Treba li Srbija da zabrani delovanje prozapadne opozicije?

Vase misljenje?

• Da

glasova: 11 35,5%
  • Ne

glasova: 18 58,1%
  • Nisam siguran

glasova: 2 6,5%

• Ukupno glasova
    31
Svi to rade i maltene ni u jednoj EU zemlji ne postoji mogucnost da prorusi dodju na vlast, ako ih ima, a i u Madjarskoj ce biti sve teze suprotnoj strani. Da li je vreme da se i mi prikljucimo opstem trendu i jasno zacementiramo svoju geopoliticku poziciju (kao zemlja globalnog Juga) u smislu da se na nju ne moze uticati, ili cemo vecito da budemo banana republika tipa Jermenije?

Pod takvom opozicijom mislim na blokadere, Djilasa i slicne. DSS bi pak bio legalan i legitiman sa pristupom glavnim medijima.
Позив на кршење Устава Републике Србије

Svi to rade i maltene ni u jednoj EU zemlji ne postoji mogucnost da prorusi dodju na vlast, ako ih ima, a i u Madjarskoj ce biti sve teze suprotnoj strani. Da li je vreme da se i mi prikljucimo opstem trendu i jasno zacementiramo svoju geopoliticku poziciju (kao zemlja globalnog Juga) u smislu da se na nju ne moze uticati, ili cemo vecito da budemo banana republika tipa Jermenije?

Pod takvom opozicijom mislim na blokadere, Djilasa i slicne. DSS bi pak bio legalan i legitiman sa pristupom glavnim medijima.
Naravno da treba. U autokratskim državama koje klize u totalitarizam opozicija nema što raditi ili mora biti po ukusu i željama vladajućeg režima.

Šta ćemo sa delovanjem prozapadne vlasti ( čitaj: vlasti koju je zapad postavio)?

Устав Републике Србије

Republika Srbija

Član 1

Republika Srbija je država srpskog naroda i svih građana koji u njoj žive, zasnovana na vladavini prava i socijalnoj pravdi, načelima građanske demokratije, ljudskim i manjinskim pravima i slobodama i pripadnosti evropskim principima i vrednostima.

Političke stranke

Član 5

Jemči se i priznaje uloga političkih stranaka u demokratskom oblikovanju političke volje građana.

Osnivanje političkih stranaka je slobodno.

Nedopušteno je delovanje političkih stranaka koje je usmereno na nasilno rušenje ustavnog poretka, kršenje zajemčenih ljudskih ili manjinskih prava ili izazivanje rasne, nacionalne ili verske mržnje.

Političke stranke ne mogu neposredno vršiti vlast, niti je potčiniti sebi.

@tab503 , @Ivan , шта мислите о овој теми?
Наиме, покретач теме заговара и позива на причу о забрани странака одређених ставова, иако Устав Србије јемчи оснивања странака, те НЕ предвиђа могућност да се оне забране због залагања за европске интеграције. Штавише, Устав се позива на "европске вредности" и "грађанску демократију"

Занимљиво да је неки модератор одбио пријаву у вези са овом темом.

Poslednja izmena:

Да наравно. Страни утицај се мора елиминисати. Али, пре тога, похапсити тренутну власт, запленити имовину свима повезаним са СНС-ом, поделити смртне казне где је потребно, и поново едуковати СНС Србију.

Back