Treba li predebelu decu oduzeti roditeljima?

Da, ne valja decu golicati. Često druga deca golicaju, dečaci devojčice i obrnuto. U napadu smeha situacija može da eskalira toliko da dolazi i do nesvesti.
Usled golicanja i smeha, može doći do zacenjivanja, što dalje dovodi do zadržavanja ugljendioksida u organizmu, što dalje može da dovede do otežanog rada srca i u kritičnim i retkim situacijama čak i do smrti.
Poznato je kao asfiksija u medicini.

Stres nema veze sa tim da li je neko pametan. Znas li koliko ljudi imaju probleme u braku? Svakodnevne svadje uticu na decu i to im je stres. Znas li koliko je dece bez roditelja? To nije stres? Znas li koliko njih je u losoj finansijskoj situaciji? Koliko njih ima problema sa skolom,to je ogroman stres za svako dete. Postoje deca koja su zrtva nekog nasilja,nisi znao za to?

Moji roditelji su stalno svadjali, a ja kao mali nisam ni obracao paznju na to... Daj igracku i ja letim...

Retarde prave roditelji koji nemaju vremena za decu zbog "vaznijih" problema,
stavise, najvazniji problemi su im na telefonu, pa i puna glava reklamirane hrane.
Verujem da su najvece zrtve ove civilizacije deca u najbogatijim zemljama, ali i njihovi roditelji.
Mentalno robovlasnistvo je na vrhuncu....a odbrana...videcemo...

Treba li predebelu decu oduzeti roditeljima?
Ne treba , nismo fasisti, ali treba uputiti roditelje takve dece u promenu nacina ishrane jer:

"U Srbiji svako peto dete ima višak kilograma, a osam odsto dece je gojazno. Ovi brojevi povećavaju se iz godine u godinu. Istraživanja iz Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" otkrivaju da 43 odsto đaka svakog dana jede slatkiše. Problemi postoje i kada je u pitanju brza hrana. "

i povecati fizicku aktivnost dece jer danasnja decasede u skoli, sede u prevozu ili kolima,sede kod kuce za racunarima ili u fotrljama sa mobilnim telefonima u rukama
i nije samo estetski izgled u pitanju vec i zdravlje.i sve veci broj dece sa povecanim secerom u krvi

kako može štetiti više ako neko u kući puši umereno
nego ako se deca hrane u meku i sl.

oftopik
slušala sam doktore hirurge sad već u penziji da su njihovi pacijenti većinom bili nepušači
priča je bila o operaciji srca i raku pluća
Prvi razlog je sto je lakse promeniti nacin ishrane nego ostaviti pusenje. Drugo,pusenje je jednostavno stetnije od nezdrave hrane. Nekoliko kilograma viska se mogu regulisati,a znas li koliko vremena treba da prodje da bi pluca pusaca ozdravila i da bi se smanjila mogucnost za dobijanja raka pluca? Deci mozes objasniti da losa ishrana steti,lako ih je zainteresovati za neki sport ili fizicku aktivnost(ne sve,ali vecinu) a kako ces im objasniti da pusenje nije zdravo ako mu roditelji puse? Nesvesno ce to shvatiti kao da nije nista toliko stetno ako je u normalnoj kolicini. I iskreno...i sama umem da pojedem picu,pljeskavicu,da se nazderem slatkog i opet sam relativno zdrava,tesko se razbolim,trudim se da ne jedem tako previse cesto i imam odlicnu kondiciju i nisam gojazna,naprotiv. Da pusim...pola toga ne bi bilo tako. Naravno ima razlike izmedju dece i odrasle osobe...ali nisu to drasticne razlike kada je ova tema u pitanju.

kako može štetiti više ako neko u kući puši umereno
nego ako se deca hrane u meku i sl.

Zato sto ako dete od malih nogu trujes dimom koji u sebi zadrzi stotine stetnih i kanecerogenih materija onda sa tobom nesto nije u redu ( mislim na takve roditelje )
Majke koje puse tokom trudnoce ili dok doje decu bih poslao na tesku robiju od jedno 2 decenije, isto tako i sve pusace koje boli ona stvar i gledaju samo svoje dupe. Odes na veceru pored tebe puse, odes na pice pored tebe puse, stojih u redu pored tebe puse, bog te **** gde kod se okrenes duvaju ti u lice.

oftopik
slušala sam doktore hirurge sad već u penziji da su njihovi pacijenti većinom bili nepušači
priča je bila o operaciji srca i raku pluća

Ja imam prijatelja kucnih koji su neurohirurzi, cardio hirurzi i niti jedan mi nije rekao da su imali vise nepusaca ispod "noza"
Srcani problemi mogu biti nasledni, drug recimo ima problema sa srcem ( nasledno ) a nije pusac niti je debeo.
Rak pluca je u velikoj meri izazvan pusanjem, kao i rak grla. Isto kao sto vecina alkosa ima ili moze da oboli od ciroze jetre.

naravno da sam svesna da nije zdravo

ali kako može biti nezdravije ako roditelj zapali par cigara dnevno u dnevnom boravku od meka picerija viršli suhomesnatog koka kole i sl. redovno

Zato sto duvanski dim/katran i ostala sranja OSTAJU u organizmu decenijama. Treba 10+ godina da prodje dok se organizam ne ocisti ( ako pusac prestane da pusi ) dok ako se pregojis i usvinjis mozes u roku od par meseci da skines masu i visak kg uz vezbanje.
Jbt pa zamisli detence od 5god kome oba roditelja duvaju u lice par cigara na dan ( neka svako 5 ), zamisli 10 cigara svaki dan, to je 300 mesecno ili 3650 godisnje!!!

Zato sto duvanski dim/katran i ostala sranja OSTAJU u organizmu decenijama. Treba 10+ godina da prodje dok se organizam ne ocisti ( ako pusac prestane da pusi ) dok ako se pregojis i usvinjis mozes u roku od par meseci da skines masu i visak kg uz vezbanje.
Jbt pa zamisli detence od 5god kome oba roditelja duvaju u lice par cigara na dan ( neka svako 5 ), zamisli 10 cigara svaki dan, to je 300 mesecno ili 3650 godisnje!!!
Upravo to.

meni je teze da zamislim roditelja koji duva u svoje dete

mnogo toga nije zdravo
ne mora roditelj da pushi u prostoriji gde borave deca
tkdj primer , moja deca nemaju ni najmanji poriv da propushe, iako su u godinama kad drushtvo uveliko dimi, plus ja sam josh uvek pushach
A bukvalno svi kazu,ne samo na forumu,da ne puse pred decom. Sta kao...sine aj izadji da zapalim. Nikad se ne desi da dete slucajno udje u sobu? Ili da udahne dim napolju? A i neko je vec rekao...nebitno je sto ti zatvoris vrata od sobe.

Back