Три питања за атеисте...

Mc Lovin zar negiras da su postojali sveti ljudi i njihova sveta dela zar mislis da su oni govorili lazi pa malo procitaj dela svetih otaca,ko smo ti i ja zar smo mi pametniji od Nikolaja Velimirovica koji je napisao mnoga dela,a sta ti nudis covece sta si ti u zivotu napisao ili napravio pokazi to pa cu se ja odreci vere,zasto vise da verujem ateisti koja su njihova dela napisi neko,koji su to veliki ljudi ateisti nabroj ih pa da vidimo kakvi su to ljudi ,kakva su njihova dela?

Alo, pa nismo sekta covece, valjda umemo da pricamo. Ako je ovo atak na tebe, ok.
Strogo formalno jeste sekta, no iz tvoje poruke je jasno da ne znaš značenje tog termina. ;)

Ako je univerzum nastao "velikim praskom" u odredjenom trenutku, nije li to dokaz da je stvoren od strane nekoga ? Zašto je nastao ? :roll:
Ne, nije dokaz.
Zbog čega misliš da mora da postoji odgovor na pitanje zašto je Univerzum nastao? :think:

pazi velik je svemir oko nas, ko zna sta je to bilo, koji djavo. al bog nije 100%.
Ma nije valjda... baš 100%?
Toliki teorijski fizičari nisu sigurni, ali si ti sigurna 100%?
Odlično! Budi ljubazna, pa nam to i dokaži. :ceka:

kako to da svi ne veruju u istog boga?
Zašto bi svi verovali u istog boga? :dontunderstand:

kako to da svaka nacija veruje u razlicite stvari?
Da ti objašnjavam socijalne konstrukte? :think:

sto mi i dan danas ne verujemo u grcke bogove npr?
Zato što nismo Grci, na primer. :roll:

naucno je dokazano da je veliki prasak bio eksplozija. i to ako te bas zanima velike jacine. kao da celih 140 godina pukne jedna atomska bomba svake sekunde...
za sve postoji objasnjenje....
Šta je naučno dokazano?! :eek: :hahaha:
Veliki prasak NIJE bio eksplozija, niti je to naučno dokazano, niti jačina koju navodiš ima veze sa Velikim praskom.
Auh, koliko gluposti u par rečenica. :thumbdown:
Kako može da bude eksplozije, ako nema ni prostora ni vremena?
Nisi razmišljala o tome, zar ne? Vidim da nisi. :roll:

Otkud znas da ne postoji? Dokazi da ne postoji. Da li vidis vazduh? Ne vidis ga ali ga osecas. Istovetna problematika je u odnosu sa Bogom.

Ne stvara iskustvo veru vec vera iskustvo.
Drugim rečima, tvoja vera predstavlja deformaciju percepcije realnosti. :roll:

Bog je negde gore.. Bog je nevidljiv.. Bla, bla, bla.. Bog ne postoji! Biblia i Bog su izmisljeni da bi ljudi imali cega da se plase.
Da li to postao trend da ateistički talibani javno demonstriraju svoj verski fanatizam kroz dogmu i neukost? :think:

да бога нема јесте чињеница.

ви верници имате право да верујете да он постоји и поред тога.

међутим, оног тренутка кад хоћете да тврдите да постоји, онда морате то и да докажете.
Baš lepo... kad već tvrdiš da bog ne postoji, onda očekujem da to i dokažeš. :ceka:

патеисти не тврде да нешто не постоји, то не постоји па не постоји :)
Ma nije valjda... pogledajmo zajedno:
I eto nama kontradikcije. :bye:

на пример, ја могу сада да кажем да је свемоћни творац целог космоса и наш створитељ, коме требамо да се клањамо и молимо, у ствари машина за прање веша. ти ћеш наравно рећи да је то бесмислено, а онда ћу ти ја рећи ајде докажи да није тако. ти наравно нећеш бити никад у могућности да докажеш да нисам у праву.
Dokaz da mašina za pranje veša nije tvorac čitavog Kosmosa je trivijalno jednostavan, jer je Kosmos stariji od mašine za pranje veša, za koju je uzgred potrebno da budu ispunjeni specifični i različiti uslovi za nastajanje u odnosu na uslove potrebne za nastajanje Kosmosa.

та логика се примењује и у пракси код људи, поменуо сам ти пример за суђење. ако неко неког оптужи, тј. изнесе тврдњу да је крив за нешто, онда је на њему и да докаже да је крив, потпуно би било бесмислено да се поступак води тако што оптужени треба да доказује своју невиност, он је невин па невин, а ко мисли да је крив нек изволи па нека докаже да је крив.
Besmisleno? Zaista? Možda ne bi bilo loše da to objasniš svim policajcima sveta koji sprovode istrage koristeći i sistem eliminacije. :lol:

Baš lepo... kad već tvrdiš da bog ne postoji, onda očekujem da to i dokažeš. :ceka:

не схватам као тврдњу да бог не постоји, већ чињеницу саму по себи.

бесмислено је доказивати да нешто не постоји да би се тиме доказало и да је нечија измишљотина нетачна.

Dokaz da mašina za pranje veša nije tvorac čitavog Kosmosa je trivijalno jednostavan, jer je Kosmos stariji od mašine za pranje veša, za koju je uzgred potrebno da budu ispunjeni specifični i različiti uslovi za nastajanje u odnosu na uslove potrebne za nastajanje Kosmosa.

врло једноставно се тај исказ може оповргнути са религијским тумачењем мултиверзума у којој је машина за прање веша творац овог нашег.

Besmisleno? Zaista? Možda ne bi bilo loše da to objasniš svim policajcima sveta koji sprovode istrage koristeći i sistem eliminacije. :lol:

кад полицајци буду обављали посао судије можда им и објасним.

рецимо. и ма колико се неки верници трудили да оспоре то, тако ствари стоје.

ви верници имате право да верујете да он постоји и поред тога.

међутим, оног тренутка кад хоћете да тврдите да постоји, онда морате то и да докажете.

Evo zasto ne moramo.

Pod jedan, zato sto nemamo nameru da bilo koga ubedjujemo u postojanje Boga (bar ja nemam nameru). Ili veruj, ili raspali niz ulicu. :lol:

Pod dva, ja verujem. Meni dokazi ne trebaju. Zasto onda tebi trebaju?

Kako se ne odnosi? Vera po definiciji cini dokaze nepotrebnim. Zato je i vera. Ja verujem, dakle dokazi mi ne trebaju. Zasto ti insistiras na njima? Ne razumes sta znaci verovati.

и у посту који си цитирао, а и поред тога сам ти најмање три пута рекао да не инсистирам на доказима док се вера у бога износи као вера. са друге стране у расправи се потежу докази, која се односи на одређене тврдње у оквиру вере, на пример да су содом и гомор заиста постојали.

и у посту који си цитирао, а и поред тога сам ти најмање три пута рекао да не инсистирам на доказима док се вера у бога износи као вера. са друге стране у расправи се потежу докази, која се односи на одређене тврдње у оквиру вере, на пример да су содом и гомор заиста постојали.

Mozda, ali, ti si se raspitivao o dokazima za postojanje Boga, a ne o dokazima da li su postojale Sodoma i Gomora, tako da sam ti na to i odgovorio.

Mozda, ali, ti si se raspitivao o dokazima za postojanje Boga, a ne o dokazima da li su postojale Sodoma i Gomora, tako da sam ti na to i odgovorio.

види, не идем ја у цркву да питам вернике 'де су вам докази :lol: али о томе говорим када се поведе расправа о вери у бога и религији.

Back