Transferi u domaćem i inostranom fudbalu

B92: Kamara potpisao za Partizan

Mohamed "Medo“ Kamara, dosadašnji igrač HJK Helsinkija, novo je pojačanje srpskog šampiona Partizana, saznaje B92.

22-godišnji Kamara je sa "crno-belima“ potpisao ugovor na tri plus jednu godinu, a visina transfera nije poznata.

Medo igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, visok je 174 centimetra, a čelnici Partizana su ga primetili tokom dvomeča sa finskim šampionom u kvalifikacijama za LŠ. Kamara je postigao sjajan gol u revanš meču u Helsinkiju.

Iz Bordoa u Lion za rekordnu svotu novca

Joan Gurkuf (24) prešao je iz Bordoa u Lion za rekordnih 22 miliona evra obeštećenja. Novi Zinedin Zidan, kako Francuzi tepaju Gurkufu, potpisaće višegodišnji ugovor, ali nije poznato tačno na koliki period.

- Lion i Bordo dogovorili su uslove prelaska Joana Gurkufa. Transfer će početi da važi odmah po odrađivanju standardne procedure - stoji na zvaničnom veb sajtu šampiona iz 2009. godine.

to je trebalo lionu, novi Zuninjo :worth:

Akvilani u Juventusu

Italijanski fudbaler Alberto Akvilani sledeće sezone će kao pozajmljen igrač Liverpula nastupati za Juventus.

Akvilani je u Liverpul došao prošlog leta za 20 miliona funti kako bi zamenio Ćabija Alonsa, ali je zbog problema sa formom retko bio u startnoj postavi ekipe.

Trajni ugovor sa Juventusom moći će da potpiše na kraju sezone, pod uslovom da ostavi dobar utisak koji bi klub iz Torina naterao da iz kase izdvoji 16 miliona evra.

Juventus je u letnjem prelaznom roku na pojačanja potrošio više od 50 miliona evra, više od bilo kod drugog italijanskog kluba.

Doveo je osmoricu fudbalera, među kojima i srpskog reprezentativca Miloša Krasića.

Klub je navodno zainteresovan i za kupovinu prošle sezone najboljeg strelca italijanskog prvenstva, napadača Udinezea Antonija Di Natalea.

Još pregovaraju o Ibri

Potpredsednik italijanskog fudbalskog kluba Milan Adrijano Galijani izjavio je da pregovori o dolasku Zlatana Ibrahimovića iz Barselone još traju.

Galijani se sastao sa predsednikom Barselone Sandrom Roselijem, a španski mediji tvrde da su "pregovori otvoreni, ali da su još daleko od konačnog rešenja".

Milan je navodno spreman da uzme švedskog reprezentativca na pozajmicu, dok Barselona želi da ga proda.

Ibrahimović je igrao za Juventus i Inter pre nego što je otišao u Barselonu prošle godine za 66 miliona dolara. Ugovorom je bilo predviđeno, pored novca, i da Samjuel Eto dođe u Inter.

Prošle sezone Ibrahimović je postigao 21 gol u svim takmičenjima.

Biševac preskup

Srpski odbrambeni fudbaler Milan Biševac ostaće član Valensijena, pošto je, zbog visokog obeštećenja, Pari Sen Žermen odustao od najavljenog transfera.

Predsednik Pari Sen Žermena Robin Lepro je rekao novinarima da je kolegi iz Valensijena dostavio ponudu za pozajmicu 26-godišnjeg štopera, ali da je ona odbijena.

"Oni su želeli da otkupimo ugovor Biševca. Kada smo videli koliko je obeštećenje, odustali smo", rekao je Lepro, preneli su danas francuski mediji koji navode da je Valensijen za nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde tražio oko pet miliona evra.

"To je sada za nas završena priča. Biševac neće doći u Pariz", istakao je Lepro.

Predsednik Valensijena Fransis Dekurijer naveo je da mu je Lepro kazao da Pari Sen Žermen nema novca za Biševca i da ga je zamolio da sačeka prodaju Mateje Kežmana ili Žeroma Rotena.

"Odbio sam", kratko je rekao Dekurijer.

Barsa i Milan se dogovorili, Ibra rosonero!

Španski mediji objavili da je posao noćas završen, da će danas popodne biti usklađeni detalji. Ibrahimović na izlaznim vratima, sukob sa Gvardiolom.

Zlatan Ibrahimović se, nakon samo godinu dana, vraća u Italiju. Posle Juventusa i Intera, Šveđanin će nositi dres Milana, a kako sada stvari stoje, ostali su detalji.

"Marka" piše da je nakon sinoćnje utakmice dva kluba dogovoren transfer, Galijani je ostao u Barseloni da precizira detalje. Izgleda da nije u pitanju pozajmica već transfer, za koji će biti potrebna "planina" novca, kako se izrazio prvi saradnik Silvija Berluskonija.

Ali, sada je jasno da je i Barseloni stali da što pre završi priču, kako bi imala vremena da u nekoliko poslednjih dana prelaznog roka reaguje i pojača se, verovatno Maskeranom i jednim napadačem.

Ibrahimović je otkrio da mu se Gvardiola nije obratio nijednom u poslednjih pola godine.

Stigao je i odgovor.

"Tačno je da ne razgovarama sa Ibrahimovićem, a imam i razlog. O tome neću, možda jednog dana", rekao je "Pep".

Očigledno mnogo toga ne funkcioniše i u ovom trenutku je već izvesno da Milan dobija veliko pojačanje.

Inače da kažemo da je sinoćnji meč između Barselone i Milana završen pobedom Katalonaca na penale. U regularnom toku bilo je 1:1, golove su postigli Vilja i Inzagi.

Ponuda poslata

Sportski direktor italijanskog i evropskog fudbalskog šampiona Intera Marko Branka rekao je da je poslao ponudu Liverpulu za igrača Havijera Maskerana.

"U utorak sam faksom poslao ponudu Liverpulu za Maskerana i čekam njihov odgovor. Nismo razgovarali sa fudbalerom, pošto želimo da poštujemo pravila i da svi u Liverpulu budu srećni", rekao je Branka, a preneo list San.

Maskerano je u nekoliko navrata rekao da želi da napusti Enfild i pređe u Inter, gde bi ponovo sarađivao sa trenerom Rafaelom Benitesom.

Kapiten reprezentacije Argentine nije bio u timu za prvenstvenu utakmicu protiv Mančester sitija u ponedeljak, a nije ni otputovao u Tursku, na večerašnju revanš utakmicu protiv Trabzona, u plejofu za plasman u Ligu Evropa.

"Svi znaju da bi Maskerano želeo da promeni tim i zemlju u kojoj igra. Takođe, u veoma je dobrim odnosima sa našim trenerom Benitesom. Poslali smo veoma dobru ponudu, približno onoj koju je Liverpul tražio. Imamo jak tim, najbolji u Evropi, ali želeli bismo da kupimo jednog ili dva igrača kako bismo bili jači", rekao je on.

Trener Liverpula Roj Hodžson rekao je ranije da ne namerava da pusti Maskerana za manje od 20 miliona funti.

Maskerano je 2007. godine iz Vest Hema prešao u Liverpul,a igrao je još za Korintijans i River Platu.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 62 utakmice i postigao dva gola.

Skilaći u Arsenalu

Reprezentativac Francuske Sebastijen Skilaći novi je član londonskog Arsenala. Menadžer "tobdžija" Arsen Venger srećan, smatra da je našao pravog defanzivca koji mu je nedostajao.

Menadžer londonskog Arsenala Arsen Venger potvrdio je u četvrtak da je prelazak Francuza Sebastijena Skilaćija među "tobdžije" gotova stvar.

Bivši Skilaćijev klub, španska Sevilja, prihvatila je ponudu Engleza, pa će tridesetogodišnji štoper igrati na "Emiratima" u Ligi šampiona i Premijer ligi.

Arsenal je na kraju prošle sezone ostao bez čak četiri defanzivca, Vilijama Galasa, Mikaela Silvestrea, Sola Kempbela i Filipa Senderosa, a u redove "tobdžija" stigao je Loran Koščelni, tako da je dolazak Skilaćija izuzetno bitan za Vengerov tim.

"Bio nam je potreban kvalitetan i iskusan štoper, po povoljnoj ceni, a on je sve to. Odličan je defanzivac, dobar u igri 'jedan na jedan', dobar je u vazduhu i vrlo opasan u prekidima. Siguran sam da će mu odgovarati engleski stil igre", izjavio je Venger.

Pretpostavlja se da će Skilaći propustiti nedeljni meč Arsenala protiv Blekburna, ali se očekuje da se vrlo brzo ustali u rotaciju Arsena Vengera.

Adi potpisao za Zvezdu

U četvrtak 26. avgusta u kasnim večernjim satima u Beograd je sleteo defanzivac Gane sa poslednjeg Mondijala Li Adi.

Adija je na aerodoromu sačekala delegacija Crvene zvezde.

U prostorijama kluba na Marakani defeinitivno je usaglašen svaki detalj trogodišnjeg ugovora, koji je Adi nešto posle 22 časa i potpisao u prostorijama Fudbalskog saveza Beograda.

Defanzivac je na Marakanu stigao u pratnji svog menadžera Gorana Milovanovića, koji je istakao da je Zvezda bila najbrža i najkonkretnija prilikom pregovora sa Adijevim klubom Čelzijem iz Gane i samim igračem.

"Crvena zvezda je bila najbrža iako su Adi i njegov klub poslednjih dana na stolu imali i neke ponude iz evropskih klubova, kao i ponudu iz redova Zvezdinog večitog rivala. Ipak, Zvezda se sve dogovorila sa klubom još ranije, a onda i sa igračem i tu dileme nije bilo. Ja zastupam samo interese igrača i on mi je rekao da je zadovoljan a vidim i da je klub Čelzi zadovoljan. Ostaje samo da se Adi izbori za minutažu u novom klubu", kaže Milovanović za zvanični klupski sajt.

Iako umoran Adi nije krio znatiželju kad je kročio u Zvezdin muzej i prostorije. Sam je prepoznao neke od značajnih trofeja i istakao:

"Znam da sam došao u veliki evropski klub i čuo sam za Zvezdu ranije. Za mene nije bilo mnogo dileme, jer mislim da odavde kreće moj evropski put. Video sam mnogo svetskih stadiona i drago mi je da je i Zvezdin svetski i veliki. Čuo sam i o atmosferi na ovom stadionu. Sada ću učiniti sve da pomognem Zvezdi da ostvari što bolje rezultate i bude šampion kao što su mnogo puta do sada i bili", rekao je Adi.

Odmah posle potpisa trogodišnjeg ugovora Adi je otišao na večeru sa čelnicima kluba, ali i Mohamedom Aval Isahom, koji je želeo da lično poželi dobrodošlicu zemljaku u najtrofejniji klub jugoistočne Evrope.

Partizan dovodi golmana iz Beča?

Austrijski “Krone cajtung” preneo je vest da je rezervni golman bečkog Rapida Helge Pajer na meti Partizana.

Pajer ima 31 godinu, celu profesionalnu karijeru proveo je 'zeleno-belom' dresu gde ga je trenirao bivši strateg Partizana Lotar Mateus. Sa Rapidom je igrao u LŠ pre četiri godine.

S obzirom da Radiša Ilić nije impresionirao na prvih sedam utakmica „crno-belih“ u sezoni, i da je bio direktan krivac za nekoliko golova, Aleksandar Stanojević verovatno želi nekog pouzdanijeg čuvara mreže za Ligu šampiona.

Iako je Liga šampiona veliki izazov za iskusnog golmana, on želi da razmisli o preseljenju u Beograd pošto je nedavno prvi put postao otac, prenose Austrijanci.

Brazilski vezni fudbaler Diego (25) kompletirao je transfer u redove Volfsburga. Njemački Bundesligaš vijest je potvrdio na svojoj internet stranici.

Diego je sa Volfsburgom dogovorio četvorogodišnju saradnju do juna 2014., a uprava kluba iz “vučjeg grada” uplatiće Juventusu odštetu od 15 miliona eura plus bonuse u slučaju plasmana u evropska takmičenja.

Tako se nakon samo jedne sezone provedene u redovima Juventusa Diego vraća u Bundesligu, u kojoj je od 2006. do 2009. igrao za Verder iz Bremena.

Iskusni francuski 33-godišnji odbrambeni fudbaler Mikael Silvestre karijeru će nastaviti u Verderu iz Bremena, piše Daily Mail.

Bivši igrač Rena, Intera i Junajteda u redove Verdera dolazi iz Arsenala bez odštete. Samo su detalji preostali do potpisivanja saradnje, a Silvestre bi trebalo da stavi paraf na trogodišnji ugovor.

Dijego u Volfsburgu

Brazilski fudbaler Dijego prešao je iz Juventusa u nemački Volfsburg, objavio je italijanski klub na svom sajtu.

Dijego je sa prvakom Nemačke iz 2009. godine potpisao petogodišnji ugovor, a Juventus je na ime obeštećenja dobio 15,5 miliona evra. Brazilski internacionalac tako se vratio u Nemačku posle samo godinu dana provedenih u Juventusu. On je u dresu torinske "stare dame" odigrao 44 utakmice i postigao sedam golova.

Dijego je od 2006. do 2009. igrao za Verder iz Bremena, a pre toga nastupao je za brazilski Santos i portugalski Porto. Za reprezentaciju Brazila ovaj 25-godišnji fudbaler do sada je odigrao 38 utakmica i postigao sedam pogodaka, ali nije nastupao na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Maskerano u Barseloni

Kapiten reprezentacije Argentine Havijer Maskerano sledeće četiri godine nosiće dres Barselone. Sve dogovoreno, čeka se na potpis ugovora. Nezvanično, tranfer je vredan 25 miliona funti, a Maskeranu će plata biti 90 hiljada funti nedeljno.

Po svemu sudeći, kapiten reprezentacije Argentine Havijer Maskerano nastaviće karijeru u Barseloni. Prema određenim izvorima sa Ostrva, Liverpul je već dogovorio sve uslove sa prvakom Španije, a visina transfera se procenjuje na oko 25 miliona evra.

Maskerano je nekoliko puta ove godine vršio pritisak na čelnike kluba sa „Enfilda" da mu dozvole da napusti klub, a posebno uporan u nastojanjima da angažuje prgavog Argentinca bio je Masimo Morati, predsednik milanskog Intera.

Ipak, izgleda da je Barselona bila konkretnija, pa je Maskeranu dozvoljeno da pregovara sa Kataloncima oko ličnih uslova ugovora.

Iz Barselone su potvrdili da su dogovorili četvorogodišnji ugovor sa Maskeranom, prema kojem će Argentinac primati oko 90 hiljada evra nedeljno.

Kvaljarela u Juventusu

Dosadašnji fudbaler Napolija Fabio Kvaljarela prešao je na jednogodišnju pozajmicu u Juventus, objavljeno je na sajtu torinskog kluba.

Kvaljarela je obavio lekarske preglede i potpisao ugovor.

Juventus je platio Napoliju 4,5 miliona evra za transfer, a očekuje se da će 27-godišnji napadač godišnje zaradjivati dva miliona evra, uz moguće bonuse. Prema dogovoru dve uprave, Juventus će na kraju sezone potpisati trajni ugovor sa 27-godišnjem napadačem vredan 10,5 miliona evra, a ta suma biće isplaćena u tri godišnje rate.

Kvaljarela će u timu Juventusa zameniti Brazilca Dijega, koji je potpisao za Volfsburg, posle godinu dana u torinskom klubu.

Italijanski reprezentativac je prošle sezone postigao 11 golova za Napoli, a bio je strelac u porazu reprezentacije Italije od Slovačke na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Silvestre prelazi u Verder iz Bremena

Francuski fudbaler Mikael Silvestre pristao je da potpiše dvogodišnji ugovor sa nemačkim klubom Verderom iz Bremena, preneli su danas britanski mediji.

Silvestre je pregovarao sa čelnicima Verdera i pristao je da potpiše dvogodišnji ugovor. Bivši fudbaler Mančester junajteda i Arsenala će u ponedeljak otputovati na lekarske preglede u Bremen, posle kojih će postati igrač nemačkog tima, preneo je Skaj Sports.

Verder je početkom nedelje saopštio da želi da dovede 33-godišnjeg defanzivca, koji je slobodan igrač, pošto mu je na kraju prošle sezone istekao ugovor sa Arsenalom.

Silvestre je pored Mančester junajteda i Arsenala igrao još za Ren i Inter.

Za reprezentaciju Francuske odigrao je 40 utakmica i postigao dva gola.

Fulam doveo Salsida iz Ajndhovena

Engleski prvoligaš Fulam potpisao je danas trogodišnji ugovor sa odbrambenim fudbalerom Karlosom Salsidom, koji je do sada igrao za PSV Ajndhoven.

Klub iz Londona nije u saopštenju naveo koliko je obeštećenje za meksičkog reprezentativca, ali su mediji naveli da ono iznosi oko 1,6 miliona funti.

"Uvek sam želeo da igram u Premijer ligi. Sezona je već počela, tako da znam da ću morati vredno da radim da bih se brzo prilagodio i pomogao timu", rekao je Salsido.

Defanzivac Meksika odigrao je 77 utakmica za nacionalni tim, uključujući i sve mečeve na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, na kome je njegov tim ispao u osmini finala od Argentine.

Klupsku karijeru počeo je u Gvadalahari, a u PSV je prešao 2006. godine. Odigrao je više od 100 utakmica za tim iz Ajndhovena i dva puta je osvajao prvenstvo Holandije.

"Karlos je raznovrsni defanzivac koji može da igra na nekoliko pozicija. Drago mi je da smo uspeli da dovedemo izuzetno kvalitetna pojačanja tokom ovog prelaznog roka", rekao je trener Fulama Mark Hjuz.

Stojković stiže u Humsku

Partizan pojačava konkurenciju među golmanima. Novi član "parnog valjka" jeste Vladimir Stojković. Bivši golman Crvene zvezde i dosadašnja "jedinica" u reprezentaciji na pozajmici u Humskoj.

Potraga za novim golmanom konačno je okončana. Pred start Lige šampiona, Partizan pojačava konkurenciju među golmanima. Spominjala su se razna imena, ali u Humsku stiže dosadašnji prvi golman reprezentacije Vladimir Stojković.

Golman Sportinga iz Lisabona, bivši golman Crvene zvezde, igraće do kraja sezone kao pozajmljen igrač u Partizanu, što je objavljeno večeras na sajtovima oba kluba.

Stojković je 2006. godine prešao u Nant i od tada njegova karijera kreće silaznom putanjom. Golman reprezentacije Srbije je 2007. godine iz Nanta prešao u Sporting, ali se u lisabonskom klubu nije dobro snašao.

Usledila je pozajmica u Vitese, i nakon toga prelazak u sadašnji klub Sporting. Nastavio je da lutao po pozajmicama u Hetafeu i Viganu gde takođe nije ostavio značajniji utisak.

Uprkos svemu, Stojković je zadržao mesto golmana u reprezentaciji Srbije. Branio je za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, a ukupno je upisao 36 nastupa za "orlove".

Bivši golman Crvene zvezde će tako pojačati konkurenciju u Partizanu i pokušati da izbori mesto prvog golmana kako bi branio za crno-bele u utakmicama domaćeg prvenstva ali i Lige šampiona.

PORTUGALAC TONEL POJAČAO DINAMO

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić doveo je prvo pojačanje u redove zagrebačkog Dinama. Naime, na Maksimir je stigao Portugalac Leonel Vilar Nogueira de Sousa ili popularnije - Tonel.
Tonel je dosad bio standardan u odbrani lisabonskog Sportinga, te je za "zeleno-bijele" nastupao u svim važnim natjecanjima. Treba napomenuti da će on imati pravo nastupa za Modre u Evropskoj ligi.

"Jako sam sretan što sam ovdje. Moji prvi dojmovi su odlični. Upoznao sam jako dobre i simpatične ljude ovdje u Dinamu i drago mi je što ću postati dio tog kolektiva", kazao je Tonel, dodavši:

"Dakako da sam čuo za trenera Halilhodžića koji je jedno od velikih nogometnih imena, kao i za Bišćana, a ni Cufre mi nije nepoznanica. Siguran sam da ćemo odlično surađivati i jedva čekam treninge i utakmice".

Tonel će hrvatskoj javnosti biti predstavljen u utorak.

Liverpul doveo Meirelesa i Konceskog
U sam smiraj prijelaznog roka Liverpul je doveo dva nova igrača. Iz Fulama je na Enfild stigao Pol Končeski, dok je iz Porta došao reprezentativac Portugalije Raul Meireleš. Liverpul je za ova dva transfera izdvojio oko 15 miliona funti, od čega je četiri pripalo Fulamu, a ostatak Portu. Tim sa "Krejven kotidža" će na pozajmicu dobiti i dva fudbalera iz omladinskog pogona "crvenih". Očekuje se da oba fudbalera potpišu višegodišnje ugovore tokom ovog vikenda odnosno čim obave ljekarske preglede na Enfildu.

Burdiso potpisao za Romu
Dobar transfer za Inter po meni,8 miliona,ionako je igrao bez volje cekajuci transfer ....

Forlan izjavio da bi igrao za Inter link

Mora Inter dovesti jednog spica,nakon sto je otisao Mario. Zaradili su dosta para,sto od trofeja,sto od prodaje igraca,mislim da ce biti neko iznadjenje sto se trasfera tice.

Ibrahimović prelazi na pozajmicu u Milan

28. avgust 2010. | 22:34 | Izvor: Beta

MILANO - Uprave fudbalskih klubova Barselone i Milana postigle su večeras dogovor i dosadašnji napadač španskog šampiona Zlatan Ibrahimović će do kraja sezone igrati kao pozajmljen igrač u italijanskom klubu.

U saopštenju na sajtu Milana navodi se da će Ibrahimović do kraja sezone igrati kao pozajmljen igrač u tom klubu, ali da će uprava crveno-crnih na kraju sezone moći da potpiše četvorogodišnji ugovor sa Šveđaninom vredan 24 miliona evra.

Ibrahimović (28) je u Italiji igrao za Juventus i Inter, pre nego što je prošlog leta potpisao za Barselonu ugovor vredan 69 miliona evra. Uz novac, u Inter je otišao i tadašnji napadač španske ekipe Samjuel Eto.

Reprezentativac Švedske je za Barselonu postigao ukupno 22 gola, ali prošle sezone nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu.

U saopštenju Milana navodi se da će Ibrahimović, ako prođe lekarske preglede, potpisati četvorogodišnji ugovor sa klubom.

Trezege otišao iz Juventusa

28. avgust 2010. | 21:26 | Izvor: Beta

TORINO - Italijanski fudbalski klub Juventus i napadač David Trezege sporazumno su raskinuli ugovor, objavljeno je danas na sajtu crno-belih.

U saopštenju Juventusa navodi se da je postignut dogovor o raskidu ugovora sa bivšim francuskim reprezentativcem, koji je za 10 godina u crno-belom dresu torinskog tima postigao 171 gol.

Francuski fudbaler će uskoro objaviti u kom klubu će nastaviti karijeru, a mediji spekulišu da će 32-godišnji napadač potpisati za Herkules iz Alikantea.

Novi predsednik Juventusa Andrea Anjeli zahvalio je Trezegeu na dugogodišnjoj saradnji.

"Ja sam, kao i svi navijači Juventusa vezan sa Davida i sve njegove golove koje je za 10 godina postigao za naš klub. Suvišno je pričati o fudbaleru koji prosečno po sezoni postiže 17 golova. Ovo je bila prava ljubavna priča i David će ostati u srcima svih 'tifoza' Juventusa", rekao je Anjeli za klupski sajt.

Trezege prošle sezone nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu, a Juventus nije više želeo da mu plaća godišnju platu 5,7 miliona dolara, koliko mu je sledovalo prema ugovoru.

Trezege je 2000. godine iz Monaka prešao u Juventus za koji je odigrao ukupno 318 utakmica i postigao 171 gol. On nije želeo da ode iz Juventusa kada je klub, u sezoni 2006-2007, zbog učestvovanja u nameštanju utakmica izbačen u Seriju B.

Uprava torinskih crno-belih je u petak uveče potpisala ugovor sa dosadašnjim napadačem Napolija Fabijom Kvaljarelom.

Back