Trening program za masu ?

Hvala ti druze puno sto si odvojio vreme i napisao mi sta da radim,samo jos da te pitam kod zagrevanja,jer se zagrejavam sa manjom tezinom ? Danas sam radio rame i zagrejavao sam se sa sipkom za potisak iza i ispred glave,2 serije ispred i 2 iza samo sa sipkom bez tegova,dali moze tako ? I zagrejavao sam se takodje letenjem sa tegom od po 1kg 2 serije i jednu seriju zgibova 4 ponavljanja,dali je to dobro za zagrejavanje ? Hvala puno !

Hvala ti druze puno sto si odvojio vreme i napisao mi sta da radim,samo jos da te pitam kod zagrevanja,jer se zagrejavam sa manjom tezinom ? Danas sam radio rame i zagrejavao sam se sa sipkom za potisak iza i ispred glave,2 serije ispred i 2 iza samo sa sipkom bez tegova,dali moze tako ? I zagrejavao sam se takodje letenjem sa tegom od po 1kg 2 serije i jednu seriju zgibova 4 ponavljanja,dali je to dobro za zagrejavanje ? Hvala puno !

Zagrevas se prvu seriju sa praznom sipkom a drugu seriju stavi kilazu koja ti je za 8-10 pon.Npr. ako 4-6 ponavljanja radis sa 20 kg,onda stavis 10 kg i radis 8-10.Radi svaku od 10 radnih serija maksimalno jako,tako da poslednje ponavljanje radis jedva.

Ali dobro,shvaticete jednom,samo da ne bude kad budete imali 60 i ne budete u stanju da vezbate...Najveca glupost koja se forsira je raditi 4 vezbe po 4 serije i taj princip primeniti na svaku grupu misica.Ako hoces snagu i izvajano telo a nisi neko ko se takmicic u BB onda radis kako sam napisao.Ja sam za 5 nedelja takvog rada cucanj sa 45 kg doveo na 90 kg...Ako iko napreduje toliko u tezini za tako kratko vreme sa sistemom 4 serije 4 vezbe po 10 ponavljanja ja ga poljubim u zadnjicu.

Е да знаш да ћу сад да пробам то твоје. z:lol:
Има да направим експеримент у наредна 3 месеца да видим шта ће да бидне.
Само ме занима да ли би могао сад, пошто хоћу још масе да нагурам, не пуно, па после да дефинишем?

Nije problem...Radis uvek dve serije po 10 ponavljanja da se zagrejes,a onda radis 10 serija sa 4-6 ponavljanja sa tezinom sa kojom jedva izvuces tih 4-6,cak radi i sa tezinom sa kojom jedva radis 4 pon.Svaki trening podizes za minimum 3-5 kg(a moci ces i vise posle 2 nedelje).Ovo sto ti napisem radis 6 nedelja,svaki trening zapisi i vodi evidenciju koliko si napredovao i koliko uradio. GRUDI- Kosi Benc bucicama prvo radis dve serije zagrevanja pa 10 radnih serija 4-6 ponavljanja pauza izmedju serije 90 sekundi,ONDA Benc Bucicama 4-6 ponavljanja u 6-8 serija pauza takodje 90 sekundi.LEDJA- siroki zgibovi 10 serija po 1(ako mozes po 3 onda po 3,ili 4 onda po 4...),veslanje u pretklonu sa EZ sipkom radis 2 serije zagrevanja pa 10 serija po 4-6 ponavljanja,RAMENA-potisak bucicama i letenje,2 serije zagrevanja pa 10 radnih serija 4-6 ponavljanja.RUKE- za Biceps radis uske zgibove 10 serija isti princip kao siroki ako mozes svih 10 serija po 4 onda toliko,Triceps uski benc 2 serije zagrevanja pa 10 radnih serija 4-6 ponavljanja,ali vodi racuna o polozaju ruku,da bi to bio izolovan triceps ruke ti idu uz telo(laktovi uz telo) a ne kao kod Benca pored tela.Hamer pregib za biceps a za Triceps Bucica iznad-iza glave,mislim da znas na koju vezbu mislim 6-8 serija sa 4-6 ponavljanja.TO JE TO. Posle 3 nedelje menjamo vezbe,a posle 6 nedelja princip treninga. Pauza izmedju vezbi ti je uvek 90 s,a kad resis problem sa nogama odmah pocinjes da ih radis,jer ces jacanjem nogu imati jace i ruke i ledja(koliko god to neko zvucalo cudno).Pozz
Jer bi mogo da ubacim za grudi jos i vezbu propadanje ili da ostavim te 2 vezbe ?
Za ledja bih dodao jos vezbe vucanj iza i ispred glave na lat masini ?

Е да знаш да ћу сад да пробам то твоје. z:lol:
Има да направим експеримент у наредна 3 месеца да видим шта ће да бидне.
Само ме занима да ли би могао сад, пошто хоћу још масе да нагурам, не пуно, па после да дефинишем?

To masa-definicija ne radi niko ko ima dovoljno znanja.Vec radi masu i definiciju u isto vreme,a kako...Pa ishranom i treningom raste se iz meseca u mesec,dobija se misicna masa a masti spadaju(ili stoje ako su vec ispod 8-9%).

To masa-definicija ne radi niko ko ima dovoljno znanja.Vec radi masu i definiciju u isto vreme,a kako...Pa ishranom i treningom raste se iz meseca u mesec,dobija se misicna masa a masti spadaju(ili stoje ako su vec ispod 8-9%).

А ј-бм ли га, ја сам тако радио, па је ишло, али јес доста споро. z:mrgreen:
Мада, кад боље размислим, мени је ишло скоро у исто време и маса и дефиниција. Мисшићи су расли, а сало нисам добијао. А и јео сам у почетку свашта нешто, и оно најгоре. Можда сам неки посбен случај. :zstidljivko:

Него, шта мислиш о овом начину маса-дефиниција http://www.muskimagazin.com/2012/01/03/izgradi-misice-bez-sala/ по питању исхране.

А за тај тренинг, довољне су ми саме 2 вежбе за сваку групу мишића и могу ја да изаберем које хоћу или мора обавезно оно што си написао, нпр за бицепс уски згиб и хамер? Могу ли ја рецимо скот и хамер?
И још, ради се као и обичан тренинг, 4-5 пута у недељи?
Понављања, 4-6 са максималним тежинама по 10 серија, тако?

А ј-бм ли га, ја сам тако радио, па је ишло, али јес доста споро. z:mrgreen:
Мада, кад боље размислим, мени је ишло скоро у исто време и маса и дефиниција. Мисшићи су расли, а сало нисам добијао. А и јео сам у почетку свашта нешто, и оно најгоре. Можда сам неки посбен случај. :zstidljivko:

Него, шта мислиш о овом начину маса-дефиниција http://www.muskimagazin.com/2012/01/03/izgradi-misice-bez-sala/ по питању исхране.

А за тај тренинг, довољне су ми саме 2 вежбе за сваку групу мишића и могу ја да изаберем које хоћу или мора обавезно оно што си написао, нпр за бицепс уски згиб и хамер? Могу ли ја рецимо скот и хамер?
И још, ради се као и обичан тренинг, 4-5 пута у недељи?
Понављања, 4-6 са максималним тежинама по 10 серија, тако?

Alen Radosevic je momak iz NS koji zna znanje i mozes mu verovati svaku rec koju kaze. Ja sam se slicno hranio,tj. hranim se,samo sto ne radim to tako po danima 20-10,jer se ne bavim BB,vec drugim sportom,pa ubacujem u toku priprema u nedelji svaki treci dan Junk,a kad nije sezona onda Junk ide samo jednom mesecno.Elem,upravo o tako necemu sam pricao kad sam rekao da se ne radi Masa i definicija,vec oboje u isto vreme.
Sto se treninga tice,da dovoljne su ti dve vezbe za jednu grupu misica za ceo trening,isto sve kao sto sam napisao njemu,samo treba znati koje se vezbe kombinuju,koje pogadjaju koji misic i pod koji uglom.Moze skot i hamer...Mozes da radi i 8 puta nedeljno ako hoces,4 dana po dva treninga,ali tad radis malo drugacije,radis Grudi-ledja i po jednu vezu ujutru na treningu a po jednu uvece na treninga...Da radis 10 serija sa tezinom kojom jedva podizes 4-6 puta,ali pre toga radis 2-3 serija zagrevanja,recimo sa praznom sipkom,pa sa 30 % od najvece tezine pa sa 50% od najvece tezine i onda si zagrejan da radis sa tezinom od 100% ili max tezinom.

Da rezimiram...4-5 puta nedeljno je sasvim dovoljno raditi,a radi se 10 serija(plus 2-3 zagrevajuce pre toga) sa 4-6 ponavljanja max tezinom.Rade se osnovne vezbe za svaku grupu misica,ne rade se vezbe za fazoniranje kako ih ja zovem (a to je Pullover i slicno),one se rade kasnije,a u ovoj fazi koja traje 4-6 nedelja radi se na snazi,misicnoj masi i sagorevanju masti,a posle toga ide proces oblikovanja i fazoniranja napravljenog i tako u krug.

Mozes i klasican Benc i Kosi Benc,ali tad ce ti mozda trebati neko da pomaze na nekom ponavljanju,a bucicama cepas dok se ne "zaglavis" a kad se zaglavis bacis ih na pod,a sipku tesko da ces baciti,ali dobro nije problem ako imas nekog da stoji iza i pomaze,jer najbitnije kod ovog treninga je da radis sa max kilazom.Nemoj to uzimati,to je gejner,samo trpas Ugljene-hidrate u sebe,a mali procenat proteina,uzmi Whey Protein,proizvodjac nije toliko bitan gledaj samo cenu i da je Whey,da nije gejner.Pakovanje od 1 kg ce ti trajati 8 nedelja ako budes trenirao 4 puta nedeljno jer ga pijes samo posle treninga a kad ne vezbas nema potrebe da ga pijes,samo dobro jedi.Pored Wheya uzmi Maltodextrin(obican secer,kosta 240 din,bitan je uz Whey da bi svi proteini otisli u misic). :)

Hvala Druze :)
Da imam ide drug samnom,moze on da mi pomogne,danas sam radio Benc bucicama 10 serija po 6 ponavljanja sa 10-15Kg,ali mnogo sam osetio opterecenja na ramenima i radio sam letenje sa 7Kg do 7 serije sam mogo po 5 ponavljanja ali 8,9,10 jedva 2 i kosi sam radio 3-4 serije sa isto 7Kg za kraj po 10Ponavljanja,ali ne osecam upale,kao da nisam radio..Ako skupim pare kupujem Whey :) E i da te pitam,ja u teretanu idem od 11 sati,jer mogu ja oko 6-7 uvece da radim vezbe kuci naknadno ? Sad sam mislio da odradim sklekove za grudi sa 5Kg tegom na ledjima,i biceps sa 10Kg ,da li je bolje da radim i sad ili da odmaram ? Hvala ! I Srecno Badnje vece ! :)

Alen Radosevic je momak iz NS koji zna znanje i mozes mu verovati svaku rec koju kaze. Ja sam se slicno hranio,tj. hranim se,samo sto ne radim to tako po danima 20-10,jer se ne bavim BB,vec drugim sportom,pa ubacujem u toku priprema u nedelji svaki treci dan Junk,a kad nije sezona onda Junk ide samo jednom mesecno.Elem,upravo o tako necemu sam pricao kad sam rekao da se ne radi Masa i definicija,vec oboje u isto vreme.
Sto se treninga tice,da dovoljne su ti dve vezbe za jednu grupu misica za ceo trening,isto sve kao sto sam napisao njemu,samo treba znati koje se vezbe kombinuju,koje pogadjaju koji misic i pod koji uglom.Moze skot i hamer...Mozes da radi i 8 puta nedeljno ako hoces,4 dana po dva treninga,ali tad radis malo drugacije,radis Grudi-ledja i po jednu vezu ujutru na treningu a po jednu uvece na treninga...Da radis 10 serija sa tezinom kojom jedva podizes 4-6 puta,ali pre toga radis 2-3 serija zagrevanja,recimo sa praznom sipkom,pa sa 30 % od najvece tezine pa sa 50% od najvece tezine i onda si zagrejan da radis sa tezinom od 100% ili max tezinom.

Чекај брате, сад ме збуни. Ја иначе радим 4 дана у недељи. И сад, јел потребно ово ујутру и увече (груди ујутру, леђа увуче, тако?) у та 4 дана или може рецимо само ујутру и груди и леђа заједно, све у један термин у теретани?
Ако узмем груди-трицепс, није никакав проблем? Исто и за леђа-бицепс, пошто ја тако радим, па онда 3. дан рамена и 4. ноге?
А што се тиче вежби, може овако:
Груди: бенч и пропадање
Леђа: веслање у преклону и лат
Ноге: чучањ и искорак
Бицепс: скот и хамер
Трицепс: потисак иза главе и уски бенч
Рамена: потисак изнад главе и летење бучицама

Срећно Бадње вече. z:)

Hvala Druze :)
Da imam ide drug samnom,moze on da mi pomogne,danas sam radio Benc bucicama 10 serija po 6 ponavljanja sa 10-15Kg,ali mnogo sam osetio opterecenja na ramenima i radio sam letenje sa 7Kg do 7 serije sam mogo po 5 ponavljanja ali 8,9,10 jedva 2 i kosi sam radio 3-4 serije sa isto 7Kg za kraj po 10Ponavljanja,ali ne osecam upale,kao da nisam radio..Ako skupim pare kupujem Whey :) E i da te pitam,ja u teretanu idem od 11 sati,jer mogu ja oko 6-7 uvece da radim vezbe kuci naknadno ? Sad sam mislio da odradim sklekove za grudi sa 5Kg tegom na ledjima,i biceps sa 10Kg ,da li je bolje da radim i sad ili da odmaram ? Hvala ! I Srecno Badnje vece ! :)

Nema potrebe da vezbas kuci,samo odradi taj trening kako treba,ako dodje da ne mozes sa tom kilazom u 6-7 seriji da uradis potreban broj ponavljanja,ti smanji za 1 kg ili 2 kg.Poenta je da radis sa max kilazom za 4-6 ponavljanja.(koliko sam ovo puta ponovio :D ) .Hvala i tebi takodje srecno Badnje vece i srecan Bozic. :D

Чекај брате, сад ме збуни. Ја иначе радим 4 дана у недељи. И сад, јел потребно ово ујутру и увече (груди ујутру, леђа увуче, тако?) у та 4 дана или може рецимо само ујутру и груди и леђа заједно, све у један термин у теретани?
Ако узмем груди-трицепс, није никакав проблем? Исто и за леђа-бицепс, пошто ја тако радим, па онда 3. дан рамена и 4. ноге?
А што се тиче вежби, може овако:
Груди: бенч и пропадање
Леђа: веслање у преклону и лат
Ноге: чучањ и искорак
Бицепс: скот и хамер
Трицепс: потисак иза главе и уски бенч
Рамена: потисак изнад главе и летење бучицама

Срећно Бадње вече. z:)

Ne moras ujutru i uvece,to sam ti rekao da moze jer si me pitao da nije puno da radis tako cesto,a to je bio odgovor da nije. ;) Moze sve kako si napisao,ok je to samo se drzi toga da bude 8-10 radnih serija i da tadis sto jace,NAJJACE STO MOZES. :D

Nema potrebe da vezbas kuci,samo odradi taj trening kako treba,ako dodje da ne mozes sa tom kilazom u 6-7 seriji da uradis potreban broj ponavljanja,ti smanji za 1 kg ili 2 kg.Poenta je da radis sa max kilazom za 4-6 ponavljanja.(koliko sam ovo puta ponovio :D ) .Hvala i tebi takodje srecno Badnje vece i srecan Bozic. :D
Vazi druze,hvala puno,mnogo si mi pomogao :D Srecan Bozic :D

Rece 30-40g.proteina...Organizam moze da usvoji 25-30g proteina po obroku...sve preko toga bacas u kantu.Meso,jaja(najbolje belanca),pirinac,povrce,voce,pasulj(prirodni izvor proteina i glutamina)..i to je to...ne se rokati whey veruj mi,ali bolji su rezultati sa njime..:))

Back