TORTE: recepti, saveti, ideje...

moja prva svadbena

2nty43r.jpg

i ovako javno da se zahvalim Daci su na velikodusnim savetima

Isprobala sam resept sa coolinarike za podmazivanje tepsija i kalupa. Posto preko tableta ne mogu da kopiram prepisacu vam.
Pola case ulja, pola case brasna i pola case biljne masti ili margarina. Sve se umuti mikserom sipa u teglicu i cuva u frizideru.
Cetkom namazati tepsiju ili otvore za mafine. Tako lepo izadje, nema one ruzne kore sto se ljusti od ulja i brasna a usteda za
One koje koriste pek papir.

obzirom da me vise ljudi pitalo za recept na pp,pisem ovde:),fina, vocna i kremasta.... ja sam je prekrila fondanom ali nisam bas smela da pritiskam kad sam je peglala :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

pusla torta sa zeliranim jagodama

kore*

3 belanca umutiti sa 170gr secera i kasikom sirceta i susiti na 100C sat vremena i tako osusiti 4kore ...kalup f 24

fil*

12zumanaca umutiti sa pet kasika secera i u to dodati 1 puding i 2 kasike gustina predhodno razmucenog u malo mleka i sve tako spojeno sipati u pola litre mleka i kuvati dok se ne zgusne ... kada se ohladi dodati 250gr putera i 200gr mlevenog lesnika

posebno umutiti 3 kesice slaga i napraviti zelirane jagode (500gr jagoda sa malo vode zagrejjati i u to dodati 2 zelatina)
filovati kora, fil, zelirane jagode,slag....

e0032v.jpg

Hvala Daca_Su i tiki 5 na stručnim savetima kako da mi niz perli izlazi iz kalupa ovako savršen, a ne kao meni, da se oteže kao žvaka. Tako sam ponosna na sebe kako mi je ova torta izgledala u prirodi, boja, uglačanost, pedantnost...ma smorila sam sve u kući. :D Jedino nisam mašnom zadovoljna, :evil: ali već ću nekog stručnog navatati na FB da mi objasni, kao ove dve gorepomenute forumašice za bisere. :)

2u5fhuf.jpg

Ovo su zahtevali da budu dve identične torte, istog ukusa, isto ukrašene, i da zajedno imaju 3kg. Što su tražili - dobili su.

Poslednja izmena:

Slične teme

Back