali instruktor u obuci kao radi u drzavnoj upravi sedi za kompom,nesto skripi zubima i iz kore za belu tortu (znate kako izgledaju te kore,onako kamenito zbog belanca) koje su okrugle umesto cetvrtaste kasikom vadi projino brasno i stavlja u tanjire :eek: Svi me gledaju onako zajedljivo gde cu i sta cu sa tolkim listovima,jedva cekaju da izadjem da bi me ogovarali i ja odem iza gde je kopir aparat i krenem da stampam.I jedan iako nista nije trebao realno da kopira dodje i kao kaze A ti si tu,imam i ja nesto posle, a ustvari samo je dosao da utvrdi da arcim drzavni aparat i papir za privatne potrebe...Znaci ludilo

Sanjao sam da ja i ukucani maltretiramo nesto inteligentniju i brzu kisnu glistu.Ubacim je u saksiju ona se nabrzaka zarije u zemlju i ja onda sipam vodu,krene po neki mehurcic i evo nje napolje,i onda opet je ubacim u flasu pa ovamo-onamo.Ne znam kako da tumacim.Video sam da dodirivati kisnu glistu znaci neku dugu bolest,ali ovo nije bilo tako samo dodirivanje,pipkanje vec sa dva prsta za rep i samo je ispustim u saksiju...Help nije naivno bolest e :lol: :whistling: :roll: :eek:

Брате, ово није ништа. О мојим сновима не говорим никоме, али веруј ми да си ти и добар случај.

- - - - - - - - - -

mozda ako ti se san ponavlja,ako je jednom svako nesto sanja bzv.

Ја имам један те исти сан, можда 4-5 пута у месецу, већ пола године ме прогања.

Брате, ово није ништа. О мојим сновима не говорим никоме, али веруј ми да си ти и добар случај.

- - - - - - - - - -

Ја имам један те исти сан, можда 4-5 пута у месецу, већ пола године ме прогања.

Ovo je jedan lagan san, nego tek kad sam procitao u sanovniku onako bzvze video sam sta valjda znaci.

Ako hoces,otvori dusu svoju...

spasila sam vuka... zatim nestaje struja i ja nekom govorim da moramo da obezbedimo ceo objekat zatvarajuci sva vrata i prozore jer on je uspeo da izadje i sada ce tu uci... u tome je on vec tu i grli me, grlim i ja njega razmishljajuci da li ce se opet u njemu probuditi zivotinjska priroda pri chemu ce zaboraviti da sam ga spasila i napasti me...:neutral:

pun lokal u kojem radim... sedeo je za shankom i posmatrao me, izgledao je bash lepo... negde se stalno gubim... poshla sam put drugog ulaza ali nisam sigurna gde je i krecem put onog shto mi je vec poznat...
...prepun lokal, uskochila je neka cura da pomaze i planiram da se josh jednom zahvalim... za shankom mi neki tip kaze da mi je lik ukrao kintu iz novchanika, istrchavam za njim i on se pravda kako nije...

POMOGITE! Sanjao sam da me zalutali metak pogodio u usta i dobro mi razvalio vise od pola vilice,ono meso iskidano,pola zuba nema.Pa mi onda stavljali navlake ali lose postavljanje islo jer mi vilica u ocajnom stanju.Sta to znaci? Plasi me ono sto sam cuo o otpadanju zuba,ali ovde to otpadanje nije u tom kontekstu?

POMOGITE! Sanjao sam da me zalutali metak pogodio u usta i dobro mi razvalio vise od pola vilice,ono meso iskidano,pola zuba nema.Pa mi onda stavljali navlake ali lose postavljanje islo jer mi vilica u ocajnom stanju.Sta to znaci? Plasi me ono sto sam cuo o otpadanju zuba,ali ovde to otpadanje nije u tom kontekstu?
Znam da je ispadanje zuba loš predznak, ali to je po tradicioalnom verovanju
Lično sam više puta to sanjala i srećom se nije desilo da se obistini značenje - a to je smrt...
meni ovo deluje kao da će ti se nešto što si izgovorio u afektu ili tendenciozno, a nisi trebao, vratiti kao bumerang
al to su ipak reči....:cool:

Sanjao sam sledeće- da sam odlučio da oženim neku plavušu,kratko šišanu, iz nekog sasvim drugog grada, koja u reali ne postoji. Svadba je trebala da se održi kod mene kući. Cela njena familija je došla i nekako smo uspeli da se smestimo (jedva).Moji su bili u fazonu izdržaćemo par dana dok ne prođe svadba pa razlaz.I svadba je stalno nešto odlagana na po pet dana, u snu sam znao zašto, sad mi je isparilo, i njeni su bili u fazonu Ijaooo, a moji zar ponovo,toliko smo stisnuti,a ovi će još da sede tu...

Sanjao sam sledeće- da sam odlučio da oženim neku plavušu,kratko šišanu, iz nekog sasvim drugog grada, koja u reali ne postoji. Svadba je trebala da se održi kod mene kući. Cela njena familija je došla i nekako smo uspeli da se smestimo (jedva).Moji su bili u fazonu izdržaćemo par dana dok ne prođe svadba pa razlaz.I svadba je stalno nešto odlagana na po pet dana, u snu sam znao zašto, sad mi je isparilo, i njeni su bili u fazonu Ijaooo, a moji zar ponovo,toliko smo stisnuti,a ovi će još da sede tu...

dobro je što nije bilo svadbe

Elem ovako, sanjao sam kako idem kroz neki tunel, i stizem u pecinu. Osecam se mirno i spokojno, u toj pecini se nalazi kamen sa nekim ukelsanim znakovima, nazalost ne mogu da se setim koji, i krv koja je kristalna. Dodirujem kamen, i ta krv iz kristala se pretvara u tecnost, penje se duz mojih ruku i u predelu grudi ulazi u kao da sam je upio svojom kozom....Nakon toga se secam, da pocinje sve da se trese, ja se osecam nekako prelepo dok i dalje koracam polako ka izlazu iz pecine, na putu ka izlazu nailaze neka stvorenja koja ja unistavam navodno, tako sto sam ispruzio ruku i jednostavno ih pretvorio u krv i absorbovao.
Znam da je ovo malo fantazija i bolesno, ali mi nije prvi put da sanjam ovakve stvari, od kada sam kao klinac sanjam sve i svasta. Ponekad se osecam kao da zivim drugi zivot dok spavam. Pa bih voleo da mi neko malo protumaci ovaj san. Hvala.

Pazi ovo tunel i pecina. Sta bi frojd rekao? :lol:
Meni ovo lici na simbol materice. Dakle mozda ces uz pomoc majke, roditelja savladati neke prepreke. Ili se nalazis u nekim problemima sa kojima ne umes da se izboris ili zivotnoj prekretnici a ne znas kojim putem da krenes i zelis samo da povratis osecaj sigurnosti, bezbriznosti, cistote koji si imao kao dete.
Takodje krv je mocan simbol. Ja ga tumacim kao zivotnu energiju. Sto opet znaci da ti iste manjka i da ti je potreban neki izvor, nesto sto ce ti napuniti baterije. Odgovor je opet u majci. Preispitaj vas odnos.

- - - - - - - - - -

Ahaha upravo vidim da je post iz 2014
Uzas

Back