Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
24ti septembar 2007

Zaspao sam posle rucka i odspavao nekih 3sata..

San je trajao nekih dva meseca, ali secam se samo poslednjeg dela zbog ocigledne upecatljivosti.
Nekim spletom okolnosti neke devojke su bile prebacene na jedan space ship, a sa njima i Maya.. bile su prilepljene za jedan beli pod. Izgledalo je kao da su pustile korenje u taj pod lezeci na ledjima ili kao da su pocele da se tope. Izmenio im se malo oblik tela.. Bile su bele kao i sam pod za koji su prilepljene. Izgledalo je kao da pod manipulise njima odnosno salje u njih odredjene informacije i osecanja, jer su se trzale i izgledalo je da su reprogramirane.
Za to vreme na zemlji, izdesavale su se neke stvari kojih se sada ne secam. Uglavnom secam se da kod mene se u sobi vratila maya i pricala je nesto o tim entitetima koji su je uzeli. Govorila je nesto tipa oni su nasi prijatelji i ne trebamo se plasiti..
U tom trenutku u snu bi mi se javila vizija kako je njena dusa idalje vezana za onaj pod zajedno sa ostalim devojkama i kako njena dusa sada mnogo lici na malog sivog aliena sa velikim crnim ocima i tankim prstima koji se vide na saci ispruzenoj u vis.. (kao da je dusa dozivala mene upomoc)
Rekao sam joj nesto poput tebe su bili oteli vanzemaljci, mozda idalje manipulisu s tobom i ne mogu da ti tek tako verujem.
Okrenuo sam se od nje i pogledao kroz prozor, razmisljajuci..

Napolju je bio suncan dan i cisto plavo nebo, video sam tri paraglajdera kako lete iznad dve zgrade na koje gleda moj prozor.. Odjednom video sam kako su se pojavila dva svemirska broda u obliku pentagrama, metalno plave,sivkaste boje sa malim svetlim tackicama na njima.
Poceli su da lete oko tih paraglajdera i okrenuo sam se prema mayi i viknuo da sam video spaceship-ove ali kada sam ponovo pogledao kroz prozor nisam njih video vec samo raskidane paraglajdere kako padaju dole i onda odjednom pojavise se ponovo, sprzise jednu zgradu i odletese negde. malo sam se uspanicio i viknuo "STA JE OVO?!" i poceo sam uzurbano se kretati po sobi (zapravo to je garsonjera sa kupatilom i malom kuhinjom u kojoj inace zivim i u ovom svetu)
i rekao nesto poput hajde pakuj se, treba da bezimo! Maya je idalje bila tu i govorila je da su oni nasi prijatelji i da ne treba da se bojimo.. onda sam ugledao televizor (gde mi inace stoji jedan deo ormara, inace nemam televizor niti ga gledam poslednjih 5godina, i kada god bih prosao blizu nekog televizora zabolela bi me glava od frekvencija koje ispusta) ali od ovog televizora me nije bolela glava iako je bio ukljucen i cuo se jasno i glasno.. Obratio sam tada paznju na program koji se emitovao i video sam jednog poznatog srpskog zabavljaca a u programu su se pojavljivali i ostali glumci poznati srpskom svetu.Uglavnom, taj plavooki glumac sa malim brcichima i ne urednom kosom, lose linije je svirao gitaru i pevao maha mantru u Beogradu, negde kod centra grada a iznad njegove glave je pisalo Hare Krisna i ostali su se glumci tu pojavljivali i svi su pevali maha mantru i onda sam rekao kao: "Sta im je?" sta se ovo desava, pokusavaju da se prociste od grehova ili sta? Onda odjednom vidim kako zgrada pored koje su pevali biva unistena i pada na tog pevaca u plamenu i sve pocinje tamo da gori, ljudi vriste i gubi se signal. Onda sam se nesto vise uspanicio i poceo trckarati po sobi.. Maya je opet pricala nesto o tome kako su oni sto su je oteli u ratu sa ovima sto nam spaljuju zgrade i gradove.. I tada odjednom vuuum znanje je pocelo da mi ulazi u glavu o kosmosu i polozaju tog vanzemaljskog broda, nekom ratu koji se odigrao izmedju njih itd.
Onda sam zastao malo u sred sobe i pomislio da nema svrhe bezati i da je ova soba verovatno bezbedna. Pogledao sam kroz jedan drugi prozor koji gleda na dvoriste i ulicu a tu je sve bilo uredu ali nije bilo ljudi..

Posle se jos nesto izdesavalo ali se nazalost ne secam vise od ovoga..
Mozda da nisam otisao u wc, obavio telefonski razgovor i otisao na forum, secao bih se vise delica sna..

Eto ova 3delica sna ce ti mozda delovati zanimljivo, pa ih slobodno tumaci kako god zelis. Interesuje me da vidim tvoje misljenje o njima.

cije da pitam, da nebi morao citat?

Jedan bas cudan san od nocas- sanjam kako mi na dan slave ( prosla ) dolazi jedan forumas sa ovog foruma koga niti znam uzivo niti imam predstavu kako izgleda. Izgled mu je jako cudan - onizi, sed, krupne glavem 55-60 godina, i deformisanih saka, znaci ne moze da pomera prste i nekako su beli. Posto ga nisam zvao na slavu, dosao je nenajavljen, zamolio sam ga kad su mi dosli drugi gosti da ode u drugu sobu. Tada je inace pricao sa nekim u mojoj sobi, ali ne znam sa kim. Naravno, taj forumas ovde ima naziv, ali necu da ga pominjem jer je glupo posto nemam nista licno sa njim. Pretposavljam da se to samo moja podsvest igra i uzima to za simbol. Sta li zeli da mi poruci? Sta mislite?

da se svuces sa foruma malo...ides u grad, sport...blah blah
:)

mozda ti trnu prsti od kuckanja? ili ti se ne svidjaju poruke tog forumasa...ne licno, naravno.. .podsvesno...

Ex, ide trauman u grad i na sport, al ne vredi, i dalje sanja cudne sne...No dobro, ako nekog smaram necu vise ovako cesto pisati. Samo kad smatram da je san izuzetno upecatljiv i zanimljiv za citalacku publiku;)

E de si se sad setio... Od prosle nedelje: nesto mi se okvir od naocara ( kratkovid sam ) razlabavio pa ja resio da ga menjam. Otisao u radnju i zaposlena mi kaze posto sam izabrao nov okvir treba i novo staklo pa da se za svaki slucaj pregledam kod oftamologa koji tu dolazi za par dana. To jutro pre nego sto sam isao kod doktora sanjam ja kako zamenjujem desnu saku i dobijam vecu. Na pregledu kod oftamologa kaze on meni - promenila ti se dioptrija, pogotovu te je desno oko oslabilo, tj. povecala se dioptrija...
Posto je desna saka-desno oko nesumnjiva simbolika nadam se da se izvesni forumas sad nece pobuniti kako sam ja nadmen i kako se mnogo pravim pametan, a eto on ih ozbiljno analizira pa ne zna sa sigurnoscu da kazem...

ja skoro sanjala da hodam po oblacima i da vozim avion..da bih spasila stvar...neka nevolja... i uspesno to obavim...
osetila sam neverovatan strah...

TRUMANE, zezam se s tobom malo...
ali ipak malo cesce izlazi...
:)

E protumacite moj san...U 8.razredu sam bio da vadim 3.krajnik i pod anestezijom sam sanjao sledece: Sedim u kabini voza i gledam kroz prozor.Kroz prozor vidim samo oblake,dakle putujem kroz oblake.Odjednom san "posmatram" iz 3.lica.Vidim lokomotivu a na njoj moja slika i sa obe strane slike crvene zastave sa srpom i cekicem.Voz se na nekom od oblaka zaustavlja.Izlazim ja iz njega obucen u marsalsko odelo,rukujem se sa nekim starijim gospodinom i ljubim neku mladu damu u ruku...Tada mi se san prekida,doktori me bude iz anestezije.Sta ovo treba da znaci? To putovanje kroz oblake? Nikada nisam sanjao nista ni priblizno slicno...

E protumacite moj san...U 8.razredu sam bio da vadim 3.krajnik i pod anestezijom sam sanjao sledece: Sedim u kabini voza i gledam kroz prozor.Kroz prozor vidim samo oblake,dakle putujem kroz oblake.Odjednom san "posmatram" iz 3.lica.Vidim lokomotivu a na njoj moja slika i sa obe strane slike crvene zastave sa srpom i cekicem.Voz se na nekom od oblaka zaustavlja.Izlazim ja iz njega obucen u marsalsko odelo,rukujem se sa nekim starijim gospodinom i ljubim neku mladu damu u ruku...Tada mi se san prekida,doktori me bude iz anestezije.Sta ovo treba da znaci? To putovanje kroz oblake? Nikada nisam sanjao nista ni priblizno slicno...

Kad vadih krajnike ,slicno sanjah kao ti..

E evo i drugog sna...Njega sam sanjao u 1. godini.Sanjam da sam umro,i moj pokop.Sve ih gledam iz one rake.Malo ljudi,nema suza.Neka kisa pada.Neka mlada plavusa obucena u crno obrati se nekoj starijoj zeni: Bio je dobar decko.Ljudi se posle razisli,a ja ustajem iz rake penjem se na granu jednog drveta tacno iznad mog groba i posmatram tuzno svoj nadgrobni spomenik.Kad sam se probudio ceo dan sam bio istripovan,nekako sam se osecao bas bzvze,tuzan,sa hladnocom oko srca...Koje bi bilo znacenje ovog sna?

Ovo si mozda i sanjao, ali sigurno ne pod anestezijom... bar ja tako mislim, a mozda se i predomislim. Ne mislim da lazes, vec da si zbog necega umislio da si sanjao bas tad. Ljudi cesto brkaju "dan" kad su nesto sanjali. Nista opasno:)

Vidim po atavaru da volis ova obiljezja, poznate politicare i harizmaticne likove. Guglam da to ima veze sa snom. Nejasno je zasto sam ne prokomentarises vezu izmedju svog atavara i svog sna. Voz u oblacima je ...he. Kompromis izmedju voza i aviona. Mozda to nije voz u oblacima, mozda je to avion u obliku voza. Kazem obliku i sad vidim da sam reko pametnu stvar, (slucajno, kao i uvek:)) jer oblak je simbol za nesto bezoblicno. Tj. nesto najbezoblicnije sto si ti ikada vidio je oblak, i nesto sto je sklono da mijenja oblike. Nesto sto je "naj" mora biti "simbol" za to u cemu je "naj". Bar sto se sna tice, uvjek je tako. A hipoteza moja da je avion uzeo oblik voza drzi se na cinjenici da je oblak simbol za promjenu oblika. Oblaci bi tu bili "smjernica" za tumacenje. Al gle cuda, reko sam smjernica, a bar sto se tice sinskog ili vazdusnog saobracaja oblaci (ili za voz magla) ne predstavljaju problem za usmjeravanje vozila.

Ono sto me najvise zadivljuje je tvoj propust da objasnis jednu stvar:
zasto si, kad si gledao kroz prozor, i vidio oblake, odma zakljucio da je to voz, logicno je bilo da tad mislis da je to avion, a da tek kasnije (kad pocinje 3ce lice) "vidis" da je to voz. Zar ne? Osim ako si zaboravio da kazes cinjenicu da si vidio kupe toga voza, i da ga opises...

e sad cekam tvoj komentar ovoga, i mozda prisjecanja, objasnjenja, povezivanje, ili cak tumacenje sna da cujem.

Imao sam jutros vise snova:

1. sanjao sam likove iz one serije Ljubav&mrznja i kako onaj lik koga tumaci Milan Kalinic ubio svoju ljubavnicu ( zenu od Ivana Bosiljcica )
2. sanjao sam da mi je neko sjebao naocare u selu dok sam spavao
3 sanjao sam da sam otisao kod drugarice da je pitam kako je polozila jedan ispit, a ona mi pokazala par knjiga koje je kupila nevezano za fax, izmedju Ostalog i Ulis Dzejmsa Dzojsa. Pitam se zasto bas ta knjiga?

Ovo si mozda i sanjao, ali sigurno ne pod anestezijom... bar ja tako mislim, a mozda se i predomislim. Ne mislim da lazes, vec da si zbog necega umislio da si sanjao bas tad. Ljudi cesto brkaju "dan" kad su nesto sanjali. Nista opasno:)

Vidim po atavaru da volis ova obiljezja, poznate politicare i harizmaticne likove. Guglam da to ima veze sa snom. Nejasno je zasto sam ne prokomentarises vezu izmedju svog atavara i svog sna. Voz u oblacima je ...he. Kompromis izmedju voza i aviona. Mozda to nije voz u oblacima, mozda je to avion u obliku voza. Kazem obliku i sad vidim da sam reko pametnu stvar, (slucajno, kao i uvek:)) jer oblak je simbol za nesto bezoblicno. Tj. nesto najbezoblicnije sto si ti ikada vidio je oblak, i nesto sto je sklono da mijenja oblike. Nesto sto je "naj" mora biti "simbol" za to u cemu je "naj". Bar sto se sna tice, uvjek je tako. A hipoteza moja da je avion uzeo oblik voza drzi se na cinjenici da je oblak simbol za promjenu oblika. Oblaci bi tu bili "smjernica" za tumacenje. Al gle cuda, reko sam smjernica, a bar sto se tice sinskog ili vazdusnog saobracaja oblaci (ili za voz magla) ne predstavljaju problem za usmjeravanje vozila.

Ono sto me najvise zadivljuje je tvoj propust da objasnis jednu stvar:
zasto si, kad si gledao kroz prozor, i vidio oblake, odma zakljucio da je to voz, logicno je bilo da tad mislis da je to avion, a da tek kasnije (kad pocinje 3ce lice) "vidis" da je to voz. Zar ne? Osim ako si zaboravio da kazes cinjenicu da si vidio kupe toga voza, i da ga opises...

e sad cekam tvoj komentar ovoga, i mozda prisjecanja, objasnjenja, povezivanje, ili cak tumacenje sna da cujem.

Sanjao sam pod anestezijom i u to sam siguran 100%.Kad sam poljubio tu damu koja je nosila bele rukavice na rukama,medicinska sestra je rekla:''Hajde budi se,operacija je zavrsena...'',ali jos se nisam ''otkocio'' od anestezije da bih joj ista odgovorio.A drugo,ono je bio voz,tj.kupe voza koji me je dosta podsetio na kupe u kom sam se vozio kad sam imao 6/7 godina.I drugo,ako se ''kamera'' sna pomerila i pokazala voz iz 3-lica,znaci da je ipak bio voz.Sad razmisljam to putovanje sa vozom kroz oblake i susretanje sa ljudima na oblaku,mislim,ono deluje malo,k'o da sam bio u komunistickom raju,sta znam :D

Back