TORTE: recepti, saveti, ideje...

34zn2oj.jpg

Tenesa, nemam pojma. Ja kada pravim tortu u obliku srca u kalupu koji ulazi u R 26cm, bude mi oko 3kg. Ako ti to nešto znači.

Nego, pitanje za one koji hlade filove po Rudolfovom sistemu. Ono sipanje fila u tacnu ispranu vodom, pa prekriveno lepljivom folijom. Koj gustine vama bude taj fil kada se ohladi? Ja kuvam guste filove, i to sečem nožem i u pločama prebacujem u margarin. I nekada mi se ne naprave grudvice, a nekada se naprave. Zna li neko u čemu je fora? Možda ne treba da čekam da se baš skroz ohladi? Ili ne treba da budu tako gusti? Ako neko zna, neka pomaže. Mnogo mi se brzo tako ohlade filovi, ali nisam svaki put zadovoljna kako izgledaju kada dodam margarin.

Ja filove kuvam na ringli , to već svi znaju . Imam uvek jednu labošku u kojoj samo kuvam filove . Kad je fil skuvan , doteram ga još malo mikserom i prespem u drugu labošku . Tad ga pokrijem prijanjajućom folijom i ostavim u ladan špajz na hladjenje . E sad , pošto radim , recimo jutros u 8 h sam skuvala moskva fil i ostavila ga , a kad se vratim oko 14h onda ću ga spojiti sa margarinom-buterom . Bude ohladjen ali ne onako kao iz frižidera , nego onako sobna temperatura . I ne budu mi nikad grudvice . Znalo mi se dešavati ako ostavim u labošci u kojoj sam kuvala , bude gridvica od ćoškova laboške , ali otkad presipam u drugu da se hladi , nema ih više ...

Krajeve torti valjda svaki muž jede. :zcepanje: Moj ide u nabavku, i puno mi pomaže. Učite muževe da Vam pomažu. Polako, postepeno, kada imaju malo vreme, onaj fazon, odnesi, donesi, malo ovo, malo ono, pa će polako naučiti. Mada mog treba uvek pozvati, ali kada može, uvek mi je od pomoći. Ako ništa drugo, onda savetom.

Ja sam od nedavno pocela da hladim filove u pokvasenu tacnu i prezadovoljna sam. Hlade se tri puta brze, i gustina fila mi bude potpuno ista kao i kad hladim u serpi.A mnogo puta mi tako prenoci u frizideru pa ujutru sastavljam sa margarinom. Nikad nemam problema sa grudvicama, ja ubacujem kasiku po kasiku u vec umucen margarin i nema problema. A npr, na 1 l mlijeka stavljam 2 pudinga i 4 kasike gustina i uvijek mi bude idealna gustina. To mutim sa jednim margarinom...

attachment.php

attachment.php

Ovo je jedna te ista torta, po prvi put od kako radim desio mi se takav nesporazum da mi je doslo da placem, sreca pa sam imala vremena za ispravke, ja sam nju razumela i ubedjena sam i zapisala sam odma da je rekla zvezdinu tortu i ja naravno uradim tako kad je zena u 12,30 danas dosla po nju kaze pa ja sam rekla partizan e pa to je da se objesis, posto je rodjendan tek u 15,30 ja sam uspjela za to vreme da sve promenim na torti, a grb koji inace crtam po 4 sata uradila sam ga za nekih pola sata naravno nije ni blizu mojoj preciznosti kojom inace radim, al sta da se radi zena je ipak na kraju bila zadovoljna, ali ja sam se toliko iznervirala, i ko mi kaze da je ovo lak posao laze pun je stresa.

Slične teme

Back