Trudnoća

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam o kakvom produženom bolovanju pišeš,a ovo za raniju penziju za žene opet ima veze sa bebama,jer su obično bake te koje uskaču i pomažu mladim majkama da ne izostaju mnogo sa posla.Ako to preuzmu očevi ,pa i otac i majka podjednako izostaju sa posla zbog dečijih bolesti,priredbi,izleta i ostalog...onda i bake mogu da rade toliko dugo koliko i deke.

To što ti ne znaš je druga stvar, to što nešto ne znaš ne znači i da ne postoji.

Ali kako da izostanu podjednako i preuzmu očevi kada žene jasno stave do znanja da rađaju sebi, da je to njihovo dete i da se muškarac ništa ne pita ukoliko ona ne želi to dete? Kako to da naprasno kad dođe do frke onda to dete bude zajedničko uz obavezno "preuzmi odgovornost!"?

- - - - - - - - - -

Upravo takav zakon postoji ovde u drzavi u kojoj zivim.Nazalost retki su muskarci Koji odu na porodiljsko odsustvo.

Zašto nažalost?

- - - - - - - - - -

I da, kako to da žene na sudovima uvek kao glavni argument navedu "dete treba da bude sa majkom", a onda dođu sa idejom da muškarac treba da uzme porodiljsko i on ostane kod kuće? Kako sad to? Ili je to tako samo kada odgovara ženi?

Stavovi koje sam izneo su stavovi koje sam nalazio u diskusijama koje su se vodile u vezi ovoga na raznim forumima, stranicama, blogovima. Moj stav je potpuno dijametralan od ovoga svega, ali se na balkanu ne računa uloga voditelja, znači ako kažeš nešto kao argument, ako smatraš da to može imati smisla, ti si odmah rekao to, ti to misliš, jadan si, najgori na svetu. Ostrašćeni i primitivni balkan, zato ovde neko kaže nešto o nekome, odmah bukne rat, 200.000 proteranih, pobijenih koliko god hoćeš... Eto, zato i jeste tako.

Niko od vas ovde ne zna moj lični stav, ali si ti sad našla da projektuješ, ubacuješ mi u usta reči, lupate tu, imate "argumente" na nivou bla, bla, bla... I želite da vas shvatim ozbiljno? Strašno.

Upravo sam i preformulisao samo, jer mnogo ljudi nakon toga što žene kažu "abortus je naša stvar!" kažu i "trudnoća je vaša stvar!", jer ne možeš sedeti na dve stolice.

Ne, ti smatras da su kiretaze drustveni problem, a trudnoca nije nego je zenina licna stvar. I zena je nepozeljan radnik jer je, zaboga, bila odustna dve godine, dok je muskarac za to vreme vukao gvozdje.
Smesno i tuzno u isto vreme.

Ne, ti smatras da su kiretaze drustveni problem, a trudnoca nije nego je zenina licna stvar. I zena je nepozeljan radnik jer je, zaboga, bila odustna dve godine, dok je muskarac za to vreme vukao gvozdje.
Smesno i tuzno u isto vreme.

Da, zato što ti kažeš da "ja smatram" jer si ti to tako rekla, to automatski postaje tako.

Nepoželjan radnik i vuča gvožđa su takođe projektovane stvari. Za gvožđe sam pitao jer su mnogi naveli da ženama ustaju jer ih boli kičma, teško im je, ja sam samo naveo da je teško i fizičkom radniku, ali njemu niko ne ustaje. Zašto je to tako? I njega boli kičma.

To što ti ne znaš je druga stvar, to što nešto ne znaš ne znači i da ne postoji.

Ali kako da izostanu podjednako i preuzmu očevi kada žene jasno stave do znanja da rađaju sebi, da je to njihovo dete i da se muškarac ništa ne pita ukoliko ona ne želi to dete? Kako to da naprasno kad dođe do frke onda to dete bude zajedničko uz obavezno "preuzmi odgovornost!"?

- - - - - - - - - -

Zašto nažalost?
Pa pricamo o ravnopravnosti. Ravnopravnost po tom pitanju ne postoji iako zakonski DA. Muskarci ne zele da naprave pauzu u svojoj karijeri zbog dece. Osecaju se obaveznim da su oni ti Koji trebaju da finansiraju familiju. Treba se jos mnogo toga promeniti da bi se promenio mentalitet ljudi....mozda i nije mentalitet vec urodjenst/instikt muskarca da su oni ti Koji trebaju otici "u lov" da bi familija prezivela ...kao u stara vremena :lol:

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Zašto nažalost?

- - - - - - - - - -

I da, kako to da žene na sudovima uvek kao glavni argument navedu "dete treba da bude sa majkom", a onda dođu sa idejom da muškarac treba da uzme porodiljsko i on ostane kod kuće? Kako sad to? Ili je to tako samo kada odgovara ženi?

Upravo sam odgovorila i na ovo :)

Da, ali žene sa tim imaju problem i bune se. To je suština. Hoće pa makar na silu. I ne možeš reći da je dobro da imaš dobrog radnika koji svakako ranije ide u penziju, a sa svakim detetom ide sve ranije i duži vremenski period i pre penzije nije radio, da li je to isto kao i radnik koji je stalno tu, ide kasnije u penziju i nekad ne koristi ni bolovanje? Po meni nije.

Pa nije isto, zato zena koja zeli da napreduje, da bude karijerista i da bude u tom smislu ravnopravna sa muskarcima, ne moze dugo da odsustvuje niti da koristi bolovanje kako joj se cefne. Zato direktorke pocinju da rade posle mesec dana i ne spajaju trudnoce, iako imaju pravo na to.Zato sto te u praksi niko nece staviti na rukovodece ili bitno mesto ako si mnogo odustan. Jednostano po prirodi stvari ne mozes da obavljas tu funkciju, ispadas iz tokova. To je ono sto sam napisala, tamo gde odsustvovanja uticu na posao, se zene i ne biraju ili se biraju zene koje ne odsustvuju. To sve trziste lepo regulise. Nema tu sile. Ne mozes biti direktor ako ne ispunjavas neke kriterijume, to je prirodna selekcija a ne diskriminacija.

Sto i praksa dokazuje, da zene u reproduktivnom dobu imaju vece probleme pri zaposljavanju. I totalno je razumljivo.

Ali kod vecine obicnih poslova, to na velikim brojevima nije od nekog znacaja. Sve te nejednakosti se iznivelisu. Ona ti odsustvuje, ali ti recimo dovlaci musterije, on ti je tu ali nije neki radnik. Ako bi postavio suportno norme, rizikovao bi velike diskiminacije. A ti opet kao poslodavac imas pravo da das bolju platu radniku koji ti je tu i koji bolje radi.

Pa pricamo o ravnopravnosti. Ravnopravnost po tom pitanju ne postoji iako zakonski DA. Muskarci ne zele da naprave pauzu u svojoj karijeri zbog dece. Osecaju se obaveznim da su oni ti Koji trebaju da finansiraju familiju. Treba se jos mnogo toga promeniti da bi se promenio mentalitet ljudi....mozda i nije mentalitet vec urodjenst/instikt muskarca da su oni ti Koji trebaju otici "u lov" da bi familija prezivela ...kao u stara vremena :lol:

- - - - - - - - - -

I sad je vama ženama problem što muškarci ne žele na porodiljsko? To želite da promenite? Odakle vam takve fašističke ideje menjanja nečije prirode? Da neće možda sutra biti i da rađamo umesto vas?

I nisi mi odgovorila na ovo, kako to na sudu je uvek glavni razlog "dete mora biti sa majkom" jer na tome žene insistiraju, a onda bude "nek idu muškarci na porodiljsko" kada njima to odgovara, nije li i to kontradiktorno kao i sve vezano za feminističku ideologiju? :)

)

gledajući sa aspekta primitivca ovo mi se čini logično

Pa nije isto, zato zena koja zeli da napreduje, da bude karijerista i da bude u tom smislu ravnopravna sa muskarcima, ne moze dugo da odsustvuje niti da koristi bolovanje kako joj se cefne. Zato direktorke pocinju da rade posle mesec dana i ne spajaju trudnoce, iako imaju pravo na to.Zato sto te u praksi niko nece staviti na rukovodece ili bitno mesto ako si mnogo odustan. Jednostano po prirodi stvari ne mozes da obavljas tu funkciju, ispadas iz tokova. To je ono sto sam napisala, tamo gde odsustvovanja uticu na posao, se zene i ne biraju ili se biraju zene koje ne odsustvuju. To sve trziste lepo regulise. Nema tu sile. Ne mozes biti direktor ako ne ispunjavas neke kriterijume, to je prirodna selekcija a ne diskriminacija.

Sto i praksa dokazuje, da zene u reproduktivnom dobu imaju vece probleme pri zaposljavanju. I totalno je razumljivo.

Ali kod vecine obicnih poslova, to na velikim brojevima nije od nekog znacaja. Sve te nejednakosti se iznivelisu. Ona ti odsustvuje, ali ti recimo dovlaci musterije, on ti je tu ali nije neki radnik. Ako bi postavio suportno norme, rizikovao bi velike diskiminacije. A ti opet kao poslodavac imas pravo da das bolju platu radniku koji ti je tu i koji bolje radi.

To je sve u redu, to se sve odredi, ali zašto mnoge kukaju, kinje i smaraju, kao neke na ovoj temi jer one žele i dete, i porodiljsko, i da muškarac ide na porodiljsko, hoće i beneficije ali hoće i status izdržavanog lica? Mislim, kakva je to glupost?

Taj zakon koji postoji na zapadu da muskarac moze da koristi porodiljsko je cist primer ravnopravnosti novijeg datuma. I u sustini dobar pokazatelj onoga o cemu pricam.

Zasto je nekom ocu uskraceno da bude sa detetom ako on to zeli i ako su se on i zena dogovorili da on ostaje sa detetom. Zasto bi porodiljsko i nega deteta bilo samo zensko pravo? Nepravedno je, zato cemo zakonom dati i ocevima tu mogucnost. U praksi, vecina ne koristi svoje pravo jer je ostajanje sa detetom ipak vise zenski posao nego muski, ali necemo uskracivati pravo onima koji to zele.

U tome je poenta ravnopravnosti. Ja ti dajem pravo ako zelis da ga koristis, necu da ti ga uskracujem zbog pola.

Ne znam o kakvom produženom bolovanju pišeš,a ovo za raniju penziju za žene opet ima veze sa bebama,jer su obično bake te koje uskaču i pomažu mladim majkama da ne izostaju mnogo sa posla.Ako to preuzmu očevi ,pa i otac i majka podjednako izostaju sa posla zbog dečijih bolesti,priredbi,izleta i ostalog...onda i bake mogu da rade toliko dugo koliko i deke.

Žene to već znaju kako je,deca su zajednička i teret koji može da se podeli i treba da se deli.Ionako im uvek ostaje onaj deo sa trudnoćom i porođajem koje moraju same da obave.
samo opet doilazis na Aranovo, vi znate vi, morate vi zelite....

To je suština celog idiotluka, ljudi su se borili, smarali, cimali, svaki dan trube o tome da bi dobili nešto, što i dan - danas sve ostaje po starom, nego, eto, čisto da se osete slobodni, iako su robovi svakog sistema, iako nikad neće otići od prirode.

I sad je vama ženama problem što muškarci ne žele na porodiljsko? To želite da promenite? Odakle vam takve fašističke ideje menjanja nečije prirode? Da neće možda sutra biti i da rađamo umesto vas?

I nisi mi odgovorila na ovo, kako to na sudu je uvek glavni razlog "dete mora biti sa majkom" jer na tome žene insistiraju, a onda bude "nek idu muškarci na porodiljsko" kada njima to odgovara, nije li i to kontradiktorno kao i sve vezano za feminističku ideologiju? :)

Sta ima u tome lose da se deli porodiljsko odsustvo ?
Muskarci na taj nacin se vezu za dete od malena i imaju taj period samo za sebe i dete, da se upoznaju da steknu svoje zajednicke rutine a 6 meseci prodje brzo.

Ne, meni to nije problem niti bi mi bio problem. Cak sta vise , mislim da bi mi trenutno odgovaralo da nadjem nakog baju da me izdrzava, placa racune a ja sve cetiri uvis:D...Uzivala bih kod kuce, slikala, isla po dete ranije u skolu, imala vise vremena za sebe i nju, napravila po koju izlozbu ...divota :okok:
Medutim, danasnji muskarci su navikli da im zene budu zaposlene i da pored toga rade sve ostalo kako bi im dom funkcionisao.
Pa odgovorila sam ti u vezi sa sudom. Zene imaju drugaciji instikt prema deci od oceva..bar za sada...

- - - - - - - - - -

Zašto nažalost?

- - - - - - - - - -

opwt ce stignemo na ponovljeno kao njima odgovoara tako ce okrenu pricu

Sta ima u tome lose da se deli porodiljsko odsustvo ?
Muskarci na taj nacin se vezu za dete od malena i imaju taj period samo za sebe i dete, da se upoznaju da steknu svoje zajednicke rutine a 6 meseci prodje brzo.

Nema ništa loše, samo to onda treba reći istim rečima i pri razvodu na sudu, samo što bi tad bilo "dete treba da bude sa majkom, to je prirodno!"...

- - - - - - - - - -

evo katcha se vraca na lovce da je doba lovaca ne bi se pitale nista

Poslednja izmena:
opet pricas bajke, citaj nemacke statistika

a da danci su nebeski ´narod i zene superiorn, de bi one do muskarcima dpusotle

Ja pricam kako je ovde..ne zivim u Nemackoj....nisam upoznala ni jednog muskarca Koji je otisao na porodiljsko odsustvo duze od 14 dana ....ali tih 14 dana imaju svi muskarci pravo da koriste zajedno sa zeninim odsustvom.

Ne, meni to nije problem niti bi mi bio problem. Cak sta vise , mislim da bi mi trenutno odgovaralo da nadjem nakog baju da me izdrzava, placa racune a ja sve cetiri uvis:D...Uzivala bih kod kuce, slikala, isla po dete ranije u skolu, imala vise vremena za sebe i nju, napravila po koju izlozbu ...divota :okok:
Medutim, danasnji muskarci su navikli da im zene budu zaposlene i da pored toga rade sve ostalo kako bi im dom funkcionisao.
Pa odgovorila sam ti u vezi sa sudom. Zene imaju drugaciji instikt prema deci od oceva..bar za sada...

Takodje :)

Ne, nego žene menjaju zaključke kako im odgovara, kad im treba da on koristi bolovanje, onda je to prirodno i dobro, kad je na sudu onda je prirodno da bude sa majkom.

- - - - - - - - - -

Ovo govori sve više žena, meni nije jasno čemu onda trubljenje o ravnopravnosti? :)

- - - - - - - - - -

I da li to zapravo znači da ne možete da se nosite sa stresom i tim okruženjem jer bi to dobrom broju odgovaralo?

gledajući sa aspekta primitivca ovo mi se čini logično

a mene si pitao sta mi je kad sam ovo reko, doduse glupavije al poenta je ista

"Pa pricamo o ravnopravnosti. Ravnopravnost po tom pitanju ne postoji iako zakonski DA"

- - - - - - - - - -

Ja pricam kako je ovde..ne zivim u Nemackoj....nisam upoznala ni jednog muskarca Koji je otisao na porodiljsko odsustvo duze od 14 dana ....ali tih 14 dana imaju svi muskarci pravo da koriste zajedno sa zeninim odsustvom.

danska je cudo od zemlje

- - - - - - - - - -

sponzoruse, druga vrata desno

Mogao si da mi u par reči objasniš o kakvom se bolovanju radi,jer sam samo rekla da ne znam o čemu je reč.:aha:

A za drugi deo posta,ne znam o kakvim to ženama i muškarcima pišeš,meni je logično da dete ima oca i majku koji ga žele i vole.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back