За Пеликана ти можеш да будеш само цупи.

Их ја и МУП стари другари зар сумљаш.
Свако то може да утврди само да има бар једно око и бар мрвицу мозга, да изузмемо
да то није хрватски сабор већ сабор Хрватске, Славоније и Далмације, које су јелте опште је познато баш од те 1867 године део Угарске( сем Далмације која је у Аустрији), а ова део двојне монархије Аустроугарске, и то без Војне Крајине, разлика је велика, дакле о некој хрватској државности наравно у правном смислу нема ни говора јер нема ни државе, али су Срби и Хрвати као што видимо из одлука овог сабора једнаки и равноправни на тој територији другим речима суверени на њој.
http://sr.wikipedia.org/sr-ec/Suverenost
http://en.wikipedia.org/wiki/Sovereignty
Али удаљили смо се од теме, а о овом смо једном приликом и расправљали и видим да ништа ниси научио још увек, још увек удараш главом у зид.
Госпођа Маша као што видимо овде мисли искључиво на устав БиХ а не на остале уставе, а с обзиром да је устав БиХ базиран на мировном уговору то и није чудо да су неки закључци са мировне конференције ушле у преамбулу, као што рекох устави Србије и Хрватске немају ништа слично као ни сам устав БиХ, а очекивао бих да се то среће у сваком другом члану устава, међутим ништа, нема.
Она и каже да преамбула има углавном нормативни карактер, али је устав БиХ изузетак баш због овог горе наведеног, и она се усресређује на његову преамбулу.
- tekst preambule odudara od načina formulisanja zakonskih i ustavnih normi jer mu nedostaju dispozicija i sankcija,
- preambula ima svečan stil i njen tekst je izražen na deklarativan način, što podsjeća na proklamaciju (proglas),
- za razliku od ustava, preambula se ne sastoji iz članova,
- zanimljivo je da samo nekoliko ustava sadrži uvodni dio koji ne nosi naziv „preambula“, npr. u Ustavu Hrvatske taj dio teksta nosi naziv „izvorišne osnove“.( и то сам скоро постовао па си могао да се увериш да хрватска митоманија и почиње са уставом, тј. овековечена је у његовој преамбули, наравно нема везе са билом којом правном нормом или неким делом самог устава.)
- svi autori su se složili da je to dio teksta koji se nalazi na početku ustava i da prethodi normativnom dijelu.
- Neki autori negiraju pravnu prirodu preambule i zbog formalnih razloga: preambula prethodi ustavu - što znači da nije njegov sastavni dio, nema članova, nema sankciju, nema precizne odredbe.I s druge strane, postoje preambule koje sadrže pravila ponašanja, te pravno obavezuju.
- Specifičnost Preambule Ustava BiH je pozivanje na međunarodne dokumente....
http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j...uaBQNH5hDkFevPJCQ&sig2=oZq3oGsI6BWzEs-Zyrubug
Срби су избачени из хрватског устава:
некад: Republika Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda, država srpskog naroda u Hrvatskoj i država drugih naroda i narodnosti koje u njoj žive.
сад: Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskoga naroda i država pripadnika nacionalnih manjina
Зашто??????
Наравно да ниједан устав на свету не дозвољава самоиницијативно проглашење сецесије, тако нешто није дозвољавао ни југословенски.Фала вам лепа.

Срби колико знам нису ни уставно ни неуставно одвајали Космет од Србије тако да ти је констатација уби Боже глупа.
Знам зато су се Срби не мали број пута бранили управо у тој Шумадији и Златибору.
А да није било Срба ни море не бисте видели, наравно у неком државном смислу гледано, да, освојили сте га од Византије у раном средњем веку!, од Угара мало касније!, сачували га за Аустријанце!, а у време НДХ и за Немце!, какву поморску историју имате........................