Transferi u domaćem i inostranom fudbalu

Tores potpisao za liverpool. I sam je rekao da tamo "ima vece sanse za trofej"

Torres will wear Liverpool's number 9 shirt, which has previously been worn by legendary Liverpool strikers Robbie Fowler and Ian Rush.[9] It was revealed during the Liverpool press conference that the initial fee stood at €30 million (approximately £20.2 million at the time of transfer),[10] and could rise to €40 million (£26.5 million) depending on his future achievements.[citation needed] It has also been widely reported that Torres has taken a pay-cut as part of the transfer. A drop from £103,000 a week in Spain, to about £90,000 according to The Times.

Tores: "Želeo sam u Liverpul"
zvanični sajt
zvanični sajt

Liverpul je i zvanično potpisao šestogodišnji ugovor sa Fernandom Toresom, dovedenim iz Atletiko Madrida za sumu od 40 miliona evra. 23-godišnjak je prošao medicinski test u Liverpulovom trening centru u Melvudu u utorak uveče i vratio se u Madrid da se oprosti sa navijačima Atletika. „Stigla je ponuda Liverpula i rekao sam klubu da razmotre tu ponudu pošto je to klub za koji sam želeo da igram“, rekao je španski reprezentativac.

„To je jedan od najboljih, ako ne i najbolji klub u Evropi".

Tores prošao mlađe kategorije Atletika i bio je prvi strelac kluba u poslednjih pet sezona, poslednje sezone u kojoj je madridski tim zauzeo sedmo mesto, postigao je 14 golova na 36 utakmica.

„Bila je teška odluka da napustim moj jedini klub“, rekao je Tores.

„Ipak, bilo bi mi teško da odbijem Liverpulovu ponudu. Ovo je za mene veliki skok i mislim da je prava stvar za sve uključene strane“.

„Dolazi vreme u životu igrača kada mu je potrebno više izazova“.

„Takođe sam uvek radio ono što je u najboljem interesu kluba“.

Tores će nositi dres sa brojem 9, koji su nosile legende Enfilda Jan Raš i Robi Fauler.

Kupovina Toresa premašila je prethodni rekord od 20 miliona evra, koliko je Liverpul platio Okseru za Đibrila Sisea pre tri sezone.

Menadžer Liverpula Rafa Benitez želeo je da dovede Toresa kao veliku podršku nastojanjima tima da se uključi u ozbiljnu trku za titulu.

„Činjenica da mi je Liverpul dao da nosim dres sa brojem 9 govori o tome koliko poverenje u mene imaju, posebno kada se uzme u obzir ko je nosio taj dres pre mene“, rekao je Tores.

„Divna nova avantura počinje za mene i nadam se da ću radom i trudom biti među najboljim igračima“.

„Ovo je jedinstvena prilika za mene. Liverpul stremi svemu onome što je bio bitan faktor u mojoj odluci da dođem tamo“.

„Želim da se prilagodim što je brže moguće. Mislim da se u Premijer ligi igra fudbal koji odgovara mom stilu“.

„Stižem sa puno radosti i ambicija“.

Atletiko je doveo Dijega Forlana iz Viljareala kao zamenu za Toresa, dok je klub sa Enfilda prodao Luisa Garsiju madridskom timu za 6 miliona evra.

Sledeća meta ’Crvenih’ mogao bi da bude defanzivac Mančester Junajteda, 29-godišnji Gabrijel Hajnce.

Taj transfer bi mogao da bude prilično komplikovan, zbog najvišeg nivoa rivaliteta između dva kluba, koji su vrlo retko prodavali igrače jedni drugima.

Ipak, veruje se da je tim sa Enfilda dobio dovoljno pozitivnih signala od Hajncea i njegovog agenta, tako da ponuda može da se očekuje u skorije vreme.

Liverpul nepogresivo zna da u poslednjih 15 godina kupi igraca koji mu apsolutno ne treba. Kujt je truba centarfor. Krauc takodje.Zigic je za njega Maradona,ma sta Maradona...Kempes,Maradona i Kanidja zajedno. Tores je napravio glupost svog zivota kada je potpisao za Liverpul i ocekujem da se ne zadrzi duze od godinu dana,ajde...daj mu mozda i dve sezone.Vise od toga nikako.

Alex.L:
Pa kao da bi Eto'o napustio Barsu, i kao da bi ga Barsa pustila.
Ovako, ovo je Toresu šansa da osvoji neki trofej, ponekad, i to možda evropski, pošto u Engleskoj neće ništa osvojiti još duugoooooo

Tores ce sa Liverpulom da osvoji neki evro trofej kada ja zaigram za prvi tim AC Milana,pa me posle prve sezone kupi Zvezda za 10 miliona evra. A trofej u Engleskoj sa Liverpulom ce da osvojim,ako zaigram za prvi tim AC Milana,a oni kasnije odbiju ponudu Zvezde od 10 miliona evra i moram da ostanem u Milanu da chamim. :D:D:D

Tores je ustvari promenio dva vrlo slicna kluba. Atletiko i Liverpul su danas nista vise nego klubovi sa slavnom istorijom. Znaci bez rezultata.

.PLESsitnihDEMONA.:
Tores ce sa Liverpulom da osvoji neki evro trofej kada ja zaigram za prvi tim AC Milana,pa me posle prve sezone kupi Zvezda za 10 miliona evra. A trofej u Engleskoj sa Liverpulom ce da osvojim,ako zaigram za prvi tim AC Milana,a oni kasnije odbiju ponudu Zvezde od 10 miliona evra i moram da ostanem u Milanu da chamim. :D:D:D

Tores je ustvari promenio dva vrlo slicna kluba. Atletiko i Liverpul su danas nista vise nego klubovi sa slavnom istorijom. Znaci bez rezultata.
Ti ne mozes da zaigras za AC Milan. Ne umes da sutiras penale!!!:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tores ce sa Liverpulom da osvoji neki evro trofej kada ja zaigram za prvi tim AC Milana,pa me posle prve sezone kupi Zvezda za 10 miliona evra. A trofej u Engleskoj sa Liverpulom ce da osvojim,ako zaigram za prvi tim AC Milana,a oni kasnije odbiju ponudu Zvezde od 10 miliona evra i moram da ostanem u Milanu da chamim.

Pa ja lepo rekoh

ovo je Toresu šansa da osvoji neki trofej, ponekad, i to možda evropski

:D :D :D

Stojkovic presao u Sporting

11.07. - Golman Nanta i fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojkovic postigao je dogovor sa Sportingom iz Lisabona o potpisivanju cetvorogodisnjeg ugovora sa tim portugalskim klubom, prenose portugalski mediji.
Pretpostavlja se da ce za ovaj transfer Sporting morati da izdvoji oko milion evra.
Stojkovic (23) je prethodnu polusezonu proveo na pozajmici u holandskom Viteseu, koji je zeleo da ga zadrzi i duze, ali problem je bilo visoko obestecenje.
Na golu Sportinga, srpski golman zamenice Portugalca Rikarda (31), koji za tri miliona evra prelazi u Betis.
Za Sporting je pre nekoliko dana ugovor potpisao i Simon Vukcevic. Stojkovicev nekadasnji saigrac iz Crvene zvezde, Milan Purovic, takodje bi mogao da predje u Portugal. Prema tvrdnjanja portugalskih medija Sporting nudi preko dva miliona evra za crnogorskog napadaca.

Da,to sam i ja nasla..........Pitam se da li ce Purovic da predje u Sporting takodje...

Delibašić se izgradio kao igrač u Partizanu u kome je igrao još u omladinskoj konkurenciji. Napisao sam ponikao, a tačnije je izgradio kao igrač. A to je neuporedivo važnije. I uglavnom kada se pita "odakle je" niko ti neće reći da je Delibašić iz Sutjeske. Isto važi za mnoge igrače.

Rainbow Six:
I što je Delibašić, čim je otišao preko grane skoro i prestao da postoji u domaćoj sportskoj javnosti!!!
Kolika je veličina bio, najbolje pokazuje idiotizam zbog kojeg ga je sudija izbacio protiv Olimpika!!!

Ovdje si lupio, al' to ti se prašta!!! :wink:
Delibašić za prvi tim Sutjeske nije odigrao nijednu jedinu utakmicu. Pa je i kad je prešao u Partizan nije igrao u prvom timu, već u omladinskom. Kasnije je polako počeo da igra za prvi tim. Svako zna Delibašića kao Partizanovog igrača. Valjda je to jasno, da kad igrač potpiše prvi profesionalni ugovor i krene u ozbiljne fudbalske vode uglavno se pominje da dolazi iz tog kluba. Ti smatraj drugačije ako hoćeš. Meni je lepše kad lupim ono što je izvesno, nego da pričam neosnovano.
A to zbog čega je izbačen na utakmici protiv Olimpika je glupost, ali sudijina. Imam snimak te utakmice na VHS-u. Penal veliki kao kuća!!! Povlačenje s leđa je po pravilima penal! I šta je on trebao da radi kad je oboren? To što se sudija odlučio za žuti karton (drugi) pre nego za penal njemu ide na dušu.

Back