TORTE: recepti, saveti, ideje...

Uf, ova Daca baš smorila sa slikama...:roll:

Šalim se, šalim se, ona zna da ja nju :ljub:

Od mene skromne tri od ovog vikenda

Kidi

28ri8lt.jpg

kinder

16jnrp.jpg

i opet kidi

2uotf8k.jpg

Opet ja kasnim, ali evo napokon malo mirniji vikend pa cu ga iskoristiti za stavljanje slika

Eto dvije Uskrsnje tortice, SRECAN USKRS svima koji danas slave, istopio se snijeg, pa se zeko ipak nije smrznuo, al' sto duva vjetar...

coko nugat sa visnjama

dobos

kidy sa ananasom i bananama

milka sa topljenom cokoladom

kinder

lud-lab

opet Gucci torba, i opet milka sa sjeckanom cokoladom

slicno sma pravila jedan od proslih vikenda, djeca prepisuju jedna od drugih naravno i kad su torte u pitanju, samo je sad bila spratna varijanta. Opet milka sa sj coko
Svaka cast,Daco !!!

Treba mi strucni savjet...torta za 60 osoba....koji oblik je najpogodniji za to, koja velicina ,a i koja torta je najisplativija da se radi....razbijam glavu o tome, pa ako ima ko da pomogne :)
Za 60 osoba mozes komotno tortu na sprat, ne znam u stvari kako si ti to zamislila, ili neka veca pravougaona torta kao onaj pleh od rerne, 27x37, ili 30x40cm
E sad, sto se tice isplatljivosti, to stvarno ne znam sta da ti kazem, ja kad pravim z amoje ukucane, onda ispunjavam njihove zelje, sta im se trenutno jede, a za musterije,e to mora biti po njihovom, uz neke moje sugestije

joj daco nikad pregedati, al sve lepsa od lepse, milina gledati......
koilko je majke ti ova torba imala g, deluje tako ogromno....Dunjna torta je prelepa, jako mi se dopadaju ovi detaji kod cvetova, jednostavno a tako drugacije....joj sve su mi prelepe al ona na tri sprata je pre pre prelepa..ona mi je bas vauuuu...njoj sam se dest min divila na fb :)

joj daco nikad pregedati, al sve lepsa od lepse, milina gledati......
koilko je majke ti ova torba imala g, deluje tako ogromno....Dunjna torta je prelepa, jako mi se dopadaju ovi detaji kod cvetova, jednostavno a tako drugacije....joj sve su mi prelepe al ona na tri sprata je pre pre prelepa..ona mi je bas vauuuu...njoj sam se dest min divila na fb :)

Torba je imala preko 4kg, a kao toliko smo se dogovorile. Ma najgore mi to slaganje nekog oblika, ali sada sam sve dimenzije zapisala, visinu do koje slazem ravno, odakle pocinjem i za koliko suzavati, pa kod dekorisanja, na kom razmaku su ove trake, sad 100% vise nece ni traziti ovakvu dekoraciju, nego nesto sasvim novo pa nagadjaj opet...
A da, sto se Dukijeve torte tice, ma ja se sve nesto mislila kako da ukrasim prosto a koliko-toliko da je efektno i izmislim te trakice od svjetlo zelenog fondana. Samo sto je jos bilo na stapicu 4 balona ukrasena finom masnom, cisto da onako malo "podigne" tortu, ali cura nije dala da se to stavi na tortu

ja za 60 ljudi dogovorila dve torte 25*35 plus jedna manja kvadratna od gore koja mislim da je višak ali bolje da bude više nego manje. Praviću jafa torte a druga opcija je bila čoko nugat. Teško je generalizovati količinu jer sve zavisi od strukture i navika gostiju, da li ima pored sitnih kolača itd...

ja za 60 ljudi dogovorila dve torte 25*35 plus jedna manja kvadratna od gore koja mislim da je višak ali bolje da bude više nego manje. Praviću jafa torte a druga opcija je bila čoko nugat. Teško je generalizovati količinu jer sve zavisi od strukture i navika gostiju, da li ima pored sitnih kolača itd...
Uh, pa ta 25x35 ce imati vec 5kg kad je jaffa torta u pitanju, ona je bas bas teska jer ide dosta onog fila na mlijeku, a to je tesko kao tuc. Dok je coko nugat dosta laksa varijanta, gdje god je fil sa jajima na pari je mnooogo lakse od mlijeka, naravno. Tako da te dvije sa jos kvadratnom gore na jednoj od njih, bice skoro 12kg, sto bi po onom pravila 1kg da je za 10 parcadi trebalo biti za 120 parcadi, nema sanse da fali :ok:

Back