TrenuTna dešavanja...

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji naziv vam je drazi?

• Ukupno glasova
    43
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovo bas zvuci jezivo, ali, gica se ne pati kada je tupom stranom sjekire, tzv. usima, udare u glavu, ona mucenica odmah padne, nije ni svjesna sta joj se desilo... tako i bika seljaci usmrte za tri sekunde... sto je svakako humanije nego gledati u koridi kako ga probada macem
a jagnjad gledati je vec tuzno
felix, kako to veterinari rade, injekcijom?

Injekcijom samo kuce ili mace ili kućni ljubimci, pošto je skupo a i ostaje u organizmu, pa nije prigodno kod životinja koje se koriste za ljudsku ishranu.
Koristi se struja, uglavnom, kod gica pogotovo.
Omame se i onda (nažalost je l') im se pusti krv i iskrvare :(
Taj deo mi je uvek bio užasan, pogotovo na vežbama u klanici kad smo bili.

Jer sirotice, znaju da su pošle u poslednju šetnju, znaju da nešto nije u redu, pa su uznemirene i uplašene... strašno... :(

2419038588_dae78d3ef5_o.jpg

a šta je onda krvavica...?

Dobro veče! :)
Krvavica je kobasica koja se pravi od krvi koja se skuplja prilikom klanja. :rostilj::jede:
"Pištolji" za ubijanje životinja su prilično цоол, obeznane životinju ali je ne ubiju, tako da može bezbolno da se zakolje. Nekad se po selima znalo ko ima "laku ruku", zakolje svinjče bez pištolja ili struje, a ono jedva da oseti da nešto nije u redu.
Meni je bilo žao kad sam gledao kako kolju bika, njemu prvo zariju nož izmedju onih isturenih vratnih pršljenova izmedju ramena, pa ga kolju kad klone. :(

samo ubacuješ slike?
onako, bez ikakvog cilja ili smisla?
jel često tako radiš stvari tek da bi ih radio, bez obzira na kontekst? i kakvu satisfakciju nalaziš u tome?
ili ne nalaziš nego samo tako... ubacuješ?
ili ih pak, ubacuješ sa nekom svrhicom? ako da, bil je podelio sa nama, tek da znamo šta gledamo i zašto, šta nam to jede resurse?
:heart:

samo ubacuješ slike?
jel često tako radiš stvari tek da bi ih radio, bez obzira na kontekst? i kakvu satisfakciju nalaziš u tome?
ili ih pak, ubacuješ sa nekom svrhicom? ako da, bil je podelio sa nama, tek da znamo šta gledamo i zašto, šta nam to jede resurse?

Reklamira komšijinu pečenjaru, kao kod njega uz pečenje ne ubacuju glave, pa prilaže dokaz. :mrgreen:

samo ubacuješ slike?

Smaras me :(..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back