TORTE: recepti, saveti, ideje...

Ja imam neke torte koje sam napravila danas za sutra, i bila sam vrlo ponosna na njih, ali sada posle tenesinih, nema šanse da ih okačim. :( ne, ne...

Ma daj molim te,ja mogu ovako javno da ti kazem da su ti torte sa fondanom sve bolje i bolje,ona sa medicom na prethodnoj strani je preslatka,eto ta mi je zapala za oko sad na brzinu dok sam prelazila da vidim :D.

evo ja cu da se upisem...cisto da odmorite oci od ovih predivnih tenesinih torti.tenesa svaka cast,ne znam koja je lepsa.evo od mene za danas ove dve
attachment.php
. i poterali me ovi munjeviti jurici..prvi put pravim ovog kako se zove,mejter?
attachment.php

Istina, vazda misle da ce to doboti za sitne pare. Imala sam ja dvije sestre kojima sam dvije godine za redom ukrasavala, jedna ima dvoje, druga jedno dijete, a torte neke ogromnog precnika,a visina kao palcinka, ma mrzim to. Naracunam ja to sve njima fino, i fondan i figurice, masnice, slova na zicama,a ma sve u sitna crijevca, plate one to, kazu da je skupo, ali da su prezadovljne i dodju opet... E jedne godine preskoce, ja kazem jos bolje jer vec odavno ne radim to, nedavno zovu... ja ih prosljedim kod druge zenice, sta je bilo en znam, ali defintivno muka mi je od svarcvald koja je curila, od palacinka torte z akoju aj kuvam jos fil;a i pecem koju da bi licila na nesto, enka, hvala lijepo!!! Ali znam da nasa Ledyns fino vaspitala svoje musterije za ukrasavanje, sve pod konac donesu :zcepanje:

:zcepanje: Da znas da jesam....ja to naredim tacno sta i kako i da vidis kako slusaju....nema sale samnom :zcepanje:

Svi istu reakciju na ove divote Tenesine, ja isto gledam sve po redu, ma dva tri puta sam pregledala i opet stanem kod onih spratnih sa bijelom i crnom coko i kuglicama i pomislim KOJE SAVRSENSTVO :worth:
a evo maloprije situacija na kontu te teme fondan ili coko dekoracije, dolaze po jednu pravouganu 5kg Hello Kitty, cvjece, sarenilo, lizalice, super je, svidja im se. A onda iznosim drugu okrugla oko 2,5kg sa coko dekoracijom, gore izrezala u toruglove crveni grejfut i kivi, nista posebno, malo cokoaldu drugacije oformila, da nije svaki put ista ravna i to je to, a musterije ne mogu da nahvale, kazu ova sarena i djecija je lijepa, ali ova mala i cokoladna je najljepsa.

DSC_0037.jpg

Evo kako je ispala ona Gabon torta, inace prezivela je nekih osam sati vozikanja u kolima. A kad su je doneli bila je grbava i kriva (krivi toranj u Pizi), mom muzu padne na pamet da je ne popunjavam vec samo da je isecemo onim obrucem. Koru nisam dodala (zeznuo me sporet), samo je bila u frizideru (podesen na max.koliko moze da hladi). Omazala sam je malo debljim slojem puter krema i kad se malo stego, fondan preko.
Inace taj rad nisam naplatila nista, ali sam rekla vise ne, pa sta me briga ako je rodbina. Inace doticna osoba koja je donela tortu, njena mama je pravila, i zena zurila na posao nije imala vremena, pa joj je rekla da dotera nozem oblik, medjutim ona kaze ja je nisam ni pogledala. Kad mi je to rekla :besna: doslo mi... da uhhh . A i sto da se muci ona kad cu ja to da uradim, zar ne?

Prilozi

• DSC_0034.jpg
    DSC_0034.jpg
    23,3 KB · Pregleda: 6
Pogledajte prilog 310694
Evo kako je ispala ona Gabon torta, inace prezivela je nekih osam sati vozikanja u kolima. A kad su je doneli bila je grbava i kriva (krivi toranj u Pizi), mom muzu padne na pamet da je ne popunjavam vec samo da je isecemo onim obrucem. Koru nisam dodala (zeznuo me sporet), samo je bila u frizideru (podesen na max.koliko moze da hladi). Omazala sam je malo debljim slojem puter krema i kad se malo stego, fondan preko.
Inace taj rad nisam naplatila nista, ali sam rekla vise ne, pa sta me briga ako je rodbina. Inace doticna osoba koja je donela tortu, njena mama je pravila, i zena zurila na posao nije imala vremena, pa joj je rekla da dotera nozem oblik, medjutim ona kaze ja je nisam ni pogledala. Kad mi je to rekla :besna: doslo mi... da uhhh . A i sto da se muci ona kad cu ja to da uradim, zar ne?

e nesto slicno se i meni desilo,zato ja to vise ne radim!ko hoce moze da poruci kompletnu tortu, a to oni prave ja da ukrasavam necu i onako ima u blizini zena koja samo to radi i radi za sve pare,inace je radnik poslasticarnice mali princ,a naplati debelo,da kod mene mogu da naruce 3kg torte sa sve figuricama!

Ja da se nadovežem na temu ukrašavanja tudjih torti mada malo kasnim. Gabon (kod nas je zovu i gambo) može bez problema pod fondan ako je to onaj recept koji ja imam. Mute se šećer, žumanci, sjedini se sa margarinom i doda otopljena čokolada, mada tu nema uoššte mnogo fila. Ja sam prestala da primam torte za ukrašavanje kad mi je žena koja je rekla da donosi tortu koja je čvrsta, četvrtasta, na sprat da je ukrasim šlagom i neke figurice sam trebala da napravim za odozgo. Žena je donela svaki sprat za sebe ali to ne bi bio problem da su bile torte, to je više ličilo na nabacane kore prelivene filom. Fil je bio toliko redak da su kore skliznule jedna sa druge, fil svuda po poslužavniku osim tamo gde treba da bude. Haos! I ostavi ona to uz komentar da je fil malo redak ispao i nije znala šta da radi ali veruje da ću ja da sredim to. U pitanju je bila jedna poznanica pa bukvalno nisam znala šta da kažem, ni šta da radim. Došl mi je da plačem od muke. Na kraju sam, na mamin predlog, skupila sav fil, dodala mu mleveni keks pa nafilovala torte, ukrasila ih, a posle sam čula kako je komentarisala da sam joj mnogo naplatila s obzirom na to da sam samo ukrasila tortu. E tad sam rekla da više neću nikome da ukrašavam torte. Namažem ponekad šlag komšinicama ali ovako ne prihvatam nikakva ukrašavanja.

Lakse je napraviti iznova tortu, bar meni, nego popravljati za drugima. Ja sam imala dva iskustva i trece sigurno necu imati, a najgore je kada ti kazu ma znam ja napraviti tortu radila sam ja i sa fondanom a donese mi tortu kojoj je fil okolo iscurio jer je redak a na sredini je ostalo brdo, da se uhvatis za glavu i places!:besna:

Ja nemam pojma, imala sam negde neki recept za kapri sa jagodama ali mi je nikad niko nije tražio, a ja je ne volim pa je nisam nikad pravila. Mada je to što ja imam mnogo kremasto i teško da može pod fondan. Ima jednu koru kao za puslica tortu, ta kora se premazuje čokoladom i onda idu dva fila jedan preko drugog. Ako treba, tražiću recept ali ja se ne bih usudila da je stavljam pod fondan.

Slične teme

Back