TORTE: recepti, saveti, ideje...

i ja imam standardni recept KAPRI torte ali sam je vremenom modifikovala za pakovanje pod fondan, prvo za nase potrebe (mi obozavamo sve vrste vocnih torti :D ) a kasnije pravila i musterijama naravno uvek se ogradim da originalnu Kapri radimim sa slagom a modifikovanu pod fondan :)
u receptu je sa jagodama ali sve isto moze i sa malinama
KAPRI za pod fondan

kore 3 belanca , 4 kas secera, 6 kasika oraha , 2 kasike brasna, a pecene su prelivene cokoladom 150gr i 50gr putera za 4 kore (ako ces vise kora uvecaj i cokoladu

fil 1. 100gr gustina 60gr pudinga od vanile sa 12 zumanaca i 10 kasika secera u 1l mleka.Kada se fil ohladi sjediniti sa 1 puterom

Fil 2. 500gr jagoda 12 kasika secera preliti sa 300ml vode kada provri dodati 120 gr pudinga (3kom) od vanile koje razmutis u 100ml vode , ostaviti da se hladi

redjas naizmenicno kora sa cokoladom, vanila fil, jagoda fil

znaci kore od belanaca sa orasima i vise komada a sve ostalo je isto , prelivaju se cokolado i naizmenicno filuje vanila pa jagoda fil a to je izgledealo ovako :D
mi volimo vocne torte i nama se svidja, ovaj recept sam prosledila skoro i ZD pa moze i ona da iznese svoje utiske ako zeli (ne znam sto napisa da nema recept :lol:)

E pa draga Kaća, jednom sam se opekla kada sam tražila neki recept, pa mi ta osoba od koje sam tražila rekla da ne sme da mi da, jer je to neka tajna od recepta, iz neke neznamkoje poslastičarnice, i da osoba koja je njoj dala recept ne želi da se recept širi. Tako sam mislila da i ti možda imaš autorska prava na ovaj recept. :cmok:

A recept je ok, pravila sam, i dopada mi se.

ja mislim da moze...nema tu sta da se pokvari
A sto se tice kapri torte ja pravim tako kao kaca za svadbene i spratne torte, a za ove redovne tu original varijantu sa polususenom korom i dva fila....bas bas je kremasta ali ide bez problema pod fondan...jedino sto nije nesto extra visoka....
Kapri torta

kora:
7 belanaca
16 kas secera
2 kasike griza
susiti na 150 stepeni sat vremena....

zuti fil:
7 dl mleka
10 kas secera
2 pudinga od vanile
2 kas gustina
8 zumanaca

crveni fil:
pola litre vode
300 grama malina, ako stavljam jagode njih 500 gr jer su teske pa ih ima malo.....
300 gr secera
100 gr pudinga od vanile

filovati: kora, premazati jednom cokoladom, zuti fil, crveni fil....

da bih dodatno dobila na visini a i da bi bila cvrsce nekad stavim izmedju ta dva fila red plazma keksa.....
ide pod fondan bez problema....

Poslednja izmena:
E pa draga Kaća, jednom sam se opekla kada sam tražila neki recept, pa mi ta osoba od koje sam tražila rekla da ne sme da mi da, jer je to neka tajna od recepta, iz neke neznamkoje poslastičarnice, i da osoba koja je njoj dala recept ne želi da se recept širi. Tako sam mislila da i ti možda imaš autorska prava na ovaj recept. :cmok:

A recept je ok, pravila sam, i dopada mi se.

И ја сам имала слична искуства. Написала сам да рецепт није мој, да је са другог форума и ништа више. Само похвале, јер торта то заслужује. И тражено ми је да обришем рецепт. Нисам обрисала, али то је један од разлога моје дилеме да ли да се појавим на сајму 29. новембра или не.

Da Olgice fino sam te bar tri puta zamolila da skines moj recept koji sam ti draga srca dala jer ti se torta toliko dopala ali ti ni u jednom trenutku nisi pitala da li je u redu da ga prosledis sirokim masama iako sam ti lepo rekla da taj recept za tu tortu ne dajem iz razloga sto bi svaka zena iz mog mesta mogla da je napravi a to ne zelim,jos je ruznije sto mi ni na jednu poruku ne odgovaras ali opet to je stvar tvoje kulture ,sto se tice sajma tu nema dileme tvoja je odluka da li ces se pojaviti ili ne, ako se ne osecas krivom cemu dilema :)

Poslednja izmena:
Drage moje, treba postovati ako neko ne zeli da siri svoje recepte i daje nekome na poverenje, a zauzvrat samo trazi postovanje privatnosti mislim da je to ok i da takve osobe treba ispostovati a Cile je jedan veliki covek, licno ja kad god sam joj se obratila za pomoc i savet bila je tu i uvek je odgovorila za razliku od nekih drugih koje ja necu da imenujem. Hvala ti Cile ;)

i ja se jaljam da potvrdim da je cile dobar drug :ok: ,
kad god sam pomoc trazila ona mi je kao iskusnija pomogla , vise puta razresila dilemu ,
prilikom kupovine kompresora isto je bila moj savetnik :D,
da se razumemo da mi nije rekla da dodam CMC u HANI fondan ja ne bi znala figuru od njega da napravim i ja se od :heart: zahvaljujem ,
pruzila mi je podrsku i posle moje prve i poslednje afere u grupi na FB ( jedna od cetiri osobe koje su se interesovale i pruzile mi direktnu podrsku porukom ) ....
ja je volim i mozda sam subjektivna ali i da je ne poznajem i da ne gledam subjektivno mislim da je OK ako od nekoga dobijete zeljeni recept osim sto ste zahvalni usput ispostujete zelju istog da se recept ne objavi JAVNO
objektivno kapiram da je cile zauzela stav i da misli da od toga moze da ima stetu a predpostavljam da olgica od toga nema koristi pa i ne razumem zasto se to ne moze resiti :(

Drage moje, treba postovati ako neko ne zeli da siri svoje recepte i daje nekome na poverenje, a zauzvrat samo trazi postovanje privatnosti mislim da je to ok i da takve osobe treba ispostovati a Cile je jedan veliki covek, licno ja kad god sam joj se obratila za pomoc i savet bila je tu i uvek je odgovorila za razliku od nekih drugih koje ja necu da imenujem. Hvala ti Cile ;)

Svaka rec je na mestu,i meni je Cile mnogo puta pomogla,i uvek tu da odgovori i pored posla ,hvala ti Cile :)

ja bas nisam toliko dugo sa vama kao neki, ali ima par osoba sa foruma koje su mi jako drage iako se licno nesto ne druzimo i nekuckamo, i koje nisu vise tako cesto ovde, a verovatno i zbog toga sto sam sve teme vezane za torte procitala od prve do zadnje strane pa vam se tek onda prikljucila...:)....izmedju ostalih tu spada i Cilence...:)

Evo i ja cu da iznesem moje misljenje(mislim...nije me niko nista pitao,ali ja volem da guram nos svuda:))Necu uopste da sudim da li je neko nesto trebao da uradi ili nije,ali svaki put kada sam se nekom sa foruma obratila sa pitanjem odgovor je stigao opsiran i detaljan.A Cile,pa ona mi je u sitna crevca odgovarala na svako moje,cak i tako nebulozno pitanje poput:Da li coko transfer ima stranu koja ide na cokoladu ili je dvostran:eek::eek::hahaha::rumenko:

I da se nadovezem na predhodni post.Tehnika davljenja zmija-zaba(ja sam zmija a Daca Su zaba)od mene zahteva da se ovako javno zahvalim,za svaki recept,savet,smanjivanje mera,preracunavanje velicine pleha i trista raznih saveta za svasta nesto,i to u trenucima dok pada na nos od posla,istovremeno prica sa musterijama........:heart::hvala:

attachment.php

evo malo i od mene nesto nisam dugo

- - - - - - - - - -

attachment.php

- - - - - - - - - -

attachment.php

- - - - - - - - - -

attachment.php

- - - - - - - - - -

attachment.php

- - - - - - - - - -

attachment.php

- - - - - - - - - -

attachment.php

- - - - - - - - - -

i dosta za ovaj put da ne preterijem:hahaha:

Draga moja mnogi to ne znaju da cene na zalost :(

Meni lično nisi pomogla, ali ne zato što nisi htela, nego nikad mi pomoć nije trebala ;)... što ne znači da neće.
Nego... Mislim da ćemo se svi složiti da pomoć ne pružamo zato da bismo dobili zahvalnost, ali isto tako ne očekujemo ni nezahvalnost.
Bilo je ovde reči o "tajnama" i tajnama... o receptima koji se čuvaju... i onim drugim.
Više puta se potezala rasprava o tome da li se nešto čuva ili ne... da li se recepti dele samo odabranima ili javno...
Ne mislim da je greška ni jedno ni drugo.
Meni kojoj je sve ovo zabava i hobi, nije nikakav problem da do u "sitna crevca" ispričam i šta pravim i kako pravim i skrenem pažnju na eventualne propuste... ali sam i takva osoba da mi je dovoljan osnovni recept... svakako ga uvek prilagodim sopstvenom ukusu. Bilo da je u pitanju torta, slatkiš, kuvano jelo, pecivo...
Sa druge strane potpuno razumem da neko ko je svojim radom došao do nekih saznanja i zna koliko mu je trebalo da do toga dođe - ne želi da "na tacni" isporučuje svoje znanje... po mogućstvu u "instant" formi - da svi mogu da ukapiraju brzinski. I ako tražim recept za nešto i dobijem ga u privatnoj poruci, nema potrebe da pitam da li "smem" da ga objavljujem javno. Naravno da pristojnost nalaže da o tome ne razgovaram sa drugima... bar ne "u istom društvu".
Htedoh reći da je normalno da budemo različiti... ali da, po meni, osnovna pristojnost nalaže da te različitosti i poštujemo i shvatimo da ljudi imaju pravo na sopstvene stavove. Ako su nam već izašli u susret - najprirodnije je da ih ispoštujemo. Sve drugo nije vredno pomena.

Kad smo kod pristojnosti, javi mi se žena skoro, znam je od ranije, ne živi u istom mestu ali je blizu tako da na neki način dodjemo i konkurencija. Tražila je od mene neke recepte, rekla sam da sam u gužvi i da ne mogu da joj napišem odmah ali da ću ih poslati. Dok joj nisam napisala (prošla su tri dana, imala sam haos na onom pravom poslu, a i sa tortama) javila se još nekoliko puta da me podseti, da je ne zaboravim. I ja sednem, napišem recepte i ona mi ne odgovori ništa posle toga. Ni hvala ne napiše. Nemam ja ništa od toga da li će ona da mi zahvali ili ne ali mislim da je veoma ružno. I to mi se dešavalo ranije sa nekim ženama koje nisu sa foruma, pitaju za savet, ja odgovorim, a onda kad meni nešto zatreba one kažu da ne znaju iako vidim na njihovim slikama da znaju. Ali šta da se radi, ima nas raznih.

Evo sam i ja vec par dana mislila na Tenesu. Mislim da je ovo njena torta pa me zanima koje su ovo cokoladice?! Tenesa zamolilabih tebe ili ako neko drugi zna da mi kaze treba mi za sutra do 1-2 najkasnije.
Znam da kinder nije.
Hvala unapred!
18qv.jpg

Ajd da okacim samo dve skorasnje i odoh da odmaram! Ujutru se ustaje rano...
ugg3.jpg

01hr.jpg

Evo jos jede slagirane ;-) traktor Tom
u5gc.jpg

Slične teme

Back