TORTE: recepti, saveti, ideje...

Hej, pa i mene to zanima, Cile mi je naredila :zcepanje: da je pecem nama za Slavu, ali eto nije na odmet saznati i ranije.
Ja cu je praviti u vecem, 28cm da bude niza, pa vidjecemo koliko ce to biti korica!?
A Cile, jel korice peces u plehicima, ili klasicno sa papirom za pecenje

Poslednja izmena:
Ja sam samo jednom do sada pravila pola nogometne lopte pa prostudirala razne variante kako da napravim a da mi se uklopi. Pogotovo veličina mi je bila problematična.
Ovde sam našla nacrt pa sam isprintala i na fotokopirnom stroju povećavala na razne veličine (jedna će sigurno biti prava;) )
https://encrypted-tbn0.google.com/i...gNEE3MyHDOMO7Hb6LyawC6Zp99C4e9sq1N2jswxKp9quK
Onda sam našla i ovo, pa sam i ovo fotokopirala u raznim veličinama izrezala papir pa obavijala oko torte i gledala koja veličina će mi se uklopiti.
http://www.vecpix.com/tutorials/freehand/images/fh004/3d_soccer15.gif

Al sam sebi našla posla....:roll: A baš sam se pitala kako vi to radite, pošto vidim da ovde ima dosta lopti:confused:

Gde mogu da nadjem recept za ovu tortu ?
U pretragu ukucaš "najčokoladnija čokoladna torta" ako ne pomogne probaš sa "najcokoladnija cokoladna torta" i dobiješ:
najcokoladnija cokoladna torta
kore:
25 belanaca
25 kasika secera
300 gr otopljene cokolade
5 kasika ulja
5 kasika mleka
10 kasika brasna od smese peci 5 kora
fil:
25 zumanaca
25 kasika secera kuvati na pari
300 gr cokolade kad se ohlado dodati 375 gr maslaca
celu tortu preliti sa glazurom od cokolade doduse moze i slag ili fondan

attachment.php

A mene Zorice zanima kako to racunas parce koliko tezinski je ili imas po velicinama torte:think:

Ovde kada narucuju tortu kazu ti za koliko osoba zele.Tako se kupuje i u pekari pa i ja radim tako jer kada bih rekla kg kosta toliko i toliko svi bi se izbecili a kada naruce one njihove sa 5 cm debelim slagom i jednom tankom koricom ja ne bih nista zaradila a vreme i trud urtosila.Torta precnika 26 je ovde 16-20 parcadi u zavisnosti od visine i jacine torte a parce se krece izmedju 1,5 evra -3.2 evra. Ja licno za okrugle imam jednu a pravougaone drugu cenu propracunatu da ja zaradim i ne stojim uzalud u kuhinji (i naravno koliko ukrasa je potrebno).

Slične teme

Back