Treba mi VIZA

Trenutno je najbolje da pratis state/regional demand list zbog promena u procesuiranju viza koje sigurno vaze do jula, a vrlo verovatno i kasnije. Ekonomisti su trenutno na demand list u ACT (Canberra) samo odredjena kvota, qualification assessment radi Vetassess (ali ne i radno iskustvo). Ja sam diplomirani ekonomista pa trenutno i ja istrazujem koja je najbolja varijanta. Sto se tice zanimanja arhitekta je isto trazeno skoro u svim drzavama, ali najbolje je sami da proverite.

Takodje, korisne linkove mozete naci na http://www.auspedia.com/links

Ako saznate nesto korisno postujte kako bi i mi ostali znali vise :-)

koliko ja znam ambasada AUS nema nista sa tim, sve se direktno salje za Australiju, a na tebi je da odlucis da li ces preko kurirske sluzbe (DHL,TNT,UPS...) da saljes ili online. Mada ne kreci od zadnjeg koraka, mora mnogo toga pre samog popunjavanja obrasca da se uradi i pribavi.

poz

Hvala puno samo da li neko zna da li se mora ici u ambasadu da bi se apliciralo (da li je to bolji put ) ili da se aplicira preko web stranice.:)
Ambasada nema ništa s tim, a pravi put je njihov immi sajt gdje imaš sve objašnjeno kako i što.
Što se tiče apliciranja preko web stranice :?: Kako to neko olako shvata :cool:
To ne postoji !
Apliciraš tek kad verifikuješ diplomu tamo u Au, pa položiš Ielts, pa prikupiš nešto malo papira , .... pa tek onda. To je proces brate, dugačak...

Posle odredjenih provera u vezi ove nase situacije, dolazim do sledecih zakljucaka:
Definitivno za svako kretanje u pravcu Australije potrebna je odredjena suma novca. I onda svakako je najbolje ako se ima trazeno zanimanje, radno iskustvo, dobro znanje engleskog jezika i Australiski poslodavac unapred. U tom slucaju sledi sigurno i legalno emigriranje.
Ali, posto vecina nas obicnih smrtnika sve to nema, moze i malo drugacije, doduse svakako malo rizicnije i sporije.
Dakle, pocetni koraci mogu biti kursevi engleskog jezika ili studiranje neke druge struke ili delatnosti u Australiji. To zavisi od licnih afiniteta i pocetnog nivoa znanja engleskog jezika svakog pojedinca. Sto vise para imate to duze studije mozete upisati i lakse dobiti vizu za prvi ulazak u Australiju. Nakon toga postoje mogucnosti da se ta viza produzava i da vas vremenom dovede do stalnog i legalnog boravka.
Znaci moze se za pocetak uci i na mala vrata i vremenom doci do krajnjeg cilja.

Mozes legalno emigrirati i bez Australijskog poslodavca. Novca moras imati posto prve dve godine nemas pravo na socijalu a Australijska drzava hoce da se obezbedi da prve dve godine mozes da prezivis bez njihove pomoci. Posle dve godine, ako nemas posla i novca, dobijaces socijalu. A ako nemas dovoljno novca, treba ti ili neki rodjak ili prijatelj koji ce garantovati za tebe u smislu da ako ti ostanes bez novca u prve dve godine, on ce te izdrzavati. To ne vredi da trazis od poznanika ili prijatelja, vec samo od bliske rodbine, ako je imas. Ako ne, spremi $$$$$$$$.

Sto se studiranja tice, to je dobar put ali prvo ili trebas da studiras engleski ili ako ga dobro znas, to da dokazes i da te neki Australijski univerzitet primi na studije. Kao student, imas pravo da radis mislim oko 20 sati nedeljno, sto ti moze pomoci oko prezivljavanja i placanja studija.

Sto se mene licno tice i moje, da tako kazem, polazne pozicije, ja cu najverovatnije prvo pokusati da upisem kurs engleskog jezika u Australiji u trajanju od nekoliko meseci, pa ako to uspem, posle cu tamo na licu mesta odluciti sta i kako nadalje.

Pa gde si miskobridgeblue, lep vam je novi sajt. Što ne znači da se ne sećamo onog starog. Zadržao je iste tehničke nedostatke kao stari. Sećamo se i makedonskog ogranka, ima li posla?
i ne kaže se "sve sto te zanima mozes naci kod njih.oni se nalaze u beogradu"
nego "sve sto te zanima mozes naci kod nas.mi se nalazimo u beogradu"
Tako je lepše, tačnije, a i zvuči iskreno.
Imate li neke veze za nalaženje posla dole?
Ne mrzi me da odgovorim dvaput isto, ne zameri.
pozdrav

haha u pravu si za informacije,sto se tice posla ima interesanata,sto se tice sajta tu ne mogu puno da pomognem a sto se tice nalazenja posla mogli bi da probamo preko studenata koji su preko nase agencije otisli,znaci mogli bi za jedno mesec dana da ti nadjemo posao,pozdrav.

Može, koliko se plaća?
Sad si me setio očitavanja strujomera po zabačenim vojvodjanskim selima, džukci na sve strane, stresovi, šta te juri po Pertu, ono kao dodješ da ubaciš, iskoči otrovni pauk iz sandučeta?

Može, koliko se plaća?
Sad si me setio očitavanja strujomera po zabačenim vojvodjanskim selima, džukci na sve strane, stresovi, šta te juri po Pertu, ono kao dodješ da ubaciš, iskoči otrovni pauk iz sandučeta?

Nista te nece napasti. Mozde neko kuce, ali manje nego kod ocitavanja strujomera posto su sanducici napolju. Nije bas najbolje placeno i zato tog posla uvek ima. Radi se samo kad nemas nista drugo. Placanje u zavisnosti od broja kuca, broja reklama, koliko strana ima svaka brosura, itd itd. Donesu ti sve reklame kuci, ti moras da ih slozis, dobijes mapu gde treba da delis i tako jednom ili dva puta nedeljno se setas. S nikime ne moras da pricas, samo hodas i ubacujes.
Radis i trazis nesto bolje. Mozes da radis kad hoces, ujutro, uvece itd.
Inace, to nije moj biznis, i ja ga ne radim. Mozes i sam da ga nadjes u lokalnim novinama.

Jedna firma se zove Salmat, mozes da je nadjes i na Internetu, mada to nije jedino sto rade.
Taj posao se zove: Letter box deliveries.

Cisto da znate da se nesto moze uvek naci.

Nece vam bas odmah dati direktorske poslove :-)
Samo malo strpljenja.

Ma ja bih za pocetak prihvatio bilo sta, ne sad bas da kupim smece, ali to sam postom OK, dok se nesto bolje ne nadje, pa normalno da neces odmah direktor da budes, za tako nesto moras da se dokazes :)

Eto kao neko kome se ovde veruje uglavnom, moram opet da dam par ispravki.
Svi imaju mišljenje o agencijama i agentima, ja znam činjenice o agencijama i agentima, kako se radi, na koji način, s kojim porivima i zašto.
Sve posle prve rečenice je šablon, nažalost, koji sam ovde već objasnio nekad,
Prva posle prve rečenice je tipična reklama tipa, mi smo ovlašćeni, prema tome mi smo za verovati - uopšte nije tačno da se samo ovlašćenima može verovati, kao ni da se ovlašćenima mora verovati jer su ovlašćeni.
Treća rečenica je tipična poluistina s namerom za navodjenje u zabludu, jer agencija ne mora da bude registrovan na Balkanu, da bi bila legalna na Balkanu, tj da bi radila migraciju s Balkana. Možete komotno raditi sa offshore agentom, ako mu verujete.

Da napomenem da sve ovo ne govorim jer mrzim agencije, naprotiv, oduševljen sam činjenicom da neko može ovde u 4 oka da pomaže ljudima da emigriraju.

Samo bi lepo bilo dati jednostavan odgovor na jednostavno pitanje, koliko ta usluga košta.
Koliko za dobar dan, koliko za prvi razgovor, koliko za papire, koliko za kraj. Pošto ste rekli da ne naplaćujete ništa, ovo se onda ne odnosi na vas, već na one koji naplaćuju, a svraćaju na ovaj forum. :)
Nadam se da nisam bio preoštar...
Složićete se da nije teško biti agent, ako naplaćujete unapred i ne odgovarate za rezultat.
Svaka čast malobrojnima koji ti ne uzimaju pare za uslugu ako te odbiju za vizu, da je bar 70% takvih, onda ni ovakvih zastoja ne bi bilo, jer bi agenti pravili štrajkove tamo da im klijenti dobiju vize, da bi mogli da im naplate usluge.

Uostalom, neka Slavo napise svoje iskustvo sa ovlascenim agentima, cisto da se zna. On je najskoriji slucaj, a tu su, u Srbiji i Crnoj Gori (na zalost) i dalje i Palma i Hexi... No, ko voli.. nek plati.
Evo ja sam npr. sve uspesno zavrsila bez agenta, samo uz pomoc drustvanceta sa foruma :worth:

Poslednja izmena:
Evo da ja napisem u kratko nase iskustvo sa agentom:

1. podpisao sam sa agentom februara 2008 i dok nisam podpisao svaki mi je dan odpisivao na moja pitanja (sto kaze nas narod fali dok ne uvali):hahaha:
2. kad sam podpisao pogodbu i platio nije mi se javio do septembra 2008 (u međuvremenu sam ga zvao i slao mailove i uvjek je bio na nekom sluzbeom putu i slicno):think:
3. decembra 2008 sam mu poslao sve papire za skills assesment i onda cekao do maja 2009 (njegovi odgovori su bili da je poslao papire na IEAUST ida je guzva)OK cekam jos do jula 2009 nista, cekam do augusta i odlucim se da sam kontaktiram IEAUST i fino jim razlozim kakva je situacija i da li mi mogu da provjere ako su moji papiri kod njih?
dobijem odgovor od njih da su moji papiri stigli tek 22 jula 2009 kod njih znaci moj agent zaboravio ili neznam sta vec da jih prije preda. katastrofa od tada se mi zagadilo ime agent. Vidim njegovu facu koja mi laze:evil: ufff kad se setim toga pritisak na 200!
4. oni su odgovor poslali meni a i mom agentu i da mogu da prekinem ugovor sa njim ako nisam zadovoljan. Isli su mi na ruku jer inace ne kontaktiraju sa nikim drugim osim sa agentom ako si njega pooblastio.
5. odma prekinio sa njim ugovor i zapretio da mi vrati pare i papire ako ne da se okrecem na MARA-u.
6. Sve pare + papire mi je vratio!
7. dobio sam positve skills i sam aplicirao za online 175 (uz veliku pomoc ovoga foruma):worth:
8. Cjena agenta je 3000AUD + immi troskovi (registrovan i ovlasten agent) so wath ako je ovlasten ako je p...
9. agenta nebi ovde spominjao ali ako neko hoce da surađuje sa agentom neka dobro razmisli, ovo je moja prica koja je vrlo losa da sam sam sređivao papire sad bi bio na bondi beach:hahaha:

nakaraju i nisam napiso na kratko...

pozz

Poslednja izmena:
Uostalom, neka Slavo napise svoje iskustvo sa ovlascenim agentima, cisto da se zna. On je najskoriji slucaj, a tu su, u Srbiji i Crnoj Gori (na zalost) i dalje i Palma i Hexi... No, ko voli.. nek plati.
Evo ja sam npr. sve uspesno zavrsila bez agenta, samo uz pomoc drustvanceta sa foruma :worth:
Ja isto nisam imala agenta i sve sam uspješno obavila samo me malo kriza za@@bala, a tu ni agenti ne mogu pomoći.

Back