Treba mi mala pomoć...

Betty:
ja ću ovu temu da oštampami arhiviram - za budućnost!!! Evo vam svima 5 zvezdica :D

heh :wink:
Da ja tebi nešto kažem - postoji fora pa ne bila ja ja ako je ne pronađem... neko će mi već reći u stvari :oops::
ma bre ima celu kuću da srušim, da iskopam tunel od komšije do ispod zida pa da skačem po njemu ne bi li otišo na drugu stranu :lol:

šta je to "osana" ???

Lahore.JPG

evo majčekinje kad je bila mala :P
Zaboravilo se u međuvrememenu rušenje :lol:

Betty:
majina mama je ovde :) Loguje se na krstu :)
e, pa draga majina mamo, mislim da je red nakon cele ove rasprave da popustite sas tim zidom :P

ma kažem ti nije videla temu, postovala je možda dva, tri puta puta zanimalo je u čemu je fora - ali si je za tvoju informaciju baš ti odma' nešto iznapušavala pa se smorila, neće više da dolazi :lol: :lol: :lol:

P.S. Nisi bila bezobrazna, nego ono - znaš ti - kako ti to znaš fino, naivno da mu ga daš malo sa strane... :lol:

Dakle ovako: ako je zid od fasadne cigle - dakle nema stubova mogao bi da se reže po fugi između cigli sa mašinom koja liči na motornu testeru samo je mnogo robusnija i radi na struju. Takve mašine imaju ljudi koji se bave rješavanjem problema vlage u starijim kućama koje su rađene bez izolacije (probaj potražiti u oglasima) prijedlog br dva naći dvojicu rmpalija i dati im po veliki pajser koji treba da zavuku ispod donjeg reda cigli i kvrc - ali prije toga bi zid trebalo fiksirati nekom drvenom konstrukcijom da se ne slomi. Kod nas u BL ima firma koja se bavi isjecanjem betona,ali to su malo ozbiljnije mašine prevelike su za ovaj posao. Međutim i ako ga uspiješ odvojiti pitanje je koliko će biti stabilan na novoj lokaciji. I da teško je za prenošenje - recimo betonska greda dimenzija 25x30x140 je ozbiljan zalogaj i za dvojicu malo jačih muškića (ima ladno 200 kila)

intra:
Dakle ovako: ako je zid od fasadne cigle - dakle nema stubova mogao bi da se reže po fugi između cigli sa mašinom koja liči na motornu testeru samo je mnogo robusnija i radi na struju. Takve mašine imaju ljudi koji se bave rješavanjem problema vlage u starijim kućama koje su rađene bez izolacije (probaj potražiti u oglasima) prijedlog br dva naći dvojicu rmpalija i dati im po veliki pajser koji treba da zavuku ispod donjeg reda cigli i kvrc - ali prije toga bi zid trebalo fiksirati nekom drvenom konstrukcijom da se ne slomi. Kod nas u BL ima firma koja se bavi isjecanjem betona,ali to su malo ozbiljnije mašine prevelike su za ovaj posao. Međutim i ako ga uspiješ odvojiti pitanje je koliko će biti stabilan na novoj lokaciji. I da teško je za prenošenje - recimo betonska greda dimenzija 25x30x140 je ozbiljan zalogaj i za dvojicu malo jačih muškića (ima ladno 200 kila)

Uhhhhhhhhhhhhhh
(uzdak olakšanja, znači ipak je moguće :D
Hvala, hvala, hvala, hvala, hvala....

Ja znam da vam je sve ovo zvučalo malo verovatno i smešno ali šta da radim...
hvala vam svima - intra kiss :wink:

Ako su Intrini podaci tačni (u šta ne smemo da sumnjamo), onda počni da vrbuješ najmanje osam žešćih rmpajlija koji će, znojeći se, gurajući se i guzeći se, uz rizik da se pri tom osakate, taj zid da prenesu.

Mada, neko pomenu viljuškar... Ako si u prizemlju, nemaš stepenica i imaš užasno visoka vrata, mogla bi se razmotriti i upotreba viljuškara. U tom slučaju bi dvojica Intrinih muškića bili dovoljni.

Ako je taj zidić zaista vredan truda, onda bi valjalo razmotriti i rušenje spoljnog zida, kako bi viljuškar mogfao da prodre unutra. Posle bi, naravno, sazidali lepši i stariji spoljni zid. U tom slučaju ne bi bio problem čak ni ako si na spratu. Kroz srušen spoljni zid, viljuškar bi se mogao dopremiti uz pomoć teškog krana. Mogla bi o vojska da priskoči u pomoć i podigne viljuškar teškim transportnim helikopterom.

Back