ДраганЖ
Domaćin
- Poruka
- 3.382
Ma, to je sve nešto ispobrkano. A ispobrkano je zato što nema praktičnog iskustva (koje je jasno i jednostavno). • Ti si bio pitao gde to može da se trenira, za razliku od "teorije" (kako si ti percipirao moj razgovor sa drugim drugarom), i ja sam ti rekao. -- A ti još nisi otišao da treniraš, nego si nastavio da pričaš. (-: Bez prakse, od priče "nema 'leba", i svima bez praktičnog iskustva, takva priča izgleda samo kao "teorija".
I što se tiče "технике са опуштеном руком", to ja nisam pominjao, jer to nije "opuštena ruka" već ekstenzirana, i to se uči na treningu (kako se radi ekstenzija). Video može da pomogne samo nekom ko je već upućen u trening.
Да, поставио сам питање где може да се тренира, утврдио у којим терминим су тренинзи и на којим локацијама бар кад је у питању клуб који си навео али сам такође питао и да ли постоји још неки клуб у Београду обзиром да се термини тренинга у Мусашију поклапају са терминима у којима сам заузет на неком другом типу тренинга.
Такође нико није ни рекао да си ти поставио клип са демонстрацијом "несаломиве руке" пошто је то урадио "igiboy" ...
Друга ствар је да ли се теби или било ком другом свиђа моје запажање да је наведени пример неодговарајућ као одговор на моју молбу да се прикаже неки пример коришћења Кија у оквиру Киаикидоа. Разлоге зашто сматрам да приказана демонстрација нема везе са "кретањем енергије" сам већ навео а за оне који не разумеју нека послушају објашњење вежбе које иде уз демонстацију. Слажем се да за такву демонстрацију треба бити свестан свог тела али то ипак нема везе са управљањем енергијом.
Рецимо да би просечан човек са просечном физичком спремом могао да изведе исту вежбу не треба више од пар сати вежбања (наравно да се ту не подразумева увежбавање већ просто да уз вербалну помоћ са стране изведе исту вежбу тј да му партнер не може савити руку на начин као што је то покушано у видео клипу)...