TRENURNO MISLIM NA:...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ma ovo je brzi rucak .. stavis da se bari krompir, grasak, sargarepa i kukuruz, sve odokativno, malo osolish vodu (morska so) i dok to kuva iseckas glavicu crnog luka na rebarca i malo osolish. Onda sednesh ovde i kuckash .. kad se povrce skuvalo, ali ne i raskuvalo, ocedish i ostavish da se hladi .. i opet otkucash neki reply .. a onda se prihvatish seckanja krompira i sargarepe na kockice, pa to ubacish u onaj luk, pa u to stavis grasak i kukuruz, pa ocedjenu tunu (komadi) iz konzerve, dosolis, stavish biber, persun ako ima .. i zalijesh sokom od limuna i maslinovim uljem. Jedesh.

@boogie wogie
Ne znam, ja tu mesavinu u kesici uglavnom izbegavam.
Prvo, jer su kockice malo prevelike za moj ukus, drugo, jer se tu uvek pronadje poneki budjav komadic sargarepe ili zrno grska, trece, jer razlicite sastojke treba kuvati razlicito vreme - a to sa gotovom mesavinom nije lako izvesti.

pa kupiš posebnno kukuruz, posebno grašak, ovo, ono..
ja nekad uzmem i onu zlatnu meštavinu.

a sad, buđavi komadić..da ga iebem,
ko ti garantuje da u kilo krompira sa pijace neće da se provuče neko trulo iznenađenje..
a i ako se provuče, ma samo zažmuriš uz ladno belo vince

Sutra cu ovo da spremam, moj fazon skroz.

U tom slucaju neka ti bude razmera ovakva - na jednu konzervu tune stavi jednu srednju sargarepu, jedan veci krompir i po saku graska i kukuruza kao i jedan manji crni luk. Ja pravim sa dve konzerve, jer nas je vishe, pa srazmerno povecam i kolicinu povrca.

uz sve to super idu i brokoli (kuvaš ih kratko, do 4 minuta)
za salatu mogu i masline

Moze :)

A imam i drugu varijantu salate .. gde ne ide crni luk, ali idu seckane zelene masline i izrendana kisela jabuka (plus sve isto kao u prvoj salati, znaci, tuna i povrce) a preliva se sokom od limuna, senfom, pavlakom i malo majoneza .. to mi je kalorichnija verzija za proslave i drushtvance.

ma ima da se kupi smrznuto i kukuruz i šargarepa i ostalo..

Ima, ali shto kaze J_D ima tu i loshih komadica.

Divlja, nemoj da budes lenja, nego iseckaj te kockice krompira i sargarepe pre kuvanja, a ne posle, kao sto ti je savetovano.
Em ce pre da bude skuvano, em ce kockice da imaju normalan oblik.

Ne, apsolutno ne .. nije teshko iseckati mekani krompir i mekanu sargarepu, cak se teze secka kad je sirovo. Drugo, mali komadi upiju mnogo vode, a trece, krompir se lakse skuva ako je presecen na pola, takodje i sargarepa, a posto ne treba da se raskuva taman ce da ostane u formi u kakvoj je bilo kao sirovo. Za to je vec potrebna praksa, pa ja znam unapred koliko mi vremena treba za koje povrce, a Divlja ce morati cesce da bocka po serpi da vidi u kojoj je fazi.

Ne zurim, mada sam davno trebala da nabijem sebi tempo. Radim sa nekom drugaricom za kolokvijum koji imamo u utorak. Prelazimo zadatke, i za sada ide super, samo padnem sa nogu na kraju dana. A shta cu kad sam kampanjac....kreten...RAdimo vec drugi dan od 12 ujutru do pola 10, ili 10 uveche...:|

E, nemoj da brines. Mislis da ces manje znati od ovih koji uce na vreme i bla, bla? Znam da je to najgori osecaj-par dana pred ispit, ali neki ljudi tako najbolje funkcionisu. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back