TORTE: recepti, saveti, ideje...

otkud tajna :)

SNIKERS TORTA

KORE: (po receptu se pece jedna kora,pa filovi pa cokoladna glazura ,ali sam ja htela da je stavim pod fondan i mnogo je niska pa sam ispekla 3 kore od iste mere)
8 belanaca,8 ks secera,8 ks kikirikija mlevenog,2 ks prezli,2 ks brasna i prasak za pecivo

FIL 1: 8 zumanaca,3 jaja,200 gr secera skuvati na pari dodati 100 gr cokolade i kad se ohladi 1 margarin.

FIL 2: 1 1/2 casu od jogurta secera ,karamelisati, dodati o,5 mleka i skuvati sa 4-5 ks gustina.
umutiti margarin sa 200 gr mleka u prahu i dodati 200 gr seckanog kikirikija.
spojiti sa karamel filom i premazati preko prvog fila

gore glazura od cokolade

a ja sam znaci filovala kora 1 fil,2 fil, kora .....i celu premazala sa prvim filom

pekla sam u okruglom plehu 22 i cini mi se da je imala nesto manje od 3 kg

Hvala ti , sestro slatka ! :D Mede su iz kalupa silikonskih koje sam kupila prošle godine u Rodi . Bilo ih je više vrsta , a u stvari su kalupi za led ! Malo su dublji , ali služe svrsi . Bilo je i patkica , srca , voćkice ... Cena zanimljiva 80,00 dinara .

Da, znam, ja tad kupih samo patkice, jos ih nikad nisam imala prilike iskoristiti, ali medama bi vec bilo prilika ihaj
Cekacemo ovo ljeto, vjerovatno ce opet biti svasta

Zene, kako da uradim tortu u obliku sloga eura, onako sa sve onim papirom koji ih spaja...Jel to stampate na onom jestivom papiru ili nekako pravite rucno??

Ja mislim da to mora da se kupi jestiva slika stampana, naruci se u dimenzijama koje ti trebaju, meni danas stizu evrici ali manji, znas ono kao da vire iz novcanika, i neke princeze, CMOK za fondan torte koja me je savjetovala gdje da narucim. imaju ti ljudi profil na fb ne znam sad napamet

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Slične teme

Back