Trudnoca

• Začetnik teme Začetnik teme Suzy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
carice (queen)..kakav test?...mislim...ovo za zenu znaci po meni da vredi i da je prosla SVE testove...zar ne???? ;-)

mackice...povodom bolova...da imam bolove..i pre neki dan bas jake....
sto mi je dodatni razlog da sada nisam zabrinuta vec u panici...
i da...jeste mi stresan posao....i radim ponekada i vise od 10h
i radim za monitorom koji nije tft (za razliku od kucnog) sto kazu da jeste opasno....
danas idem na ultrazvuk...da cujem -srce- bebe....i nadam se da ce se nesto cuti...:((((

Suzy:
carice (queen)..kakav test?...mislim...ovo za zenu znaci po meni da vredi i da je prosla SVE testove...zar ne???? ;-)

mackice...povodom bolova...da imam bolove..i pre neki dan bas jake....
sto mi je dodatni razlog da sada nisam zabrinuta vec u panici...
i da...jeste mi stresan posao....i radim ponekada i vise od 10h
i radim za monitorom koji nije tft (za razliku od kucnog) sto kazu da jeste opasno....
danas idem na ultrazvuk...da cujem -srce- bebe....i nadam se da ce se nesto cuti...:((((

joj, suzy, ja imam pamćenje kao slon:razz: . jednom si nešto rekla da te je momak stavio na test, pa rekoh, definitivno si ga prošla:D uživaj;)

Queen_:
joj, suzy, ja imam pamćenje kao slon:razz: . jednom si nešto rekla da te je momak stavio na test, pa rekoh, definitivno si ga prošla:D uživaj;)
haha...ma ko ce da se seti sta smo sve pricali(e)....;-)..nemamo bas 3-4 posta....;-)
nego.....ako je tako bilo.....da..ocigledno jesam....;-)
samo sada treba proci jos ozbiljniji test....
i nadam se da ce biti ok....
mackica me sa onim bolovima zabrinula.....:((((((

samo pozitivno razmišljaj. :D ja dok sam bila trudna nijednog momenta nisam pomislila da nešto nije u redu. i sve je bilo super, baš kao što će da bude kod tebe:D ;-)

Nemoj da se brineš zbog svega što čuješ, pa protumačiš na najgori mogući način.
Ideš kod doktora, on će ti reći... Ako imaš neke kontrakcijice videće se na ultrazvuku, i reći će ti šta da radiš. Možda ćeš dobiti neke lekove, ili će ti reći da više miruješ. Za posao, otkud znam isto ispričaj doktoru šta radiš pa će te on posavetovati.

Samo redovno na kontrole, i imaj na umu da nije zdravo ni mnogo se nervirati!

PS sećam se i ja da si napisala neće momak da te ženi dok ne vidi da li ćeš zatrudneti. Jel' i svekrva konačno zadovoljna?:wink:

Pazi...tako je razmisljao...(mozda) ..dok god mu to nisam i prebacila...Onda je pao dogovor da bude svadba u junu....a bebe je samo ubrzala stvari....
ipak....ne bih bila sa nekim ko me ne voli....zbog mene same....;-), i tu je on prosao moj test...a ja njegov...;-)
a bila sam juce....na ultrazvuku....(odrase me...uvek 55 eur)...i cuje se srce...ok je bebe....pa mi je laknulo...
ali mi je hemoglobin strasno los i nizak...
rekla mi da kupim totemu...ja je kupila...
samo...to su ampule....popila sam jednu....ali sam cula da je to strasno lose i stetno za zube....mozda trebam inekcijom?jel iko to pio?

Ја сам пила сируп Ферохел када ми је једном пала крвна слика са првом трудноћом. Знам да помажу капи коприве ... е сад, зависи од степена анемије.

milentisha:
ja sam pila te ampule jedno kratko vreme i zubi su mi i dalje savršeni...

pa gde ti ideš na UZ kad te tako deru? da li je to onaj 4D?

E...pa hvala ti ....sada mi je lakse....kako si pila ?jednu ujutru?sa cime?....
a nije ....4D ...dopler je...
ali su sjajni...zaista...nije mi zao...ali nije ni malo....
treba da vidim i gde ima 4D...da i tamo odem.....znas li?

Strašno; običan ultrazvuk 55 eura:shock:
Ja sam ekspertne na 4D plaćala 3.500.

I nema potrebe da ideš na milion ultrazvukova, sačekaj vreme za ekspertni pa onda idi na 4D:wink: Mnogo se lepo vidi beba:-D

a koje je to vreme?nesto sam nacula posle 12-te nedelje?
i ne znam...kako vama...ali ..ja idem i kod privatnog i drustvenog ginekologa ...
moram ...naravno....jer te drzava obavezuje....
samo obe lekarke su toliko shture u prici...da imam osecaj da jedva cekaju d ati vide ledja...
mislim..razumem i njih -ko zna koja sam joj po redu danas...
ali mislim i da nije u redu...da mi ne da jos neki podatak...
nego...planiram sva pitanja na papir.....pa.....da sve proispitam....;-)

@ Suzy
opizdim kad cujem koliko su arogantni ti lekari
Ma bre, baci sva pitanja na papir i bar ovu "privatnicu" ispitaj sta god ti padne na pamet. Kad placas onda prima pare a kad treba da prica onda joj muka od pacijenata. Ma odvratni su... :evil:

Ja sam imala i dobrih i loših iskustava sa doktorima. ''Državna'' doktorica koja mi vodi trudnoću je stvarno super, nemam ni jedne reči zamerke:-D . Ali, sad je bila na godišnjem i bila sam samo jednom kod zamene i odlepila sam kakva je bila kretenka:mad:
Kod privatnog sam radila prvi EUZ i isto sam bila oduševljena:-D ; ma to je blaga reč, bila sam kod čoveka skoro sat vremena, rekao mi je i ono što se ja ne bih setila da pitam.
Međutim...:-? Ovde u NS-u izgleda postoji neki ginekološki lobi koji čine doktori koji rade u Betaniji (porodilištu), tako da su mi za njega rekli da njegove rezultate NE PRIZNAJU:shock: Ma, katastrofa; doktor je i stručan i ima strava ordinaciju (4DUZ) i ljubazan i sve; ali guess what - izbeglica je iz Bosne:shock: Sve to sam ja malo kasnije ukapirala, na žalost:? A ovaj drugi doktor kod koga sam kasnije išla na EUZ i još neke preglede me isprašio za pet min, i samo je mrmljao nešto stručno, i pet puta sam ga pitala šta, kako i da li je sve u redu, ali nisam ništa od odgovora razumela:roll:

Tako da... Ima raznih doktora, kao i ljudi uostalom; ali i ja se slažem da ako već plaćaš, bar zahtevaj da ti posveti dovboljno vremena i odgovore na SVE što imaš da je pitaš. I napiši pitanja na papir, tamo uvek nešto zaboraviš:wink: Ili menjaj doktora; raspitaj se, probaj kod nekoga po preporuci da ideš.

I ne treba da ih razumeš, da si im i stota po redu, to je posao koji su same odabrale i za koji SU PLAĆENE!

:shock: Pa zar ja da odem na Dom i Porodicu pa da vidim da si trudna..ccccccc... Ubicu te.... A sad nesto lepse....
Nek ti je srecno draga moja i samo guraj napred, znas ja se svoje trudnoce secam kao najlepseg perioda,nikakvi bolovi, mucnine i sl.stvari nije bilo, vozila sam bicikl do osmog meseca, i da mi nisu rekli NE sigurno bih je vozila do porodjaja... :lol: Secam se samo da sam se bas dobro ugojila skoro 25 kg ali da mi to uopste nije bilo strasno i da sam sve skinula vrlo brzo posle porodjaja...ali jbg mozda je to bilo i zbog godina..sa 19 ti metabolizm radi mnogo brze... Moj savet ti je da se uopste ne opterecujes mislima o trudnoci, zivi kao i do sada i videces sve ce ici kako treba sigurno...
A da secam se samo da mi se u tom periodu pilo pivce samo tako...hehehehehehe :wink:

Imacemo bebu!!!! Imacemo bebu!!! Imacemo bebu!!!! Imacemo bebu!!! Imacemo bebu!!!! Imacemo bebu!!! Imacemo bebu!!!! Imacemo bebu!!! Imacemo bebu!!!! Imacemo bebu!!! Imacemo bebu!!!! Imacemo bebu!!! Imacemo bebu!!!! Imacemo bebu!!! Imacemo bebu!!!! Imacemo bebu!!!
a170.gif

A bwe...greskice i likili....eto.....i mene...za vama...
cupkam polako....
znam da ne mogu da vas stignem...ali....:-)..samo se nadam da ce sve proci ok....
a ja vicem....ovde...vicem....
i drago mi je drage moje (cak-najdraze) sto ste saznale...:-)
cmoksssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Evo i mene na ovoj stranici.Imam jedno pitanje za sve koji znaju odgovor,kupim ja test za trudnocu onaj bebi rapid 248 din, i sad ocekujem da vidim 2 crte(kasni mi 3 dana), kad ono posle pola sata nema jos ni jedne,tek posle sat vremena pojavi se jedna crta i to test a control posle sat i po i to jedva vidljiva.Sta je to?

mackica ns:
A ovaj drugi doktor kod koga sam kasnije išla na EUZ i još neke preglede me isprašio za pet min, i samo je mrmljao nešto stručno, i pet puta sam ga pitala šta, kako i da li je sve u redu, ali nisam ništa od odgovora razumela:roll:

..i ovo mi je poznato..
..kada je tata prvi put bio sa nama na UZ..kod drzavnog dr, naravno..
..doktorka diktira sestri brojke, ekran okrenut ka njoj..tata pita moze li da vidi bebu..
..a ona sa sve prevrtanjem ochima kaze: "shta da gledate kad nishta necete razumeti"..

Plavojka-Devojka:
Evo i mene na ovoj stranici.Imam jedno pitanje za sve koji znaju odgovor,kupim ja test za trudnocu onaj bebi rapid 248 din, i sad ocekujem da vidim 2 crte(kasni mi 3 dana), kad ono posle pola sata nema jos ni jedne,tek posle sat vremena pojavi se jedna crta i to test a control posle sat i po i to jedva vidljiva.Sta je to?
Ne znam sta bih ti rekla, osim da kupis jos jedan test, proveri datum i da li ona folija u kojoj se sve to nalazi nije osteceno. Ja sam koristila isti taj test i nisam imala nikakvih cudnih desavanja, sve po uputstvu - i u slucaju negativnog rezultata i u slucaju pozitivnog rezultata.

da....nesto nisi ok uradila...
i proveri rok trajanja
i pitaj i apoteci koji je najbolji
ja ne mogu da se setim koji sam uzela...da me ubijes....
ako si u bg-u mogu ti reci gde

Back