Trojica silovala i mučila preminulog zatvorenika?! Detalji sumnjive smrti u Padinskoj Skeli: Često je bio modar, ali se plašio da prijavi nasilje

unuk je bacio petardu baba sa sprat iznad ga prijavila
i ubiše dedu, čuvari, sudije, zatvorenici i ta baba...
a htela unuka da skemba, pa se deda prijavio....i kazna hop, ništa olakšavajuće okolnosti, poligraf, psiholog....ništa procena lekara....sud je rekao svoje, a kriminalci sa uniformama svoje....i sudija čist, al za malo....
 
@PP

Nije on prvobitno osuđen na zatvorsku kaznu. Sudija osnovnog suda ga je osudila na novčanu kaznu od 10.000 dinara. Na tu kaznu se tužilaštvo žalilo pa je od višeg suda osuđen na 30 000 dinara. Kako nije imao novca da plati kaznu svaka hiljada dinara je pretvorena u dan zatvora. A kad su zločinci iz krivosuđa hapšeni u "sablji" pa od kolega iz krivosuđa oslobođeni, njima je dan zatvora isplaćivan od 100-500 evra, neka a i više. Izašli su i posle isplaćene odštete bili bogati ljudi. Običnim čoveku dan zatvora je 8 ipo evra. Ovde je gori kastinski sistem nego nekad u indiji. Ili možda kao robovlasnički. Zločinci. Zaslužuju najgore kazne.

Zbog ovakvih stvari bledi ljubav prema domovini.
Gledas nepravdu godinama i onda dodjes do toga da u jednom trenutku kazes *ma koja srbija*
Pazi tuzilastvo ulozilo prigovor, silje onu stvar na obican narod, kao komunalci na babe koje prodaju heklanje
Dok pic.. ne smeju kriminalcima nista, ne smeta im nanogica na onom ko je uradio nesto stvarno lose.
 
Zbog ovakvih stvari treba da se zamisle policajci...
Da li ce neko da se preda da ga odvedu u zatvor posle ovakve sudbine...?
Ima onih koji ce da odluce bolje da se obracuna sa policajcem nego da ga zatvore zbog neplacene struje....

Nije naivno da se ovako nesto desava, jer zatvor postaje smrtna kazna, a onda policija moze da nagrabusi , jer ko pritvara , oni....
Nemamo mi u Srbiji sudsku policiju kao u bosni..

Zato su odmah i promenili upravnika...
Zeznuta stvar, mnogo vise nego sto na prvu loptu izgleda..

Zamisli samo politicki aktivista, a oni ga privode...a desavalo se losih stvari i u pritvoru ne samo u zatvoru..

U Rusiji imaju dugogodisnjeg politickog zatvorenika koji je preminuo a u Srbiji imate masu zatvorenika koji su preminuli....usled loseg pridrzavanja zakona i pravila..
Zeznuto i to...
Korupcija u zatvoru i pravosudju je nekad povod za viceve, ali pusti ti to...
To ko hoce da od svega pravi crni humor, i nije bas za javnost....
 
Poslednja izmena:
u državi gde su na vlasti psihopata, lezbejka, nepismeni ministri i lopurde ništa me ne može iznenaditi.. tako imate da je na nekom nivou gradske vlasti u Kruševcu čovek koji je pokušao da siluje devojku koja je da bi se spasila skočila kroz prozor i poginula..kad je neko postavio pitanje: kako je to moguće? dobio je odgovor da je taj pošteno odslužio svoju kaznu.. šta dalje da pričamo.. SNS zlo vlada Srbijom.. i ti upravnici u tom zatvoru su garant u SNS u.. a moguće i ti silovatelji
Ovi mladi monsteumi 20 ogodisnjaci su sigurno protivnici rezima,sve im malo,danas mlad vredan momak olako moze naci posao za najmanje 80.000 rsd.A oni nasli da otimaju od dede i kad vise nije imo tako ga zverski ubili.Dozivotna da belog dana nevide a i cuvare i komandira.Za sta primaju platu?Taj mucenik dok je radio je placao porez i doprinos da bi oni primali platu i tako da mu vrate.
 
Ovi mladi monsteumi 20 ogodisnjaci su sigurno protivnici rezima,sve im malo,danas mlad vredan momak olako moze naci posao za najmanje 80.000 rsd.A oni nasli da otimaju od dede i kad vise nije imo tako ga zverski ubili.Dozivotna da belog dana nevide a i cuvare i komandira.Za sta primaju platu?Taj mucenik dok je radio je placao porez i doprinos da bi oni primali platu i tako da mu vrate.
znam..ko i svi huligani što su protivnici režima.. naročito oni sa severne tribine ;)
 
Meni je više GADNO da se izjašnjavam kao SRBIN, ako su i ova trojica isto to, ne mi nismo isti narod,
oni su neki drugi narod,
jer narod Nikole Tesle i Jove Zmaja to ne radi, nemoguće.

1711018668067.png


OVO SU LICA ZLA! SREĆKO, SAŠA I DALIBOR OSUMNJIČENI ZA SILOVANJE CIMERA DO SMRTI Terete ih da su se BRUTALNO IŽIVLJAVALI u zatvoru​

Autor: Kurir Hronika
CRNA HRONIKA - 21.03.2024. 11:17h
  • Srećko Stefanović (20), Saša Stanković (20) i Dalibor Petrović (22), trojica su osumnjićenih za brutalno prebijanje i silovanje penzionera iz Mladenovca, Stanimira Brajkovića (74) u zatavoru Padinska skela u Beogradu!
Istagu protiv njih, podsetimo, vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu koje ih sumnjiči za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Na predlog tužilaštva, posle saslušanja, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je osumnjičenima odredio pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.
 

Ovo su monstrumi koji su stravično zlostavljali Stanimira (74) u zatvoru: Penzioner preminuo od povreda FOTO​

1711018475-322110861_1114930019200923_8456651513725111487_n-ubij-750x458.jpg
Foto:Facebook/privatna arhiva

Srećko S. (20), Saša S. (21) i Dalibor P. (21) koji su osumnjičeni da su u februaru brutalno zlostavljali i mučili Stanimira B. (74) u ćeliji zatvora u Padinskoj skeli robijali su zbog kazni za prekršaje koje nisu imali ili hteli da plate.

Dvojica osumnjičenih za jezivi zločin u zatvoru osuđeni su na kazne zatvora zbog saobraćajnih prekršaja, a jedan od njih je imao i prekršaj zbog lične karte koju nije imao prilikom legitimacije.
Tako je Srećko S. zbog saobraćajnih prekršaja završio iza rešetaka na 370 dana, dok je Dalibor P. zbog istih prekršaja i lične karte morao da robija 175 dana.
Treći osumnjičeni Saša S. u zatvoru je završio zbog toga što nije imao kartu za prevoz, pa je zbog toga otišao u zatvor na 10 dana!?

Upravo u tih 10 dana zatvora, on je učestvovao u brutalnom zlostavljanju Stanimira B. (74) čoveka koji je iza rešetaka završio jer nije imao da plati novčanu kaznu od 30.000 dinara zbog petarde koja je bačena sa terase njegovog stana za doček Nove godine, odnosno 31. decembra 2020.

„Unutrašnja kontrola, upravnik smenjen“: Oglasilo se Ministarstvo pravde o smrti zatvorenika u Padinskoj Skeli


Zatvorenik iz straha za život nije smeo da prijavi zlostavljanje: Monstrumi stravične metode mučenja primenjivali, kobno bilo veče nakon što je žrtva pregledana


U šoku komšije penzionera koji je preminuo nakon stravičnog zlostavljanja u Padinskoj Skeli: „Nismo ni znali da je u zatvoru“


Bio u zatvoru zbog bačene petarde

Presuda u koju je „Blic“ imao uvid otkriva kako je Stanimir B. (74) završio iza rešetaka, gde je na kraju ubijen.
Osumnjičeni Srećko S. (20), Saša S. (21) i Dalibor P. (21) saslušani su u tužilaštvu 14. marta, gde se Srećko S. branio ćutanjem, a druga dvojica osumnjičenih su iznela svoju odbranu.
Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara 2024. godine u KPZ Padinska skela zajednički izvršili krivično delo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života oštećenog Stanimira.

Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, nesrećnog čoveka svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.
Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama u predelu glave i tela, a jednom prilikom ga je Dalibor P, kako se sumnja, kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle.
 
Ups......hoce li ih romska pripadnost spasavati u zatvoru od silovanja?
Nesto mi izgledaju krhkog zdravlja.....neki seljak iz Bojnika koji je napravio tucu i osudjen na 6 meseci im je dovoljan da im otvori trece oko...

Sad ce da bude na sudjenju , nisam ja majke mi , ziv mi sve, samo sam se okrenuo , neko ga je udario ali ne znam ko , nisam ja....
 
Poslednja izmena:
To spada u ''kolektivnu'' odgovornost od vrh vrhova do zaduženog za ćeliju.
Ovo se može smatrati takozvanim ''slučajem Martinović'' samo sad počinioci nisu druge nacionalnosti već gradjani Srbije. .
Direktna odgovornost svim počev od Ministarke.
...................................................................................
Kada se neko osudi na kaznu zatvora tj lišavanja slobode nije osudjen na kazne zlostavljanja od bilo koga. To je protivustavno da se o bilo kome radi.
Možda postoji mnogo ovakvih slučajeva u zatvorima Srbije ali je ovaj sa zločinačkim namerama ( možda i podstrekavane) koje su dovele do tragičnog ishoda.
.............................................................................................................................................................................
Sve u svemu ili sumarum , daleko smo od EU , i normi ljudskosti.
 
Nije bitno sta su po naciji,oni su jednostavno monstrumi koji belog dana netreba da vide.Ali neko ko je valjda normalan a to je upravnik,cuvari,doktor bi trebali itekako da odgovaraju.
A i narod je tome doprineo,kad god je neka vest o silovanju,pedofiliji odma komentarisu tipa "zatvorenici cenga k.rat..".Misleci da su oni neki pravednici.Mnoge je bio strah da ce kad tad nekog ovakog zlostavljati.A sigurno da ima mnogo takvih slucajeva.
 

SAZNAJEMO Uprava suspendovala i udaljila sa posla bivšeg upravnika "Padinske Skele" i još 10 zaposlenih​

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je juče nalog policiji da izvrši neophodne provere u pravcu utvrđivanja da li ima elemenata krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti u radnjama trojice zaposlenih u Službi za obezbeđenje KPZ „Padinska Skela“, kao i medicinskog tehničara u tom zavodu.​

Najnovija vest Telegraf.rs

Foto: Ricardo MONTERO / AFP / Profimedia

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala je danas i udaljila sa posla bivšeg upravnika Kazneno-popravnog zavoda u Beogradu (Padinskoj Skeli) Vladimira Bukvića i još 10 zaposlenih zbog propusta koji su otkriveni unutrašnjom kontrolom povodom smrti prekršajno kažnjenog Stanimira Brajkovića 4. februara u ovom zavodu.
Tadašnji upravnik Bukvić odmah je u februaru bio smenjen što je bio prvi korak ka vođenju efikasne unutrašnje kontrole kako ne bi mogao da utiče na druge zaposlene u zavodu što je glavni preduslov da se inspekcijski nadzor Uprave sprovede neometano.

Inspektori tog odeljenja su radili na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja tako da je istraga išla u više pravaca kako bi se utvrdila odgovornost svih državnih službenika.
Zapisnikom o izvršenom inspekcijskom nadzoru utvrđeno je da je Bukvić nezakonito i nepravilno sprovodio rad u Zavodu zbog čega je danas suspendovan i udaljen sa posla i protiv istog je pokrenut postupak daljeg utvrđivanja odgovornosti.
Uprava je u februaru hitno pokrenula disciplinske postupke protiv 7 dužnosti, a konačnim nalazom nadzora je utvrđena osnovana sumnja za težu povredu radne dužnosti za ukupno 11 zaposlenih.

Uprava je o svim svojim saznanjima odmah u februaru obavestila nadležno javno tužilaštvo koje je na osnovu dobijenih saznanja od Uprave pokrenulo istragu protiv tri prekršajno kažnjena lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo Teško ubistvo.
Takođe, Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je juče nalog policiji da izvrši neophodne provere u pravcu utvrđivanja da li ima elemenata krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti u radnjama trojice zaposlenih u Službi za obezbeđenje KPZ „Padinska Skela“, kao i medicinskog tehničara u tom zavodu.
Uprava za izvršenje krivičnih sankcija u zavodima primenjuje sve svetske standarde koji se odnose na bezbednost lica lišenih slobode te naglašavamo da se ovaj slučaj može tretirati kao usamljen. U okviru sistema više od 4.000 ljudi posvećeno brine o bezbednosti lica lišenih slobode.

Aktivnosti u sistemu krivičnih sankcija imaju jasne procedure, smernice i međunarodni monitoring. U martu 2023. godine su srpske zatvore obišli predstavnici Evropskog komiteta za sprečavanje mučenja i nečovečnih ili ponižavajućih kazni ili postupaka koji je u izveštaju naveo da je „velika većina pritvorenika pozitivno govorila o načinu na koji se prema njima postupalo od strane pritvorskog osoblja.
Inače, sve preporuke ovog Komiteta se primenjuju kako bi se unapredio rad zatvora kroz koje se na godišnjem nivou otpusti i primi od 20.000 do 25.000 ljudi.
Da se zatvori u Srbiji godinama unazad svrstavaju u izveštajima Saveta Evrope u sigurne i bezbedne govori i činjenica da se u protekle tri godine nije desio nijedan slučaj ubistva.
 

Back
Top