wing chun vrsac
Početnik
- Poruka
- 44
Cestitke , najbolji smo .Pozdrav iz Vrsca
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I ovo je tacno kritiku treba znati i primiti a ne odma osuditi kriticara. Mozda je neko dobar poznavalac a ne zeli da se snima.Dodao bih da ipak ima i onih koji ni jednu kritiku ne prihvataju i to što su možda i stvarno loši preklapaju samoubeđivanjem da su kritičari ljubomorni.
Pozdrav!
Od nedavno moj skolski drug Pera Stoilovic, koji je svoje prve kung fu korake zapoceo samnom davne 1983 u klubu Bozidra Geberseka u Pozarevcu, danas posle 28 grodina ponovo na istom mestu, prenosi svoje znanje mojim klincima. Svoj sampionski pohod nastavio je na profi mecevima u Italiji i Australiji.Bio je zajednom samnom ucesnik prvih turnira Yu kung fu lige koja se odrzavala u Zagerbu i Pozarevcu ranih 80-ih. Kanije se otisnuo u profesionalne vode i takmicio u profi kik box ligi Italije, bio je i sampion Italije. Posle Italije odlazi za Australiju gde se borio za profi prvaka sveta u jednoj od kik boks federacija. Poslednjih godina trenira Tai Boks i asistira Brucu Corlessu ( ceungov ucenik vise od 20 godina) u pripremi boraca za Tai boks i Sanda meceve. Svoj duzi boravak u Pozaevcu posvetice besplatnoj obuci mojih boraca za predstojece turnire.
U pravu si druze, evo postavih jos jedan klip. Nema nista od wing chuna na turnirima, neces naci nigde ni jedan klip sa turnira gde je primenjen wing chun. Vestina je jedno, sport drugo, to svi znamo. Kod mene se i dalje radi wing chun, samo ko zeli na takmicenje mora da se prilagodi pravilima i rukavicama, a za to je tai boks, kik boks ipak najbolji. nista ne brini, radicemo i dalje wing chun, a za decu koja hoceda se takmice bice samo dodatni program ovog tipa.
e PA DOBRO, BAS MI JE DRAGO ONDA....Voleo bih kada bi bar neko u Srbiji ostao dosledan wing chunu do kraja onakav kakav je....neka to i ne bude najbolji sistem odbrane, ali pak neka se ocuva kao neki vid kulturnog nasledja Kine ili tako nesto....
Slazem se u potpunosti trudicemo se da tako i ostane, vec imam dobre naslednike kako u mom tako i u ostalim saveznim klubovima, ne brinem se za buducnost vestine, mogu lagano u penziju.
NA kraju krajeva, zasto bi nesto moralo da se trenira da bi se dokazivalo na ulici ili u ringu?
Da li nesto moze da se trenira tip akao ples, ili bodibilding ili tako nesto....Kao vid umetnosti kroz neke pokrete... Kao kate u Karateu.....
A i sta je sa ljudima koji ne smeju da se tuku na ulicama jer im tako nalaze njihov posao....
Slazem se takodje, ja sam dao slobodu ucenicima da se odluce ko hoce da trenira za sebe, za zdravlje, za rekreaciju, kao vestinu, za takmicenje, svako ima slobodu izbora. Sada mogu da ponudim takav nacin rada jer imam dosta iskusnih asistenata. Svako pronadje sebe u necemu. Slazem se i da ne treba mesati vestinu i sport, ja sam trenirao tradicionalno i tako i prenosim. Medjutim bilo je to neko davno vreme, danas klinci, roditelji zele takmicenja. U krajnju ruku opstina, grad ne daje nikakvu pomoc ako nema takmicenja, sponzori takodje. Bez medalja nece ni novine da pisu o tebi. To je nuzno zlo danasnjice. Ni meni se ne svidja ali moram bar delimicno da se prilagodim vremenu. Srecom ovaj moj drug je stari wing chunovac pa moze da kombinuje wing chun tehnike u sparingu, videces u narednim klipovima bar deo toga.
p.s. Odgledao sam neke klipove koje si postavio i vidi se da je onaj covek pro, ali me je neverovatno iziritiralo ono cerekanje devojke i onog mladica koji sa njom prica pa se stalno kamera mrda gore dole, levo , desno....I ne snimaju se ljudi koji rade i trener koji pokazuje za dzabe nego neke njene gluposti i cuje se njeno cerekanje....
Meni je to krajnji vid nepostovanja jednog coveka koji je dosao da besplatno nekom prenese svoje znanje.....Mogla se bar udostojiti i ispostovati coveka tako sto ce snimati ne mrdajuci kameru i ne cerekajuci se bezveze.... Ostalo sve je super...
znaci na ovaj deo foruma mogu da se jave
1. samo clanovi federacije,
2. eventualno oni koji to nisu ali pod uslovom da se kriticki ne osvrcu na nesto sto im se cini nelogicnim,
uz predhodni uslov
3. da se predstave imenom, prezimenom, adresom, krvnom grupom...
jel treba i urino-kulturu da uradimo da bi bili adekvatni sagovornici nekoj devojcici koja se predstavlja kao "wing chun vrsac"
ali dok se ne desi da i ova poruka nestane svemocnom gumicom za brisanje velikih magova tradicionalnog wing chuna
zelim da pruzim podrsku i da se slozim sa onim sto je "starac vujadin" napisao.
dokaz da je u pravu je to sto ste obrisali njegovu poruku a sve svoje korigovali tako da nema ni traga o onome sto je "starac vujadin" konstatovao
stotine stranica o "tradicionalnom", desetine video snimaka, hvalospevi i na kraju....ajmo mi na nesto bolje ovo sto mi radimo je "vestina" , oni tamo su borci,
ali evo imamo i mi ljude koji ce vas na treninzima "tradicionalnog wing chuna" uciti boksu, kik boksu, rvanju...