TORTE: recepti, saveti, ideje...

evo sacuvala sam jedno parce i za Vas, rodjendanska mog mezimca "tom i jerry " :)

p9120012y.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Evo da vam ja pokažem s čim sam se mučila 2 cijela dana i još nešto sitno.Prva torta na tri kata.
Ovo je bila tortica za mog sinčića,za njegov treći rođendan.
Na žalost pola srednje torte sam bacila jer mi se nije kreme stisla,a zbog čega,ni sama neznam.
Uglavnom muke i patnje oko ove torte + vlaga i rekla sam da više neću raditi tortu na kat.Ko zna,možda kad promjenim mišljenje.:)
attachment.php

Pogledala sam sada sve varijante i razmisljam za koji da se odlucim...ovaj od Zlatne koke mi je skroz najmi ali nasla sam jedan na kulinaricigde se deli u dva fila i ide u fil i po kesica umucenog slaga...e sad koliko je teska varijanta torte po receptu Zlatne koke...deluje tesko,jako,jel ima neko slucajno presek????

Taj recept sa coolinarke sa dva fila je isti onaj ovdje sto ima sa topljenom cokoladom pa dobijes dva fila. Teske su obe varijante

Prvi put radjena dekoracija, pokazali su mi sliku iz te igrice koja im se dopada i eto meni ideje

Zoja, fil od mliječne čokolade sa sumskim vocem

a ptičice su od plazma torte

I vatrogasna kola su radjena prvi put, a ispod je Zoja torta. Sve je nekako ispalo ogromno, nesto sam se previdjela u dimenzionisanju, tako da mi se ne svidja, trebalo je sve biti sire a krace, ovako kao neki kamion sa prikolicom. I oduzelo mi je citavu noc subota na nedelju, oko 10 naveče sam skontala da treba podići tortu na neki stiropor da bi se mogli staviti torčkovi, pa kako to sve montirati na podlogu itd, itd... Dobro, drugi put ću valjda bolje

I naravno, nema vikenda bez dobro poznate dekoracije

Vanila, banane i rolat kora sa kajsija džemom, opet poznata dekoracija

Hoće dušo, primetiće je samo malo kasnije. Ne sekiraj se. torta ti je dobra, važno je da si ti zadovoljna, a zar je važno da li je mi primetimo ili ne. Možda je neko i primetio, ali moraš malo da sačekaš, tek si počela. Ako su ovo tvoje prve torte, bravo.

Svaka cast gsavic BRAVO za podrsku, smatram isto da je tortica fina za one prve varijante, kada se jos vjezba i nalazi svako svoje nacine i fazone!!! Samo naprjed, a vrlo lako se primjeti rad i trud :-)

Slične teme

Back