Tour de Fruška

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
217.243

"Tour de Fruška" danas i sutra Vrdniku: Tri nove staze i 1.700 takmičara iz regiona i drugih zemalja​


Sportsko-rekreativna manifestacija "Tur de Fruška" počela je danas u Vrdniku.

Biciklisticka_trka_pixabay.jpg


Manifestacija se održava treću godinu zaredom pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, Grada Novog Sada, Opštine Irig, Nacionalnog parka "Fruška gora" i sponzora.

Potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić zahvalila se ogranizatorima na još jednom uspešno priređenom sportsko-rekreativnom događaju, a takmičarima, koji su došli iz svih delova Srbije, kao i iz regiona i drugih evropskih zemalja, poželela mnogo uspeha u predstojećim trkama.

Direktor manifestacije "Tour de Fruška" Ivan Arpaš predstavio je ranije ovogodišnji program i istakao da je do sada prijavljeno preko 1.700 takmičara, što je 30 do 40 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Prvog dana manifestacije održane su trejl i dečje trke, dok je u nedelju na programu MTB maraton sa običnim i električnim biciklima – najmasovniji MTB maraton u Srbiji i na Balkanu.

"Ove godine smo napravili tri nove staze - dužine sedam, 15 i 21 kilometar. Za decu imamo poligon spretnosti, trke sa guralicama i trejl trke. Drugog dana će biti MTB maraton sa običnim i električnim biciklima - najmasovniji MTB maraton u Srbiji i na Balkanu", rekao je Arpaš.

Ove godine je, po prvi put u našoj zemlji, organizovana i ploging trka, koja pored takmičarskog ima i ekološki karakter.

Fruškom gorom je od početka održavanja manifestacije prodefilovalo više od pet hiljada biciklista, a ona pored promocije sporta, upošljava i veliki deo lokalne privrede.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...00-takmicara-iz-regiona-i-drugih-zemalja.html

E pa super, baš lepa manifestacija. Nego, vozite li vi bicikl?
 

Back
Top