Три питања за атеисте...

naucno je dokazano da je veliki prasak bio eksplozija. i to ako te bas zanima velike jacine. kao da celih 140 godina pukne jedna atomska bomba svake sekunde...
za sve postoji objasnjenje....

:hahaha:

a gde je puklo kad tad nije postojao prostor ? :lol:

evo i na wikiju sam našo nešto o tome
Velikim praskom naziva se događaj stvaranja svemira. Važno je razumjeti da Veliki prasak nije nikakva eksplozija u "središtu svemira" (svemir nema središte!) već sam događaj stvaranja prostora, vremena, materije i energije. Svemir se nakon Velikog praska počeo širiti i širi se i danas. Sa širenjem prostora, materija se razrjeđivala, svemir se hladio i mijenjao: od homogene "juhe" vrućih, nama danas uglavnom nepoznatih čestica, do današnjeg hladnog svemira s milijardama galaksija.

I rekoh da ne raspravljamo ovde o tome
http://forum.krstarica.com/showthread.php/439666-Veliki-prasak-početak-svega/page5

ok necemo ovde :)

ali opet, ja ne verujem u boga, i mene ne moze da promeni misljenje jedna tema...
nego, ne verujem iz razloga sto vecina ljudi u srbiji veruje i boga i ide u crkvu jer to radi 90% ljudi oko njih. kud svi turci tu i mali mujo. pritom jako puno njih nema pojma o obicajima i manirima... ja sam isla pre u crkvu, ali mi se sve to smucilo, jer pola ljudi ne pogasi telefone, pa razgovaraju u crkvi, psuju, deru se...
a sto sam dozivela da vidim da neki cak i pod ljube i bacaju se na kolena, to je tek za pricu.

smatram da ako je neko vec odlucio da veruje i postuje crkvu da treba da zna sva njena pravila.

Zašto je puklo (Ustvari nije to bila nikakva eksplozija kako mnogi zamišljaju, ali postoji tema na priorodni naukama, da ne raspravljamo ovde o tome)? Znam da je papa prihvatio teoriju velikog praska, a da su se ateisti puno protivili sve dok nije potpuno dokazana. I odgovorio si samo na jedno pitanje

Treba ponoviti ovo "da su se ateisti puno protivili dok nije potpuno dokazana". Takvi su ateisti. Vazda traže nekakve dokaze. :lol:

Nisam zapravo odgovorio ni na jedno pitanje. Samo sam se malo šegačio. Za mene je ideja o tom praskanju nešto iz vrlo daleke prošlosti. Najdalja tačka do koje smo uspeli da stignemo.

A šta lično o tome mislim, napisao sam nekad davno u blogu, pa obrisao. I sad ne mogu da vratim.

I ondak ću da citiram ovde:

JOE

Jutro dana X u službi održavanja CERN tunela na prvi pogled nije se razlikovalo od bilo kojeg u poslednjih nekoliko nedelja. Pa ipak, neka potmula nervoza ovladala je svima. Čak je i Dr Kaminski, flegmatični šef održavanja, koji je zbog nepomičnog lica dobio nadimak "Dr Iguana" našao za potrebno da nekoliko puta pokuša da olabavi čvor kravate. Naravno, odustajao je pre nego što bi dodirnuo kravatu, pa se pokret završavao simboličnim trljanjem nosa. Za sreću.
Zujanje tunela više se osećalo na dnu stomaka nego što se zaista čulo. Joe nije osećao ništa. Za njega je bio radni dan kao i svaki drugi. Stoga, kada ga je nadzornik vakuum- pumpi pomalo panično poslao da proveri četvrti blok, Joe je natenane zamotao tek načeti sendvič i odgegao se niz hodnik. Osećao je neodobravajući nadzornikov pogled na leđima, ali to mu nije smetalo.

Znao je da svi smatraju da nije previše bistar. I sam je ponekad pomišljao da bi trebalo da bude pametniji. Ali, isto tako je znao da je dobar zanatlija. Nekadašnji njegov šef često bi govorio "ako bude nuklearnog rata, dve stvari će preživeti – bubašvabe i električni spojevi koje je Joe uradio".
Bio mu je dovoljan jedan pogled da vidi u čemu je problem. Loše zalemljena žica signalnog kruga. Joe se namrštio. Odavno je čuo da u evropskim projektima učestvuju vrhunski naučni umovi, najbolje fabrike i laboratorije, ali opremu sastavljaju firme koje ponude najnižu cenu na licitaciji. Sada se toga setio, mada je to bila samo još jedna stvar koju nije razumevao u potpunosti.

Zastao je da razmisli. Protokol je jasno predviđao da treba da obavesti nadzornika i čeka dalja uputstva. Kroz glavu mu je prošao i sastanak koji je Dr Iguana održao sa osobljem. Govorio je o maloj, ali izvesnoj verovatnoći da bi ponešto moglo da krene naopako i da bi svi tada nestali u crnoj rupi. Joe je znao šta je verovatnoća. Svake srede uplaćivao je sportsku prognozu, ali nikako to nije mogao da poveže sa električnom opremom. Ili radi, ili ne radi. Ako ne radi – tu je Joe.
Na ovu pomisao, lice mu se ozarilo. Upravo u tom trenutku začuo se aplauz u kontrolnoj sali. Čestice se sudaraju. Joe u trenutku odluči da će ovu sitnicu srediti sam. Odlučno je zavukao klješta u tesan prostor ormara, ali istog trenutka je kihnuo, tako da je zatvorio oči, a ruka mu zadrhta. Začuje se tiho zlokobno šištanje. Jedna od onih savijenih srebrnastih cevčica lagano se prekrivala izmaglicom gasova koji su se kondenzovali.

- O-ooo! – reče Joe pre nego što su se niz hodnik oglasio alarm, a svetlo počelo zlokobno da trepće.
Pokušao je da se seti šta je još govorio šef. Nešto o izvrtanju svemira kao čarape. O novom Velikom Prasku…
Joe je odjednom postao svestan ozbiljnosti situacije. Po prvi (i poslednji) put sve kockice njegovog uma složile su se u potpunu sliku. Ispravio se i sa rukom na grudima svečano izrekao:
- Neka bude svetlo!
:D

ma da, sad ispadne da nije bilo ateista pre dokinsa :P

Hajde sada lepo priznaj da se svako vece pred spavanje molis Dawkins-u, ja cu ti kao hriscanin oprostiti i baciti te na muke da proverim tvoje reci, a kada pocnes da places i da vices da ti je zao onda mozemo zajedno otici kod :pop2: da se ispovedis i da ti i on oprosti jer smo te mucili. A Zivi Boza ako se seti mene na strasnom sudu seti se, a ako se ne seti onda nije ni vazno jer sam svejedno imao obavezu da obavim svoju hriscansku duznost.

Poslednja izmena:

ali opet, ja ne verujem u boga, i mene ne moze da promeni misljenje jedna tema...
nego, ne verujem iz razloga sto vecina ljudi u srbiji veruje i boga i ide u crkvu jer to radi 90% ljudi oko njih. kud svi turci tu i mali mujo. pritom jako puno njih nema pojma o obicajima i manirima... ja sam isla pre u crkvu, ali mi se sve to smucilo, jer pola ljudi ne pogasi telefone, pa razgovaraju u crkvi, psuju, deru se...
a sto sam dozivela da vidim da neki cak i pod ljube i bacaju se na kolena, to je tek za pricu.

smatram da ako je neko vec odlucio da veruje i postuje crkvu da treba da zna sva njena pravila.

Nije to ništa, drevni Srednjeamerički narodi su žrtvovali na hiljade osoba da bi umilostivli Bogove. To što kleče, ljube vrata i pod crkve nikom ne smeta

Iz istih razloga iz kojih se ne češljamo tako da ruku sa češljem prvo provučemo ispod kolena. :lol:
Ponekad se osećamo ugroženi od sledbenika boga koji ne postoji. Za razliku od boga, sledbenici su vrlo realni. :eek:
Iznosimo stavove o bogu kako ga predstavljaju njegovi sledbenici. Za razliku od boga koji ne postoji, sledbenici su vrlo realni. :mrgreen:

:rotf::rotf::rotf:
OK - zatvoriti temu, odgovori su Tacni!!!! :zcepanje:

1) Како можете да не верујете у Бога а да претходно само неверје не изградите на вери јер кроз веру демантујете постојање Бога? Другим речима, кажете да не верујете али уствари верујете да не верујете.
Ne, znamo da ne verujemo. Kao sto ti znas da ne verujes u zombije.

2) Зашто се осећате угроженим од Бога ако Бог не постоји?
Kao sto rece Z, sledbenici su ti koji su opasni.

3) Како можете било какав став да изнесете о Богу ако Он не постоји? Да бисте рекли да Бога нема, ви Га прво замишљате као постојећег да бисте могли да изнесете став о њему. Међутим, ако Га већ препознате као постојећег како можете да негирате онога ко има постојање? Не могу да кажем да не постоји онај ко не постоји јер онда не бих имао било шта да кажем о ономе што нема постојање?
Naravno da mozes. Na isti nacin na koji kazes da ne postoje plave azdaje.

1) Како можете да не верујете у Бога а да претходно само неверје не изградите на вери јер кроз веру демантујете постојање Бога? Другим речима, кажете да не верујете али уствари верујете да не верујете.

3) Како можете било какав став да изнесете о Богу ако Он не постоји? Да бисте рекли да Бога нема, ви Га прво замишљате као постојећег да бисте могли да изнесете став о њему. Међутим, ако Га већ препознате као постојећег како можете да негирате онога ко има постојање? Не могу да кажем да не постоји онај ко не постоји јер онда не бих имао било шта да кажем о ономе што нема постојање?
1. Od kud tebi da verujemo da ne verujemo kroz neverje u veru, a da u stvari izgradjenom verom da ne verujemo kroz neverje demantujemo tebe i tvoju izgradjenu veru da verujes u neverje?!

2. Ugrozenim se osecamo od ugrozenih bogobojazljivih vernika koji veruju da veruju da ostali veruju da ne veruju!

3. Tako sto postujemo tvoj stav da zamisljeni Bog postoji, ali ti ne mozes da ga prepoznas, zato ostali mora da ti kazu da onaj koji za tebe postoji ustvari ne postoji, jer ako ne postoji, a za tebe postoji, nije moguce uzeti u obzir ni tvoj ni bilo ciji stav da ono sto za tebe postoji, a za druge ne postoji relativizira i tvoje postojanje i...- zapravo dovodi u pitanje ovu tvoju temu!

1. Od kud tebi da verujemo da ne verujemo kroz neverje u veru, a da u stvari izgradjenom verom da ne verujemo kroz neverje demantujemo tebe i tvoju izgradjenu veru da verujes u neverje?!

2. Ugrozenim se osecamo od ugrozenih bogobojazljivih vernika koji veruju da veruju da ostali veruju da ne veruju!

3. Tako sto postujemo tvoj stav da zamisljeni Bog postoji, ali ti ne mozes da ga prepoznas, zato ostali mora da ti kazu da onaj koji za tebe postoji ustvari ne postoji, jer ako ne postoji, a za tebe postoji, nije moguce uzeti u obzir ni tvoj ni bilo ciji stav da ono sto za tebe postoji, a za druge ne postoji relativizira i tvoje postojanje i...- zapravo dovodi u pitanje ovu tvoju temu!

Modesti je carica!:)
A izvini, kakvo je to neverje u veru kad je opet vera u negativnom pravcu?
Svakako, verskih fanatika ima svuda i nisam za to da se namece bilo kakav stav.
Otkud znas da ne postoji? Dokazi da ne postoji. Da li vidis vazduh? Ne vidis ga ali ga osecas. Istovetna problematika je u odnosu sa Bogom. Ne stvara iskustvo veru vec vera iskustvo.

Ne, znamo da ne verujemo. Kao sto ti znas da ne verujes u zombije.

Kao sto rece Z, sledbenici su ti koji su opasni.

Naravno da mozes. Na isti nacin na koji kazes da ne postoje plave azdaje.

Zombiji i azdaje? ahahahahaha
Kralju!
Pa dobro, i ja mogu reci da mi licis na gremlina ali da li bih bio objektivan? Zivotinja vidi coveka prema svojoj slici, tako i ovde covek gradi Boga prema svom tripu.

Statistike su nezahvalna stvar, kaze Dostojevski. Ti si upoznala tih 90%?
Dakle, ako one koje si ti srela drze neki paganski tradicionalizam, koji u najgoru ruku i ne poznaju, onda svi u istoj obmani stoje?

ko nema veru ima bar sumnju, a shta je od toga istinitije i bliye ljudskoj prirodi pitajte popa. Sumnja yahteva eksperimentisanje, progres, istrayivanje, preispitivanje, unapredjenje, a vera podstiche, uchaurenje, lechenje molitvom, prodaju relikvija, yavodjenje ljudi i dece, urajmljenje citavih naroda, verske ratove i vecinu ostalih sranj.a u ljudskoj vrsti.

sumnja iziskuje progres, a vera je pogodna za prodaju muda za bubrege

Drugim rechima ne znamo, ali se ne shirimo uctivo recheno kotradiktornim izmisljotinama

Nemamo mi problem s Bogom, ako ko sto ti kazes ne postoji. Nemamo problem ni ako postoji, to je yet to be seen. Imamo problem s vernicima koji smaraju tim istim Bogom. Ostavite se vi toga i cistite vlastito trnje. Kad vec nemate snage ya progres i preispitivanje ucaurite se u start nove ere, ali mojne smarate strasnim sudom, yadnjim danima i zavodjenjem dece da se shto pre uchipe u tor

Kako mozete vi da se bavite nevernicima ako vam je rekao da cistite trnje iz svojih ociju. Ako je vera intimna zadrzite je za sebe. Pardon, vi ga zamisljate mi ili znamo ili ne znamo. Druze ne branim ja nikome pravo da postoji, pogotovo ne deitiju, svemir je dovoljno velik za milione humanoidnih civilizacija i mnoge verovatno toliko napredne da mogu da nas otresu ko mali ciga slinu. Poenta je da Bog cak i kad bi postojao vrlo verovatno nema nikakve veze sa i stvori nas po oblicju svojem po oblicju bozjem i nema nikakve veza sa osudice te za masturbaciju ili shto si zdipio chokoladicu u samoposluzi ili itd itd shto vi svesrdno tripujete.

ova poslednja recenica ti ima toliko smisla da nije ni chudo shto se gubish ko prase u teheranu

Back