@Walken па нпр. по форсирању туреа, јесте он добар, али не толико колико га ти представљаш. не прихватање мишљења других, тј сматрањем да је оно погрешно..
Jeste dobar toliko, jer ako ono što najbolje u fudbalu znam je defanziva, i posebno pozicija def. veznog, te gledajući sve kriterijume ja sam došao do zaključka da je Ture najbolji def. vezni na svetu, i po meni najbolji posle Rajkarda u periodu od poslednjih 20-30 godina ... A tu je bilo baš vrhunskih igrača od Redonda, Kina, Davidsa, Dešampa i ostalih ...
Pa šta sa tim što ne prihvatam tuđe mišljenje i smatram da je pogrešno? Zar isto i ti tako ne radiš sa mojim mišljenjem? Pa majku mu, ovo je forum i tu treba da se razmenjuju suprotna mišljenja te da ubediš sagovornika da je tvoje ispravnije koristeći neke valjane argumente ...
ти горе писао да је кан изнад буфона и шмајхела што мислим да није,
To mislim i ja tako da to od mene nisi pročitao, jer za mene je Bufon najbolji golman ikada a Šmajhel tik do njega ... Kana sam spomenuo kao golmana sa perfektnom harizmom i i primer kako golman treba da utiče na ekipu i tok utakmice ... Uz onakve nadljudske reflekse i sjajne atletske sposobnosti, Oli je postao jedan od najboljih u istoriji ... On jeste antipatičan, ni ja ga ne volim preterano, ali da nije imao one neke glupe kikseve bio bi perfektan golman ...
а сад да касиљас нема толико утицаја и да не може да дигне екипу као што су они могли или буфон може, то се слажем у потпуности, али је то по мени због тога што је постава реала сачињена од много звезда..
Ne verujem, jer Kasiljas je branio i kad Real nije imao puno zvezda pa je opet imao dosta kikseva ...
први есијен физички много јачи, сјајан ударац и много кориснији у офанзиви од туреа..
Nema šanse da je jači od Turea koji ima 1,90 i sav u mišićima, i mislim da nikad nisam video da je izgubio neki duel ... Ako si gledao protiv Čelsija kad je igrao štopera (ili Mančestera) mogao si videti da je dobio sve i jedan duel sa Drogbom i Runijem, a oni su izuzetno jaki igrači ... Ture takođe ima sjajan udarac, bar 10-15 golova sam video od njega koje je postigao jakim i preciznim udarcem sa velike udaljenosti ...
маскерано борбененији, агилнији, такође кориснији у офанзиви,.
Maskerano je samo borbeniji, ali ta borbenost proizilazi iz manjka tehnike, kao i kod Gatuza ... Oni manjak tehnike i fudbalske inteligencije nadoknađuju srčanošću i agilnošću i to je jedino u čemu su ispred Turea, ali pošto je Jaja daleko tehnički potkovaniji i inteligentniji igrač to mu i nije toliko potrebno ...
Ovde imaš nešto malo od Tureove ofanzive i možeš se uveriti sa kakvom lakoćom prolazi pored protivnika, koliko je brži od svih i fizički jači ... U Barsi je takođe nebrojeno puta dokazao koliko je jak u ofanzivi (pogledaj samo golove protiv Majorke i Bilbaoa) ili derbi sa Realom kad nisu mogli da mu uzmu loptu ...
сисоко, камбијасо, сена, да не кењ.м ја више, сад је ово неко моје виђење тих играча и можемо тако до сутра, мислим једноставно да туре нема тако добру офанзиву као есијен, мескерано, да му то највише недостаје, а све је то у ствари субјективно ко је за кога бољи играч.. поздрав..
Sve su to sjajni igrači, ali veruj mi da ja ovako doborg i perfektnog def. veznog nisam skoro video ... Najmanje mu nedostaje ofanzive, jer gledao sam neke utakmice gde je Ture odigrao dosta bliže protivničkom golu i neverovatno dobro je igrao ... U svakom kriterijumu za tu poziciju Ture je bolji od svih konkurenata, a kad to ukombinuješ sa Ćavijem i Iniestom sa kojima se sjajno uigrao dobiješ konstrukciju Barsine igre, a svi znamo kako je Barsa igrala ovih godina ...
Videćeš sad u Sitiju koliko je dobar ofanzivno i generalno kao igrač, jer sad neće imati majstore poput Ćavija i Inieste pored sebe pa će morati da bude agilniji ... Elem, nabavi negde tekme Obale Slonovače sa Kupa Nacija 2008 i videćeš šta je doktorat na temu def. veznog ...