Ja, iako na godišnjem odmoru, moram da se umešam u raspravu.
Imala sam 1 kg kupljenog roze fondana kojim je trebalo da presvučem tortu. nešto što je trebalo da bude pesma, pretvorilo se u nemoguću misiju. Prvo sam ga jedva razmesila, a kada sam ga tako debelog prebacila preko torte, jednostavno se na ivicama raspao. Ja ne budem lenja, uzmem aparat, slikam sve to, i skinem sa torte. Uzmem beli, koji je meni savršen, obojim ga, i presvučem tortu bez problema.
Preskočim Sanelu i Maju, pa slike i utiske o tom roze fondanu pošaljem Rifatu. Takođe se požalim i na žuti, koji je isto očajan, ali u drugom smeru. Razvlači se kao žvaka, te je i on skoro neupotrebljiv. On mi odgovori da mi je verovatno greškom poslata roza masa za figurice, a da je žuti verovatno iz prethodne, nepoboljšane ture, i da će mi poslati o svom trošku kanticu i jednog i drugog. Tako ej i bilo, dobila sam i rozi i žuti nov, ali ni jedan nisam koristila, jer sam bila u gužvi oko priprema za odmor.
Ja sam njemu lepo objasnila da se nisam žalila da bi mi on poslao nov fondan koji neću da platim, nego čisto da zna da problem postoji. Nisam ja luda, iako nisam baš stručnjak za fondan, da vidim da je problem u fondanu, a ne u meni, kako je nekom drugom prilikom Sanvila pokušala da me ubedi. Rekla sam i njemu, a kažem i ovde, ja ću i dalje kupovati njihov fondan, jer mi je beli savršen. Ne kupujem velike količine, tako da mi odgovara što njima nije problem da mi pošalju samo jednu kantu belog. Sa Barvalom to već nije slučaj, pa onda moram da angažujem sestru da ide da kupuje, pa ona nema auto, pa vuče to po gradskom prevozu, a i užasno, ali užasno mi miriše taj Barvalo.
Kada stignem kući, od nedelje, postaviću i slike da se vidi kako je sve to izgledalo.
Još jedna stvar mi se ne dopada kod Hani fondana. Mnogo ga se potroši. Na druženju kod mene, Kata i Daca, uz asistencijeostalih prisutnih, su presvukle auto koji je bio kidi torta, mera za kore od 14 jaja i fila 7,5 dl mleka. Znači, ništa preveliko, mislim da je bez fondana imao oko 2,5 kg. Od kantice zelenog fondana, ostala je jedna grudva, veličine pesnice, tako da je za presvlačenje otišlo između 800 i 900 g fondana. Praktično je 1/4 toret bio fondan.