Tradicionalni Wing Chun Kung Fu savez Srbije

U Krusevcu su 11.09.2011, odrzani polaganje i seminar za klubove iz Trstenika i Krusevca. Izuzutenu cast ucinila nam je poseta naseg straog prijatelja Gruje iz Soko Combat System-a i predsednika Saveza borilackih vestina Krusevca Lazarevic Dejana kao i prisutnog mjastora Judoa. Dogovoreni su planovi za dalju saradnju i popularizaciju ove vestine. Ujedno cestitam Bratislavu Zivkovicu, treneru savznog Tradicionalnog wing chun kung fu kluba Krusevac na polozenom 4. i 5. rangu i Ivanu Mileticu iz Trstenika na polozenom 8. rangu.

Prilozi

• 288755_2416239451692_1422515479_32927825_1017520106_o.jpg
    288755_2416239451692_1422515479_32927825_1017520106_o.jpg
    22,9 KB · Pregleda: 5
  • 288542_270317702992166_100000418159731_995039_1636987525_o.jpg
    288542_270317702992166_100000418159731_995039_1636987525_o.jpg
    38,2 KB · Pregleda: 7
  • 334889_270316806325589_100000418159731_995035_1741963127_o.jpg
    334889_270316806325589_100000418159731_995035_1741963127_o.jpg
    50,7 KB · Pregleda: 7
  • 325526_270321166325153_100000418159731_995057_1921898577_o.jpg
    325526_270321166325153_100000418159731_995057_1921898577_o.jpg
    45,6 KB · Pregleda: 7
  • 334971_270318489658754_100000418159731_995046_742454121_o.jpg
    334971_270318489658754_100000418159731_995046_742454121_o.jpg
    40,3 KB · Pregleda: 8
Poucni tekst mog prijatelja Vlade upucen kung fu vezbacima:

Svi mi koji se bavimo borilackim vestinama javno , posebno mi koji se bavimo Wing Chunom smo doziveli da nas rad kritikuju a nas licno napdaju i vredjaju . Mnogo ljudi se naslo pozvano da kometarise neciji rad i sto je jos strasnije da kometarise neciju licnost . No , pogledajmo za trenatak ko su ti ljudi kako bi mogli da utvrdimo razloge njihovog delovanja .Pre svega te osobe ne poznaju ljude koje kritikuju (precizniji izraz je besomucno vredjaju i nipodastavaju) ,nikada ih nisu videli , nikada prozborili makar i jednu rec sa njima. Dalje , kritizeri rada drugih ljudi obicno nemaju nikakva zvanicana zvanja ni rangove u vestini ili ih imaju tako sto su kupili diplome preko interneta ili debelo platili nekom Grandmasteru ili jednostavno sami sebi dodelili zvanja a znanje je na jako niskom nivou .Postavlja se pitanje zasto takvi ljudi imaju potrebu da nekoga napdaju i necije znanje i licnost vredjaju i omalovazaju? Odgovor je jednostavan - ti ljudi bi zeleli da budu isti kao oni koje napdaju ali su svesni da nemaju potencijala za tako nesto i onda iz frustracije nastaje bes iz koga nastaje patoloska mrznja prema , zapravo,nesvesnim idolima . Kompleksi su cudna stvar , teraju civeka da radi razne stvari kako bi u sopstvenim ocima postao vredniji.Samo oni sa osecajem nize vrednosti imaju stalnu potrebu da se sa nekim uporedjuju , imaju gotovo narkomasku potrebu za odobravanjem i pohvalama okruzenja kao i patolosku potrebu da sve druge stave "ispod " sebe .Covek zadovoljan sobom , zrela licnost , nema potrebe da se meri sa bilo kime i ima jasnu predstavu zasto se necim bavi , gde je njegovo mesto u tome , kakvi su ciljevi .Oni drugi , licnosti nezrele i sobom nezadovljne ne biraju aktivnosti na osnovu zrdavog razuma i licnih preferncija vec prosto "upadaju' vestine i sportove po instinktu koji im govori da je to najbolji put da se "dokazu".Kada dokazivanje propadne a mora da propadne jer sklop licnosti takvih ljudi im ne dozvoljava da ikada budu zadovoljni sobom i svojim radom nastaje frustracija i bes koji se usmerava prema onima koji "uspeli" .Zeleci a uglavnom nemajuci dovoljno kapaciteta da postignu rezultate koji bi ih po njihovm osecaju i misljelju zadovoljili , iskompoleksirani ljudi pocinju da osecaju patolosku mrznju prema onima koji su te rezultate postigli .Mrznja kao oseceanje je kumulativna i vremenom postaje sve jaca i izrazenija , posebno ako objekat mrznje i dalje uspesno radi svoj posao . Na kraju dolazi do eksplozije negativnih osecanja koja je danas lako izraziti iz sigurnosti svoga doma preko interneta ili prosto besomucnim ogovaranjem i sirenjem lazi medju poznanicima koji takodje ne poznaju objekat mrznje niti ih to tice. Jasno je da nezrele , nedorasle licnosti pune kopleksa a cesto slabo obrazovane i niskog nivoa licne kulture , etike i morala imaju potrebu da se "neprijateljima" koji im zapravo nisu neprijatelji "obracunavaju" na najprimitivnije nacine .
Sta to znaci za one koji su napadnuti ? Nicim izazvan napad na licnost(sto bi rekao Sofronije Leghorn) je zapravo potvrda kvaliteta rada i uspeha . Jesam li ja los , bez znanja i kvalifikacija samo zato sto to kaze neko ko me ne poznaje ? Naravno da ne . To samo znaci da neka osoba ima strasnih problema sa sobom a iz napred pomenutih razloga je svoje nezadovljstvo samim sobom fokusirala na mene .To znaci da ta osoba podsvesno oseca veliko postovanje prema radu i licnosti osobe koju napda a frustracija dolazi usled sopstvene onemogucenosti da se bude kao neko drugi , kao neko ko ima rezultata.
Iskreno zalim ljude koji se osecaju ovako jer to mora biti jadan zivot .Buditi se sa mrznjom , ziveti sa mrznjom , spavati sa mrznjom mora biti jako tesko .Kakav kvalitet zivota moze imati onaj ko nije zadovoljan sobom niti bilo come sto uradi ? Svaki put kad vidim da me je neko napao ja se nasmejem i kazem :"dobro je" , dok me mrze i napdaju radim dobro , ne bi valjalo da pocnu da me tapsu po ramenu to bi znacilo da sam se negde zestoko zajebao .I kao sto covek obidje psece ***** na ulici i vise ne misli o tome tako se treba ponasati i prema uvredama nepoznatih likova .

Dobar tekst, kao i obično. Hvala.

Lako je kritikovati. Teško je uraditi nešto. Ja još nisam video da neko kritikuje nečiji rad tako što kaže: "Ovo ne valja, evo snimka mog rada ja sam bolji". Ne, obično su to oni koji ni ne rade. Neka prikažu svoj rad, pa kad im takvi kao oni zasednu za grbaču sa kritikama, neka uživaju.

Dodao bih da ipak ima i onih koji ni jednu kritiku ne prihvataju i to što su možda i stvarno loši preklapaju samoubeđivanjem da su kritičari ljubomorni.

Pozdrav!

Od nedavno moj skolski drug Pera Stoilovic, koji je svoje prve kung fu korake zapoceo samnom davne 1983 u klubu Bozidra Geberseka u Pozarevcu, danas posle 28 grodina ponovo na istom mestu, prenosi svoje znanje mojim klincima. Svoj sampionski pohod nastavio je na profi mecevima u Italiji i Australiji.Bio je zajednom samnom ucesnik prvih turnira Yu kung fu lige koja se odrzavala u Zagerbu i Pozarevcu ranih 80-ih. Kanije se otisnuo u profesionalne vode i takmicio u profi kik box ligi Italije, bio je i sampion Italije. Posle Italije odlazi za Australiju gde se borio za profi prvaka sveta u jednoj od kik boks federacija. Poslednjih godina trenira Tai Boks i asistira Brucu Corlessu ( ceungov ucenik vise od 20 godina) u pripremi boraca za Tai boks i Sanda meceve. Svoj duzi boravak u Pozaevcu posvetice besplatnoj obuci mojih boraca za predstojece turnire.

Poslednja izmena:
Od nedavno moj skolski drug Pera Stoilovic, koji je svoje prve kung fu korake zapoceo samnom davne 1983 u klubu Bozidra Geberseka u Pozarevcu, danas posle 28 grodina ponovo na istom mestu, prenosi svoje znanje mojim klincima. Svoj sampionski pohod nastavio je na profi mecevima u Italiji i Australiji.Bio je zajednom samnom ucesnik prvih turnira Yu kung fu lige koja se odrzavala u Zagerbu i Pozarevcu ranih 80-ih. Kanije se otisnuo u profesionalne vode i takmicio u profi kik box ligi Italije, bio je i sampion Italije. Posle Italije odlazi za Australiju gde se borio za profi prvaka sveta u jednoj od kik boks federacija. Poslednjih godina trenira Tai Boks i asistira Brucu Corlessu ( ceungov ucenik vise od 20 godina) u pripremi boraca za Tai boks i Sanda meceve. Svoj duzi boravak u Pozaevcu posvetice besplatnoj obuci mojih boraca za predstojece turnire.

Otvorio sam prvi klip i ne svidja mi se.....

Pa cemu to da ih uci kako se drzi bokserski gard i kako se ispucava bokserski direkt??? Ja sam trenirao i boks i ovo je boks trening....
Sta sad kao ih uci malo da se pripreme za takmicenje (realnost) i sada vise wing chun nema primenu?

Ovo me sve podseca na tradicionalni karate ki kate koji se vezbaju do besvesti a kada dodje realnost - kontaktno takmicenje-borbe, karatisti se spremaju 2-3 meseca uceci neke sasvim nove poteze slicne kik boxu i nabijaju kondiciju i snagu i to je to...A kada prodje takmicenje vracaju se katama i nekim neupotrebljivim potezima!

Cemu sve to Mikicu? Ovaj tvoj prijatelj je pametan sto je otisao na kick box....

Eno i Koviljac odkad ne radi sa Ceungom cujem tj citam ovde na forumu "otvorenje za unapredjenje wing chuna" i primenu i nekih drugih poteza iz drugih bor.vestina! A eto sad to radis i ti!
Sve, sve, ali na kraju ipak sve to ispadne da je KICK BOX! PA cekajte zasto onda svi odmah ne krenu da treniraju boks, kik box i to je to.....Ovi sto vole MMA neka se upisu i na rvanje i BJJ i to je to...

Cemu sad Wing Chun, kada na kraju mora kik boxer da ih uci kako da se bore? Opet pitam, zar nije wing Chun dovoljan i nadmocan od ostalih bor.vestina kako se reklamirate ovde (neki) ?
Svi reklamirate WC kao izuzetno upotrebljivu realnu bor.vestinu koja u nakracem vremenskom roku prirprema coveka za samoodbranu......

A sve se na kraju svede na KICK BOX.....

Cak i ove klipove koje stavljate ovde na forum , kada je u pitanju malo slobodniji sparing itd VIDI SE KIK BOX U 90% SLUCAJA I WING CHUN MOZDA JEDVA 10% ......

Evo i ono sto je Koviljac stavljao meni je ono cisti kik box , i grad i kretanje i sve zivo, nema ni V od Wing Chuna!
Gde je tu TRADICIONALNO drzanje sa uvucenim kolenima, gde su blokovi gde je TRADICIONALNI GARD, KRETNJA?

Nema nista! Jedno prikazujete na instrukcionim klipovima kada vas napada kolega iz kluba veoma sporo a cim je slobodan sparing to se pretvori u neki neartikulisani amaterski kik boks!....

Tako isto i kada izadjete na takmicenja - ispadnete kao neki kik bokseri a ne znate kik boks jer ga ne trenirate i nemate "zive treninge" tj sparinge sa 50% snage od stvarnog meca, ne izlazite sa treninga krvavi sa modricama, otocima i sl, i onda ste veoma lak plen za kik boksere i boksere koji sve to rade!

NA ovakav nacin samo prikazujete indirektno koliko je Wing Chun slab i neupotrebljiv!

====================================================================

Ovaj post nije upucen tebi samo nego mnogima! Ne mrzim WC, sta vise volim ga i zao mi je sto ne moze da se dokaze pa NAM ili VAM se svi realni borci smeju (Kik box, Boks, MMA, dzudo, rvanje BJJ, MUj TAj!) .....

Voleo bih da vidim u realnoj tuci primenu Wing Chuna sa tradicionalnim pokretima, DA BUDE NESTO KAO U FILMU IP MAN, ALI DA JE TO REALNO I OZBILJNO TAKO ODRADJENO NA ULICI A NE DA JE TO SAMO FILMSI ODRADJEN, IZREZIRAN DEO SA UNAPRED NAUCENIM POKRETIMA , A PROTIVNIK VAM JE DOBAR DRUGAR KOJI NE ZELI DA VAS POVREDI!

BAs ne volim, kada Wing Chun koketira sa ostalim bor.vestinama..... To samo dokazuje da ON SAM NIJE DOVOLJAN, I DA NIJE UPOTREBLJIV, PRVI JE TO UVIDEO BRUS LI, PA JE SVE ZIVO IZ NJEGA POVADIO I DODAO NOVO I NAPRAVIO JEET KUNE DO, A ZADNJI SU TO URADILI OVI IZ MMA....Ups, izvinjavam se, oni uopste nisu ni uvrstili Wing Chun u MMA, sto znaci da u njemu nisu nasli ama bas nista upotrebljivo za realnu borbu u kavezu!

Jos jednom nemojte sada da pocnete odbranu napadima tipa - Krivo ti je, ljubomoran si na nas itd, lepo nam ide pa si zavidan itd....Mozda vam lepo ide , ali samo ekonomski jer zgrcete pare, pravite biznis i sirite biznis...Ali realno na ucili, koliko ste puta bili u borbi? Koliko puta ste primenili Wing Chun i odbranili se? Od boksera, od kikboxera, mma borca, rvaca, prgavog coveka od 100kg itd?

jednostavno zao mi je sto se Wing Chun nije izborio za svoje mesto u svetu bor.vestina, i sto ga niko ne shvata ozbiljno od iskusnijih boraca koji su se REALNO DOKAZALI !

KAda cemo da vidimo u MMA ringu jednog "Tajsona" od 100kg i jednog "Ip mana" koji se brani od "Tajsona" sa tan saom, pak saom bon saom i sl, i na kraju onim vezanim udarcima ga nokautira i "Tajson" od 100kg pada i ne ustaje? Ja mislim nikad!

Ako gresim, molim vas postavite youtube klip, i bas cete me obradovati....(ali ne one klipove gde neki isfeminizirani deckic boks amater koji trenira 3 meseca bude isprebijan od nekog lika 10 puta jaceg koji trenira wing chun 15 godina)

Poslednja izmena:
U pravu si druze, evo postavih jos jedan klip. Nema nista od wing chuna na turnirima, neces naci nigde ni jedan klip sa turnira gde je primenjen wing chun. Vestina je jedno, sport drugo, to svi znamo. Kod mene se i dalje radi wing chun, samo ko zeli na takmicenje mora da se prilagodi pravilima i rukavicama, a za to je tai boks, kik boks ipak najbolji. nista ne brini, radicemo i dalje wing chun, a za decu koja hoceda se takmice bice samo dodatni program ovog tipa.

U pravu si druze, evo postavih jos jedan klip. Nema nista od wing chuna na turnirima, neces naci nigde ni jedan klip sa turnira gde je primenjen wing chun. Vestina je jedno, sport drugo, to svi znamo. Kod mene se i dalje radi wing chun, samo ko zeli na takmicenje mora da se prilagodi pravilima i rukavicama, a za to je tai boks, kik boks ipak najbolji. nista ne brini, radicemo i dalje wing chun, a za decu koja hoceda se takmice bice samo dodatni program ovog tipa.

e PA DOBRO, BAS MI JE DRAGO ONDA....Voleo bih kada bi bar neko u Srbiji ostao dosledan wing chunu do kraja onakav kakav je....neka to i ne bude najbolji sistem odbrane, ali pak neka se ocuva kao neki vid kulturnog nasledja Kine ili tako nesto....

NA kraju krajeva, zasto bi nesto moralo da se trenira da bi se dokazivalo na ulici ili u ringu?
Da li nesto moze da se trenira tip akao ples, ili bodibilding ili tako nesto....Kao vid umetnosti kroz neke pokrete... Kao kate u Karateu.....
A i sta je sa ljudima koji ne smeju da se tuku na ulicama jer im tako nalaze njihov posao....

p.s. Odgledao sam neke klipove koje si postavio i vidi se da je onaj covek pro, ali me je neverovatno iziritiralo ono cerekanje devojke i onog mladica koji sa njom prica pa se stalno kamera mrda gore dole, levo , desno....I ne snimaju se ljudi koji rade i trener koji pokazuje za dzabe nego neke njene gluposti i cuje se njeno cerekanje....
Meni je to krajnji vid nepostovanja jednog coveka koji je dosao da besplatno nekom prenese svoje znanje.....Mogla se bar udostojiti i ispostovati coveka tako sto ce snimati ne mrdajuci kameru i ne cerekajuci se bezveze.... Ostalo sve je super...

e PA DOBRO, BAS MI JE DRAGO ONDA....Voleo bih kada bi bar neko u Srbiji ostao dosledan wing chunu do kraja onakav kakav je....neka to i ne bude najbolji sistem odbrane, ali pak neka se ocuva kao neki vid kulturnog nasledja Kine ili tako nesto....

Slazem se u potpunosti trudicemo se da tako i ostane, vec imam dobre naslednike kako u mom tako i u ostalim saveznim klubovima, ne brinem se za buducnost vestine, mogu lagano u penziju.

NA kraju krajeva, zasto bi nesto moralo da se trenira da bi se dokazivalo na ulici ili u ringu?
Da li nesto moze da se trenira tip akao ples, ili bodibilding ili tako nesto....Kao vid umetnosti kroz neke pokrete... Kao kate u Karateu.....
A i sta je sa ljudima koji ne smeju da se tuku na ulicama jer im tako nalaze njihov posao....

Slazem se takodje, ja sam dao slobodu ucenicima da se odluce ko hoce da trenira za sebe, za zdravlje, za rekreaciju, kao vestinu, za takmicenje, svako ima slobodu izbora. Sada mogu da ponudim takav nacin rada jer imam dosta iskusnih asistenata. Svako pronadje sebe u necemu. Slazem se i da ne treba mesati vestinu i sport, ja sam trenirao tradicionalno i tako i prenosim. Medjutim bilo je to neko davno vreme, danas klinci, roditelji zele takmicenja. U krajnju ruku opstina, grad ne daje nikakvu pomoc ako nema takmicenja, sponzori takodje. Bez medalja nece ni novine da pisu o tebi. To je nuzno zlo danasnjice. Ni meni se ne svidja ali moram bar delimicno da se prilagodim vremenu. Srecom ovaj moj drug je stari wing chunovac pa moze da kombinuje wing chun tehnike u sparingu, videces u narednim klipovima bar deo toga.

p.s. Odgledao sam neke klipove koje si postavio i vidi se da je onaj covek pro, ali me je neverovatno iziritiralo ono cerekanje devojke i onog mladica koji sa njom prica pa se stalno kamera mrda gore dole, levo , desno....I ne snimaju se ljudi koji rade i trener koji pokazuje za dzabe nego neke njene gluposti i cuje se njeno cerekanje....
Meni je to krajnji vid nepostovanja jednog coveka koji je dosao da besplatno nekom prenese svoje znanje.....Mogla se bar udostojiti i ispostovati coveka tako sto ce snimati ne mrdajuci kameru i ne cerekajuci se bezveze.... Ostalo sve je super...

Hvala na pohvalama, covek je zaista profesionalac ovo su samo pocetnicke stvari, bice uskoro naprednijh i boljih stvari. Slazem se za snimak, ja sam se nervirao vise od tebe, veruj mi kada sam video. Malo je falilo da ne objavim, uzasno ponasanje, ali ipak su oni amateri, ne mogu na sve da mislim, ja sam vodio drugi deo treninga i zaboravih da im kazem da se uozbilje. Snimali su ucenici spontano, ovo mi je za nauk. Bice bolje. Ipak bi bila steta da se ne objavi uprkos svemu.
Majstor kome je moj drug asistirao i sa kim je spremao borce u Australiji.

Poslednja izmena:
Seminar Kapap u Velikom Gradistu, Major Avi Nardija, 28.10 - 30.10. 20111

Program seminara: Upoznavanje sa kapapom, odbrana od pistolja, noza, palice, bodigard kurs i ako bude dovoljno zainteresovanih situaciono pucanje na otvorenom strelistu.

Postoji mogucnost javnog prkaza kapapa od starne Majora Avi Nardija i svih ucesnika seminara koji bi prikazali svoju vestinu u gradskoj hali uz prisustvo TV ekipa, novinara i publike. Spcijalni gost bice Major Avi.

U okviru seminara bice ponudjena mogucnost ekskurzija, obilazak Viminacijuma, Golubacke tvrdjave, Lepenskog Vira i krstarenje brodom-restoranom.

Informacije na e-mail: wingchun1@gmail.com

Poslednja izmena:
Nova Internacionalna wing chun asocijacija, koja prima sve stilove wing chuna i ving tsuna. Polaganja i seminare Ving Tsun linije ce voditi Mjastor Ivan Stefanovic.

Wing Chun Internacional" is world wide organisation founded by GM David Cheung , Master Bob Gabersek , Master Mikic Dejan and Master Dusan Radojkovic.We have branches in Australia , Thailand, Taiwan, and several Europan countries including Serbia, Sweden, France ,Macedonia, Austria and Slovakia . We promote Wing Chun Kung fu regardless of lineage and style , self-discipline, motivation, determination and commitment. Many people manage to conquer fear, neutralise stress, acquire physical and intellectual harmony by practicing art of Wing Chun. We administer a safe and relaxed learning environment irrespective of age, gender, size and level of fitness.

Our main goal in training is to increase someones potetial and ability to protect himselfe with explosive techniques during hand to hand confrontation in a no-nonsense realistic manner.

Prilozi

• Copy of Diploma International blanko za stampu.jpg
    Copy of Diploma International blanko za stampu.jpg
    77,9 KB · Pregleda: 10
Poslednja izmena:
Tamo gde nema znanja ni rezultata ima mrznje, zavisti , pljuvanja i bezrazloznih napada.
Da podsetim : TWCKF FEDERACIJA SRBIJE je clan vise organizacija koje okupljaju najveca imena borilackih vestina danas u Srbiji i na Balkanu .
Ucestvovali smo na velikom broju kampova , seminara i prezentacija borilackih vestina koje imaju multistiski karakter jer seminare i kampove koji su organizovani iskljucivo za clanove TWCKF FEDERACIJE SRBIJE ne racunamo u uspeh , to su redovne aktivnosti federacije .
Sirimo vestinu i izvan granica Srbije
NAJVAZNIJE ; ambasada NR KINE je izabrala nas savez kao jedini koji zaista predstavlja kineske vestine na tlu Srbije i sponzorisala odlazak pripadnika saveza na usavrsavanje u Kinu .Mislim da samo ovaa cinjenica dovoljn o govori o kvalitetu i znanju jer nema veceg priznanja od priznanja drzave na cijem je tlu nastala vestina kojom se bavimo
Da pomenem da je na proslim Wushu igrama licno Kineski ambasador urucio nagrade Majstorima Mikicu I Radojkovicu za 30 . godina rada na promociji kineskih borilackih vestina
O mom prvom treneru su pisale novine na Tajvanu sa tirazom od preko 700 000 primeraka i tako promoviale Srpski Kung fu i nasu organizaciju , isti clanak je izasao i na naslovnoj stranici kineskog Yahoo-a sa preko 2 000 000 pregleda u roku nekoliko casova a da ne govorim da moj prvi trener uci kineze Wing Chun-u .
Uskoro izlazi knjiga o istoriji kineskih borlackih vestina u izdanju TWCKF FEDERACIJE SRBIJE a u pripremi su jos dve knjige koje se bave Wing Chunom.
Clanovi TWCKF FEDERACIJE SRBIJE postaju i pripadnici drugih stilova Wing Chuna i\ne samo iz Srbije vec iz inostranstva i normano je da prosirimo organzaciju , povezemo sve ljude koji su zainteresovani i radimo na promociji vestine na jednom sirem nivou , stilski raznolikom gde ce svako moci da izabere stil i majstora koga ce pratiti a svi ce imati mogucnost da razmene iskustva i podele znanje.
To je u najgrubljim crtama ono sto mi radimo a sta rade drugi sem pljuvanja, laganja , varanja i praznog selfmarketinga ostaje da se vidi jer zaista nema nicega sem praznih prica samohvaljenja i napdanja drugih bez ikakvog razloga.

Prosto ne razumem zasto bi neko imao potrebe da vredja i napada druge bez ikakvog razloga? Ne razumem odakle tolika mrznja i zavist ? Kome je TWCKF Federacija Srbije ucinila bilo sta lose ? Mi jednostavno radimo najbolje sto mozemo, imamo i rezultate koji su ocigledni , ne bavimo se drugima i njihovim radom , posebno ne vredjamo i ne omalovazavamo bilo koga tako da nevidim ni jedan drugi razlog sem zavisti i bezrazlozne mrznje za napdade na nas kao organzaciju i pojedince. I naravno da je uvredljiv post prijavljen jer nema razloga da uvreda anonimong pljuvaca ostane na temi.Sta bismo dokazali da smo uvredljiv post ostavili ? Nista? I zasto bismo dozvolili da uvreda ostane ? Tema je jasna ,bavi se radom TWCKF Federacije Srbije i sve neadkvatne postove cemo prijaviti . Nas ne zanimaju licna osecenja neostvarnih licnosti koje imaju zelju da se dokazuju pljuvanjem i omalovazavanjem drugih niti zelimo da sa takvima raspravljamo posebno ne sa ljudima cija je argumentacija na nivou deteta nizih razreda osnovne skole , niti je takvima mesto na ovoj temi a nije im mesto ni u organizaciji .Takvi imaju poseban PDF na forumu pod imenom "Psihologija" i verujem da tamo mogu naci strucnjake koji ce im rado izaci u susret kako bi se resili negativnih i neutemeljenih u stvarnosti osecanja .

Moja argumentacija u postu koji ste tužakali je bila dovoljno ne-dečija da ste je ste brže bolje rešili. Veruj mi da nemam potrebu da vređam i napadam. Ovo jeste tema o TWCKF i ja sam se baš te teme i držao, ko god kaže da sam pisao off-topic laže.

Sve ovo što si ti sada ispisao su uvrede za mene baš zbog nemogućnosti da argumentovano odgovoriš na ono što sam ispisao. Ono ste tužakali da se briše, a sad me još i vređaš.

Ne želiš ni da vidiš komentare ljudi uz reputacionu moć koju su mi podizali. Nisu hteli da ih napišu ovde javno pa ću ih ja ispoštovati i neću to da širim. A ima dosta ljudi koji se slažu.

I Mikićev odgovor koji je obrisan je bilo čisto vređanje. Argumenata 0. Zašto? Zato što sam u pravu, i brisao on do preksutra, nakucao još 60 strana samoreklamiranja ovde, ljudi to znaju.

Mrznja i zavist fovore iz tebe i nista vise. Pre svega sta se tebe tice sta savez radi ? Ko si ti uopste ? Koji su tvoji rezultati u bilo cemu ?Imas li kakav rang u nekoj vestini , nekakvo postignuce ?Ne razumem sta uposte hoces ? Ako si hteo da pljujes , eto uradio si to , mi smo primili k znanju i sad mozes lepo da odes.Ili jos nije dosta pa moras jos da opljunes?Ako se vec bavis nama na ovaj nacin i imas zamreki na nas rad , mada ne razumem zasto neko ko nije nas clan ima da se bavi nama i nasim radom, onda nam ponudi svoje kvalifikacije da znamo sa kog stanovista pricas i da znamo sa kim pricamo.Ovako imamo samo izliv negativnih emocija i nista vise. Jel to smeta dolazak Avi Nardie ? Rekao bih da je nesto tako u pitanju ... 60 stranica prikazanog rada i rezultata jesu najbolji marketnig koji neka organizacija moze da ima . Samo rad i rezultati . U svako slucaju ovde prekidamo komunikaciju dok nam ne razjasnis svoje kompetenice u borilackim vetstinama i ne ponudis makar 1 procenat rezultata koje TWCKF Federacija Srbije ima jer ovako neikako ne mozemo da te smatramo ozbiljn im sagovrnikom vec iskljucivo anonimnim pljuvacem koji je ljubomoran na nas rad i uspehe .
Sve najbolje ...

Ko sam ja? Evo na primer ja sam publika kojoj servirate neku vest. Kao publika imam pravo na mišljenje. Ovo je javni forum, sa pravilima da se na nekoj temi govori o toj temi. Ja sam to poštovao, a vi ste izdejstvovali brisanje da zaštitite svoje muljanje.

Nastavio si tipičnim putem bez argumentacije, prelazak na diskreditaciju sagovornika. Ništa meni ne smeta osim što je moja poruka koja je istinita obrisana. Gospodina kojeg pominješ ja nisam pominjao, svaka njemu čast. Sredite brisanje preko veze, pošto sam se držao teme drugačije je ne bi ni obrisali, pa onda podvaljujete da sam rekao nešto što nisam. Takva vam je i federacija. Upali ste u zatvoren krug muljanja i laganja.

Možemo da nastavimo priču ako dozvolite da ono što sam napisao ovde stoji ponovo. A da istužakate brisanje, zatvorite istinu u mrtvački sanduk pa sad da se prepirem sa vama da zajedno zakucavamo eksere u poklopac sanduka, neće moći.

znaci na ovaj deo foruma mogu da se jave

1. samo clanovi federacije,
2. eventualno oni koji to nisu ali pod uslovom da se kriticki ne osvrcu na nesto sto im se cini nelogicnim,
uz predhodni uslov
3. da se predstave imenom, prezimenom, adresom, krvnom grupom...
jel treba i urino-kulturu da uradimo da bi bili adekvatni sagovornici nekoj devojcici koja se predstavlja kao "wing chun vrsac"

nisam bas siguran da je insistiranje na ovakvim uslovima bas po pravilima ovog foruma,
ali dok se ne desi da i ova poruka nestane svemocnom gumicom za brisanje velikih magova tradicionalnog wing chuna
zelim da pruzim podrsku i da se slozim sa onim sto je "starac vujadin" napisao.
dokaz da je u pravu je to sto ste obrisali njegovu poruku a sve svoje korigovali tako da nema ni traga o onome sto je "starac vujadin" konstatovao
stotine stranica o "tradicionalnom", desetine video snimaka, hvalospevi i na kraju....ajmo mi na nesto bolje ovo sto mi radimo je "vestina" , oni tamo su borci,
ali evo imamo i mi ljude koji ce vas na treninzima "tradicionalnog wing chuna" uciti boksu, kik boksu, rvanju...
ccccc autogol u zadnjoj minuti produzetka.
ako sam ne verujes u ono sto radis kako ce tek druge da ubedis da te slede....

kako god, srecno vam bilo

znaci na ovaj deo foruma mogu da se jave

1. samo clanovi federacije,
2. eventualno oni koji to nisu ali pod uslovom da se kriticki ne osvrcu na nesto sto im se cini nelogicnim,
uz predhodni uslov
3. da se predstave imenom, prezimenom, adresom, krvnom grupom...
jel treba i urino-kulturu da uradimo da bi bili adekvatni sagovornici nekoj devojcici koja se predstavlja kao "wing chun vrsac"

Са овим не могу да се сложим. Форум ја јаван и свако ко се понаша пристојно може да изнесе своје мишљење.

ali dok se ne desi da i ova poruka nestane svemocnom gumicom za brisanje velikih magova tradicionalnog wing chuna
zelim da pruzim podrsku i da se slozim sa onim sto je "starac vujadin" napisao.
dokaz da je u pravu je to sto ste obrisali njegovu poruku a sve svoje korigovali tako da nema ni traga o onome sto je "starac vujadin" konstatovao

Порука неће нестати.

stotine stranica o "tradicionalnom", desetine video snimaka, hvalospevi i na kraju....ajmo mi na nesto bolje ovo sto mi radimo je "vestina" , oni tamo su borci,
ali evo imamo i mi ljude koji ce vas na treninzima "tradicionalnog wing chuna" uciti boksu, kik boksu, rvanju...

Е видиш, овде је проблем. Већ сам нешто написао о томе. Дошло је до експанзије борилачких спортова а самим тим и до поплаве разних инструктора и мајстора ове или оне вештине. Ок, све пет.
Мени мало није нормално да ме џудиста учи боксу или било којој ударачкој техници.
Тако на пример имамо клубове који тренирају више вештина јер знају да ће то да привуче клинце ( БЈЈ и ММА, граплинг- ММА и свашта нешто)
А да питамо те људе имају ли они дозволе за то? Надам се да ће ова држава донети закон и увести ред кога на жалост сада нема.

п.с. Причам генерално, не прозивам никог а ако се неко пронашао то већ није мој проблем.

Back