mario80
Stara legenda
- Poruka
- 89.132
znaci 75 posto gradjan Srbije su samoubice ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
znaci 75 posto gradjan Srbije su samoubice ?
jel ovo Krlja iz "Belu Ladju" ? ................svima je poznato da Krlja ima svi zubi.............isto ko sto se zna ko je Krlji "povadio" zubi.........za 100 evra.
Jedino recimo IT a za sve ostalo treba C1 ili jako dobar nivo znanja jezika. Meni je bilo lakše mada kad se setim mnogo teško. Iako sam imao solidno predznanje nemačkog, samostalno sam ga učio a jedan sam od retkih koji je voleo nemački. Kako je ovima što su skorije došli a ne znaju da beknu i ne žele da ga uče...I ja sam nostrifikovala gimnazijušta da radim sa faksom bez najmanje c1 nemačkog?
Ja i samo sa gimnazijom mogu da nađem gospodski posao u birou, ali džaba kad nemam visoko znanje nemačkog. Ali opet, posle svega 6 meseci ovde krenula sam na ausbildung i ide nekako, dobre ocene imam u školi, tako da sam sve u svemu zadovoljna.Jedino recimo IT a za sve ostalo treba C1 ili jako dobar nivo znanja jezika. Meni je bilo lakše mada kad se setim mnogo teško. Iako sam imao solidno predznanje nemačkog, samostalno sam ga učio a jedan sam od retkih koji je voleo nemački. Kako je ovima što su skorije došli a ne znaju da beknu i ne žele da ga uče...
Da ali ausbildung traje 3-4 godine. Za to vreme dobijaš 800 evra ako se ne varam. Treba to izdržatiJa i samo sa gimnazijom mogu da nađem gospodski posao u birou, ali džaba kad nemam visoko znanje nemačkog. Ali opet, posle svega 6 meseci ovde krenula sam na ausbildung i ide nekako, dobre ocene imam u školi, tako da sam sve u svemu zadovoljna.
Vise se dobija, ovo je medju najbolje placenim ausbildunzima. Plus postoji wegebAU jer sam ja bila zaposlena do septembraDa ali ausbildung traje 3-4 godine. Za to vreme dobijaš 800 evra ako se ne varam. Treba to izdržati
Ne. Odavno ne radim zbog plate.

Rodjak u Srbiji u SD radi u japanskoj firmi Mayekawa kao zavarivač, plata mu je 170.000, imaju i 13. platu, kad mu bude leglo na račun 340.000 to je za Srbiju extra.Nema u Srbiji 13-ta plata nigde, osim kod nekih privatnika u vidu profit-share-a ili bonusa/premije.
Drzavne institucije i javna preduzeca u Srbiji ne poznaju taj koncept.
Rodjak u Srbiji u SD radi u japanskoj firmi Mayekawa kao zavarivač, plata mu je 170.000, imaju i 13. platu, kad mu bude leglo na račun 340.000 to je za Srbiju extra.
Tadašnja gradonačelnica SDa Jasna Avramović dolazila je da pita direktora zašto daju tako velike plate jer "remete" ostale poslodavce.... Na početku su ih maltretirali razne inspekcije i opština, nisu im izdavali neke dozvole sve dok iz Japana nisu kontaktirali japansku ambasadu a ovi verovatno srpsku vladu...
Za strane firme interveniše njihova ambasada da ih kriminalna banditska vlast ostavi na miru. Ko će da pomogne srpskog poslodavca kad kidišu kao hijene sa svih strana od opštine, republike, domaćih kriminalaca reketaša? Ili ćeš da "pomažeš" stranku ili će te zgaziti. @LedeniBGD ?Klasicne šibicarske balkanske fore.
Moja dobra prijateljica je direktor Takede za Srbiju (japanska farmaceutika), i daju 13-tu platu (oni to zovu godisnja premija, ali dodje na isto).
Isto su ih cimali na NBgd-u, tada je Šapić bio predsednik opstine Nbgd, dok japanska ambasada nije reagovala.