Frtajler
Legenda
- Poruka
- 59.043
Kutija 0.5

Poslao bi ga na najmanje jedno mjesto
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kutija 0.5

Dobrodošao u tržišnu ekonomiju.A odakle su trgovci i trgovinski lanci koji deru marze u Srbiji? EU?
Pa kakoto kakoto.
Da, to je kao pojeftinilo s eurom. Prije je za jumbo pizzu bila 4kn kutija. Sad ispada da je 3.77kn.Kutija 0.5
Poslao bi ga na najmanje jedno mjesto
Free market se zlorabi. Veliki trgovinski lanci imaju monopol, cak i lobiraju za unistavanje lokalne poljoprivrede kako bi vise i bolje prodavali svoja plasticna sranja.Dobrodošao u tržišnu ekonomiju.
Otvori dućan pa prodaj jeftino i svi će kod tebe kupovati
Monopol je druga stvar, tržišna ekonomija nije bez regulacije.Free market se zlorabi. Veliki trgovinski lanci imaju monopol, cak i lobiraju za unistavanje lokalne poljoprivrede kako bi vise i bolje prodavali svoja plasticna sranja.
Konkretno, veselu Srbadiju pljackaju zapadni lanci koji im uvaljuju proizvode druge ili trece klase (po cenama za koje prodaju prvu u maticnim zemljama), a uz to koriste nebulozne subvencije i koriste triput jeftinije resurse i radnu snagu.
To nikako da spoznaju ovi EU entuzijasti.
Na vrhu globalne lestvice proizvodjaca hrane imas svega par korporacijetina koje sve poseduju. Regulative su nekako zakazale, ne?Monopol je druga stvar, tržišna ekonomija nije bez regulacije.
Zasto onda preskaces ovo pitanje?Ovde na krsti se samo moderatori i sns parizer simpatizeri raduju visokim cenama hrane.
Ja ti lijepo postavih cijenu. Dakle kako je više od 5 evra za 700 grama povoljnije od 6,5 evra za kilogram?Ovde na krsti se samo moderatori i sns parizer simpatizeri raduju visokim cenama hrane.

Ovog leta bio u Hrvatskoj i ne vidim kako su cene nize. Lik uslikao nekakva snizenja na benzinskoj i iz toga izvukao zakljucak, lol.Ono kad ti je Nutella orijentir kvalitete života
Lijek, koji je mom tati doživotna terapija, bez kojeg ne može ni biti živ. u BiH košta 20 eura, u Srbiji 5. Normalno da kupujem u Srbiji jer, iako nije preskup, nešto što traje godinama i što će, nadam se trajati još desetljećima, je fina ušteda i preusmjeren novac na nešto drugo.
Ajmo o tim stvarima @mario80 (U Hr je skuplji nego u BiH)![]()
Bila i ja, i slikala sam cijene koje su me šokirale, sve bukvalno duplo skuplje od SarajevaOvog leta bio u Hrvatskoj i ne vidim kako su cene nize. Lik uslikao nekakva snizenja na benzinskoj i iz toga izvukao zakljucak, lol.
Tako isto kad porede cene na zapadu, vide u nekim niskobudzetnim marketima akcije i to je to, sve je jeftinije.
A, na primer, u Svajcarskoj kindergarten kosta do 150 CHF po danu, takve svakodnevne troskove nikad nece uracunati.

To ti je MarioOvog leta bio u Hrvatskoj i ne vidim kako su cene nize. Lik uslikao nekakva snizenja na benzinskoj i iz toga izvukao zakljucak, lol.
A brine me Mario, Nutella mu se ponavljaTo ti je Mario
Naleti na akciju i kaze..joooj kako je ovde povoljno.
A ostatak marketa ni ne gleda.
To kao kad mi je drugarica pricala kako je u Grckoj kupila Geox cipele za 30 evra kao primer kako su kod nas preskupe (Zenska ala Mario).
Ja je pitam, ok i zasto bas taj model a ona kaze, pa samo su te bile na toj ceni i samo su imali moj broj.
Pa brate nemoj onda da kakis kako su tamo cene povoljne i das primer kako si ti kupila cipele za male pare (ko su usput bile i ruzne zato i pitah sto ne uze drugi model)
Pa slobodno reci neke cijene koje te zanimaju, ali opet kažem, treba usporediti nešto konkretno.Ovog leta bio u Hrvatskoj i ne vidim kako su cene nize. Lik uslikao nekakva snizenja na benzinskoj i iz toga izvukao zakljucak, lol.
Tako isto kad porede cene na zapadu, vide u nekim niskobudzetnim marketima akcije i to je to, sve je jeftinije.
A, na primer, u Svajcarskoj kindergarten kosta do 150 CHF po danu, takve svakodnevne troskove nikad nece uracunati.
Kad spomenu vrtić, šta se desilo sa djevojčicom po koju niko nije došao u vrtić i koju je odbio primiti 31 Dom za napuštenu djecu?Pa slobodno reci neke cijene koje te zanimaju, ali opet kažem, treba usporediti nešto konkretno.
Evo recimo za vrtić, u Zagrebu dođe od 20-80€ mjesečno (zavisno o primanjima obitelji) za cjelodnevni boravak (10 sati dnevno). Poludnevni boravak je od 13-52€ mjesečno.
https://www.tportal.hr/vijesti/clan...-kome-bi-troskovi-mogli-porasti-foto-20230306

Što se tiče djevojčiceKad spomenu vrtić, šta se desilo sa djevojčicom po koju niko nije došao u vrtić i koju je odbio primiti 31 Dom za napuštenu djecu?![]()
Pile malo, dragoŠto se tiče djevojčice
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrv...rebu-nitko-je-ne-moze-primiti-trajno-15377986
A što se tiče lijekova evo ovdje link pa možeš vidjeti što koliko dođe, da li se plaća ili ne i koliko. Opet zavisi imaš li dopunsko zdravstveno osiguranje ili ne. I to je opet za državljane RH i koji su osigurani kod HZZO-a.
https://hzzo.hr/zdravstvena-zastita/lijekovi/objavljene-liste-lijekova

Po našem zakonu u parizeru ne smeju da se nađu soja, kožice i slične stvari.Ne zaboravi na samljevene kosti, nogice itd. Kod tlačenice tj prezvušta (ako se ne varam, na srpskom se zove švargla) bar znaš na čemu si, pa znaš da jedeš hladetinu, hrskavicu i svinjske uši. Ali u parizer ide sve što bi išlo u smeće, plus soja, natrijev glutaminat i još nekolicina E-ova. Vjerujem da može biti ukusan i fin. Ali da jedeš smeće - jedeš.
Ja i dalje čekam odgovorVidim da vam gori pod nogama čim objavim niže cene u eu? Danas će da bude veselo treba da prozujim nekoliko tržnih centara i naravno lidl? Šta biste voleli da vidite? Interšpar?![]()

Živim na granici. I u Srbiji je 90% lijekova jeftinije. I to dosta. Ali je ovde gorivo dosta jeftinije. Nekada je hrana u Srbiji bila dosta jeftinija u odnosu na nas. Na žalost više nije tako. Sad je ili tu negdje ili čak skuplja.Ono kad ti je Nutella orijentir kvalitete života
Lijek, koji je mom tati doživotna terapija, bez kojeg ne može ni biti živ. u BiH košta 20 eura, u Srbiji 5. Normalno da kupujem u Srbiji jer, iako nije preskup, nešto što traje godinama i što će, nadam se trajati još desetljećima, je fina ušteda i preusmjeren novac na nešto drugo.
Ajmo o tim stvarima @mario80 (U Hr je skuplji nego u BiH)![]()
Uzme šunku ili neku drugu vrstu kobasica na kojima je jasno deklarirano od koje je pozicije mesa proizvod napravljen...recimo uzmeš šunku od svinjskog buta samo to košta 8-12 €/kgNe zaboravi na samljevene kosti, nogice itd. Kod tlačenice tj prezvušta (ako se ne varam, na srpskom se zove švargla) bar znaš na čemu si, pa znaš da jedeš hladetinu, hrskavicu i svinjske uši. Ali u parizer ide sve što bi išlo u smeće, plus soja, natrijev glutaminat i još nekolicina E-ova. Vjerujem da može biti ukusan i fin. Ali da jedeš smeće - jedeš.
Jedeš onda manje mesaUzme šunku ili neku drugu vrstu kobasica na kojima je jasno deklarirano od koje je pozicije mesa proizvod napravljen...recimo uzmeš šunku od svinjskog buta samo to košta 8-12 €/kg
Kakav odgovor? Jel i ti slušaš radio kozara koji se emituje iz BIH i zrači u hrvatskoj i hvata čak do zagreba?Ja i dalje čekam odgovor![]()

Odgovor kako je 5,3 ili 5,4 evra za 700 grama nutele na toj pumpi povoljnije od 6,5 evra za kilogram koliko košta u Lidl Srbije?Kakav odgovor? Jel i ti slušaš radio kozara koji se emituje izbbih i zrači u hrvatskoj i hvata čak do zagreba?![]()