Totalna eskalacija na Bliskom istoku! Hezbolah lansirao 140 raketa na Izrael, odmah stigla brutalna osveta: "Napadnut je Bejrut, ima mrtvih!" (video)

Sad je i zvanično:

Бомбашки напади пејџерима у Либану су ратни злочин, изјавио је високи комесар УН за људска права Фолкер Тирк.

sve sto izrael napravi je ratni zlocin. postojanje izraela je ratni zlocin...postojanje jevreja je ratni zlocin :rotf:

Nije ni meni jasno šta žele postići? Nema pobjede bez sveopšte eskalacije.
Kompromis bi bio neko rješenje ali izgleda oni na njega ne pomišljaju. Neko ih loži kao i Ukrajince.
Kompromisi kompromitiraju...Sa muslimanima nema kompromisa,jer je njihov cilj unistenje Izraela

sve sto izrael napravi je ratni zlocin. postojanje izraela je ratni zlocin...postojanje jevreja je ratni zlocin :rotf:
Израел: шта је ваш циљ?
Џихадисти: побићемо вас
Израел: бранићемо се.
Џихадисти: немој да вам падне на памет, иначе...
Израел: шта?
Џихадисти: иначе ћемо вас побити

Those specially protected objects, e.g., dams, dikes, and hospitals, may not be used by those who control them for military action and should therefore never become military objectives. If they are however used for military purposes, even they can under restricted circumstances become military objectives. (Cf., e.g., Art. 56 (2) of Protocol I and Art. 19 of Convention IV.)

Those specially protected objects, e.g., dams, dikes, and hospitals, may not be used by those who control them for military action and should therefore never become military objectives. If they are however used for military purposes, even they can under restricted circumstances become military objectives. (Cf., e.g., Art. 56 (2) of Protocol I and Art. 19 of Convention IV.)
Znaš li šta znači "military purposes"? Vojna upotreba.
Kako se to civilna zgrada koristila u vojnu upotrebu? Kako supermarketi i prodavnice?

Hoćeš link da je UN okarakterisao kao ratni zločin diverziju Izraela?
UN ima 56 drzava u muslimanskoj zajednici, koji svaki dan predloze novu rezoluciju protiv Izraela. Onda dolaze africke drzave, koje ce glasati za muslimansku rezoluciju, jer su marksisticki potkovani, i cim imas vise od polovine glasova u Generalnoj Skupstini, rezolucija ce proci. UN u niti jednoj rezoluciji nije spomenuo Hamas, niti Hizbolah

UN ima 56 drzava u muslimanskoj zajednici, koji svaki dan predloze novu rezoluciju protiv Izraela. Onda dolaze africke drzave, koje ce glasati za muslimansku rezoluciju, jer su marksisticki potkovani, i cim imas vise od polovine glasova u Generalnoj Skupstini, rezolucija ce proci. UN u niti jednoj rezoluciji nije spomenuo Hamas, niti Hizbolah
O čemu ti buncaš? Ja te pitam hoćeš li dokaz da je Visoki komesar za ljudska prava UN taj akt okarakterisao kao ratni zločin?

Da vidimo ko je demagog i ko laže. Ja tvrdim da si to ti.
Evo i dokaza:

Screenshot_2024-09-21-09-30-42-659_com.microsoft.emmx-edit.jpg

https://insajder.net/prenosimo/un-detonacija-pejdzera-krsenje-medunarodnog-prava

O čemu ti buncaš? Ja te pitam hoćeš li dokaz da je Visoki komesar za ljudska prava UN taj akt okarakterisao kao ratni zločin?

Da vidimo ko je demagog i ko laže. Ja tvrdim da si to ti.
Evo i dokaza:

Pogledajte prilog 1613409

https://insajder.net/prenosimo/un-detonacija-pejdzera-krsenje-medunarodnog-prava
To je njegovo tumacenje medjunarodnog prava...jedino je zaboravio da spomene clan protokola koji to zabranjuje.
Djihadist obmotan eksplozivom, koji se detonira u sredini restorana, nije ratni zlocin, a detoniranje pejdzera jeste.....:rotf:

To je njegovo tumacenje medjunarodnog prava...jedino je zaboravio da spomene clan protokola koji to zabranjuje
Nije zaboravio, međunarodno pravo zabranjuje takvu upotrebu eksplozivnih naprava koje bi mogli i civili u neznanju da koriste.

To je poznato svakom ko iole poznaje ljudska prava. Ti ih ne poznaješ.

Nije zaboravio, međunarodno pravo zabranjuje takvu upotrebu eksplozivnih naprava koje bi mogli i civili u neznanju da koriste.

To je poznato svakom ko iole poznaje ljudska prava. Ti ih ne poznaješ.
"The operation passes all fundamental laws of war necessity, proportionality, and distinction," John Spencer, chair of Urban Warfare Studies at the Modern War Institute at West Point, told Newsweek. "It was a very precise sabotage of an enemy piece of equipment used for military purposes."

"The operation passes all fundamental laws of war necessity, proportionality, and distinction," John Spencer, chair of Urban Warfare Studies at the Modern War Institute at West Point, told Newsweek. "It was a very precise sabotage of an enemy piece of equipment used for military purposes."
Nisi odgovorio na moje pitanje kako su to civilne zgrade i supermarketi u nekoj državi objekti od vojne upotrebe.

Dakle?

"Konvencija o određenom konvencionalnom oružju) iz 1980. godine zabranjuje uporabu nagaznih mina, zamki, zapaljivih bombi i zasljepljujućeg laserskog oružja, te oružja koji ozljeđuju fragmentima koji se ne mogu otkriti u ljudskom tijelu uz pomoć rendgena."

Ne znam opet šta buncaš, tvoj odgovor nema veze sa mojim postom.

Nisi odgovorio na moje pitanje kako su to civilne zgrade i supermarketi u nekoj državi objekti od vojne upotrebe.

Dakle?
Djamija u kojoj se nalazi protuavionski top je vojni cilj. bolnica u kojoj se nalazi vojni stab, ili se nalazi vojni materijal je legitmni cilj

"Konvencija o određenom konvencionalnom oružju) iz 1980. godine zabranjuje uporabu nagaznih mina, zamki, zapaljivih bombi i zasljepljujućeg laserskog oružja, te oružja koji ozljeđuju fragmentima koji se ne mogu otkriti u ljudskom tijelu uz pomoć rendgena."

Ne znam opet šta buncaš, tvoj odgovor nema veze sa mojim postom.
International law has never addressed the targeting of communication devices that people carry on their bodies. The Geneva Conventions, which provide a rule book for the protection of civilians during conflict, were adopted 75 years ago, long before pagers, mobile phones and walkie-talkies were in widespread public use. The legal situation is further complicated by the fact that Hezbollah is an armed nonstate group acting inside Lebanon, a sovereign member of the U.N.

Back