Tramp proglasio 'Dan oslobođenja', najavio sveobuhvatne carine na robu širom sveta

Аксиом и догма, као нека религија
Једносртавно, минимално познавање историје снајперски прецизно води до тог закључка. Наравно, у колико човек нема предрасуде, и консултује логику.

imam utisak da je Trampov tim do famoznih 74% carine an američku robu u Srbiji došao tako što je umislio da dinar realno vredi mnogo manje nego nominalno naprimer da je realna vrednost dolara oko 200 dinara...ne vidim kako drugačije da od nekoliko procenata carine sračuna da je ustvari realno 74%
Znaš kako?
Tramp je "random number generator", evo kako je došao do toga. Kao i do bilo kojeg drugog podatka. Slučajnim lupetanjem.
I okej, meni je jasno da je dečko debil, ali to da se okružio isto takvim debilima, e to je već priceless. 🤡

Наравно да не морају да ископину декларишу као концентрат ради избегавања Рудне Ренте.
Наравно да не морају да буду неплатише струје.
Али јесу.
Зашто априорно браниш те земље иако очигледно праве штету Србији?
Зато што смо моги да их натерамо да се поанашају у складу са новим законом. И то веома лако. Мада морам да признам да је за мене питање Косова,питање свих питања. И потпуно сам сестан дда сами никад нећемо можи да га ослободимо од западних окупатора.

Да је запад купио НИС по тој цени, не би рекао "није крив запад што смо ми хтели јефтино да продамо НИС", али кад исток купује НИС по тој цени, онда ти није страно да кажеш "То није ни до КИне ни до Русије, него до Србије. Мо смо тако тели. Они послују по овдашњим законима.".

Тј. да је запад купио НИС по тој цени, проклињао би га, али исток правдаш.

То се у теорији зове лицемерје.
Па погледај сам како то звучи. " Запад који је против нас током 90тих, сво време. Који је подржавао свакога ко је нападао Србе, који нам је увео санкције, на основу лажи, и који нас је бомбардовао 78 дана, такође на основу лађи и сад је окупатор на нашиј земљи, а и третира нас као колонију, овде инсталира колонијалене управнике, исувише јефтино је купио НИС". Како ти то звучи?

1743713698352.png

1743713719239.png

Па погледај сам како то звучи. " Запад који је против нас током 90тих, сво време. Који је подржавао свакога ко је нападао Србе, који нам је увео санкције, на основу лажи, и који нас је бомбардовао 78 дана, такође на основу лађи и сад је окупатор на нашиј земљи, а и третира нас као колонију, овде инсталира колонијалене управнике, исувише јефтино је купио НИС". Како ти то звучи?

Исто као да је јефтино купио НИС било ко, а не по тржишној цени.

Da se Narandzasti ista razumije u Ekonomiju ne bi 6x bankrotiro :rtfm: :hahaha::ljutko:
U sve se razume kvarcovana egoistična pacovčina bolje nego iko drugi u galaksiji, a možda i šire.

Verovatno je zbog toga popio čak 34 krivične presude zbog falsifikovanja poslovnih dokumenata u vezi sa isplatama za ućutkivanje, postao prvi američki predsednik u istoriji koji je uhapšen i osuđen za krivično delo, čak 91 krivičnu optužbu u četiri tekuća slučaja (uključujući mešanje u izbore i obelodanjivanje tajnih dokumenata), zatim 88 miliona dolara presudu za seksualno zlostavljanje i klevetu u dve građanske tužbe, pa 25 miliona dolara nagodbu zbog prevare sa "Tramp Univerzitetom", pa 2 miliona dolara kaznu zbog nezakonite upotrebe fondova Tramp Fondacije, pa 17 krivičnih presuda zbog poreskih prevara, 5 izbegavanja služenja vojnog roka tokom Vijetnamskog rata, dva "opoziva": 2019. zbog zloupotrebe vlasti i opstrukcije; 2021. zbog podsticanja napada na zgradu Kapitola, konstantan negativni rejting tokom celog mandata, dva gubitka u broju "popularnih glasova", prouzrokovao najdužu (35 dana) blokadu rada vlade u istoriji, imao 6 poslovnih bankrota vezanih za hotele i kazina, SAD imale najveći rast državnog duga pod bilo kojim predsednikom (oko 7,8 triliona dolara!), držao odnos duga prema BDP-u iznad 100% tokom celog mandata, nije plaćao porez na dohodak u nekoliko godina, prema otkrivenim poreznim prijavama (ni državni ni federalni), itd.

Zamisli glasaš za ovakvu osobu.

Back