Visnja Aleksic
Primećen član
- Poruka
- 825
otkud tajna
SNIKERS TORTA
KORE: (po receptu se pece jedna kora,pa filovi pa cokoladna glazura ,ali sam ja htela da je stavim pod fondan i mnogo je niska pa sam ispekla 3 kore od iste mere)
8 belanaca,8 ks secera,8 ks kikirikija mlevenog,2 ks prezli,2 ks brasna i prasak za pecivo
FIL 1: 8 zumanaca,3 jaja,200 gr secera skuvati na pari dodati 100 gr cokolade i kad se ohladi 1 margarin.
FIL 2: 1 1/2 casu od jogurta secera ,karamelisati, dodati o,5 mleka i skuvati sa 4-5 ks gustina.
umutiti margarin sa 200 gr mleka u prahu i dodati 200 gr seckanog kikirikija.
spojiti sa karamel filom i premazati preko prvog fila
gore glazura od cokolade
a ja sam znaci filovala kora 1 fil,2 fil, kora .....i celu premazala sa prvim filom
pekla sam u okruglom plehu 22 i cini mi se da je imala nesto manje od 3 kg

SNIKERS TORTA
KORE: (po receptu se pece jedna kora,pa filovi pa cokoladna glazura ,ali sam ja htela da je stavim pod fondan i mnogo je niska pa sam ispekla 3 kore od iste mere)
8 belanaca,8 ks secera,8 ks kikirikija mlevenog,2 ks prezli,2 ks brasna i prasak za pecivo
FIL 1: 8 zumanaca,3 jaja,200 gr secera skuvati na pari dodati 100 gr cokolade i kad se ohladi 1 margarin.
FIL 2: 1 1/2 casu od jogurta secera ,karamelisati, dodati o,5 mleka i skuvati sa 4-5 ks gustina.
umutiti margarin sa 200 gr mleka u prahu i dodati 200 gr seckanog kikirikija.
spojiti sa karamel filom i premazati preko prvog fila
gore glazura od cokolade
a ja sam znaci filovala kora 1 fil,2 fil, kora .....i celu premazala sa prvim filom
pekla sam u okruglom plehu 22 i cini mi se da je imala nesto manje od 3 kg