Transferi u domaćem i inostranom fudbalu

PSŽ ne odustaje od Srbina

Trener PSŽ Antoan Kambure potvrđuje da još nije završio sa dovođenjem igrača. Pariskom klubu nedostaje jedan defanzivac, a na njihovoj meti već izvesno vreme se nalazi srpski internacionalac i kapiten Valensijana Milan Biševac. Problem je što čelnici kluba sa "Nunžesea" za obeštećenje bivšeg igrača Crvene zvezde traže pet miliona.

- Prelazni rok još nije završen za nas. Radimo na tome da dovedemo defanzivca, ali opšte je poznato koliko tržište fudbalera može da bude komplikovano. Budite strpljivi - rekao je Kambure za L'Equipe, a nije tajna da misli na Biševca.

A još nisu stavili nekoliko grešaka protivn Barse gde je zajjebbo golove, i jedno 4-5 iz ove sezone ...

Ti si našao dve greške za Kana, ja sam skoro 10x više za Kasiljasa, tako da se slažem da ne mogu da se porede ...

Mislio sam da je ono za Turea top glupost koju si odvalio, ali ovo se popelo na prvo mesto :worth: ...

Ovim tempom obaraćeš svoj rekord svakodnevno ...

Ili još važnije najveći je krivac što je Bajern uzeo LŠ 2001-e, i što je limitiranu Nemačku doveo do finala 2002-e ... Pošto vidim da ti je vikipedija zakazala, Kan je proglašen za najboljeg igrača SP-a 2002-e godine, pa mi objasni kako je to moglo da pođe za rukom najvećoj rupi međ golmanima ...

Ja sam više čuo da su se prepričavale njegove nadljudske odbrane nego kiksevi, i da je uvek važio za jednog od 3 najbolja golmana na svetu i to dugi niz godina ... A to dokazuju trofeji i individualne nagrade koje je pokupio ...

Hvala što si potkrepio moj prethodni post gde sam napisao da je Oli Kan imao nekoliko kikseva u karijeri ...

што ти мислиш да си најпаметнији и најстручнији? твоје виђење фудбала је превише субјективно..
да је кан био добар голман , јесте, међу бољима у своје време, али леман је тешка рупа, па он је у арсеналу бранио зато што је од алмуније ефикасније ставити чуњ пред гол.. и то што кажеш да је касиљас у рангу са шмајхелом и буфоном, тврдиш да је кан бољи од њих?
а то што да тврдиш да је туре најбољи и најкомплетнији задњи везни је у најмању руку смешно, могу ти у било ком тренутку навести 10 њих бољих од њега..

Poslednja izmena:
што ти мислиш да си најпаметнији и најстручнији? твоје виђење фудбала је превише субјективно..
Na osnove čega si zaklljučio da je subjektivno? Samo molim te, daj neki pravi razlog ...

да је кан био добар голман , јесте, међу бољима у своје време, али леман је тешка рупа, па он је у арсеналу бранио зато што је од алмуније ефикасније ставити чуњ пред гол..
Kakve veze sad Leman ima sa tim što sam poredio Kasiljasa i Kana????

и то што кажеш да је касиљас у рангу са шмајхелом и буфоном, тврдиш да је кан бољи од њих?
Iako si ovo konfuzno sročio, probaću da ti objasnim ... Kasiljas je po golmanskim kvalitetima sam vrh svetskog fudbala, svetska klasa od golmana, gledajuću reflekse, postavljanja, agilnost, fizičke karakteristike i ostale veštine koje golman treba da ima, ali Kasiljas nema harizmu kao Šmajhel ili Bufon, i nekako deluje nesigurno u odnosu na njih dvojcu ... Sušta suprotnost u odnosu na Čilaverta na primer, koji nije imao veštine kao Kasiljas ali je imao ogromnu harizmu i ogromni uticaj na celu ekipu, tj. njegovo ime je ulivalo strah napadačima i davalo mu ogromu prednost ... E takvu harizmu imaju Kan, Čilavert, Šmajhel i Bufon npr. a Kaslijas nema iako po kvalitetu ne kaska puno za njima ...

а то што да тврдиш да је туре најбољи и најкомплетнији задњи везни је у најмању руку смешно, могу ти у било ком тренутку навести 10 њих бољих од њега..
OK, nabroj mi tih 10 ali i daj razloge zašto su bolji, pošto sam ja obrazložio zašto je Jaja Ture perfektan igrač za tu poziciju i daleko najbolji def. vezni na svetu ...

@Walken па нпр. по форсирању туреа, јесте он добар, али не толико колико га ти представљаш. не прихватање мишљења других, тј сматрањем да је оно погрешно..
ти горе писао да је кан изнад буфона и шмајхела што мислим да није, да је то иста класа, да је сваки нешто посебно био у свом клубу, а сад да касиљас нема толико утицаја и да не може да дигне екипу као што су они могли или буфон може, то се слажем у потпуности, али је то по мени због тога што је постава реала сачињена од много звезда..
први есијен физички много јачи, сјајан ударац и много кориснији у офанзиви од туреа..
маскерано борбененији, агилнији, такође кориснији у офанзиви,
гатузо што би ти рекао, туре нема ту харизму, не уноси себе у утакмицу као што то ради гатузо,
сисоко, камбијасо, сена, да не кењ.м ја више, сад је ово неко моје виђење тих играча и можемо тако до сутра, мислим једноставно да туре нема тако добру офанзиву као есијен, мескерано, да му то највише недостаје, а све је то у ствари субјективно ко је за кога бољи играч.. поздрав..

@Walken па нпр. по форсирању туреа, јесте он добар, али не толико колико га ти представљаш. не прихватање мишљења других, тј сматрањем да је оно погрешно..
ти горе писао да је кан изнад буфона и шмајхела што мислим да није, да је то иста класа, да је сваки нешто посебно био у свом клубу, а сад да касиљас нема толико утицаја и да не може да дигне екипу као што су они могли или буфон може, то се слажем у потпуности, али је то по мени због тога што је постава реала сачињена од много звезда..
први есијен физички много јачи, сјајан ударац и много кориснији у офанзиви од туреа..
маскерано борбененији, агилнији, такође кориснији у офанзиви,
гатузо што би ти рекао, туре нема ту харизму, не уноси себе у утакмицу као што то ради гатузо,
сисоко, камбијасо, сена, да не кењ.м ја више, сад је ово неко моје виђење тих играча и можемо тако до сутра, мислим једноставно да туре нема тако добру офанзиву као есијен, мескерано, да му то највише недостаје, а све је то у ствари субјективно ко је за кога бољи играч.. поздрав..

Ma stipu ga, vidis da samo kenya i misli da je u svemu u pravu :bye:

Jeste dobar toliko, jer ako ono što najbolje u fudbalu znam je defanziva, i posebno pozicija def. veznog, te gledajući sve kriterijume ja sam došao do zaključka da je Ture najbolji def. vezni na svetu, i po meni najbolji posle Rajkarda u periodu od poslednjih 20-30 godina ... A tu je bilo baš vrhunskih igrača od Redonda, Kina, Davidsa, Dešampa i ostalih ...

Pa šta sa tim što ne prihvatam tuđe mišljenje i smatram da je pogrešno? Zar isto i ti tako ne radiš sa mojim mišljenjem? Pa majku mu, ovo je forum i tu treba da se razmenjuju suprotna mišljenja te da ubediš sagovornika da je tvoje ispravnije koristeći neke valjane argumente ...

ти горе писао да је кан изнад буфона и шмајхела што мислим да није,
To mislim i ja tako da to od mene nisi pročitao, jer za mene je Bufon najbolji golman ikada a Šmajhel tik do njega ... Kana sam spomenuo kao golmana sa perfektnom harizmom i i primer kako golman treba da utiče na ekipu i tok utakmice ... Uz onakve nadljudske reflekse i sjajne atletske sposobnosti, Oli je postao jedan od najboljih u istoriji ... On jeste antipatičan, ni ja ga ne volim preterano, ali da nije imao one neke glupe kikseve bio bi perfektan golman ...

а сад да касиљас нема толико утицаја и да не може да дигне екипу као што су они могли или буфон може, то се слажем у потпуности, али је то по мени због тога што је постава реала сачињена од много звезда..
Ne verujem, jer Kasiljas je branio i kad Real nije imao puno zvezda pa je opet imao dosta kikseva ...

Nema šanse da je jači od Turea koji ima 1,90 i sav u mišićima, i mislim da nikad nisam video da je izgubio neki duel ... Ako si gledao protiv Čelsija kad je igrao štopera (ili Mančestera) mogao si videti da je dobio sve i jedan duel sa Drogbom i Runijem, a oni su izuzetno jaki igrači ... Ture takođe ima sjajan udarac, bar 10-15 golova sam video od njega koje je postigao jakim i preciznim udarcem sa velike udaljenosti ...

маскерано борбененији, агилнији, такође кориснији у офанзиви,.
Maskerano je samo borbeniji, ali ta borbenost proizilazi iz manjka tehnike, kao i kod Gatuza ... Oni manjak tehnike i fudbalske inteligencije nadoknađuju srčanošću i agilnošću i to je jedino u čemu su ispred Turea, ali pošto je Jaja daleko tehnički potkovaniji i inteligentniji igrač to mu i nije toliko potrebno ...

Ovde imaš nešto malo od Tureove ofanzive i možeš se uveriti sa kakvom lakoćom prolazi pored protivnika, koliko je brži od svih i fizički jači ... U Barsi je takođe nebrojeno puta dokazao koliko je jak u ofanzivi (pogledaj samo golove protiv Majorke i Bilbaoa) ili derbi sa Realom kad nisu mogli da mu uzmu loptu ...

Sve su to sjajni igrači, ali veruj mi da ja ovako doborg i perfektnog def. veznog nisam skoro video ... Najmanje mu nedostaje ofanzive, jer gledao sam neke utakmice gde je Ture odigrao dosta bliže protivničkom golu i neverovatno dobro je igrao ... U svakom kriterijumu za tu poziciju Ture je bolji od svih konkurenata, a kad to ukombinuješ sa Ćavijem i Iniestom sa kojima se sjajno uigrao dobiješ konstrukciju Barsine igre, a svi znamo kako je Barsa igrala ovih godina ...

Videćeš sad u Sitiju koliko je dobar ofanzivno i generalno kao igrač, jer sad neće imati majstore poput Ćavija i Inieste pored sebe pa će morati da bude agilniji ... Elem, nabavi negde tekme Obale Slonovače sa Kupa Nacija 2008 i videćeš šta je doktorat na temu def. veznog ...

Poslednja izmena:
Ma stipu ga, vidis da samo kenya i misli da je u svemu u pravu :bye:
Što se tiče kenjjanja, jebbiga, da nemaš toliki apetit ne bih ja ni pravio njoke ...

I zar ti ne misliš da si u pravu kad nešto napišeš ili kažeš? Ili misliš da si u pravu (a onda si kao i ja, te nemaš pravo da to zameriš) ili napišeš nešto za šta misliš da nisi u pravu, a u tom slučaju moje oponiranje tebi je ispravno i opet sam u pravu ...

Nesto ne vidim taj klip.
Izbrisali su ga sa Youtuba, evo pogledaj ovaj dok ga ne obrišu ...

A nije stavljeno bar još deset grešaka kojih se sećam gde je debelo zajjebo i Real izgubio bodove ... Mnogo kikseva je imao pred kraj utakmice kad se lomio rezultat ...

A vec sam ti rekao, gde ces vece dve greske od eliminacione faze LS i SP, pogotovo ova U FINALU SP !!! :rtfm:
Grešio je i Kasiljas u eliminacionoj fazi, dva puta je čini mi se bio krivac za Realovo ispadanje, pa niko ne govori da je najveća rupa u zadnjih 10 godina, jer isto tako imao nekih perfektnih odbrana koje su bile ključne za trofeje, isto kao i Oliver Kan ... Samo što je Kan manje grešio ...

Što se tiče SP-a, on ih je bukvalno sam uveo u finale, bio najbolji igrač tog SP-a, tako da ne verujem da mu Švabe puno zameraju, pogotovu jer bi ionako izgubili od Ronalda i Brazila ...

Poslednja izmena:
Bufon u karijeri ima možda 2-3 greške, i nijedna nije uticala na rezultat ... Mislim da i Šmajhel ima takav učinak ali nisam siguran ...

Kazao sam da svaki golman ima gresaka vecih ili manjih, pa tako i Bufon...evo pogledaj ta 2 klipa... jedna greska na ovom klipu je bizarna i kostala ih je rezultata.. Potrazicu,mozda ima jos nesto od Bufonovih "majstorija".

Back