Frederick_
Elita
- Poruka
- 19.719
Ima i togaPovraćaj poreza.
Bolje dati te pare svojim ljudima nego državnim pantljičarama
Nema takve stavke u zakonu o radu. Urbana legenda.Zakonom o radu Republike Nemačke
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ima i togaPovraćaj poreza.
Bolje dati te pare svojim ljudima nego državnim pantljičarama
Nema takve stavke u zakonu o radu. Urbana legenda.Zakonom o radu Republike Nemačke
DaAusbildung![]()
Donela sam kur, ja radila drugu dok oni slaveSta si Donela ja bi doneo pive
Kad završim čkolu možeš da mi budeš šeficaPodijelila svima
Zanimljivo. Ja sam u Srbiji radila kao sesselpupser što kažu njemci, u ministarstvu, i nikad nismo imali 13.platuPrimamo nešto drugo!
13, plata je rezervisana samo za ,,opštinske ljude,,! Tako je bar u mome gradu. I to ne ide preko banke, već dijeli se iz torbe.
Imali ste nešto drugo, Božićnicu ili...Zanimljivo. Ja sam u Srbiji radila kao sesselpupser što kažu njemci, u ministarstvu, i nikad nismo imali 13.platu
Ma kakvi, nistaImali ste nešto drugo, Božićnicu ili...
Nema u Srbiji 13-ta plata nigde, osim kod nekih privatnika u vidu profit-share-a ili bonusa/premije.Imali ste nešto drugo, Božićnicu ili...
Što mrzim kad kao firma časti ručak i "druženje" kolega. Nikad nisam išao, nisam željan pečenja i keteringa a još manje da se družim sa cinkarošima i zmijarnikom.Nema u Srbiji 13-ta plata nigde, osim kod nekih privatnika u vidu profit-share-a ili bonusa/premije.
Drzavne institucije i javna preduzeca u Srbiji ne poznaju taj koncept.
Na zapadu je taj koncept ustanovljen zahvaljujuci nekim sindikatima, i uglavnom ga imaju ljudi koji imaju tzv. kolektivne ugovore. U takvim situacijama, poslodavac je duzan da isplati tzv. 13-tu platu, odnosno ono sto stoji u kolektivnom ugovoru (a to se, uglavnom, ni ne zove 13-ta plata nego Weihnachstgeld (božićni keš) i/ili Urlaubsgeld (keš za odmor)).
U ostalim slucajevima je dobra volja poslodavca.
Mnogi, poput mene, uvode nesto sto se zove profit share, pa jedan deo isplatimo oko Božića/Nove Godine, a drugi deo u maju/junu, nakon kraja finansijske godine.
Dajem.Primate li je?![]()
Primate li je?![]()

Stimulacija i nagrada za dobar posao.
Donose mi kesh - red je da dobiju i deo profita pored plate.
Da se nikada ne zaboravi:
Sa manje od sto evra mesečno živi skoro milion građana Srbije
Dok se najavljuju milionski projekti, skoro milion je i građana koji žive u apsolutnom siromaštvu. Istraživanje UNICEF-a za 2023. godinu pokazalo je da sa manje od sto evra u Srbiji živi 800.000 ljudi, što je gotovo duplo u odnosu na 2020. godinu. Sistem socijalne karte građane je dodatno gurnuo u siromaštvo. Krajnje je vreme, poručuju oni, da neko nešto uradi.
Доносе?!?. Ти као да дилујеш на капиларном систему
................stavi 3 miliona..............da se taj broj ureze gradjanima Srbije u pamet.................pa da vidimo ocel AV docekati kraj mandata.Da se nikada ne zaboravi:
Sa manje od sto evra mesečno živi skoro milion građana Srbije
Dok se najavljuju milionski projekti, skoro milion je i građana koji žive u apsolutnom siromaštvu. Istraživanje UNICEF-a za 2023. godinu pokazalo je da sa manje od sto evra u Srbiji živi 800.000 ljudi, što je gotovo duplo u odnosu na 2020. godinu. Sistem socijalne karte građane je dodatno gurnuo u siromaštvo. Krajnje je vreme, poručuju oni, da neko nešto uradi.
Naš sindikat plaća vlada, tako da....Nema u Srbiji 13-ta plata nigde, osim kod nekih privatnika u vidu profit-share-a ili bonusa/premije.
Drzavne institucije i javna preduzeca u Srbiji ne poznaju taj koncept.
Na zapadu je taj koncept ustanovljen zahvaljujuci nekim sindikatima, i uglavnom ga imaju ljudi koji imaju tzv. kolektivne ugovore. U takvim situacijama, poslodavac je duzan da isplati tzv. 13-tu platu, odnosno ono sto stoji u kolektivnom ugovoru (a to se, uglavnom, ni ne zove 13-ta plata nego Weihnachstgeld (božićni keš) i/ili Urlaubsgeld (keš za odmor)).
U ostalim slucajevima je dobra volja poslodavca.
Mnogi, poput mene, uvode nesto sto se zove profit share, pa jedan deo isplatimo oko Božića/Nove Godine, a drugi deo u maju/junu, nakon kraja finansijske godine.
Ja sam dosao kao masinac sa nostrifikovanom diplomom i odmah poceo da radim u struci. Izabarala si tezak put...
I ja sam nostrifikovala gimnazijuJa sam dosao kao masinac sa nostrifikovanom diplomom i odmah poceo da radim u struci. Izabarala si tezak put...
Sns logor smrti!................stavi 3 miliona..............da se taj broj ureze gradjanima Srbije u pamet.................pa da vidimo ocel AV docekati kraj mandata.

mrzim vasПримам, 13 плата пуна, божићница 542 € + 200 € ваучери, било у четвртак.
znaci 75 posto gradjan Srbije su samoubice ?Sns logor smrti!![]()