TORTE: recepti, saveti, ideje...

Dobro vece, nedelja tek pocela, a ja ne znam gde udaram! Jedino sto mi smeta u ovom poslu, je to sto jedne nedelje nemam nista da radim ili vrlo malo, a vec sledece se naguze svi, a ti samo radi, radi, radi!!

Munja

attachment.php

Ice Age

attachment.php

Munja, Angry birds i Toy story

attachment.php

Da li je ovo rafija? Kako se "slaže" sa čokoladom? Volim da je koristim, ali nikad nisam ovako.
A na ove mini tortice sam jaaaako ponosna posto sam operisana od coko dekoracije. Naravno Tenesa je i ovog puta sedela na mom ramenu i davala uputstva :mesi: HVALA drugarice :cmok2: Torte je uslikala devojka za koju sam ih i pravila i u pitanju su mini tortice precnika 10cm za probu ukusa.

attachment.php

attachment.php

Tenesa ne daju bonice, odlicne su.

Ceco, tebi vec rekoh na FB, ne daju ni tebi bonicu dusmani.
Ja sam zaljubljena u tvoje torte, toliko su drugacije od drugih, prosto, sta god da napisem mi je nekako malo u odnosu na ono koliko tvoje torte lepo izgledaju i koliko si, sigurna sam, truda u svaku od njih ulozila. Bravo!

Hvala svima na lijepim komentarima!:heart:
Svaki dan virnem malo na ovu temu, da se divim vašim tortama. Puno sam od vas naučila, tako da ne radim baš sve početničke greške. ;)
Bonica mi je uvijek malo, pa ih pokušavam nekako "pravedno" rasporediti. Iako ima nekoliko vas majstorica/majstora za koje još nisam 100% sigurna da nemate neke vanzemaljce u kuhinji koji vam rade takve prekrasne torte:think: .

Tenesa, nemam pojma. Ja kada pravim tortu u obliku srca u kalupu koji ulazi u R 26cm, bude mi oko 3kg. Ako ti to nešto znači.

Nego, pitanje za one koji hlade filove po Rudolfovom sistemu. Ono sipanje fila u tacnu ispranu vodom, pa prekriveno lepljivom folijom. Koj gustine vama bude taj fil kada se ohladi? Ja kuvam guste filove, i to sečem nožem i u pločama prebacujem u margarin. I nekada mi se ne naprave grudvice, a nekada se naprave. Zna li neko u čemu je fora? Možda ne treba da čekam da se baš skroz ohladi? Ili ne treba da budu tako gusti? Ako neko zna, neka pomaže. Mnogo mi se brzo tako ohlade filovi, ali nisam svaki put zadovoljna kako izgledaju kada dodam margarin.

Nego, pitanje za one koji hlade filove po Rudolfovom sistemu. Ono sipanje fila u tacnu ispranu vodom, pa prekriveno lepljivom folijom. Koj gustine vama bude taj fil kada se ohladi? Ja kuvam guste filove, i to sečem nožem i u pločama prebacujem u margarin. I nekada mi se ne naprave grudvice, a nekada se naprave. Zna li neko u čemu je fora? Možda ne treba da čekam da se baš skroz ohladi? Ili ne treba da budu tako gusti? Ako neko zna, neka pomaže. Mnogo mi se brzo tako ohlade filovi, ali nisam svaki put zadovoljna kako izgledaju kada dodam margarin.

Ja imam vec odavno fazon da pola masnoce stavim odmah u vreo fil, a drugu polovinu umutim kasnije, i da, ne treba da se bas bas skroz ohladi, jer onda nece ta masnoca koja je u filu vec da se fino razmuti. Sa tim fazonom mi nema grudvica

Da i ja imam samo taj pleh,te velicine,i bude mi tako oko 3 i po kg,zavisi od ukusa.A sad na sprat nemam pojma koje dimenzije mi trebaju...
Hvala u svakom slucaju :)

Ja srcad imam dvije razlicite velicine ploehica i tako jedino radim, manje necu ni da prihvatam da radim, a u kompletu sa fondanom bude oko 6-6,5kg. E sad, gornje srce stamne u precnik 24, to su sva ona moja male srcaste torte sto obicno mi traze u zaljubljenom fazonu i tezina je oko 2,5kg dekorisane, a donje srce je oko 4kg dekorisano.
Nema ti druge nego na karton da isrtas, pa po tome sijeces kore za gornje srce

Tenesa ja nikad nisam pravila srca na sprat, imam kalup srce koji me nervira i ja kad teba da radim srce tortu pravim okruglu pa isecem ovako, zasecem donju polovinu kruga sastrane da dobijem donji deo srca, te krajeve stavim sa strana gore, a gore na sredini kad isecem krug u dubinu da dobije oblik to stavim dole na kraj da dobijem duzinu srca.....ako si me razumela....i tako nema greske sa tezinom...kako pravis okrugle tako i ove i nema greske, a oblik srca mi je tako savrsen.....

Slične teme

Back