- Poruka
- 307.667
najbolje da svi napravite tufahije, slikate ih i postavite slike ovde..i po cenu da nam svima podje voda na usta 

Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Ne mora biti Greni Smit, važno je da nije brašnjava poput Delišes ( crveni ili zlatni).Eto opet greske,Gren Smit jabuke nisu ni postojale kada su Tufagije pravljene,a Ajdared je domaca jabuka i uopste nije jeftina.
Tako i treba, da se jabuka topi u ustima.ovo se skroz raspalo
Na kolko si peko u rerni?Ovako treba da izgleda.
Profesionalni tester tufahija.
Kakva rerna, Bog stobomNa kolko si peko u rerni?
Izgledaju mi malko živkaste, možda si trebo još par minuta...![]()
Evo tražim po telefonu i nemam slike tufahija, nemam običaj slikati hranu jer sam van bilo kakvih društvenih mreža osim foruma.@Zla Beba
ZB dođi vamo.Izdominiraj sve ovo i napiši doviđenja.
Next time..next time.Evo tražim po telefonu i nemam slike tufahija, nemam običaj slikati hranu jer sam van bilo kakvih društvenih mreža osim foruma.![]()
Zlatni delišes ??? Nipošto. Pokvario si recept u startu.Ko hoce da pravi tufahije ,otkricu mu recept iz restorana..........
Kupe se jabuke sorte zlatni delises jer one su za tufahije.......Izdube se busacem (onim za tufahije bas ugostiteljskim,ako nema moze posluziti i onaj za paprike).ako nema ni tog jednostavno se izdube nozem.Zatim se ogule.......U dublju serpu uspinuje se secer i voda......Seceer se dobro isprzi tj karamelizuje do one tamne boje ali ne smije pregoriti......Zatim se u tako vreloj tecnosti kuhaju jabuke ali ne predugo......Moze i u poklopljenoj serpi najvise 3-4 min.......Ocijede se i trebaju biti dobro ohladjene.....ohladjene se filuju i to sa orasima mjevenim koje smo potopili u malo soka u kojem su se kuhale jabuke......Taj fil treba bit vrlo gust......Tako napunjene jabuke tj tufahije otaviti u frizideru....Sluze se u posudama slicnim posudama za sladoled ali nesto dubljim.....Odozgo ih navilovati slagom i posuti orasima (dekoracija po zelji)Prijatno!!!
Tufahije su vrlo ugodan ljetnji desert..........
Haha...a ja suprotno.Само сам дошла да кажем да их обожавам, кратко скуване, никако печене. Да ипак имају чвршћу текстуру а не да им се душа извади.
Са финим, киселкастим сирупом.
Од свих тих сирупастих посластица, на турски и грчки фазон, туфахије највише волим. Јер имају ораха а немају кора ни теста![]()
![]()
Ovo mi nekako zvuci kao pravi recept.Ko hoce da pravi tufahije ,otkricu mu recept iz restorana..........
Kupe se jabuke sorte zlatni delises jer one su za tufahije.......Izdube se busacem (onim za tufahije bas ugostiteljskim,ako nema moze posluziti i onaj za paprike).ako nema ni tog jednostavno se izdube nozem.Zatim se ogule.......U dublju serpu uspinuje se secer i voda......Seceer se dobro isprzi tj karamelizuje do one tamne boje ali ne smije pregoriti......Zatim se u tako vreloj tecnosti kuhaju jabuke ali ne predugo......Moze i u poklopljenoj serpi najvise 3-4 min.......Ocijede se i trebaju biti dobro ohladjene.....ohladjene se filuju i to sa orasima mjevenim koje smo potopili u malo soka u kojem su se kuhale jabuke......Taj fil treba bit vrlo gust......Tako napunjene jabuke tj tufahije otaviti u frizideru....Sluze se u posudama slicnim posudama za sladoled ali nesto dubljim.....Odozgo ih navilovati slagom i posuti orasima (dekoracija po zelji)Prijatno!!!
Tufahije su vrlo ugodan ljetnji desert..........
Nisam......Recept mi je kazala drugarica koja je ih je bas pravila u restoranu......A i ja sam ih pravila s tom sortom.....I sasvim su u redu.......Moze vjerovatno i greni smit......Al mi je kazala da ih od ajdareda i slicnih (crvenih) nikad ne pravim......Zlatni delišes ??? Nipošto. Pokvario si recept u startu.
Od juče. Estetski nisu nešto ali zato ukus…varijanta sa pečenim lješnicima.dobro, nisam mislio na otpad nego onako da nisu neka posebna sorta al su da su poveće