Tramp proglasio 'Dan oslobođenja', najavio sveobuhvatne carine na robu širom sveta

Narandžasti Ćaci :bravo:

1743755835285.png

smatram da je 30 odsto i za jednu bogatu Švajcarsku veliki problem i nije za podceniti

Trump želi da osigura da se farmaceutski proizvodi u budućnosti sve više proizvode u SAD, dok sa druge strane, Roche i Novartis, dve najveće švajcarske kompanije, su time pogođene.

finansijski sektor je dugo bio oličenje švajcarske privrede, ali nakon finansijske krize 2007/08, to je postalo manje važno. značaj njihove farmaceutske industrije može se videti iu poređenju sa drugim sektorima privrede.

zahvaljujući brzom razvoju, farmaceutski proizvodi su postali najvažnija izvozna industrija Švajcarske, ispred mašina ili satova. negde sam video, u vrednosnom smislu, farmaceutski proizvodi čine oko 40 odsto sve robe koja se izvozi iz Švajcarske ...

Наравно да не морају да ископину декларишу као концентрат ради избегавања Рудне Ренте.
Наравно да не морају да буду неплатише струје.
Али јесу.
Зашто априорно браниш те земље иако очигледно праве штету Србији?
Зато што они само користе наше непососбности. Не праве дубоке планове за нестанак српског народа, као запад, на пример. У суштини си у праву. Ми морамо од сваког да се бранимо. Али морамо да будемо сесни, да запад у сто посто случајева насупа колонизаториски и пљачкашки, а и да нас је обогаљио бомбардовањем и санкцијама, што ови ипак нису чинили. И да ће нас за разлику од Кине и Русије, опет бомбардовати ако буде нека згодна прилика, и да ће опат да прави логоре за клање српске деце, само ако му се укаже таква могућност.

Ево гледам, 1918 нам проширење дала Русија?
1918. године смо сами оружјем извојевали добар део проширења, а Русија тада није постојала. Али нас је 1914, опет напао запад, зар не. Као и све оно што се дешавало од 1941. до 1945. И то је све заједно део западног делоања. И сам Јасеновац је западно решење. Свакако није на истоку.

Tramp je obustavio sve tarife na 90 dana osim za Kinu. Došlo mu je iz dupeta u glavu, samo mu je to s Kinom tek promašaj. Taj će ga rat skupo koštati. Ako, i treba. Jeste, nažalost dosta će trpeti i američki narod, ali on je tu budalu izabrao.
Kad ono, Tramp ima 1 milion dolara a vi socijalisti Krompir (0)

Back