Tranziti Merkura i Venere su prevara

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

AleksandarBG2015

Aktivan član
Poruka
1.952
Tzv tranziti planeta Merkura i Venere su prevara, animacija.
Da li planete mogu biti providne?
Slike su sa NASA sajta.

ImageUploadedByForum1477653770.490033.jpg

ImageUploadedByForum1477653787.092850.jpg

ImageUploadedByForum1477653797.507244.jpg

http://svs.gsfc.nasa.gov/vis/a010000/a010900/a010996/index.html

Како је ту анимацију извео капетан Кук са неколико астронома послат у јужна мора од стране Британске академије управо да би посматрали транзит Венере?
Телескоп као ацин архинепријатељ.
Само лупај.:super:

О куковој експедицији:
http://static.astronomija.org.rs/suncsist/planete/Venera/tranzit/istorija8.ht
Док је транзит Венере због удаљености од Сунца релативно ретка појава, транзити Меркура се дешавају 13-14 пута током једног века, последњи пут из наше земље био је видљив 9. маја ове године.
http://elementarium.cpn.rs/naucni-krug/posmatranje-tranzita-merkura/
За оне којима је то од интереса, а не поседују властити телескоп са заштитним филтером, народне опсерваторије у БГ и НС-у редовно организују посматрање транзита за грађанство.
Нећете видети никакве провидне планете, као што их не би видели ни приликом снимања фото плочом, а ефекат провидности добија се снимањем електронским ЦЦД-еом и неки га зову ,,сенке", неки ,,духови" због преекспонираности електронике, иначе није од значаја већ се транзитом мере димензије сунчеве короне у односу на фотосферу, слојеви емитовања зрачења, досег бакљи итд.
Једноставно посетите народне опсерваторије током транзита и уверите се да продаја баљезгарија секташа не чини на ствар.

Malo razmišljanja na ovu temu...
Molim nekoga ko je na neki način dokumentovao prilazak Meseca Suncu tokom pomračenja Sunca da to postuje.
Hvala.

Verovatno je teško ukucati u Gugl pomračenje Sunca i videti Mesec kako pomračuje Sunce, ali je zato klip s Tube s tumačenjem od jednog poluidiota Petersena, koji sebi ni pertle ne bi znao da veže, verodostojan.
Lupaj Aco za bolje i nisi.

GPS ne radi u avionu, Južni krst se ne vidi s južne hemisfere, Mesec se ne vidi tokom pomračenja Sunca, tranziti planeta ne postoje, nebo je hologram, gravitacije nema, Eratosten je bio jezuit, Fukoovo klatno baš i nije neki dokaz, koriolisov efekat ne postoji, Hirošima nije uništena nuklearnom bombom, satelitske antene su zapravo upravljene ka zemaljskim predajnicima, ja(Aca) mogu da dokažem da se geostacionarna orbita nalazi na mnogo manjoj visini... piramida beskrajnih laži izrečena bez trunke moralnosti, šta sekta koju je u SAD u 19. veku osnovao jedan maloumnik učini od čoveka.

Sledeće pitanje koje ću postaviti se tiče vidljivosti Merkura i Venere sa Zemlje kod heliocentričnog modela. Neka se pripadnici tj branioci, poznavaoci pripreme na odgovor. Da ne bude kao sada kod tranzita Meseca, gde nisu imali odgovor...

Objasni ti faze Meseca bez youtube videa pa onda počni da postavljaš pitanja. Toliko si šupalj da ne znaš kuda ti promaja ulazi.

Hehe. Pa objasni ti faze Meseca bez yt, faze Venere, Merkura, Jupitera, kojih nema, zašto nemaš odgovor na prosto pitanje, gde je tranzit Meseca pri pomračenju Sunca....itd.

Venera i Merkur imaju faze i to bi video da si ikada uzeo teleskop u ruke, Jupiter nema faze jer je spoljašnja planeta dok su Merkur i Venera unutrašnje tj bliže su Suncu od Zemlje, Spoljašnje planete su dalje od Sunca u odnosu na Zemlju.
Odgovore nemaš ti.
Objasni faze Meseca ili se izgubi...

Venera i Merkur imaju faze i to bi video da si ikada uzeo teleskop u ruke, Jupiter nema faze jer je spoljašnja planeta dok su Merkur i Venera unutrašnje tj bliže su Suncu od Zemlje, Spoljašnje planete su dalje od Sunca u odnosu na Zemlju.
Odgovore nemaš ti.
Objasni faze Meseca ili se izgubi...

Osim praznih priča, nema dokaza, snimaka, ništa. Zamolio bih te za jedan jedini snimak mesečevog tranzita preko Sunca. Nadam se da ne tražim praviše.

Možda neko vidi. ja ne. :)
Александре где си ти био када је пре петнаестак година могло из наших крајева да се гледа помрачење сунца, Не знам тачно које је то године било, ја сам тад и децу извео да гледају, која су тад била малецка. Тебе су изгледа родитељи сакрили као што су се многи тада крили по кућама и становима. Плашили се да не ослепе. Ја исеко неки стари ренгенски снимак и било филтера за све чланове моје породице јер се такав догађај ретко дешава.

Александре где си ти био када је пре петнаестак година могло из наших крајева да се гледа помрачење сунца, Не знам тачно које је то године било, ја сам тад и децу извео да гледају, која су тад била малецка. Тебе су изгледа родитељи сакрили као што су се многи тада крили по кућама и становима. Плашили се да не ослепе. Ја исеко неки стари ренгенски снимак и било филтера за све чланове моје породице јер се такав догађај ретко дешава.

Grome, da li si tada video Mesec u tranzitu ili nisi?

to je verovatno 1999 http://www.blic.rs/vesti/drustvo/pr...ne-nisu-bezali-od-pomracenja-kao-1999/lt5jk96

i ja sam isto tako , snimkom od rendgena

- - - - - - - - - -

Grome, da li si tada video Mesec u tranzitu ili nisi?

kad god pogledas mesec on je u tranzitu

sunce takodje

i ostalo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back