TORTE: recepti, saveti, ideje...

Ja sam pravila fl na pirincanom mleku i ponasa se sasvim isto kao i na kravljem mleku, nema nikakve razlike sto se tice kuvanja i stezanja , jedino ima malo smek......a da ti noj napravis neku varijantu pesak torte,,,znas onaj recept sa litrom i po mleka, pudingom.....pa delis na tri dela, u jedan plazma keks, u drugi vanila, u treci cokolada, samo izbacis cokoladu pa dobijes red plazme, vanila fil, maline, vanila fil....ja sam tako skoro pravila i staljala pod fondan bez problema.....samo bude teska bas bas......ne verujem da bi se uklopila u 5 kg na sprat....mada ne verujem da ces moci ni sa jednom sa plazmom umesto kore.....

drage moje.treba da pravim tortu sa slagom.elem ,ne bojim se ja slaga nego kad mi zatraze i figuru od fondana (naravno po mogucnosti sto viseto bolje) smrznem se.pitanje je sta i kako.hocel mi se taj fondan da se topi i sta uopste da radim.jos su i figurice neodredjene....eto,moze konj,tigar,prase....prosto da poludis

napravi figuru par dana ranije, kao i podlogu za figuru koja ce se dobro osusiti..... tipa neki krug koji ces koju ces probusti odmah cackalicom tamo gde ces probosti figuricu......podlogu stavljas da ti figurica ne bi upadala u slag....najbolje da ti je podloga za figuricu bela jer i ako omeksa malo od slaga nece se nsta primetiti......ja radim tako i nikada nemam problema.....sve sto ide na slag gledam da napravim sto ranije da se sto bolje osusi....do sada sam stavljala razne figurice, cvetice, lisce, ruzice i ostala cuda od fondana, jedino sam imala malo problema sa barvalovim crvenim fondanom....tako da izbegavam crvenu boju na slagu, a bas ako moram, ako ide recimo neki cvet, taj crveni cvet stavim na beli i ne brinem......e sad ne znam za druge, ali ja na slagirane torte te zavrsne detalje od fondana gledam da stavljam pred isporuku......

Drage moje treba mi provjeren recept za Snikers tortu. Molila bih vas ako bi mi poslale link, izvinite sto ovako trazim, ali stvarno sam u stisci sa vremenom. Mnogo vam hvala unaprijed.

Ako nije kasno, evo ga http://forum.krstarica.com/showthre...veti-ideje?p=23881222&viewfull=1#post23881222

Probajte da koristite pretraživač, u nekim slučajevima pomaže. Konkretno u ovom da, jer ja sam našla recept uz pomoć pretraživača.

dexi.l
za ovu cilencetovu tortu ti ne mogu pomoći, nisam je pravila

I meni plazma nije light, cak naprotiv.

Htela sam da vas pitam da li neko ima iskustva sa zamenama mleka, secera i slicno u standardnim receptima za torte. Npr. musterija slavi 1. rodjendan detetu i malte ne insistira na tome da umesto obicnog stavim pirincano mleko, umesto secera neke zasladjivace. Zeli Svarcvald tortu. Ja sam rekla da cu se raspitati ali zaista smatram da ukus torte sa tim zamenama i po originalnom ne moze nikako biti isti.

A ona to hoće zbog deteta, jel? Pa i gosti da jedu bebi kašicu? Predloži joj, pošto joj već praviš na sprat da dole bude normalna torta a sprat za bebu, pa napravi onu čuvenu za bebi keksom, jogurtom, šećerom i voćem. Ili, kako sam ja jednom pravila normalnu tortu za goste, a bebi posebnu torticu od te mase sa keksom, lepo je ukrasila, jednu svećicu staviš i eto joj.

Ma nije mi jasno sta izmisljaju, pa dete kad napuni dodinu dana jede sve, od sestog meseca ide kravlje mleko, gluten,secer, evo bas sad drzim listu od lekara sa uputstvima sta kad beba sme....mi smo taman u svemu tome...Moja Jovana je ovih dana napunila 6 meseci......zato sa i upucena u sitna crevca...:)
e sad jedino mozda da nisu oni vegeterijanci, asocira me na to, te nece jaja, te bi pirincano mleko.....:think:

ja svaku tortu premazujem sa buter kremom, ili sta vec korists, margarin ili puter....plazmu nema potrebe, nju nikad ne stavljam, ne moras brinuti zbog slatke pavlake uopste....samo lepo bc malo da se stegne i fondan.....cak i kad mi nekad zafali fila za okolo ili odgore na tortu ja lepo sa slagom ili slatkom pavlakom, sta vec imam pri ruci.....

Poslednja izmena:
attachment.php

attachment.php

Slične teme

Back