Тражимо царинске печате и за РС!

Dosad sam mislio da si koliko toliko ozbiljan, ali sad vidim da lupas gluposti ko maxim po diviziji. :cool:
Анализа владе РС ускоро следи, па ћемо видјети колко ФБИХ кошта Републику Србску. Познато је да грађани РС финансирају пензије за грађане ФБИХ. Много милиона марака ФБИХ дугује РС и тако даље. РС је задужена свега 3.5 милијарде евра, а колко је ФБИХ?Гдје је већи економски раст, у РС или у ФБИХ?Највећи проблем ФБИХ је што има велику адмиинстрацију (сваки кантон има своју владу). А у РС нема ништа између нивоу Републике и општина!

Тако да постоји могућност да РС економски притисне Сарајево на уступке...само да има ко то да поведе!

Analize, ekonomski pritisci, ustupci... :)

Ti si se fakat Miloradovih ludara nagut'o, hahaha...
Нисам Додиковац, ја сам светосавски националиста и своје узоре видим у мојим светим прецима а не у Додику. Додику свака част у борби за очување РС, али много се наше политичке визије разликују. Ја да сам председник РС, давно би позвао грађане на блокаде путева све док се не испуне захтјеви РС (повратак свих надлежности)!
се

Има свега пар надлежности које смо добровољно предали на ниво БИХ (мада не знам ко то има право у име народа да продаје институције РС???), шта је са осталих 50-так надлежности које сте нам НАСИЛНО отели без сагласности институција РС?Да ли сте спремни да нам макар те отете надлежности добровољно вратите ради мира и очувања БИХ, коју ви волите?Што се тиче тих пар надлежности које смо вам "добровољно" дали, дал смо то баш добровољно дали или је било под притиском међународне заједнице?Ко је питао србски народ на референдуму дал жели да укине војску РС рецимо?Ми не тражимо ништа туђе нити било шта што није наше по Дејтону- ми тражимо само оно што нам припада, јер за те исте надлежности су многи борци ВРС дали своје животе и нико нема права да то продаје (мислим на власт РС). Ја ти кажем друже, једини начин да БИХ опстане је да РС добије већи степен аутономије него што је то данас.

Такођа сматрам да је СИПА антидејтонска и антиуставна. Шта ће нама у РС полиција која је на нивоу БИХ?Имамо ми свој МУП РС. Иста та СИПА извршава одлуке суда и тужилаштва БИХ, а сви ми у РС знамо коме је тај суд наклоњен...сигурно не Србима и Хрватима. Али нажалост, и ту су наши политичари попустили, тако да данас виђамо ситуације да СИПА хапси обичне људе и терети их за ратне злочине и малтретира их на саслушањима...вјеруј ми, имам довољно поузданих информација о тортурама СИПЕ према србским грађанима.
Prvo pročitaj naslov teme a ona ja vezana za carinsku službu koja je legalno načinjena na državnom nivou.
Pokupi krpice i igraj se, nemoj o nametnutim registarskim tablicama, to nije nacionalni interes niti jednog naroda.

Нисам Додиковац, ја сам светосавски националиста и своје узоре видим у мојим светим прецима а не у Додику. Додику свака част у борби за очување РС, али много се наше политичке визије разликују. Ја да сам председник РС, давно би позвао грађане на блокаде путева све док се не испуне захтјеви РС (повратак свих надлежности)!
се
Povratak svih na svoja imanja, radna mjesta od 1991 godine je pametnije od nadležnosti.
Nadlešnostise ne jedu.

Анализа владе РС ускоро следи, па ћемо видјети колко ФБИХ кошта Републику Србску. Познато је да грађани РС финансирају пензије за грађане ФБИХ. Много милиона марака ФБИХ дугује РС и тако даље. РС је задужена свега 3.5 милијарде евра, а колко је ФБИХ?Гдје је већи економски раст, у РС или у ФБИХ?Највећи проблем ФБИХ је што има велику адмиинстрацију (сваки кантон има своју владу). А у РС нема ништа између нивоу Републике и општина!

Тако да постоји могућност да РС економски притисне Сарајево на уступке...само да има ко то да поведе!
Ne lupezaj, rast proizvoda je daleko veći u federaciji, izvoz je veći iz ZE-DO kantona no iz cijeel RS. Autoput Sarajevo-Kakanj je u funkciji a Bosanska Gradiška-Banja Luka nije a 4x je skuplji. Aerodromi u Mostaru, Sarajevu i Tuzli su kakvoj takvoj funkciji a u Trebinjnu nije ni počeo da se pravi a milioni maraka nestali. Veće su plaće, penzije, veći doprinosi državi. Niti jedna značajna grana u RS-u nije u boljem stanju no u Federaciji.
Te dugove federacije premoa RS-u Dodikova vlada izmišlja kako bi skrenuli pažnju sa katastrogalnog stanja u manjem enritetu.

Ne lupezaj, rast proizvoda je daleko veći u federaciji, izvoz je veći iz ZE-DO kantona no iz cijeel RS. Autoput Sarajevo-Kakanj je u funkciji a Bosanska Gradiška-Banja Luka nije a 4x je skuplji. Aerodromi u Mostaru, Sarajevu i Tuzli su kakvoj takvoj funkciji a u Trebinjnu nije ni počeo da se pravi a milioni maraka nestali. Veće su plaće, penzije, veći doprinosi državi. Niti jedna značajna grana u RS-u nije u boljem stanju no u Federaciji.
Te dugove federacije premoa RS-u Dodikova vlada izmišlja kako bi skrenuli pažnju sa katastrogalnog stanja u manjem enritetu.
Ако је то све истина, онда је у вашем интересу да се одвоји "сиромашна и мафијшка" РС од ваше лијепе БИХ:)

Povratak svih na svoja imanja, radna mjesta od 1991 godine je pametnije od nadležnosti.
Nadlešnostise ne jedu.
Кад се врате 150 000 Срба у своје родно Сарајево, онда можемо да причамо о повратку избјеглица. Уосталом, много се више муслимана вратило у РС него Срба у ФБИХ (изузев босанска Крајина гдје смо већина). Тако да је на вама да мало порадите на повратку протјераних Срба и Хрвата у "мулити-етничко" Сарајево.

Prvo pročitaj naslov teme a ona ja vezana za carinsku službu koja je legalno načinjena na državnom nivou.
Pokupi krpice i igraj se, nemoj o nametnutim registarskim tablicama, to nije nacionalni interes niti jednog naroda.
Ја само кажем да нам то припада по Дејтону. Лично немам ништа против заједничких таблица из практичног разлога: Ја са својим аутом могу да путујем кроз ФБИХ а да ми нико неће каменовати ауто, јер не знају ко сам и шта сам (осим што виде крст у колима). То је предност заједничких таблица.

Srna - 27.07.2011 17:47

SARAJEVO- Visoki predstavnik u BiH pozvao je danas sve strane da se "uzdrže od davanja neistinitih i potencijalno destabilizujućih izjava o ustavnom uređenju, utvrđenom Dejtonskim mirovnim sporazumom", navodeći da je BiH suverena država.

Povodom nedavnih "izjava za javnost, uključujući izjave predsjednika Republike Srpske, kojima se negira državnost BiH, zemlja karakteriše kao državna zajednica, te se tvrdi da BiH svoj suverenitet izvodi isključivo iz entiteta", iz OHR-a je saopšteno da se u Ustavu BiH nedvosmisleno navodi da "Republika BiH, čije je zvanično ime od sada ‘Bosna i Hercegovina’, nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država".

"U Ustavu je takođe utvrđeno da je `BiH demokratska država` i da `se sastoji od dva entiteta`. Drugim riječima, entiteti su pravno uspostavljeni Ustavom BiH, dok je BiH nastavila svoje postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa modifikovanom unutrašnjom strukturom", napominje se u saopštenju.

Visoki predstavnik podsjeća na stav Ustavnog suda BiH u predmetu o konstitutivnosti naroda "da su entiteti podređeni suverenitetu BiH, te da Ustav BiH ne priznaje Republiku Srpsku i Federaciju BiH kao `države`, već ih umjesto toga naziva `entitetima`".

Srna - 27.07.2011 17:47

SARAJEVO- Visoki predstavnik u BiH pozvao je danas sve strane da se "uzdrže od davanja neistinitih i potencijalno destabilizujućih izjava o ustavnom uređenju, utvrđenom Dejtonskim mirovnim sporazumom", navodeći da je BiH suverena država.

Povodom nedavnih "izjava za javnost, uključujući izjave predsjednika Republike Srpske, kojima se negira državnost BiH, zemlja karakteriše kao državna zajednica, te se tvrdi da BiH svoj suverenitet izvodi isključivo iz entiteta", iz OHR-a je saopšteno da se u Ustavu BiH nedvosmisleno navodi da "Republika BiH, čije je zvanično ime od sada ‘Bosna i Hercegovina’, nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država".

"U Ustavu je takođe utvrđeno da je `BiH demokratska država` i da `se sastoji od dva entiteta`. Drugim riječima, entiteti su pravno uspostavljeni Ustavom BiH, dok je BiH nastavila svoje postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa modifikovanom unutrašnjom strukturom", napominje se u saopštenju.

Visoki predstavnik podsjeća na stav Ustavnog suda BiH u predmetu o konstitutivnosti naroda "da su entiteti podređeni suverenitetu BiH, te da Ustav BiH ne priznaje Republiku Srpsku i Federaciju BiH kao `države`, već ih umjesto toga naziva `entitetima`".
Дани ОХР-а и високог представника су одбројани...

Пошто чига Борко тврди да признавање царине унутар своје земље (Косово и Метохија) не претставља угрожавање територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије, што Срби из Р. Србске не затраже ВРАЋАЊЕ царине РС коју смо имали до пре неколко година?По дејтону, РС има право на сопствену царину. Има ту један проблем: Срби из РС јесу веома национално свесни и борци су за слободу (изборили смо се за РС у току рата против НАТО, АБИХ, ХВ, ХВО), али су ипак далеко од националне свјести просјечног Србина са сјевера Космета. Гдје су барикаде у РС?Гдје је народ који тражи царину РС?...

Пошто сад имамо примјер како постоје царине унутар једне државе, што ми Срби из РС не би тражили враћање царине РС, на коју имамо право по дејтону?

Немој бити тако строг земљаче, идемо корак по корак, није народ код нас баш тако неосвјештен... Били смо ми у ситуацији као Срби на Косову, па смо се борили... Чак ме нервира што онолико Срба са Косова продаде земљу и имања и оде у Београд... А ми ћемо се, ако будемо сложни као сад (а мора се признати да представници већине народа сарађују кад су у питању национални интереси) лако ћемо ми и печат извући. :)

Прије десетак година смијењено је неколико десетина високих функционера СДС.... зашто данас, када је реторика и понашање СНСД много слободнија, не смијене Додика и компанију? Могу само да позивају, а пас који лаје не уједа... а кад за једно 15-20 година будеш дошао у Републику Српску као гастарбајтер, да зарадиш да пошаљеш породици, опет се овако од срца насмијеши и гласај за те твоје способне Војвођане... ;)

Немој бити тако строг земљаче, идемо корак по корак, није народ код нас баш тако неосвјештен... Били смо ми у ситуацији као Срби на Косову, па смо се борили... Чак ме нервира што онолико Срба са Косова продаде земљу и имања и оде у Београд... А ми ћемо се, ако будемо сложни као сад (а мора се признати да представници већине народа сарађују кад су у питању национални интереси) лако ћемо ми и печат извући. :)
Немој ни ти бити строг земо:)
Срби из ФБИХ су такође продали своје имање и избјегли у РС, али не треба их осуђивати. Запамти брате да нико није избјего зато што му је мило да напусти родно мјесто. Али ипак су косовски Срби "жилавији" и трпе више него што је то за људски разум схватљиво. Рецимо Срби у енклава су изложени опасности ликвидације свакога часа, док рецимо Срби у ФБИХ нису изложени таквој врсти опасности већ опасности друге природе (дискриминација, незапосленост...). Да је среће да смо ми у РС као Срби са Космета, и данас дан би имали наше енклаве по ФБИХ!Замисли брате да живиш у истим условима у своме граду као Срби на северу Космета (свакодневна опасност од шиптарске Олује)...немој судити брате, већ помози свим средствима Србима на Космету (материјално, молитвено...).

Bosnjaci su u rs-u obespravljeni u svemu, a posebno sto se tice zaposljavanja.
Imam prijatelje u rs-u, koji su mi rekli da Srbi poslodavci kada cuju kako se zovu uopste nece dalje sa njima da razgovaraju, ili ih prime na neodredjeno, iskoriste ih i onda ih šutnu. ;)

Tako da pusti suplju da bi Bosnjaci imali koristi od tih carina, od toga ne bi imali koristi cak ni Srbi obicni smrtnici, a pogotovo ne Bosnjaci. Imali bi koristi samo politicari iz rs-a.

To je samo zamazivanje očiju narodu, skrece se sa egzistencijalnih pitanja u tom entitetu. ;)

Rad na neodređeno znači stalni posao ,ali naravno bitno je lupit pa ko ga yebe :cool:

Па нормално...на сваким изборима у Србији је подржавао Тадића...и овог пута ће.

Ја би само да укажем на једну ствар: Тадић је спреман зарад ЕУ продати национални интетес, територију и светиње на Космету!Додик је формално за ЕУ, али ће увјек пре изабрати РС него ЕУ!Отворено каже да ће бити против ЕУ уколико се покуша ослабити позиција РС због ЕУ!Е то је сестро моја велика разлика. У РС не постоји погубна политика "Европа нема алтернативу". У РС важи само једна формула: СРБСКА ИЗНАД СВЕГА!

Најјаче оружје да притиснемо Сарајево око отетих надлежности јесте блокада свих путева који воде из ФБИХ у РС!Какво то контраоружје има Сарајево?Дал неће послати оружане снаге БИХ (у којима свега 40% има муслимана) да уклоне барикаде?:)
То би био јак притисак на ФБИХ, јер ФБИХ економски овиси од РС. Са блокада путева би се спречила економска сарадња ФБИХ и РС у ОБА правца!Баш би волио видјети дал би Сарајево успјело да издржи блокаду...
Штета што наши политичари не покрену тако нешто, ево имали су сада узоре у косовским Србима!
Prijaviću te SIPI da planiraš postavljanje rampi na puteve i tako rušiš Dejtonski sporazum.

http://www.ccbh.ba/public/down/USTAV_BOSNE_I_HERCEGOVINE_bos.pdf

Ima SIPA da te ISPIPA!

Zapravo, kada bolje razmislim, možda je i bolje da te ne prijavljujem,...Sruši Dejton koji nikada nije ni verifikovan u Skupštini RBiH, a ni u PS dejtonli-BiH , pa da se rikvercom vratimo
na prethodni Ustav RBiH.

DEJTON, PA DOK SE BOJE NE RASTOPE!

BEF33F92-1E2E-4929-9391-CB2CCE4A6F39_mw800_mh600_s.jpg

Па нормално...на сваким изборима у Србији је подржавао Тадића...и овог пута ће.

To ne znači da je Botin čovjek već da sarađuje sa svima ,Republika Srpska nema ništa sa izborima u Srbiji i ne treba da ima, simple as that .
E sad činjenica je da DS vjerovatno ima više koristi od njega nego obratno barem kad su u pitanju izbori

Немој ни ти бити строг земо:)
Срби из ФБИХ су такође продали своје имање и избјегли у РС, али не треба их осуђивати. Запамти брате да нико није избјего зато што му је мило да напусти родно мјесто. Али ипак су косовски Срби "жилавији" и трпе више него што је то за људски разум схватљиво. Рецимо Срби у енклава су изложени опасности ликвидације свакога часа, док рецимо Срби у ФБИХ нису изложени таквој врсти опасности већ опасности друге природе (дискриминација, незапосленост...). Да је среће да смо ми у РС као Срби са Космета, и данас дан би имали наше енклаве по ФБИХ!Замисли брате да живиш у истим условима у своме граду као Срби на северу Космета (свакодневна опасност од шиптарске Олује)...немој судити брате, већ помози свим средствима Србима на Космету (материјално, молитвено...).

postoji u FbIH nesto sto lici na srpske enklave na kosovu a to su opstine Glamoc,Grahovo,Drvar i Petrovac...

postoji u FbIH nesto sto lici na srpske enklave na kosovu a to su opstine Glamoc,Grahovo,Drvar i Petrovac...

Не, то личи на север Космета. Наиме, у тим општинама су Срби већина, углавном све повратници. Наравно закони су прописани од стране ФБИХ, али кад је народ већински србски, ту не може бити велике дискриминације. Имам једно питање у вези босанске Крајине, мада нема везе са овом темом: Дал је полиција ФБИХ у тим србским општинама србске националности или муслиманске/хрватске?

Ако је то све истина, онда је у вашем интересу да се одвоји "сиромашна и мафијшка" РС од ваше лијепе БИХ:)
Kad kažeš Vašem interesu jeli to misliš na Mudđahide, Ustaše ili Četnike, ja nisam ni jedno, drugo ili treće.
I Hitler je iz Austrije i ukunuo državu Austriju i ti bi ukinuo Državu Bosnu i Hercegovinu zato što trebe Dodika njegovu mafiju kao i mafiju iz Federacije u Zatvor.
Diskutiraš o tom iz nacional-fašističkog ugla.

Back