Transferi u domaćem i inostranom fudbalu

Dinamo se i dalje pojačava: Potpisala i najveća slovačka nada!

Nakon kupovine braniča Sportinga iz Lisabona Tonela, za Dinamo je potpisao i U-21 reprezentativac Slovačke Jakub Sylvestr. Mladi napadač velika je nada slovačkog nogometa, a sjajno zvuči podataka da je golove postizao protiv Ajaxa, Zvezde, Stuttgarta u eurokupovima.

'Došao sam u odličan klub s velikim ambicijama i ovo je za mene korak naprijed', kazao je 21-godišnji Jakub za Dinamovu web stranicu.

'Želim biti što bolji i zadovoljiti i klub i publiku. S Dinamom želim osvojiti sve što se može osvojiti i itekako ću se boriti za ciljeve ovog kluba zajedno s ostatkom ekipe', ističe Jakub koji mnoge mlade dinamovce već poznaje. Sretali su se na nastupima svojih mladih reprezentacija čiji su članovi.

'Poznajem Barbarića, Kramarića, Badelja... Odlična su ekipa. Mladi i talentirani i veselim se što ćemo igrati zajedno', zaključio je Sylvestr koji danas odlazi na okupljanje svoje reprezentacije koja se bori za odlazak na europsko prvenstvo.

Dolaze Mutu i Basta!

Najnovije pojačanje Partizana je Stefan Savić, štoper BSK Borča, a vest koja je za kratko vreme obišla Beograd bila je da bi još jedan nekadašnji fudbaler Crvene zvezde mogao da se nađe u Partizanu i to Dušan Basta. Pored njega redove srpskog šampiona mogao bi da pojača i rumunski reprezentativac Adrijan Mutu.

Dolaze Mutu i Basta!

Najnovije pojačanje Partizana je Stefan Savić, štoper BSK Borča, a vest koja je za kratko vreme obišla Beograd bila je da bi još jedan nekadašnji fudbaler Crvene zvezde mogao da se nađe u Partizanu i to Dušan Basta. Pored njega redove srpskog šampiona mogao bi da pojača i rumunski reprezentativac Adrijan Mutu.

znaci, na redu posle izdajnika i smrkadzije :hahaha:

Maskerano u Barseloni

Kapiten reprezentacije Argentine Havijer Maskerano sledeće četiri godine nosiće dres Barselone. Sve dogovoreno, čeka se na potpis ugovora. Nezvanično, tranfer je vredan 25 miliona funti, a Maskeranu će plata biti 90 hiljada funti nedeljno.

Po svemu sudeći, kapiten reprezentacije Argentine Havijer Maskerano nastaviće karijeru u Barseloni. Prema određenim izvorima sa Ostrva, Liverpul je već dogovorio sve uslove sa prvakom Španije, a visina transfera se procenjuje na oko 25 miliona evra.

Maskerano je nekoliko puta ove godine vršio pritisak na čelnike kluba sa „Enfilda" da mu dozvole da napusti klub, a posebno uporan u nastojanjima da angažuje prgavog Argentinca bio je Masimo Morati, predsednik milanskog Intera.

Ipak, izgleda da je Barselona bila konkretnija, pa je Maskeranu dozvoljeno da pregovara sa Kataloncima oko ličnih uslova ugovora.

Iz Barselone su potvrdili da su dogovorili četvorogodišnji ugovor sa Maskeranom, prema kojem će Argentinac primati oko 90 hiljada evra nedeljno.

Ovo je mnogo dobra stvar da zameni malo yayu tourea keitu

U srpskoj javnosti se pojavila proverena informacija da ce beogradski Partizan pojacati štoper Mančester junajteda jer kako je rekao ne moze da ostane ravnodušan u pogledu plasmana crno-belih u Ligu šampiona! ,,To je jače i od moje ljubavi prema Crvenoj zvezdi", izjavio je stameni štoper. Takođe se piše i da je Partozan odustao od dovođenja Adriana Mutua jer im se otvoreno ponudio brazilac Robinjo. Posle svih novih vesti oko transfera beogradskog Partizana u javnost su izašli i Aleksandar Kolarov, Miloš Krasić i Milan Jovanović izrazivši žaljenje jer su letos potpisali za Mančester siti, Juventu i Liverpool. Njih trojica su izjavili ,,Da smo znali da ce sve ovako ispasti, potpisali bi za Partizan"! Dragan Đurić je izjavio da su se njegovom klubu ovih dana nudili i Boško Janković i Dejan Stanković i bili spremni da pređu u Partizan i pogaze sve lepo što im se desilo u Crvenoj zvezdi, ali kako je izjavio predsednik Partizana, oni nemaju dovoljan kvalitet za ovogodišnjeg učesnika Lige šampiona...

Maskerano potpisao za Barsu

Od kada je Rafael Benitez otišao iz Liverpula, Havijer Maskerano je bio prvi igrač koji je hteo da napusti klub. Želja mu se konačno ispunila, argentinski reprezentativac novi je član Barsleone.

I saga oko Maskerana je gotova. Igrač koji se iz petnih žila trudio da posle odlaska Rafaela Beniteza sa klupe Liverpula napusti taj klub, konačno je prešao u Barselonu.

Maskerano je posle završenih lekarskih pregleda sa katalonskim klubom potpisao četvorogodišnji ugovor, a procenjuje se da je visina transfera 21 milion evra.

Argentinac je za Liverpul odigrao 139 utakmica i postigao dva pogotka. Kako navode španski mediji, u ugovoru koji je Maskerano potpisao sa Barselonom, navodi se da može da napusti španski tim samo ako neki drugi klub ponudi 90 miliona evra.

Pre Maskerana, prvak Španije u ovom prelaznom roku doveo je Davida Vilju i Adrijana.

Boja u crno-belom

Pjer Boja se vraća u Partizan pošto se ispostavilo da bi dovođenje Adrijana Mutua bilo besmisleno, jer je Rumun zbog kokainske afere suspendovan do kraja oktobra.

Adrijan Mutu neće biti novi napadač Partizana, već će konkurenciju u špicu napada crno-belih pojačati Kamerunac Pjer Boja, koji je već proveo tri sezone u Humskoj, između 2004. i 2007. godine.

Boja je u 64 utakmice, koliko je igrao za Partizan, postigao devet golova, ukljulujući u već čuvena dva protiv Lacija u Rimu, ali je i promapio penal koji je crno-bele 2005. godine mogao da osvede u Ligu šampiona.

U međuvremenu, Boja je igrao za Dinamo iz Bukurešta i Grenobl.

Sosa prešao u Napoli

30.08.2010.

Argentinski fudbaler Hoze Ernesto Sosa prešao je u Napoli, pošto je ugovor sa Bajernom iz Minhena okončao godinu dana pre isteka.

Čelnici Bajerna su objavili da je Sosa potpisao četvorogodišnji ugovor sa Napolijem. Visina obeštećenja nije objavljena.

U Bajern je došao 2007. godine iz argentinskog Estudijantesa, ali nije uspeo da se izbori za mesto u timu. Odigrao je 35 utakmica u Bundesligi i postigao je dva gola. Prošle godine je igrao na pozajmici u Estudijantesu.

Bizli u Hanoveru

30.08.2010.

Američki fudbaler Damarkus Bizli potpisao je dvogodišnji ugovor sa Hanoverom. Kao slobodan igrač prešao je u nemački klub. Trener Mirko Slomka ocenio je da će Bizli međunarodnim iskustvom pomoći klubu da bude uspešan u Bundes ligi.

Hanover je prošle sezone jedva sačuvao status prvoligaša , a u prva dva kola ove sezone ostvario je pobede. Bizli ćeigrati sa saigračem iz reprezentacije Stivom Čerundolom, kapitenom nemačke ekipe.

Bizli je u karijeri igrao za Los Anđeles Galaksi, Čikago, PSV Ajndhoven, Mančester siti i Rendžers. Za reprezentaciju SAD odigrao je 93 utakmice i postigao 17 golova.

Vojvodina hoće Lazetića!

30.08.2010.

No­vi Sad – Po­vre­da Bra­ne Ili­ća, ko­jem je zbog tri na­puk­nu­te ko­sti sto­pa­la u su­bot­njem me­ču sa Ja­vo­rom no­ga sta­vlje­na u gips i pred­sto­ji du­ži opo­ra­vak, pri­mo­ra­la je No­vo­sa­đa­ne da br­zo re­a­gu­ju ka­ko bi pro­na­šli re­še­nje za po­pu­nu upra­žnje­nog me­sta na de­snom bo­ku u na­pa­du.

Pri­če da bi se gu­bi­tak Ili­ća mo­gao amor­ti­zo­va­ti an­ga­žo­va­njem Ni­ko­le La­ze­ti­ća i da su u tom prav­cu sa biv­šim ka­pi­te­nom Cr­ve­ne zve­zde već vo­đe­ni pre­go­vo­ri, pred­sed­nik Voj­vo­di­ne Rat­ko Bu­to­ro­vić od­luč­no de­man­tu­je:

– Sa La­ze­ti­ćem do sa­da ni­smo pre­go­va­ra­li, ali to zna­či da ne­će­mo. Jed­no vre­me ne mo­že­mo da ra­ču­na­mo na Ili­ća i za­to raz­mi­šlja­mo ka­ko da re­ši­mo taj pro­blem. Jed­na od mo­guć­no­sti je op­ci­ja sa La­ze­ti­ćem. On je slo­bo­dan igrač i o nje­go­vim kva­li­te­ti­ma ne tre­ba tro­ši­ti re­či, ali vi­de­će­mo da li ima pro­sto­ra za raz­go­vor. Sve će bi­ti br­zo po­zna­to, za dan, ili dva.

Ni­ko­la La­ze­tić je već no­sio cr­ve­no-be­li dres Voj­vo­di­ne. Do­šao je iz Že­le­zni­ka u le­to 1998. go­di­ne, a već šest me­se­ci ka­sni­je pre­se­lio se u Obi­lić.

Po­lu­go­di­šnja epi­zo­da pam­ti se i po to­me što je Ni­ko­la La­ze­tić igrao za Voj­vo­di­nu u In­ter­e­to­to ku­pu i dao zna­ča­jan do­pri­nos se­ri­ji od­lič­nih re­zul­ta­ta i pla­sma­nu u fi­na­le, gde je u dva su­sre­ta od No­vo­sa­đa­na bio bo­lji ne­mač­ki Ver­der.

Pr­vi čo­vek No­vo­sa­đa­na osvr­nuo na još jed­nu te­mu:

– Ne znam ka­ko se po­ja­vi­la in­for­mci­ja da je Voj­vo­di­na na­vod­no nu­di­la ka­pi­te­na Želj­ka Br­ki­ća Par­ti­za­nu. Ko­li­ko ja znam, to ni­je isti­na. Br­kić je po­tre­ban Voj­vo­di­ni i bar do kra­ja pr­vog de­la ovog pr­ven­stva nje­gov od­la­zak u bi­lo ko­ji klub ne do­la­zi u ob­zir – na­gla­sio je Rat­ko Bu­to­ro­vić.

MISIMOVIĆ I GALATASARAY DOGOVORILI SARADNJU

Da li je konačno završena priča oko novog kluba Zvjezdana Misimovića? Ako je vjerovati turskim medijima, onda je sve jasno. Naš reprezentativac karijeru će nastaviti u Galatasarayu, barem tako tvrde turski mediji.
Turski mediji javljaju da su naš reprezentativac i Galatasaray postigli sporazum po svim pitanjima, a navodno se očekuje da se sutra ozvaniči saradnja.

Podsjetimo, danas je i selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić rekao da će Misimović najvjerovatnije karijeru nastaviti ili u Galatasarayu ili u Schalkeu, te da zbog rješavanja svog statusa danas nije došao na okupljanje.

http://sportsport.ba/ino_fudbalp-42344.htm

Robinjo u Milanu

31. avgust 2010. | 13:34 | Izvor: Tanjug

MILANO - Reprezentativac Brazila Robinjo doputovao je danas u Italiju i potpisaće ugovor sa Milanom ukoliko sedmostruki prvak Evrope odluči da pusti Marka Borijela u Juventus.

Robinjo bi danas trebalo da obavi lekarske preglede, nakon čega bi pregovarao sa čelnicima "roso-nera" o uslovima pod kojim bi igrao za Milan.

Napadač "karioka" je član Mančester Sitija, a proteklu sezonu je proveo u Santosu kao pozajmljeni igrač i znatno doprineo da taj klub osvoji titulu prvaka Brazila.

Ukoliko se njegov transfer realizuje, bilo bi drugo veliko pojačanje Milana u proteklih par dana, jer je u subotu na "San Siro" iz Barselone stigao Zlatan Ibrahimović.

Milan je sezonu počeo odlično, jer je u prvom kolu Serije A pobedio Leće 4:0 i najavio žestoku borbu za titulu sa šampionom Interom.

Ljuboja u Nici

31. avgust 2010. | 12:56 | Izvor: Tanjug

NICA - Srpski fudbalski internacionalac Danijel Ljuboja potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa francuskim prvoligašem Nicom.

Tridesetjednogodišnji napadač, koji je do sada igrao za drugoligaški klub Grenobl, zameniće u Nici Luaka Remija koji je prešao u Marselj za sumu od 15 miliona evra.

Finansijski detalji ugovora koji je Ljuboja potpisao sa Nicom nisu precizirani, ali se navodi da je transfer vredan oko 300.000 evra.

Trezege potpisao za Erkules

31. avgust 2010. | 16:21 | Izvor: B92, Tanjug

Nekadašnji francuski reprezentativac David Trezege, posle deset godina provedenih u Juventusu, potpisao je dvogodišnji ugovor sa Erkulesom iz Alikantea.

Tridesetdvogodišnji Trezege osvojio je sa Juventusom nacionalne titule 2002. i 2003. godine, kada je torinskom klubu pomogao da dođe do finala Lige šampiona

Trezege je 2007. doprineo ponovnom plasmanu Juventusa u elitnu italijansku ligu, posle izbacivanja tog kluba iz Serije A zbog skandala sa nameštanjem utakmica.

Trezege je za francusku reprezentaciju igrao 71 put i postigao 34 gola, a bio je u nacionalnom timu "trikolora" prilikom osvajanja titule svetskih prvaka 1998. i evropskih šampiiona 2000.godine.

Back