TORTE: recepti, saveti, ideje...

007.jpg
009.jpg
011.jpg

Znači, kada vidim ove torte ukrašene fondanom ovako zategnute, dođe mi da skočim sa sprata! Ko će me primiti na kurs, ili doći kod mene da me nauči? :rida: :rida: :rida: U julu, kada bude lubenica fondan majstorice da dođete da mi pokažete šta umete.

2aam22s.jpg

Evo torte koja me je iznervirala do bola, a sama sam kriva...međutim, oni su bili po tortu i oduševljeni su. :sad2: Ali to ne umanjuje moju nervozu, kada sam ja skroz nezadovoljna...

ZERBO TORTA

ZA KORE:10 belanaca,180gr.secera,300gr.oraha,60gr.brasna.ZA FIL:10 zumanaca,140+250gr.secera,1 maslac.ZA PRELIV:200gr.cokolade i malo maslaca.
Umutiti belanca sa secerom,dodati brasno i orahe-od ove mase ispeci 3 kore.Kad se kore ohlade,svaku preliti secerom(250gr.secera uprzenog na maslacu).Kad se secer ohladi,preliti otoplenom cokoladom.Za fil skuvati zumanca sa 140gr.secera na pari,u ohladjeno dodati 250gr.umucenog maslaca.Zuti fil premazati preko cokolade(kora-przeni secer-cokolada-fil-kora-przeni secer-cokolada-fil-kora-przeni secer-cokolada).
ovo je torta sa ovog foruma,ne znam cija je,i nisam je pravila...

ZERBO TORTA

ispeci 5 kora od po 5 belanaca,5 kas secera,100 gr mlevenih oraha,2 kas brasna.
istopiti pola kg secera kao karamel i tanko premazati svaku koru.
300 gr margarina istopiti sa 300 gre cokolade i preliti svaku koru preko zalivenog secera.
25 zumanaca i 25 kasika secera kuvati na pari i kad se ohladi umutiti sa jednim margarinom i 200 gr putera.Filovati svaku koru.
evo jos jedan,takodje sa ovog foruma...nadam se da sm bar malo pomogla.

Znači, kada vidim ove torte ukrašene fondanom ovako zategnute, dođe mi da skočim sa sprata! Ko će me primiti na kurs, ili doći kod mene da me nauči? :rida: :rida: :rida: U julu, kada bude lubenica fondan majstorice da dođete da mi pokažete šta umete.

2aam22s.jpg

Evo torte koja me je iznervirala do bola, a sama sam kriva...međutim, oni su bili po tortu i oduševljeni su. :sad2: Ali to ne umanjuje moju nervozu, kada sam ja skroz nezadovoljna...

ja sam u julu na godišnjem ... i volim lubenice ... i relativno sam blizu ... i ako me primaš ... ;)

Slične teme

Back