Tri četvrtine građana nikad nije koristilo internet

DJM:
Cek, cek, polako... bitno je da taj komp od 150 evra moze da ide na internet...
Pa, ne trebaju svima masine od 1000$ da ih koriste za citanje e-mailova i slusanje muzike...

A sto se tice ove konfiguracije ona nije nesto posebno... samo 1GB rama... GeForce?!...svi znamo da danas ATI razbija...
Mozda oni i naplacuju sistem koji je instaliran... ma ne mozda nego sigurno...
Pa oduzmi od te konifuracije 150$ i vidi realnu cenu...

Za te pare + mozda da se doda jos malo mozes da sklopis masinu boli glava...

Ma covece tvrdnja da je kod nas tehnika jeftinija nego na zapadu je takva glupost da je to nevidjeno.Skoro mi se komsija vratio sa broda i u USA je kupio lap top za 1200 evra isti taj ovde kosta 1800. Takodje posto smo se malo promuvali gradom kaze da je i sve ostalo fantasticno skuplje nego tamo.Plus da ne pricam o tome da je ovde minimum 70% komponenti vise nego sumnjivog kvaliteta i porekla.

SargeBG:
cena graficke i memorije igra veliku ulogu u ceni konfiguracije,koga ne zanimaju igrice,taj ce proci jeftino za komp,treba mu neka od 50 evra+ memorija 1gb,ima ih za 40,ko igra,kakve igrice postoje i koje tek dolaze za vistu trebace 4 gb memorije i graficka od 200 evra,tako ako samo gledamo koriscenje interneta,gledanje satova,mail,ne teba skup komp ali ima i tu pitanje da li ce neko sa neta da skida dosta?onda mu treba vise memorije,ovako za obican surf nadje se konfiguracija za 200 evra...

Pa nije bas samo za igrice ako zelis neki ozbiljniji program recimo graficki da naucis i za to ti treba memorije i grafika.Koji ce mi komp za kuckanje u wordu pa word naucis za 5 minuta ako imas i malo mozga.

Cek, cek, polako.Meni Vista Home Premium sasvim dobro radi na 2 giga rama i GeForce 7300GT koja sad kosta nekih 60ak evra.ATI nikako danas ne razbija; u srednjoj i visoj srednjoj klasi grafickih, najisplativije je uzeti neki GeForce 8600GT ili 8600GTS, zato sto je graficki CPU mnogo jaci od ATi konkurencije, odnosno Radeon 2600XT.
Za filtriranje p2p prvi put cujem; ja imam adsl 768kb i sasvim normalno koristim i torente, i mazgu, i Sharezu, i Limewire.

SargeBG:
a sto se sad nerviras oko cena kompjutera i interneta,kvaliteta kada si sam internet i kompjutere pljuvao na pocetku cele ove price?

Ma ubih se od nerviranja.Cisto konstatujem cinjenice. U ostalom sta ce ti znanje kompa kad se ovde uglavnom zaposljava preko veze tako da znanje uglavnom i nije bitno.
Dovoljno je da poznajes nekoga da te ubaci u neku dobru firmu a kasnije ce ti vec neko pokazati taj internet kako se koristi ako ti je to vec potrebno za taj posao.Tako to funkcionise u Srbiji.Pa zato smo ovako prosperitetni.

GodIsADJ:
Cek, cek, polako.Meni Vista Home Premium sasvim dobro radi na 2 giga rama i GeForce 7300GT koja sad kosta nekih 60ak evra.ATI nikako danas ne razbija; u srednjoj i visoj srednjoj klasi grafickih, najisplativije je uzeti neki GeForce 8600GT ili 8600GTS, zato sto je graficki CPU mnogo jaci od ATi konkurencije, odnosno Radeon 2600XT.
Za filtriranje p2p prvi put cujem; ja imam adsl 768kb i sasvim normalno koristim i torente, i mazgu, i Sharezu, i Limewire.

Pa koristim i ja ali to i ne ide bas onako kako bi trebalo da ide.Recimo beocity je jedini kao ponudio paket p2p gde ti je totalno slobodan p2p protok,ja taj paket nemam vec obican i skine se nesto ali nije to to.Koji 768??? To vise nema sad imas 1,5 mb ako si nekada imao/la 768

GodIsADJ:
da,samo sto je kod sbb-a bila flat lite tarifa od 910 din.,ukinuta je i bili su blokirani portovi za torrente,namerno su to uradili u smislu ne moze za te pare i torenti,rapidshare da skines sa njega nesto to je bila muka svoje vrste sad imam flat home i sljaka sve;da,vista radi ok sa 2 gb ali mislim na igre,npr,crysis,trebace 4 gb,to je igra za direct x 10,pa onda sledi masovna pojava drect x 10 kartica i prici nema kraja...

José_Luis_Torrente:
Ma ubih se od nerviranja.Cisto konstatujem cinjenice. U ostalom sta ce ti znanje kompa kad se ovde uglavnom zaposljava preko veze tako da znanje uglavnom i nije bitno.
Dovoljno je da poznajes nekoga da te ubaci u neku dobru firmu a kasnije ce ti vec neko pokazati taj internet kako se koristi ako ti je to vec potrebno za taj posao.Tako to funkcionise u Srbiji.Pa zato smo ovako prosperitetni.
pa brate kontradiktoran si,prvo ti ne valjaju kompjuteri i net,sad ti krivo zasto nam je net takav kakav je i sto su skuplji kompovi kod nas;ovo za zaposljavanje je delimicno tacno-i pored znanja koje moras da pokazes,moras da imas i vezu da te neko zaposli,znam primer.

Tehnika je prilično skuplja u Srbiji nego na zapadu to je evidentno.Nije neka velika razlika u pojedinačnim komponentama ali kad se sve sabere izađe koju stotinu više.Sa druge strane potražnja za tehnikom je mnogo manja ovde nego napolju,što utiče na cenu.

Nije sve ni u parama.Ovde vlada još uvek mentalitet u dobrom delu naroda da kad kupiš nešto od tehnike to treba da traje 10 godina minimum.TV menjaš kad stari crkne i ne može više da se popravi,zamrzivači i šporeti traju koliko i školovanje deteta.Mnogi se još nisu navikli ni na dvd a sad treba da im objašnjavaš šta je BlueRay ili HDDVD.Mlađe generacije se uglavnom snalaze i prate razvoj u toj industriji,ali će teško neki klinac od 16-17 godina da ubedi roditelje od 50+ da mu treba nova grafika da bi dobio 20 frejmova više u novoj igri na visti,ili c2d procesor da bi mogao da pušta 1080p HD ripove.Prvo gledaće ga belo i misliće da im je dete progovorilo španski,pošto ništa ne razumeju,a onda slede psovke i komentar ˝pa ovaj stari još radi...˝.Ovakvom razgovoru sam prisustvao prošle nedelje kod rođaka :lol:

A cena broadbend interneta je posledica monopola koji ima telekom,jer svi provajderi su u obavezi da preko njih kupuju link,i dokle god je takva situacija teško da će se nešto promeniti na bolje.

José_Luis_Torrente:
Ma covece tvrdnja da je kod nas tehnika jeftinija nego na zapadu je takva glupost da je to nevidjeno.Skoro mi se komsija vratio sa broda i u USA je kupio lap top za 1200 evra isti taj ovde kosta 1800. Takodje posto smo se malo promuvali gradom kaze da je i sve ostalo fantasticno skuplje nego tamo.Plus da ne pricam o tome da je ovde minimum 70% komponenti vise nego sumnjivog kvaliteta i porekla.

Covece, jesi li ti cuo za Kinu, Taiwan, Japan, Koreju?!...
Pa ne uvozimo mi sve iz jbnog SAD-a.

Internet ? Pa da se opismene i onda da nestanu ovakvi sadržaji ?

attid012c92d6je6.jpg

DJM:
Upravo tako...
Vremena se menjaju... sustina mog posta je da danas u Srbiji nije kao pre 15 godina.

I zanima sta se svi hvataju odmah sa SAD... pa nije on centar sveta i sigurno nije jedini koji ima najbolju tehniku na svetu.
sto se tice cena usa-srbija ne razumem se,da li je tamo jeftinije ili ovde,samo znam da bez kine i drugih dalekoistocnih zemalja ne bismo videli kompjutere

SargeBG:
sto se tice cena usa-srbija ne razumem se,da li je tamo jeftinije ili ovde,samo znam da bez kine i drugih dalekoistocnih zemalja ne bismo videli kompjutere

Windows XP recimo nema istu cenu u Americi i u Srbiji.
Tamo je to najmanje deseti deo plate a ovde cela mesečna zarada.

Pa me zanima da mi samo objasne kako ih nije sramota da imaju falš verzije?

Back