Тражимо царинске печате и за РС!

Напротив, нама Србима из РС је Космет света земља као и србска Босна и србска Херцеговина.
Uh, kakav fleš, ebote... :eek:

Браво, Семберац - ЛЕПА ПАРАЛЕЛА...
Vid' ovog licimura...
A paralele sa Engleskom i Škotskom, sa Gruzijom i onom Osetijom, pa Španije pa Teksasi :lol:

Svuda podržavate otcepljenje, a u svom dvorištu kritikujete. Džaba vas bilo...
Gori ste od onih licimura iz EU i USA koje toliko pljuckate.

Ја подржавам привремено отцепљене РС од БИХ да би србски народ опстао на тим просторима. Нисмо ми ти који смо сецесионисти, напротив, ми желимо да објединимо све србске земље. А не смије се никада заборавити да је цијела Босна и Херцеговина србска земља, манастири и цркве су докази историје србске Босне и србске Херцеговине. Наравно не заборавимо ни србску Крајину, ни србску Далмацију, ни србски Дубровник, ни србску Црну Гору, ни србску Маћедонију...све је то земља Србинова и мора да буде завет сваком Србину да кад тад ослободи те вјековне србске земље. ВИДИМО СЕ У ПРИЗРЕНУ, КНИНУ, ДУБРОВНИКУ, САРАЈЕВУ, ПОДГОРИЦИ, СКОПЉУ итд...

Ја подржавам привремено отцепљене РС од БИХ да би србски народ опстао на тим просторима. Нисмо ми ти који смо сецесионисти, напротив, ми желимо да објединимо све србске земље. А не смије се никада заборавити да је цијела Босна и Херцеговина србска земља, манастири и цркве су докази историје србске Босне и србске Херцеговине. Наравно не заборавимо ни србску Крајину, ни србску Далмацију, ни србски Дубровник, ни србску Црну Гору, ни србску Маћедонију...све је то земља Србинова и мора да буде завет сваком Србину да кад тад ослободи те вјековне србске земље. ВИДИМО СЕ У ПРИЗРЕНУ, КНИНУ, ДУБРОВНИКУ, САРАЈЕВУ, ПОДГОРИЦИ, СКОПЉУ итд...
Da, niste oni koji se otcepljuju. Po ovome što pišeš, ti si kao neki osvajač, šta li...

Da, niste oni koji se otcepljuju. Po ovome što pišeš, ti si kao neki osvajač, šta li...
Како могу освојити нешто је је вјековно моје (моје нације)?Ја и мој народ смо ОСЛОБОДИЛИЦИ, ми желимо да ослободимо и ујединимо све србске завичаје. Своје не дај а туђе не дирај!

On (Milorad Dodik) ignoriše visokog predstavnika, on ignoriše sve i želi da Republika Srpska postane država u državi, a to nije moguće. Ovo je rezultat nepostojanja jakog uticaja međunarodne zajednice i EU u regionu. Mi imamo instrumente, dajemo novac, obezbjeđujemo ljudstvo, oni uzimaju sve, ali ne poštuju pravila.“

Koji ste bre pa vi sad????

Па и нису само Срби одлучивали у Дејтону. И Алија Изетбеговић је потписао тај Дејтон по којем БИХ има свега 10 надлежности, а све остало је на нивоу ентитета и општина. По Дејтону, РС има право на границу и печат, на војску РС (то смо добровољно предали на заједнички ниво, то слабо ко и тражи да се врати на ниво РС), на регистарске таблице аутомобила итд...
Zašto "zaboravljaš" da u Dejtonskom sporazumu postoji klauzula da se sporazum može izmjeniti u slučaju saglasnosti dva entiteta i tri naroda što je bar kad je Državna carinska služba u pitanju usvojeno na legalan ančin u sva tri parlamenta. Vračanje nedležnosti na entitetski nivo je nemoguće bez saglasnosti an isti ančin.

Zašto "zaboravljaš" da u Dejtonskom sporazumu postoji klauzula da se sporazum može izmjeniti u slučaju saglasnosti dva entiteta i tri naroda što je bar kad je Državna carinska služba u pitanju usvojeno na legalan ančin u sva tri parlamenta. Vračanje nedležnosti na entitetski nivo je nemoguće bez saglasnosti an isti ančin.
Има свега пар надлежности које смо добровољно предали на ниво БИХ (мада не знам ко то има право у име народа да продаје институције РС???), шта је са осталих 50-так надлежности које сте нам НАСИЛНО отели без сагласности институција РС?Да ли сте спремни да нам макар те отете надлежности добровољно вратите ради мира и очувања БИХ, коју ви волите?Што се тиче тих пар надлежности које смо вам "добровољно" дали, дал смо то баш добровољно дали или је било под притиском међународне заједнице?Ко је питао србски народ на референдуму дал жели да укине војску РС рецимо?Ми не тражимо ништа туђе нити било шта што није наше по Дејтону- ми тражимо само оно што нам припада, јер за те исте надлежности су многи борци ВРС дали своје животе и нико нема права да то продаје (мислим на власт РС). Ја ти кажем друже, једини начин да БИХ опстане је да РС добије већи степен аутономије него што је то данас.

Такођа сматрам да је СИПА антидејтонска и антиуставна. Шта ће нама у РС полиција која је на нивоу БИХ?Имамо ми свој МУП РС. Иста та СИПА извршава одлуке суда и тужилаштва БИХ, а сви ми у РС знамо коме је тај суд наклоњен...сигурно не Србима и Хрватима. Али нажалост, и ту су наши политичари попустили, тако да данас виђамо ситуације да СИПА хапси обичне људе и терети их за ратне злочине и малтретира их на саслушањима...вјеруј ми, имам довољно поузданих информација о тортурама СИПЕ према србским грађанима.

Poslednja izmena:
Ја сам само за поштовање Дејтона, јер Дејтон каже да постоји БИХ као независна држава са два ентитета, а у пракси ти ентитети имају 99% елемената државности. Друга је ствар што су се временом укидале институције РС и онда се неко пита што Срби сада желе да напусте заједничку државу?Вратите оно што је наше и опстаће ткз. БИХ:)

Уопште није ствар у томе дал ће Срби јесте златним кашикама или не, ствар је у томе што хоћемо да јачамо институције РС, да се вратимо на изворни Дејтон и да од РС направимо државу у држави!

Што се тиче економског профита царине: Па не заборави да има око 10% муслимана у РС, и они би од прихода царине РС имали неку корист, рецимо ако би се те паре издвојиле у запошљавању народа. Ако Косово може да има царину, што РС не може да име?Дај ми само један валидан аргумент.

Мислим треба оформити дијалог Сарајева и Бањалуке, по узору на дијалог Београд и Приштина:)
Дај Боже само да се и Сарајево буде понашало као Београд, ето нама државе РС:)

Bosnjaci su u rs-u obespravljeni u svemu, a posebno sto se tice zaposljavanja.
Imam prijatelje u rs-u, koji su mi rekli da Srbi poslodavci kada cuju kako se zovu uopste nece dalje sa njima da razgovaraju, ili ih prime na neodredjeno, iskoriste ih i onda ih šutnu. ;)

Tako da pusti suplju da bi Bosnjaci imali koristi od tih carina, od toga ne bi imali koristi cak ni Srbi obicni smrtnici, a pogotovo ne Bosnjaci. Imali bi koristi samo politicari iz rs-a.

To je samo zamazivanje očiju narodu, skrece se sa egzistencijalnih pitanja u tom entitetu. ;)

Bosnjaci su u rs-u obespravljeni u svemu, a posebno sto se tice zaposljavanja.
Imam prijatelje u rs-u, koji su mi rekli da Srbi poslodavci kada cuju kako se zovu uopste nece dalje sa njima da razgovaraju, ili ih prime na neodredjeno, iskoriste ih i onda ih šutnu. ;)

Tako da pusti suplju da bi Bosnjaci imali koristi od tih carina, od toga ne bi imali koristi cak ni Srbi obicni smrtnici, a pogotovo ne Bosnjaci. Imali bi koristi samo politicari iz rs-a.

To je samo zamazivanje očiju narodu, skrece se sa egzistencijalnih pitanja u tom entitetu. ;)
Као прво, не мораш писати црвеним словима, умем да читам и црна:)
Као друго, ја сам из Семберије и могу ти рећи да муслимана има у свакој институцији (МУП, болница, пошта, општина, семберија транспорт). Што се тиче приватника, он има право да запошљава кога хоће. У већини ни Србин не може да добије посао без партијске књижице. Ево да сам ја лично приватник, никада не би запослио муслимана. Не зато што вас мрзим, недо Бог, већ зато што прво гледам на свој народ. Има доста незапослене србске омладине, па што би ја запошљаво муслимане?Уосталом, ако поредимо РС и ФБИХ, РС много више поштује мањинска права. Многи муслимани су се вратили у РС, док Срба рецимо у Сарајеву скоро да и нема. Срба има само у босанској Крајини (Дрвар, Грахово, Гламоч, Петровац) јер смо тамо већина и ту Срби могу да опстану. Не спорим ја теби рецимо ако би ти као приватник у Сарајеву пре запослио муслимана него Србина или Хрвата, али спорим дискриминацију у институцијама ФБИХ!!!Гдје су то србски политичари у Сарајеву, Тузли, Зеници, Мостару?У РС нема општине а да нема муслиманских политичара!!!Но, вратимо се на тему отетих надлежности, у овом случају царина РС!

Има свега пар надлежности које смо добровољно предали на ниво БИХ (мада не знам ко то има право у име народа да продаје институције РС???), шта је са осталих 50-так надлежности које сте нам НАСИЛНО отели без сагласности институција РС?Да ли сте спремни да нам макар те отете надлежности добровољно вратите ради мира и очувања БИХ, коју ви волите?Што се тиче тих пар надлежности које смо вам "добровољно" дали, дал смо то баш добровољно дали или је било под притиском међународне заједнице?Ко је питао србски народ на референдуму дал жели да укине војску РС рецимо?Ми не тражимо ништа туђе нити било шта што није наше по Дејтону- ми тражимо само оно што нам припада, јер за те исте надлежности су многи борци ВРС дали своје животе и нико нема права да то продаје (мислим на власт РС). Ја ти кажем друже, једини начин да БИХ опстане је да РС добије већи степен аутономије него што је то данас.

Такођа сматрам да је СИПА антидејтонска и антиуставна. Шта ће нама у РС полиција која је на нивоу БИХ?Имамо ми свој МУП РС. Иста та СИПА извршава одлуке суда и тужилаштва БИХ, а сви ми у РС знамо коме је тај суд наклоњен...сигурно не Србима и Хрватима. Али нажалост, и ту су наши политичари попустили, тако да данас виђамо ситуације да СИПА хапси обичне људе и терети их за ратне злочине и малтретира их на саслушањима...вјеруј ми, имам довољно поузданих информација о тортурама СИПЕ према србским грађанима.

Ja takodje smatram da bi manji entitet trebao pod hitno da dobije nekoliko obveznica na ime "otetih nadleznost". Jedno tri? Ili 4? Mozemo oko ovoga postici kompromis, siguran sam ;)

Најјаче оружје да притиснемо Сарајево око отетих надлежности јесте блокада свих путева који воде из ФБИХ у РС!Какво то контраоружје има Сарајево?Дал неће послати оружане снаге БИХ (у којима свега 40% има муслимана) да уклоне барикаде?:)
То би био јак притисак на ФБИХ, јер ФБИХ економски овиси од РС. Са блокада путева би се спречила економска сарадња ФБИХ и РС у ОБА правца!Баш би волио видјети дал би Сарајево успјело да издржи блокаду...
Штета што наши политичари не покрену тако нешто, ево имали су сада узоре у косовским Србима!

Најјаче оружје да притиснемо Сарајево око отетих надлежности јесте блокада свих путева који воде из ФБИХ у РС!Какво то контраоружје има Сарајево?Дал неће послати оружане снаге БИХ (у којима свега 40% има муслимана) да уклоне барикаде?:)
То би био јак притисак на ФБИХ, јер ФБИХ економски овиси од РС. Са блокада путева би се спречила економска сарадња ФБИХ и РС у ОБА правца!Баш би волио видјети дал би Сарајево успјело да издржи блокаду...
Штета што наши политичари не покрену тако нешто, ево имали су сада узоре у косовским Србима!

Dosad sam mislio da si koliko toliko ozbiljan, ali sad vidim da lupas gluposti ko maxim po diviziji. :cool:

Back