Treba li predebelu decu oduzeti roditeljima?

a zamisli smog ko zna šta udišemo
a zamisli kakva hemija je u toj hrani

Ima gojaznih koji nogom nisu krocili u Mcdonalds, imas debelih koji ne jedu slatko, Imas vegetarijanaca koji zvacu "travu" po ceo dan pa umru od srcanih problema. Niko nije rekao da je losa ishrana problem al ako tebi nije jasno da ako ja pojedem 4 pizze za veceru sa 2l coca-cole stetim samo sebi onda imas ozbiljan problem. AKo je tebi ok da ti pusac u lice duva dok veceras onda ok, al kako odrasloj osobi nije jasno da to sto radi steti i tebi, e to je vec problem.

Da i zato postoje regulative i norme koje moraju da se postuju, zato se i radi na smanjenu izduvnih gasova koje kola "emitiju" zato je i VW kasnjen sa silnim milijardama jer je lazirao to sve.
Sta ces vise od cinjenice da na kutijama pise "SMOKING KILLS"!!!!

A bukvalno svi kazu,ne samo na forumu,da ne puse pred decom. Sta kao...sine aj izadji da zapalim. Nikad se ne desi da dete slucajno udje u sobu? Ili da udahne dim napolju? A i neko je vec rekao...nebitno je sto ti zatvoris vrata od sobe.
a kao ne mogu da osete iste posledice izlazeci u klubove , kafice , ostala mesta gde ima pushacha
postoji prostorija u kojoj pushim, plus dve velike terase, ostalo je nedodirljivo

meni je teze da zamislim roditelja koji duva u svoje dete

Jel si izasao ti iz stana, otisao na pice, veceru sa prijateljima, poveo decu negde...

Pre par dana sedim na picu sa drugom, buduca majka ( 8 mesec recimo ) sedi i pusi, dok smo mi sedeli popusila je jedno 8+ komada a otisli smo pre njen, Njen muz ( partner/momak ili ko vec ) takodje pusi, par sa kojim su bili takodje. Po nekoj mojoj proceni ( koliki joj je stomak bio ) ceka blizance ako ne i trojke. Reci ti meni koja normalna majka ( ili buduca majka ) ce na takav nacin ugrozavati zivot/zdravlje svoje nerodjene dece ako je vec boli p***a za svoje zdravlje

Ne treba , nismo fasisti, ali treba uputiti roditelje takve dece u promenu nacina ishrane jer:

"U Srbiji svako peto dete ima višak kilograma, a osam odsto dece je gojazno. Ovi brojevi povećavaju se iz godine u godinu. Istraživanja iz Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" otkrivaju da 43 odsto đaka svakog dana jede slatkiše. Problemi postoje i kada je u pitanju brza hrana. "

i povecati fizicku aktivnost dece jer danasnja decasede u skoli, sede u prevozu ili kolima,sede kod kuce za racunarima ili u fotrljama sa mobilnim telefonima u rukama
i nije samo estetski izgled u pitanju vec i zdravlje.i sve veci broj dece sa povecanim secerom u krvi

Ali prvo roditelji da promene sopstvenu ishranu. Jer deca vide prvo od roditelja.

Jel si izasao ti iz stana, otisao na pice, veceru sa prijateljima, poveo decu negde...

Pre par dana sedim na picu sa drugom, buduca majka ( 8 mesec recimo ) sedi i pusi, dok smo mi sedeli popusila je jedno 8+ komada a otisli smo pre njen, Njen muz ( partner/momak ili ko vec ) takodje pusi, par sa kojim su bili takodje. Po nekoj mojoj proceni ( koliki joj je stomak bio ) ceka blizance ako ne i trojke. Reci ti meni koja normalna majka ( ili buduca majka ) ce na takav nacin ugrozavati zivot/zdravlje svoje nerodjene dece ako je vec boli p***a za svoje zdravlje
to nije ono o chemu ja pricham
trudnoca i mala deca su zakon, nisam pushila u to vreme, tahcnije , prekinula sam pushachku karijeru istog momenta kad sam saznala da sam u drugom stanju i ne opravdavam trudnice koje pushe
govorim o drugim stvarima

Deca kad su mala tesko da mogu sebi da spremaju hranu vec jedu ono sto im roditelji spreme. Takodje ako ces tako onda treba uvesti zdravu ishranu u obdanista/vrtice/skole... Treba zabraniti ( kao sto su zabranili i kladionice ) fast food prodavnice krugu od 200m od skole

Pa to i kažem. Prvi korak je da roditelju daju svoj doprinos tako što će promeniti ishranu. Zatim sledi disciplinovanje u smislu davanja deci zdravijih obroka.

Pa to i kažem. Prvi korak je da roditelju daju svoj doprinos tako što će promeniti ishranu. Zatim sledi disciplinovanje u smislu davanja deci zdravijih obroka.
Ne vec treba uvesti posebnu taksu za pusace, 5x skuplje zdravstveno osiguranje. Treba roditelje koji puse ( bilo gde ) gde ima male dece ( moze i maloletne ) novcano kazniti. 3x dobijes kaznu mesec dana zatvora. Hrana je stetna osobi koja je unosi u sebe dok je dim stetan osobi koja ga uvlaci u sebe i svim onim osobama kojima "duva" u lice.

shta ti nije jasno?
i dzank hrana negativno utiche, ne zalazem se za pushenje trudnica i pred i u okruzenju malom decom
nisu uvek deca pushacha pushachi
ne dobijaju svi kancer samo zbog pushenja, to si ti negde provukao
shta josh?

HAjde se lepo vrati pa pogledaj sta sam citirao!!!
Da ti pomognem "meni je teze da zamislim roditelja koji duva u svoje dete "
I sada pogledaj moj odgovor na to pa se vrati!

HAjde se lepo vrati pa pogledaj sta sam citirao!!!
Da ti pomognem "meni je teze da zamislim roditelja koji duva u svoje dete "
I sada pogledaj moj odgovor na to pa se vrati!
ne znam zashto se nervirash
teshko da iko zastupa stav da je pushenje zdravo , msm nezdravo je ako je tako, a statistichke podatke koje izvlachish , valjda nije iz sopstvenog iskustva

Ne vec treba uvesti posebnu taksu za pusace, 5x skuplje zdravstveno osiguranje. Treba roditelje koji puse ( bilo gde ) gde ima male dece ( moze i maloletne ) novcano kazniti. 3x dobijes kaznu mesec dana zatvora. Hrana je stetna osobi koja je unosi u sebe dok je dim stetan osobi koja ga uvlaci u sebe i svim onim osobama kojima "duva" u lice.

Nisam za tako drakonske kazne. Dovoljno je prepisati zakone iz (recimo) Japana i dosledno ih primenjivati.

Back