SargeBG
Aktivan član
- Poruka
- 1.708
predji na sbb broadband...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
DJM:Cek, cek, polako... bitno je da taj komp od 150 evra moze da ide na internet...
Pa, ne trebaju svima masine od 1000$ da ih koriste za citanje e-mailova i slusanje muzike...
A sto se tice ove konfiguracije ona nije nesto posebno... samo 1GB rama... GeForce?!...svi znamo da danas ATI razbija...
Mozda oni i naplacuju sistem koji je instaliran... ma ne mozda nego sigurno...
Pa oduzmi od te konifuracije 150$ i vidi realnu cenu...
Za te pare + mozda da se doda jos malo mozes da sklopis masinu boli glava...
SargeBG:predji na sbb broadband...
SargeBG:cena graficke i memorije igra veliku ulogu u ceni konfiguracije,koga ne zanimaju igrice,taj ce proci jeftino za komp,treba mu neka od 50 evra+ memorija 1gb,ima ih za 40,ko igra,kakve igrice postoje i koje tek dolaze za vistu trebace 4 gb memorije i graficka od 200 evra,tako ako samo gledamo koriscenje interneta,gledanje satova,mail,ne teba skup komp ali ima i tu pitanje da li ce neko sa neta da skida dosta?onda mu treba vise memorije,ovako za obican surf nadje se konfiguracija za 200 evra...
SargeBG:a sto se sad nerviras oko cena kompjutera i interneta,kvaliteta kada si sam internet i kompjutere pljuvao na pocetku cele ove price?
GodIsADJ:Cek, cek, polako.Meni Vista Home Premium sasvim dobro radi na 2 giga rama i GeForce 7300GT koja sad kosta nekih 60ak evra.ATI nikako danas ne razbija; u srednjoj i visoj srednjoj klasi grafickih, najisplativije je uzeti neki GeForce 8600GT ili 8600GTS, zato sto je graficki CPU mnogo jaci od ATi konkurencije, odnosno Radeon 2600XT.
Za filtriranje p2p prvi put cujem; ja imam adsl 768kb i sasvim normalno koristim i torente, i mazgu, i Sharezu, i Limewire.
da,samo sto je kod sbb-a bila flat lite tarifa od 910 din.,ukinuta je i bili su blokirani portovi za torrente,namerno su to uradili u smislu ne moze za te pare i torenti,rapidshare da skines sa njega nesto to je bila muka svoje vrste sad imam flat home i sljaka sve;da,vista radi ok sa 2 gb ali mislim na igre,npr,crysis,trebace 4 gb,to je igra za direct x 10,pa onda sledi masovna pojava drect x 10 kartica i prici nema kraja...GodIsADJ:Cek, cek, polako.Meni Vista Home Premium sasvim dobro radi na 2 giga rama i GeForce 7300GT koja sad kosta nekih 60ak evra.ATI nikako danas ne razbija; u srednjoj i visoj srednjoj klasi grafickih, najisplativije je uzeti neki GeForce 8600GT ili 8600GTS, zato sto je graficki CPU mnogo jaci od ATi konkurencije, odnosno Radeon 2600XT.
Za filtriranje p2p prvi put cujem; ja imam adsl 768kb i sasvim normalno koristim i torente, i mazgu, i Sharezu, i Limewire.
pa brate kontradiktoran si,prvo ti ne valjaju kompjuteri i net,sad ti krivo zasto nam je net takav kakav je i sto su skuplji kompovi kod nas;ovo za zaposljavanje je delimicno tacno-i pored znanja koje moras da pokazes,moras da imas i vezu da te neko zaposli,znam primer.José_Luis_Torrente:Ma ubih se od nerviranja.Cisto konstatujem cinjenice. U ostalom sta ce ti znanje kompa kad se ovde uglavnom zaposljava preko veze tako da znanje uglavnom i nije bitno.
Dovoljno je da poznajes nekoga da te ubaci u neku dobru firmu a kasnije ce ti vec neko pokazati taj internet kako se koristi ako ti je to vec potrebno za taj posao.Tako to funkcionise u Srbiji.Pa zato smo ovako prosperitetni.
DJM:Recimo isti PDA, mobilni, lap-top ili sta god varira po cenama a definitivno je najskuplji u SAD i Engleskoj.

José_Luis_Torrente:Ma covece tvrdnja da je kod nas tehnika jeftinija nego na zapadu je takva glupost da je to nevidjeno.Skoro mi se komsija vratio sa broda i u USA je kupio lap top za 1200 evra isti taj ovde kosta 1800. Takodje posto smo se malo promuvali gradom kaze da je i sve ostalo fantasticno skuplje nego tamo.Plus da ne pricam o tome da je ovde minimum 70% komponenti vise nego sumnjivog kvaliteta i porekla.
dr.koki:Ma nemoj. Ja sam pre 3 godine u USA kupio HP laptop za 700-tinak dolara a ovde je bio 1400e i to istocno-evropskog kvaliteta. A PDA sam gledao neki tamo i cena je bila 180$ a ovde 980e.
skoro su kinezi poklonili albaniji PC-je u vrednosti od dva miliona evra. inace sat interneta [u internetkafeu] je na kosovu oko 50 centi dok u albaniji 1,10e.tokyo::shock: :shock: :shock:![]()
![]()
![]()
![]()
jel može neki sajt odakle ti ovi podaci?
jel to znači da u Albaniji ima više korisnika interneta (procentualno) nego u Grčkoj![]()
ne razumem te kako si mislio da mu kontriras,kod nas niije bilo lap topa ali je u nemackoj imao da se kupi,pa bio i 10000 dm...?DJM:Znas i pre jedno petnestak godina u Srbiji nije mogao da se nadje lap-top, a u Nemackoj su bili oko 3000-4000DM
Stvari se menjaju.
SargeBG:ne razumem te kako si mislio da mu kontriras,kod nas niije bilo lap topa ali je u nemackoj imao da se kupi,pa bio i 10000 dm...?
sto se tice cena usa-srbija ne razumem se,da li je tamo jeftinije ili ovde,samo znam da bez kine i drugih dalekoistocnih zemalja ne bismo videli kompjutereDJM:Upravo tako...
Vremena se menjaju... sustina mog posta je da danas u Srbiji nije kao pre 15 godina.
I zanima sta se svi hvataju odmah sa SAD... pa nije on centar sveta i sigurno nije jedini koji ima najbolju tehniku na svetu.
SargeBG:sto se tice cena usa-srbija ne razumem se,da li je tamo jeftinije ili ovde,samo znam da bez kine i drugih dalekoistocnih zemalja ne bismo videli kompjutere