TRENUTNO NAJJACA VOJNA SILA?

Ja sam sada trecak i idem u civilnu skolu!!A zelim da se spremam za VA!!
Dosta sam dobro informisan o svemu tome.Nego onaj .pdf -TEST ZNANJA na sajtu VA,da li ce ta pitanja biti (kao prijemni za srednju gde imas zbirke i to spremis) ili su to dali onako da se vide koja ce otprilike pitanja biti-a ako je tako onda stvarno ima dosta da se sprema!!!!!!
: )

DA rekao si , da je neko video top pored skole koja je pogodjena!

genije nije se spavalo u skoli zbog novinara koje bi doveli, vec jer je to bilo jedino adekvatno i prazno mesto, i nikada nisu spavali konstantno vec povremenu, i u razlicitim skolama! a za novinare je bilo vise nego dovoljno da snimaju hiljade i hiljade civilnih ciljevfa koji su gadjani!

citiraj me... do tad GOVEDO... ne seri!!!!

gde sam napisao da su stavljali topove na skole... ajde vukasine, reci ti to meni, posto ti sve znas ?????????????????????????????????????????????????

a sta ti mislis da se rat dobila puskom ili kamerom, a` generale? ja sam mislio da ti zivis u amrici, a vise mi se cini da si iz donjih jajinaca kako razmisljas!

citiraj me... do tad GOVEDO... ne seri!!!!

gde sam napisao da su stavljali topove na skole... ajde vukasine, reci ti to meni, posto ti sve znas ?????????????????????????????????????????????????

a sta ti mislis da se rat dobila puskom ili kamerom, a` generale? ja sam mislio da ti zivis u amrici, a vise mi se cini da si iz donjih jajinaca kako razmisljas!

jel te ovako tata vaspitao ? eto primera, kada je otac takav kakav je tvoj, ni ti ne mozes biti nista bolji, kulturniji, vaspitaniji, obrazovaniji i pametniji! a pogotovo ne mozes biti casniji, jer nisi imao od koga da naucis sta je cast i ponos!

Definitivni Crna Gora,a ti dachapbg,bezi od VA ko da ne lajem,jedino ako imas dobru vezu,pa da se ufuras negde kao vojni atase,mada dok ti dodjes na red da se prijavis za konkurs vojske nece ni biti,to budi siguran,operaticki pa strategijski je vec odradjeno,ostalo je jos na taktickom nivou da se ovo dobrovoljno vojno drustvo ukine,ako si informisan,vidi i sam sta je to od oruznih sistema kupljeno od smrti copavog Joze,ne racunaj 29-ke i lako pesadijsko naoruzanje u par stotina komada kao i nekoliko hamera u MUP-u,pa zakljuci sam,trazi leba na drugoj strani,to ti je iskreno receno.

ako umes da mi odgovoris onda odgovori, ako ne onda cuti !

da me vredjas, to samo govori koliko si mali, jadan i gadan!

kada ja kazem cinjenice, ko si ti, i kakvog porekla, i odakle si pobegao tj tvoj otac i ostavio decu iz beograda i ns da ginu umesto njega dok se zeza po novom sadu, to su cinjenice!

a kada ti mene zoves volom, jadnim , malim (a ja imam 2 metra i 100 kg -) ) to je onda vredjanje, ali sta ces , ako ti je tako laske, i ako ces se bolje osecati! kao sto vidis, ja tebe ne vredjam, tako da bi bilo lepo da i ti prestanes sa tim! evo kad te molim, lepo , dok ja jos mogu da se kontrolisem!

kada ja kazem cinjenice, ko si ti, i kakvog porekla, i odakle si pobegao tj tvoj otac i ostavio decu iz beograda i ns da ginu umesto njega dok se zeza po novom sadu, to su cinjenice!

a kada ti mene zoves volom, jadnim , malim (a ja imam 2 metra i 100 kg -) ) to je onda vredjanje, ali sta ces , ako ti je tako laske, i ako ces se bolje osecati! kao sto vidis, ja tebe ne vredjam, tako da bi bilo lepo da i ti prestanes sa tim! evo kad te molim, lepo , dok ja jos mogu da se kontrolisem!

ja sam tebe pitao da kazes gde sam "JA REKAO DA JE VJ STAVLJALA PVO TOPOVE NA SKOLE" a ti od tad prozivas moju porodicu... VOLE... pa dok god ti pominjes moju porodicu koja zivi u srbiji... ja cu tebe nazivati i mali i volom, pa mogu i jos poneku opisnu imenicu da ubacim!!!

a to sto imas 2 metra i 100 kila, jel bi ja na to trebao da se uplasim?
ili mozda treba da me uplasi to sto ti ne umes da se kontrolises?

treba da shvatis... ti si za mene niko i nista, a da si bolji od mene, nisi, mozes biti smao gori... i ako si ovde dosao da lecis svoje frustracije, onda si pogresio... jer bolje kod nekog psihijatra onda da odes, dobijes neke bensice i bice ti do jaja!!!!

ja sam tebe pitao da kazes gde sam "JA REKAO DA JE VJ STAVLJALA PVO TOPOVE NA SKOLE" a ti od tad prozivas moju porodicu... VOLE... pa dok god ti pominjes moju porodicu koja zivi u srbiji... ja cu tebe nazivati i mali i volom, pa mogu i jos poneku opisnu imenicu da ubacim!!!

a to sto imas 2 metra i 100 kila, jel bi ja na to trebao da se uplasim?
ili mozda treba da me uplasi to sto ti ne umes da se kontrolises?

treba da shvatis... ti si za mene niko i nista, a da si bolji od mene, nisi, mozes biti smao gori... i ako si ovde dosao da lecis svoje frustracije, onda si pogresio... jer bolje kod nekog psihijatra onda da odes, dobijes neke bensice i bice ti do jaja!!!!

da trebao bi da se uplasis, strah je pozitivna ljudska reakcija koja ga odrzava u zivotu! a ja na lecenje ne trebam, odkad je prosao rat, ja se svremena na vreme izlecim nekim kao sto si ti! a ti si mnogo velik mangup, ja te lepo molim da se kultivises, ti neces, da nisi ti neko ko malo vise lici na coveka od tvog oca ??? on bezao da mu dupe ne usere gace, ginula deca od 18 godina iz svih krajeva umesto njega, a sada njegov sin, glumi hrabrost :-) i neustrasiv je... al si ti ometen u razvoju :-) i al si ti skeniran. mangupe!!!

da trebao bi da se uplasis, strah je pozitivna ljudska reakcija koja ga odrzava u zivotu! a ja na lecenje ne trebam, odkad je prosao rat, ja se svremena na vreme izlecim nekim kao sto si ti! a ti si mnogo velik mangup, ja te lepo molim da se kultivises, ti neces, da nisi ti neko ko malo vise lici na coveka od tvog oca ??? on bezao da mu dupe ne usere gace, ginula deca od 18 godina iz svih krajeva umesto njega, a sada njegov sin, glumi hrabrost :-) i neustrasiv je... al si ti ometen u razvoju :-) i al si ti skeniran. mangupe!!!

ma ti si stvarno lud... ti mene vredjas jer ne umes da kazes gde sam ja rekao gde je VJ stavljala topove na skole... i sad ako me vredjas mislis da ces ispasti upravu!

Mislim da nema potrebe da budes cinican i da mozemo da zadrzimo dostojanstvo civilizovanog razgovora.

Mnogi ljudi (u mojoj neposrednoj ili daljoj blizini, dakle oni koje sam mogao da vidim) su poceli da se sklanjaju sa ulice. Mali broj je panicio. Nekoliko ljudi (medju kojima sam bio i ja) su viknuli da se smire i da se nista nece desiti. Manevri koje su piloti izveli se, barem gledano sa mesta gde sam se nalazio, ulica Salvadora Aljendea, kod jedine velike samoposluge tamo, delovali veoma impresivno, par je bio savrseno uskladjen, uleteli su u procep izmedju Karaburme i brda na kome se nalazi groblje, spustili se veoma nisko (dosta uspod najvise tacke na kojoj je groblje), izveli nagli zaokret i poceli da penju. Ljudi oko mene su glasno komentarisali, od psovki pa do divljenja. Dokle god sam ih video nisu borbeno dejstvovali. Malo pre toga neki avion(i) (koga nisam video) je preleto isti reon brzinom M>1, mislim da je bila mala visina posto je udarni talas bo izuzetno cujan.

Sta je bilo kada si probudio?

Ti ako inzenjer ja sam Marko Polo.

Поздрав свима, заинтересовала ме је ова тема, па да ћу да оставим своје мишљење о најјачој војној сили.

По мом мишљењу што се тиче ваздуха ту је најјача Русија и то убедљиво, у првом реду ту су ракете у којима су далеко испред свих, затим слиједе хеликоптери о којима је све речено, а што се тиче авиона ту су најдаље догурали, због више разлога и околности у самом Совјетском Савезу и касније у Русији. Зашто је то тако? У Совјетском Савезу је постојало посебно министарство за ваздухопловство, а конструктори авиона су били изизетно цијењени у тој земљи пуно се улагало у развој авиона у сам производни процес и у нове технологије. И предност Совјетског Савеза над САД-а је у томе што је читава земља учестовала у развоју неког производа док је то у америци повјерено приватним конпанијама које имају ограничена знања и ресурсе у првом реду новац. Да је Русија надмоћнија над САД-а јасно је у самом поређењу су-37 и ф-22 које је смијешно упоређивати су-37 има видљиво боље маневарске карактеристике од ф-22 али америчка пропаганда је урадила своје...Што се тиче морнарице САД-е су у предности у крстарицама, носачима, и осталим пратећим бродовима, док је у погледу подморница, ракета и торпеда предност Русије... На копну је тешко рећи ко је ту јачи можда Кина или Индија које су бројчано јаче, можда Њемци или Французи који су традиционално јаки на копну. Који је тенк најјачи? М1 или Т-90 или Леопард 2, тешко је рећи ко је јачи на копну. Лично моје је мошљење у будућем свијетском рату ко преовлада и преузме иницијативу у ваздуху тај ће да побједи...

Поздрав свима.

Najaca vojna sila u svetu na papiru bi mozda bila Amerika, mada ima onih koji su joj mnogo blizu ili su je u nekim segmentima prevazisli. Medjutim nije u pitanju samo ko ima cega i koliko, mnogi drugi faktori su tu u pitanju. Koliko je trupa je Amerika vec rasporedila po svetu i koliko novca trosi, da li bi mogla da reaguje kad bi americki interesi bili mnogo ugrozeni na nekom mestu? Sta bi bilo kad bi u Rusiji dosli neki ultranacionalisti na vlast i na silu vratili granice nekadasnjeg SSSR-a i mozda napali i van tih granica? Ameri bi morali da reaguju, ali sa cime i odakle? Sigurno ne bi bilo po scenraiju igrice Ghost recon.
Iako sam rekao da necu da se mesam u decija posla, ali na ovo moram da reagujem.
Prvo, koliko je vojnika Amerika rasporedila po svetuje malo znacajno u slucaju scenaruja kada bi neki ruski ultranacionalisti dosli na vlast.
Tada bi ameri uveli mobilizaciju, kao sto su je uveli kada je bio u pitanj vijetnamski rad i expresno slali novoregrutovane vojnike, pod komandom profesionalnih vojnika koji bi automatski dobili oficirske cinove i krenula bi igranka bez prestanka, pardon prestanak bi bi0o kada bi neko poceo ozbiljno da gubi pa potegao, prvo za neutronskim bombama, pa onda taktickim nuklearnim , onda ide totalni nuklearni udar i jedne i druge strane i kraj igranke.
Sa cime bi reagovali, malopre napisah. Nadam se da je svako ko cita ovu temu dovoljno obavesten pa da ne sumnja da ameri imaju dovoljno stokojekakvih raketa sa i bez nuklearnih glava koje stavljaju koje treba kad zatreba.
Na dalje netreba zaboraviti da danas jedino Amerika ima vijsku koja ima pravog ratnog iskustva, ona zato i podgrejava stalno neke nove sukobe i salje vojsku da ratuje da se ne "ulezi'. Ulezana vojska je bezvredna, u to smo imali prilike da se uverimo 90-ih
Na dalje netreba zaboraviti i da je rat ekonomska kategorija, a Amerika je i dan danas najaca ekonomski. Koliko dugo jos vidjevcemo, ali nazalost i dalje je ekonomski prva.
Zato, ponavljam na zalost, nema dileme ko je jos uvjek, prvi. Nadajmo se i pozelimo da nebudu jos dugo, i nama ce biti lakse.

SAD je danas jedina supersila, svidelo se to nekom ili ne.
Sto se tice vojne snage, ne mozemo je svoditi na suve cifre (broj balistickih raketa, aviona itd.).
Tu je jos mnogo faktora kao sto su ekonomska snaga, sposobnost brzog reorganizovanja, ratno iskustvo, raspored krucijalnih vojnih postrojenja (narocito bitno za nuklearni udar).
SAD danas jeste politicka supersila i vojno najmocnija drzava sveta, ali kada bi nekim slucajem doslo do rata izmedju Rusije i SAD, pobedu bi odneo onaj koji bi prvi udario tj. ko bi prvi poslao interkontinentalne rakete sa nuklearnim bombama, jer i Rusija i SAD imaju kapacitet da prvim nuklearnim udarom gotovo uniste ili zestoko onesposobe drugu stranu i sprece njen snazni protiv udar.
Zato se pomalo i gubi poenta u diskusiji oko toga ko je najjaca vojna sila jer je nuklearno oruzje pomerilo granice rata do granica opstanka ljudske civilizacije.
Navescu primer samo jedne nuklearne bombe od 60 megatona, koja je po svojoj razornoj moci 3 puta jaca od celokupnog razornog materijala bacenog u Drugom svetskom ratu (a znamo koliko je zrtava taj rat odneo).
To je, napominjem, samo jedna jedina bomba, a SAD i Rusija raspolazu hiljadama takvih.
Sto se tice konvencionalnog rata, SAD nesumljivo u sukobu sa bilo kojom drugom drzavom 1vs1 odnosi pobedu.

Back