Treće štop svetlo obavezno za tehnički!

mario80

Stara legenda
Poruka
76.257
Pre neki dan sam registrovao auto, osim par sijalica sve ostalo je ok. Bio sam prisutan kada su citroen c4 i reno klio PALI na tehničkom jer im ne radi treće štop svetlo na zadnjim vratima. Ljudi muku mučili skidali menjali sijalice, čitave štopke a u suštini je negde struja u prekidu. U suštini električar a ne nov deo.

Slažete li se da je ovo neophodna oprema?

Ja napušavao ovog što registruje ti reko radiš samo nove automobile crći ćeš od gladi!

To treće štop je za oslepljivanje na semaforu :lol:

Meni nije radila jedna rikverc od dve ovaj me jebbo da menjam. Uusta sam mu se ishrao do kraja registracije barem 10x.

Možeš da dimiš i zagađuješ al treće štop svetlo MORA da radi. Kakva besmislena zemlja.

Poslednja izmena:
Ja napušavao ovog što registruje ti reko radiš samo nove automobile crći ćeš od gladi!

Meni nije radila jedna rikverc od dve ovaj me jebbo da menjam. Uusta sam mu se ishrao do kraja registracije barem 10x.

Možeš da dimiš i zagađuješ al treće štop svetlo MORA da radi. Kakva besmislena zemlja.
Ako je fabričko normalno je da mora da radi. Kao i sijalice na pozicijama.

Pre neki dan sam registrovao auto, osim par sijalica sve ostalo je ok. Bio sam prisutan kada su citroen c4 i reno klio PALI na tehničkom jer im ne radi treće štop svetlo na zadnjim vratima. Ljudi muku mučili skidali menjali sijalice, čitave štopke a u suštini je negde struja u prekidu. U suštini električar a ne nov deo.

Slažete li se da je ovo neophodna oprema?
Apsolutno jer su ispitivanja pokazala da smanjuje broj naletanja od pozadi i lančanih sudara. Pre dosta godina su uradili eksperiment u Njujorku. Na polovinu vozila jedne dostavne službe su stavili to treće svetlo i posle godinu dana ta vozila su imala 44% manje naletanja odpozadi od drugih vozila.

Apsolutno jer su ispitivanja pokazala da smanjuje broj naletanja od pozadi i lančanih sudara. Pre dosta godina su uradili eksperiment u Njujorku. Na polovinu vozila jedne dostavne službe su stavili to treće svetlo i posle godinu dana ta vozila su imala 44% manje naletanja odpozadi od drugih vozila.
Mene je lik oduvao otpozadi uopšte me nije video a i stotine drugih mogu da ti se pohvale tako da ta istraživanja američkih univerziteta slobodno okači mačku o rep.

Netačno automobili koji su davno izašli iz fabrike bez sigurnosnih pojaseva i danas mogu da se registruju bez pojaseva. Tvoje je dal ćeš da ih ugradiš naknadno zbog svoje lične bezbednosti i time rizikuješ da ideš na atest za iste.
Да ли читаш шта људи овде пишу?

Ауто ће проћи регистрацију ако је доведен у фабричко стање. Сасвим је небитно који је пример.

То што неко вози ауто стар годину дана, а неко старину од 30, то нема везе. Како фабрика гарантује да све ради у фабричком стању, тако технички прегледи служе да се фабричко стање одржи.

Zapravo ima smisla. Prvo pravilo je vidjeti i biti viđen. Treće stop svjetlo povećava tvoju vidljivost. Dimljenje i zagađivanje nije tehnički dio auta. Ako dimiš neće nitko naletjeti na tebe zbog toga, a ako ne vidi da kočiš, hoće.

Постоје међународни прописи по којима се даје атест да ново возило може да иде у продају. Треће стоп светло се не помиње, оно је само шминка.

Поставља се питање да ли возило треба да задовољава стандарде безбедности саобраћаја или да буде фабрички нашминкано.

Да ли читаш шта људи овде пишу?

Ауто ће проћи регистрацију ако је доведен у фабричко стање. Сасвим је небитно који је пример.

То што неко вози ауто стар годину дана, а неко старину од 30, то нема везе. Како фабрика гарантује да све ради у фабричком стању, тако технички прегледи служе да се фабричко стање одржи.
Čitaj sa više razumevanja i pažnje, u suprotnom batali. Čovek je naveo da nijedan auto ne može da se registruje ako nema treće štop svetlo i da je obavezna naknadna ugradnja. Besmislica auto ako nema fabrički treće štop svetlo prolazi tehnički pregled.

Back